Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

ברשותי קורולה מודל 99 , עומדת על 193,00 קילומטר.

אצלי כ45k מתוכם.

כחלק מאחזקה תקינה של הרכב אני מתלבט האם להחליף את שמן הגיר.

איני יודע מתי הוחלף אם הוחלף אי פעם!

אשמח לעצתכם!

בברכה ותודה,

ליאור.

פורסם

מה צבע השמן?

ידני או אוטומט?

בכללי ברכבים שלא ידוע לך אם אי פעם הוחלף שמן גיר אוטומט רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע שיאבחן את מצב הגיר במיוחד אוטו יפני משנת 99.

פורסם

כעיקרון ברכבים כאלה מחליפים כל 60 אלף החלפה חלקית ,אבל עם לא החליפו הרבה זמן רצוי לקצר את טווח הטיפול בהחלפת שמן גיר לפחות לאחת 20 אלף פעמים ראשונות אחר כך לחזור לכל60 אלף או להחליף במכונה ייעודית שתחליף את כל השמן בפעם אחת.

הכל תלוי במצב הגיר.

מה שאתה מתאר לא מחייב שהחלפת שמן גיר תעזור יכול שמדובר בתקלה אחרת ממליץ בחום על מוסך סיזו בתל אביב שמבין במכוניות יפניות וגם מחזיק מכונה כזאת.

פורסם

בעבר הוחלף באותו אוטו כמו שלך בערך ב200K שמן גיר ואני חייב לומר שהאוטו נהפך לעגלה מתה ללא קיק דאונים וללא כלום. לאחר תקופה זה הסתדר, אבל אני כמעט בטוח שזה בגלל ההחלפת שמן גיר. זה ידוע שזה לא עושה טוב לגיר החלפת שמן גיר לאחר המון המון זמן שעבד.

אבל במקרה שלי לא הוקפד על החלפה סדירה של שמן גיר (כאילו כן, אבל לא בטווחים לפי היצרן).

חוץ מזה גיר מהיר סוס עבודה וא מין ביותר.

פורסם

תודה על התגובות,

אגב לגבי עיניין הקיק דאון,יצא לי לנהוג על 3 קורולות מסוג זה,

בכדי לסחוט מהם קיק דאון במהירויות ביניים לא קל, עד היכן שהבנתי מגיעה נראה לי שכך המנוע והגיר תוכנתו .

בכל הקשור לסוס עבודה אני מסכים איתך...

פורסם (נערך)

בעיקרון האוטו זריז מאוד אם הוא במצב טוב אבל במנוע שלנו אני לא חושב שנשאר לו יותר מדי קומפרסיה-265K (עובד עגול וחלק אבל ) אז דווקא אני כן מרגיש המון קיק דאונים, המנוע לא מנסה להתגבר על מכשולים אלא ישר הגיר מתערב, לא ממש מפריע כל עוד מקבלים תאוצה המתאימה לסיטואציה. כל מנוע והחיים שלו...

ואני מדבר איתך על ההחלפת שמן גיר כי אז האוטו התנהג ממש ברמה מפחידה, אני זוכר מצב אפילו שהוא ברח לי לN, זה הסתדר ממזמן מזמן אבל אין ספק שזה קרה מיד אחרי החלפת שמן גיר. אני מציע לך לא להקשיב לי בתור מומחה, אלא מנסיון שלי שקרה עם האוטו. יכול להיות שזה צירוף מקרים, אני לא מאמין. האוטו טופל מצויין לאורך שנים וממשיך כך.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם
שלום,

ממליץ לך להחליף שמן גיר דקסטרון 3 איכותי ובנוסף מסנן גיר.

אהךן אבי,

א. האם אתה ממליץ להחליף את השמן גם אם איני יודע מתי הוחלף לאחרונה? להערכתי לא ב90,000 האחרונים!

ב. מה העלויות בערך?

פורסם

היי,

כן, אני ממליץ לך להחליף שמן + פילטר גיר. מחליפים לכל המאוחר כל 60K לכן לדעתי כדאי לך להחליף.לגבי עלויות

פילטר גיר כולל אטם יעלה לך 60 שקלים.

שמן גיר איכותי של קסטרול 5 ליטר עולה 133http://www.justmotor.co.il/products/684935/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-Castrol-Transmax

יש גם את זה של חברת ZIC http://www.justmotor.co.il/products/673809/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-ZIC-ATFIII

ויש גם מקורי של טויוטה http://www.justmotor.co.il/products/673807/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-

%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-TOYOTA-%D7%A2%D7%93-2007

בהצלחה.

• תוכן חדש...