Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית או קטנה בכ-50,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני גר בתל אביב ומחפש משפחתית בכ-50,000 ש"ח. אפשר גם קטנה.

אני מתכוון לעשות נסיעות ארוכות (כ-2,000 ק"מ בחודש / 24,000 בשנה) (עבודה בלוד. נסיעות מרובות לירושלים).

חשוב לי, כמו לכולם כמובן, שיהיה חסכוני בדלק, ואמין.

מה המלצות חברי הפורום הנכבדים?

מוכן לשקול משפחתיות (למשל מאזדה 3, יונדאי i30 וכיו"ב) וקטנות (למשל, מאזדה 2 וכיו"ב).

תודה לכם.

פורסם

אתה הולך לנסוע המון ק"מ והרכבים שציינת (מאזדה 3 ויונדאי I30) לא יהיו חסכוניים בדלק. אישתי נוהגת אותה כמות ק"מ שאתה נוהג בחודש על יונדאי I20 אוטומטית שנת 2009 1.4 ויוצא לנו בחודש 1000 ש"ח לדלק. בגדול היא מרוצה מהרכב.

אתה לא יכול גם להשוות בין 2 הקטגוריות שציינת, אתה צריך להחליט מה אתה מעדיף -משפחתית או סופר מיני.

האם גיר רגיל בא בחשבון?.

קח לתשומת לבך שאתה תיסע המון ק"מ ותצטרך רכב שלא ישבור לך את הגב, אם אתה צריך משפחתית - כדאי לשקול רכב היברידי.

איתמר.

פורסם

תודה לך על התגובה.

אז ה i20 של אשתך עושה בממוצע 1 ל-15 אני מבין?

לגבי העדפה - שמע אני מעדיף משפחתית. אני גם אצטרך אני מניח לא בעוד המון זמן רכב שמתאים לתינוק.

יכול להיות שתגידו לי שמתוך המשפחתיות מסוג בנזין אין יותר מדי מה לחסוך: מאזדה 3, i30, פוקוס, קורולה... אולי כולן צורכות אותו דבר.

ואז בסדר, אפסיק להסתכל על הפרמטר הזה ואסתכל על אמינות...

דעות נוספות בנושא?

פורסם

אכן, זה הממוצע ובחצי מהנסיעות היא נוסעת עם מזגן דלוק, ובנוסף חלק מהדרך לעבודה שלה קצת הררית ומפותלת, מה שמעלה את צריכת הדלק ועדיין, הממוצע נע סביב 15 ק"מ/ל'.

האמת שאני לא ידוע אם עגלה של תינוק נכנסת ל I20 למרות שגודל תא המטען שלה לא רע בכלל.

לדעתי, כדאי לך לבדוק את האופציה של I20, אל תשלול על הסף. יש עוד סופר מיני טובות כמו למשל הונדה ג'אז שמתוכננת בצורה טובה לקיפול מושבים ולניצול מרווח הפנים של הרכב ובנוסף היא חסכונית בדלק.

אפשרות אחרת היא לרכוש רכב דיזל כמו קיה ריו או מכונית גדולה יותר כמו סקודה אוקטביה (דיזל).

פורסם

איתמר אולי שאלתי אותך בעבר, ה1/15 זאת צריכה בין עירונית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כפי שכתבתי, הנסיעה היא בין עירונית (בערך 90%) אבל חלק לא מבוטל מהדרך הררית ומפותלת ובנוסף חלק מהנסיעה המזגן דלוק מה שגורם לעלייה בצריכת הדלק.

אני מאמין שאם נוסעים על 90 קמ"ש בדרך מישורית אפשר להגיע בכייף ל- 18 ק"מ/ל'.

עלות הדלק נעה סביב 230-250 ש"ח לשבוע ואני משער שהסיבה היא מזג האויר (מזגן עובד יותר/פחות).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...