Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הקשר פה לקורס נהיגה?

שלא תבין אותי לא נכון, אני תמיד בעד קורסי נהיגה אבל זה לא הפתרון לבעיה שמציג פותח השרשור, אתה לא צריך להיות בוגר 5 קורסי נהיגה עם וותק של 20 שנה על ההגה כדי לחוש שינויים בהתנהגות הרכב.

הקשר הוא שלאחר תקופה מסוימת הוא התחיל לשיב לב להבדלים, אשר כמובן יכולים לנבוע מהעובדה שקרה משהו לרכב. אבל בדיוק כמו שזו יכולה להיות הסיבה, גם יכול להיות שהוא קצת התרגל לרכב ולמד אותו קצת יותר ולכן מרגיש דברים שונים.

ההמלצה לקורס באה מתוך תחושה (אולי אני טועה אבל זו תחושה אישית שלי) שאם יעשה קורס עם הרכב שלו, יכיר אותו עוד יותר טוב, יחדד את יכולתיו, ואז לא רק יבוא השיפור ביכולת, אלא אולי גם ההבנה מאיפה נובעים ההבדלים.

וכמו שאמרת, אני תמיד בעד קורסים. אני דוחה את הקורס שלי כבר המון זמן ואני חייב כבר לעשות אותו.

מאז התאונה שלי הביטחון בנהיגה ירד קצת ואני לא אוהב את זה.

מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.

ההרגשה שלך לא מטעה אותך, ולי יש הרגשה שאתה מתנשא עלי כיוון שיש לי קצת ניסיון בנהיגה יחסית לרוב חברי הפורום

אבל אני לא חושב שצריך להיות נהג מרוצים כדי להבחין בשינויים ברכב, הרי בסופו של דבר אני משווה את האחיזה לרכב שלי כשרק קיבלתי אותו ואיך שהוא עכשיו, אני לא משווה למכוניות אחרות.

וכל העניין של הידיים על ההגה היה כדי להמחיש את ההרגשה שלי, בהתחלה הוא הרגיש יציב ואפילו עם יד אחת הרגשתי בטוח

היום במהירות אפילו נמוכה יותר אני מחזיק עם שני ידיים כי אני מרגיש לא בטוח.

אין פה שום התנשאות. כמו שלי אין מושג מה יכולות הנהיגה שלך, לך אין מושג מה יכולות הנהיגה שלי. אולי בכלל יש לך יותר ידע ממני? ממה שכתבת הנחתי שאין לך יותר מידי ניסיון בנהיגה. זאת התחושה שקיבלתי ממה שקראתי, וכמו שאמרת, אפילו צדקתי.

אם אתה חושב שהתנשאתי מעליך, בעיה שלך. לא היו בדבריי כל כוונה לפגוע, בטח שלא להתנשא מעל בן אדם.

חבל שאתה לוקח את זה למקומות כאלה.

לעניין הרכב, כמו שהגבתי לעידן, אולי פשוט התרגלת ואתה חש בדברים שבהתחלה לא שמת לב אליהם. ושוב, מכאן נבעה המלצתי לקורס.

שיהיה בהצלחה.

כתוב במפורש ברוב ספרי הרכב שלחץ האוויר המצויין הוא לצמיג קר.

מכאן ההמלצה למלא הצמיג חם כעשרה אחוזים יותר.

את זה אני יודע. אני מדבר על משהו אחר.

אני מתכוון שגם בצמיגים קרים, אנשים ממליצים למלא יותר מהמלצות היצרן בטענה שישראל היא מדינה חמה.

למשל, בפולקסוואגן שהייתה לי (בורה דיזל, שנת 2000), הפנצ'רמאכר אמר לי שאם היצרן ממליץ למלא 32 PSI, אז כדאי למלא 35 PSI. כששאלתי אותו למה, הוא אמר שהמלצת היצרן מדברת על מדינות קרות כמו באירופה ולא מתחשבת במדינות חמות כמו ישראל.

לטעמי, זה שטויות, ואני מקפיד למלא כמו שהיצרן אומר. אבל תמיד סקרן אותי, אולי אני טועה והם צודקים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מחזק לגבי קורס הנהיגה, הרגלי נהיגה לא נכונים משפיעים יותר מהכל על האחיזה או היעדרה. לגבי ההמלצה על ניפוח אויר יותר בישראל, אני לא מכיר ביסוס מדעי לכך. המלצות יצרן +10% (לפעמים גם 15% אם הצמיג ממש חם) אחרי נסיעה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לידיעת פותח השרשור.

ב3 רכבים חדשים מהחברה, כשבדקתי הלחץ בצמיגים היה גבוה יותר ממה שמומלץ.

1. שברולט מאליבו 2009.

2. פורד פוקוס 2014.

3. שברולט ספארק 2014 (38 PSI מול 30 שמומלץ).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אין פה שום התנשאות. כמו שלי אין מושג מה יכולות הנהיגה שלך, לך אין מושג מה יכולות הנהיגה שלי. אולי בכלל יש לך יותר ידע ממני? ממה שכתבת הנחתי שאין לך יותר מידי ניסיון בנהיגה. זאת התחושה שקיבלתי ממה שקראתי, וכמו שאמרת, אפילו צדקתי.

אם אתה חושב שהתנשאתי מעליך, בעיה שלך. לא היו בדבריי כל כוונה לפגוע, בטח שלא להתנשא מעל בן אדם.

חבל שאתה לוקח את זה למקומות כאלה.

לעניין הרכב, כמו שהגבתי לעידן, אולי פשוט התרגלת ואתה חש בדברים שבהתחלה לא שמת לב אליהם. ושוב, מכאן נבעה המלצתי לקורס.

שיהיה בהצלחה.

אני רק אמרתי שיש לי הרגשה, לא תמיד מבינים למה שמתכוונים, במיוחד בפורומים מאחורי מסכים, כנראה לא הבנתי אותך נכון

בכל מקרה אין לי הרבה ניסיון ובגלל זה פניתי לפה, ובלי קשר אני באמת רוצה לעבור קורס נהיגה מתקדמת.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן

הייתי בצמיגיה ובמכון פרונטים, הרכב נבדק ע"י מוסכניק כאשר הוא נסע ברכב שלי ונאמר שהכל תקין

אבל בכל מקרה אני לא שקט כיוון שאני מרגיש שמשהו לא בסדר בהיגוי, אמנם לא ברמה קיצונית אבל אתמול לדוגמה נסעתי בכביש 4 ומשום מה זה היה מורגש יותר מכל כביש אחר, כאילו הרכב רוקד על הכביש ונוטה פעם ימינה ופעם שמאלה ותמיד יש צורך לתקן אותו, לדוגמה אם הכביש ישר אז טכנית אם אני לא מחזיק בהגה הרכב צריך לנסוע ישר וברכב שלי הוא יסטה לכיוון מסויים אז עלו לי שני רעיונות שאולי זה קשר לרוחות מהצד ?

או שיש בעיה בהגה החשמלי כיוון בפיקנטו יש הגה מוזר שלא חוזר עד הסוף אחרי סיבוב שלו וצריך להחזיר אותו כזה ואולי משהו בכיוון שם השתבש ?

אני ממש לא הרגשתי אתמול בטוח על הכביש וכשעקפו אותי מכוניות ממש החזרתי את ההגה חזק ישר שלא יסטה לכיוון שלהם.

אשמח לעזרה

פורסם

נשמע קצת הזוי מה שאתה מתאר. רכב אמור לנסוע ישר על כביש ישר, אבל יש המון גורמים שגורמים לו לא לעשות כן (הכביש לא בהכרח ישר למרות שהוא נראה ככה, תזכור שמים מתנקזים לאנשהו בכיון מסויים). אולי תלך לעוד מכון בדיקת היגוי ופרונט כדי להניח את דעתך. אולי גם האוטו היה חדש והתנהגת איתו אחרת כאוטו חדש ולאט לאט התרגלת לנסוע קצת יותר מהר.

פורסם

תארגן איזו נסיעה על פיקנטו אחרת ותשווה (אפילו תארגן נסיעת מבחן על פיקנטו ספורט). גם אם זו פיקנטו רגילה הביצועים וההרגשה אמורים להיות זהים .

פורסם

חוויתי חוויה דומה על פיקנטו שכורה,

לדעתי, חלק מהעניין הוא רוחות צד - דבר שני, זה רכב מיני, הוא לא אמור לשבת על הכביש כמו מרצדס.

אם בסופו של דבר לא תמצא פתרון, תמיד אפשר ללכת למכון פרונט ש"מבין עניין" בספורטיביות ולהגדיל את הcamber השלילי מה שיתן לרכב קצת יותר יציבות על חשבון אורך חיי הצמיגים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לגבי לחץ אוויר - אין בעיה למלא 2-3 PSI מעל המלצות יצרן

לגבי בור או נזק לרכב - בדוק אצל כל פנצ'ריה או מוסך

כדי להיות בטוח - סע על רכב דומה של חבר, או תן למישהו שיש לו כלי דומה ליסוע על שלך

כמו שאמרו קודמי, חוץ ממדבקת ספורט הרכב הזה ממש, אבל ממש לא "יושב" או "אוחז", הוא קל, קופצני, לא יודע לשמור קו כמו רכבים ארוכים, עקב מרחק סרנים קטן, ואכן כל רוח צד מעיפה אותו בקלות, יש לי כלי קטן די זומה בתכונות, ששופר מבחינת צמיגים, אבל עדיין זו "כרכרה" :-)

166034_10150978294688486_405440820_n.jpg?oh=45ffa72c2669dcd62424ea8b3346cc40&oe=5536F3CE

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

יש סיכוי שאתה מדבר על רוחות חזקות שמגיעות בכביש פתוח + רכב קטן ששוקל מעט = תנודות על הכביש במיוחד במהירות גבוהה, אני יודע כי אני במצב דומה עם פיאט 500, וכנ"ל על מהירויות שבין 110-140 היו מעט תנודות כאלו.

Opel Adam S 2017

פורסם

כנראה שבאמת מהבור נגרם משהו..לך קבל חוות דעת נוספת.

רוחות צד באמת יכולות להזיז רכב ימינה שמאלה בכביש מהיר ואם אתה אומר שהיית עם אבא ולא הרגשת כלום אז זה התוספת משקל כאן.

אל תשכח שגם שינית מידה של ג'אנט ובטח גם מידת צמיג אז הלחצים שחשבת שצריך לא כ"כ נכונים כבר.

• תוכן חדש...