Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ראשית אני לא בטוח שאני פותח את השרשור בפורום הנכון, במידה ולא מבקש להעביר למקום נכון.

ברשותי רכב חדש, פיקנטו 3 דלתות "ספורט", הרכב אמנם לא ספורטיבי ולא אבל כן עשו בו כמה שינויים כמו הקשחת הבולמים שתורמים ליציבות שלה והרכב נועל ג'אנטים גדולים במידה אחת מהדגם הרגיל ויש לו חתך נמוך לדעתי ולכן הוא די מוקשח וכל פס האטה אני יורד ל20 קמש.

עכשיו העניין הוא שבהתחלה הוא הרגיש לי ממש יציב, נסעתי ב140 עם יד אחת בכביש והוא הרגיש ממש יציב אבל עכשיו לאחר כ3 חודשים שאני איתו במהיריות גבוהות כמו 120 הוא לא מרגיש ממש יציב ואני עם שני ידיים על ההגה, ומרגיש שתמיד יש צורך לתקן אותו אפילו בכביש ישר כלומר הוא כאילו נוטה לכיוון מסויים אבל ההגה לא באמת מסתובב לצד מסויים או רועד, השאלה שלי היא האם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה מכך שעליתי על בור די עמוק במהירות גבוהה, כי חפרו אצלנו בור צר לרוחב הכביש כך שנכסתי עם שני הגלגלים, והיה בבור חול אבל עם הזמן שעברו מכוניות החול יצא מהבור וניהיה עמוק יותר ונוסעים שם בערך 60 קמש, אני הייתי בערך על 50 וכשעליתי עליו ממש הרגשתי לא נעים כמו מכה בכל האוטו.

וגם אם זה נגרם מזה, איך אפשר לתקן את זה ? אני לא רואה עיוותים בג'אנטים בעין בלתי מזויינת.

כרגע השאלה שלי איך אפשר לבדוק אם הוא נוטה לצד מסויים ? ניסיתי לעקוב אם אני לא נוגע בהגה ונוסע ישיר אם הוא סוטה מהנתיב אבל אני לא יודע אם הנתיב נוטה או שהרכב נוטה, ומה אפשר לעשות בכללי ? כיוון פרונט ? איזון גלגלים ?

עריכה: עליה לי רעיון לעניין הזה, אולי זה ישמע מצחיק אבל בהתחלה תמיד נסעתי עם אבא שלי והוא שוקל 100+ קילו, ייתכן שעצם העובדה שהוא היה ברכב וכשאני לבד ברכב (60+ קילו) אז הרכב ישב יותר למטה בגלל המשקל והיה יותר יציב ? כי הרכב מאוד קל בעצמו וכשאני לבד נראה כאילו הוא ימריא עכשיו והרגשה כאילו הוא מקפץ בכביש ולא יושב ביציבות

אשמח לעזרתכם

עריכה אחרונה על ידי Mega
פורסם

אני אנסה לעזור למרות שאין לי רכב קיצוני כמו פיקנטו ספורט ואני מודה שגם ב100 אני אם שני ידיים על ההגה.

בדוק לחץ אוויר עם צמיגים קרים, ניתן להוסיף 2-3 PSI מעל הוראות יצרן, בהנחה שתקין גש למכון פרונטים וספר לנו מה היה שם.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אני ציינתי מההתחלה שהרכב הוא לא באמת ספורט והאמת היום אני משתדל להחזיק שתי ידיים על ההגה בכל מהירות אבל זה לא העניין, האחיזה נפגעה אני פשוט מרגיש את זה, השאלה אם זה לא מסוכן להוסיף יותר PSI ממה שהיצרן קובע ? כי עכשיו שאמרת את זה אני נזכר שבאמת כשבדקתי לחץ אויר בצמיגים היה יותר ממה שהיצרן קבע, ויצא שבעצם המכונה הורידה לי לחץ בצמיגים, הרי שאני שם 33 PSI נגיד ויש בגלגל 36 PSI הוא פושט מוציא, נכון ?

והשאלה אם זה לא מסוכן ויכול להתפוצץ הצמיג בגלל יותר מידי לחץ ?

ומאז שהורדתי את הלחץ למה שקבע היצרן נפגעה האחיזה,

בכל מקרה אשמח לשמוע עוד דעות מניסיון של אחרים, מה טוב אם יגיבו בעלי אותו רכב

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין 2 ידיים על ההגה לבין ספורט או לא ספורט.

לענייננו:

האוטו חטף מכה והתחיל למשוך? לך למכון פרונטים ותסביר למכוון בדיוק מה אתה מרגיש.

פורסם

לא יודע מה הניסיון שלך בנהיגה, אבל יש לי הרגשה שהוא לא יותר מידי רציני.

אסכם את זה בשתי מילים - קורס נהיגה.

מה זה "נפגעה האחיזה"? איך בדקת? איפה? באיזה תנאים?

לעניין הצמיגים, צמיג יכול להתפוצץ בגלל יותר מידי לחץ, אבל בשביל שזה יקרה צריך ממש להגזים. אם היה 36 במקום 33, אתה רחוק מאוד מלהסתכן בפיצוץ הצמיג.

לגבי הנחיות יצרן ללחץ אוויר תקין בצמיגים, אני תמיד מקפיד למלא בדיוק כמו בהנחיות היצרן, אבל שמעתי כבר לא פעם אנשים שאומרים (גם אנשי מקצוע ובעלי פנצ'ריות למיניהם) שלחצי האוויר שהיצרן ממליץ הם לאירופה/ארה"ב (בהתאם לשוק בו הרכב נמכר) ולא לישראל, שנחשבת למדינה חמה, ולכן למלא יותר/פחות בהתאם לרכב.

לא יודע כמה זה נכון, אולי מישהו פה יידע לתקן או לאשר את מה שאמרתי.

חכה לעוד תשובות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אם כבר אנחנו במדינה חמה ונשמע לי הרבה יותר הגיוני למלא מעט פחות לחץ אוויר.

למרות שאני אישית אמשיך להיות ראש קטן ולמלא אחר הוראות יצרן.

פורסם
,,

בדוק לחץ אוויר עם צמיגים קרים, (ואם הצמיגים חמים הוסף עוד לחץ אויר 2-3 PSI )

ניתן להוסיף 2-3 PSI מעל הוראות יצרן, (אם היצרן קבע 32 , אפשר להוסיף ל 34 PSI , וכשחם ל 35-36 )

ולראות איך ההרגשה - להוסיף קצת אפשר - להוריד לפחות אסור .

בהנחה שתקין גש למכון פרונטים וספר לנו מה היה שם.

גם לדעתי - כנראה יש לך בעייה בכיוון מיתלה או צמיג קצת פגוע - עקב הכניסה לבור .

גש למכון לכיוון פרונט לבדיקה - בד"כ אם תקין הם לא מחייבים על הבדיקה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הייתי פועל בסדר הפעולות הבא: 1. נוסע עם 2 ידיים על ההגה. 2. בודק לחץ אוויר תקין בכל הצמיגים. 3. הולך לעשות איזון גלגלים, ייתכן ונפלה לך משקולת מאחד החישוקים. 4. בודק את תקינות החישוקים.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מה שאתה מרגיש זה רק משיכה\חופשים בהגה, אין קשר לאחיזה. מה שאפשר לעשות זה פרונט ולבחון את חלקי המתלה, מערכת היגוי וצמיגים.

פורסם

מה הקשר פה לקורס נהיגה?

שלא תבין אותי לא נכון, אני תמיד בעד קורסי נהיגה אבל זה לא הפתרון לבעיה שמציג פותח השרשור, אתה לא צריך להיות בוגר 5 קורסי נהיגה עם וותק של 20 שנה על ההגה כדי לחוש שינויים בהתנהגות הרכב.

לגבי עניין לחצי מילוי האויר של צמיגים, צריך להבין שלחץ האויר שעליו ממליץ היצרן הינו פשרה בין נוחות לבין ביצועים ושחיקה ובתנאי אקלים "ממוצעים" (לא מדינה חמה מדי, לא קרה מדי).

מכאן ניתן להסיק שיש שולי ביטחון די גדולים בין המלצת היצרן לבין "לפוצץ את הצמיג".

אני באופן אישי ממלא לפני נהיגות ספורטיביות לחץ אויר שנע בין 42-45 (המלצת היצרן עומדת על איזור 36), זה הלחץ אויר בו אני מקבל מקסימום ביצועים מהצמיגים (בדקתי את כל הסקאלה שבין 40 ל-50 PSI).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

ההרגשה שלך לא מטעה אותך, ולי יש הרגשה שאתה מתנשא עלי כיוון שיש לי קצת ניסיון בנהיגה יחסית לרוב חברי הפורום

אבל אני לא חושב שצריך להיות נהג מרוצים כדי להבחין בשינויים ברכב, הרי בסופו של דבר אני משווה את האחיזה לרכב שלי כשרק קיבלתי אותו ואיך שהוא עכשיו, אני לא משווה למכוניות אחרות.

וכל העניין של הידיים על ההגה היה כדי להמחיש את ההרגשה שלי, בהתחלה הוא הרגיש יציב ואפילו עם יד אחת הרגשתי בטוח

היום במהירות אפילו נמוכה יותר אני מחזיק עם שני ידיים כי אני מרגיש לא בטוח.

בכל אופן מילאתי אויר 2PSI מעל המלצת היצרן ואני מרגיש שזה השתפר, מה גם שהיה לחץ אויר פחות ממה שצריך למרות שמילאתי אויר לפני שבועיים.

עוד שאלה בנוגע ללחץ אויר, בכל תחנת דלק זה מראה לי לחץ שונה אפילו אם אני ממלא באחת ומיד הולך לאחרת ובודק, על מה להסתמך ?

יש תחנות דלק מעודפת למלא בה אויר ?

ואיך ייתכן שבגלגל הרזרבי שהוא קטן יותר צריך למלא 60PSI ?

עריכה אחרונה על ידי Mega
פורסם

תקנה מדיד ותבדוק את הלחץ אחרי שאתה ממלא, זה זול.

בכל מקרה שוב פעם אתה לא מרגיש בעיות באחיזה כי אתה לא מגיע לקצה היכולת של האחיזה בכלל.

פורסם

לעניין הצמיגים, צמיג יכול להתפוצץ בגלל יותר מידי לחץ, אבל בשביל שזה יקרה צריך ממש להגזים. אם היה 36 במקום 33, אתה רחוק מאוד מלהסתכן בפיצוץ הצמיג.

לגבי הנחיות יצרן ללחץ אוויר תקין בצמיגים, אני תמיד מקפיד למלא בדיוק כמו בהנחיות היצרן, אבל שמעתי כבר לא פעם אנשים שאומרים (גם אנשי מקצוע ובעלי פנצ'ריות למיניהם) שלחצי האוויר שהיצרן ממליץ הם לאירופה/ארה"ב (בהתאם לשוק בו הרכב נמכר) ולא לישראל, שנחשבת למדינה חמה, ולכן למלא יותר/פחות בהתאם לרכב.

לא יודע כמה זה נכון, אולי מישהו פה יידע לתקן או לאשר את מה שאמרתי.

חכה לעוד תשובות.

כתוב במפורש ברוב ספרי הרכב שלחץ האוויר המצויין הוא לצמיג קר.

מכאן ההמלצה למלא הצמיג חם כעשרה אחוזים יותר.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...