Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו מכירים את הסיפורים עם נוכלים סוחרי רכב שמתחזים לפרטיים ומוכרים שלל חתולים בשק (סתם, סליחה, עלבון לחתולים)

מה לגבי סוחרים שמתחזים לקונה פרטי?

איך מזהים? מה הסיכונים בלמכור לנוכל (בהנחה ועושים העברת בעלות מסודרת עם צ'ק בנקאי וכו')

היום בא מישהו לראות את הרכב, ערס מבוגר, אומר שהוא קונה אותו לבן שלו. מצב קוסמטי לא עניין אותו (חוץ מהמכה בכנף), כן זחל קצת מסביב לאוטו ו"מצא" נזילת שמן גיר (לא סביר בעליל, הרכב היה על הליפט אצל אורן לפני חודש וגם בפברואר, ואמרתי לו שיעיף מבט כי הרכב לקראת מכירה) ו"שמע" ציריות דופקות (גם לא סביר, מאותה סיבה)... בקיצור, אחרי שאמרתי שאני מבקש 15 אלף אחרי הורדת מחיר על תקלות שידועות לי (הכנף, מד סל"ד) הוא הושיט את היד ואמר שהוא לא רוצה ללכת לבדיקה, מבחינתו מוכן ללכת לדואר להחליף בעלות, ו"בוא נסגור על 10". לא הסכמתי. הוא המשיך ללכת אחריי ולנסות לשכנע אותי על המחיר הזה, ואז על 11, ועל 12. שלחתי אותו לחפש מי ינענע אותו, רק בנימוס הראוי לאדם מבוגר. דרכינו נפרדו. שעה אחרי זה, התחיל להתקשר אליי, סיננתי כי הייתי עסוק.

לי יש הרגשה של נוכל. הייתי בתחושה מאוד uneasy במשך כל המפגש שלנו, השאלה אם זה מוצדק.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לנו מקרה דומה.

מתקשר בן אדם אומר לי "אני נותן לך 40K (אנחנו דרשנו 50K) ולוקח בלי בדיקה ובלי כלום,אני בא באוטובוס ונוסע חזרה עם הרכב לבאר-שבע."

אמרתי לו שלא אכפת לי ויש לי קונים שמציעים יותר.

כל יום הבן אדם התקשר,במשך שבוע עד שהתקרבנו ל46K (לא באמת היו לנו קונים אחרים,קיה קרניבל 2007 עם 190 אלף קילומטר שבורה מכל צד יוצאת השכרה). הגיע,קנה את הרכב.

סיפר לי סיפורי סבתות שהוא בעל מכולות והוא חלם על האוטו הזה,בקיצור חנטריש.

כעבור שבוע הרכב עולה למכירה במגרש הזה אחרי פחחות וכל הירקות ב55K ש''ח.

בתכלס מעניין לי את התחת שהוא היה סוחר כי קיבלנו את המחיר המקסימלי שיכולנו לקבל אז אל תשלול אותו גם אם הוא סוחר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זו בדיוק השאלה - האם יש סיבה להימנע מלמכור לסוחר, מלבד העניין הזה שלא נעים לעשות עסקים עם אדם שמהתחלה לא ישר איתך?

שמעתי על מקרה בודד של צ'ק בנקאי מזויף, זה די קיצוני ואני מניח שלרוב הסוחרים אין את האמצעים לעשות את זה. אם אני מתעקש על העברה מסודרת (צ'ק בנקאי, ואז בעלות) יש סיכונים? או שמרגע שאני מעביר בעלות (ויש לי את הכסף בכיס) שום דבר שהוא יעשה לא יכול כבר להזיק לי?

פורסם

רק מזומן.

במקרה שלך לא מדובר על כמות רצינית.

הלכתי אז באמצע העיר עם 46 אלף שקל בכיס רציתי למות מפחד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ברגע שקיבלת את סכום הכסף שסוכם והעברת בעלות בדואר (לא בזכרון דברים או בע"פ) זה כבר לא משנה מי עומד מולך, בני סלע או סוכן שירותי הביון האיראנים (שניהם יהיו יותר נחמדים מהסוחר המצוי) ביזנס זה ביזנס.

פורסם
רק מזומן.

לא הבנתי אם אתה אומר שסוחרים מתעקשים לתת רק מזומן, או שאני צריך להסכים רק למזומן (מה רע בצ'ק בנקאי?)

פורסם

לנו אישית פשוט יש את האמצעי לבדוק כמות גדולה של מזומן אז זה התשלום המועדף עלינו.

פשוט שמעתי סיפורים של זיופי צ׳קים אז יש לי חשש מזה.

פורסם

לא רואה מניעה למכור לסוחר, כל עוד כמובן אתה מקבל את הסכום שאתה רוצה.

כדי להמנע מזיופים, אל תסכים לקבל צ'ק (לא משנה אם בנקאי או לא) ש"הכינותי מראש". תתעקש לגשת עם האיש לסניף בנק ושינפיקו שם במעמדך צ'ק בנקאי. את הצ'ק אתה לוקח מהפקידה ושם בכיס שלך. משם לדואר והבייתה באוטובוס :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לי יש סיפור אחר - גם מזה צריך להזהר. הבוס שלי פרסם למכירה רכב, גרוטאה ישנה ששווה בקושי 6-7K. לא התקשרו בכלל, ואז הראשון שהתקשר אמר שהוא רוצה לבוא לראות את הרכב למחרת. בא, ראה, בקושי בדק, הסכים לשלם את המחיר הנדרש בלי ויכוח, הבוס שלי היה באקסטזה :)

הקונה אמר לו שהוא רוצה לעשות זכרון דברים, ושהוא יעשה לו למחרת העברה בנקאית לחשבון, ואז יילכו לעשות העברת בעלות.

עשו זכרון דברים, כולל צילום ת.ז של שני הצדדים. הקונה קיבל את פרטי החשבון כדי להעביר את הכסף.

למחרת אין קול ואין עונה, לא זמין בטלפון. התחיל להרגיש חשוד, הבוס ניסה להכנס לחשבון בנק שלו באינטרנט - לא הצליח.

מסתבר שהנבלה זייף את הת.ז שלו, והלך עם זה לבנק לעשות שחזור של הסיסמה, וקיבל אותה גם. למזלו לא הייתה בחשבון הרשאה להעברת כספים, אז הוא לא הספיק לעשות שום נזק לפני שהבוס שלי התקשר לבנק והודיע על העניין.

בקיצור סיפור של גניבת זהות, הוא יכול עכשיו לעשות כל מיני דברים עם זה, סרט רע. את המשטרה זה כמובן לא ממש מעניין (יש תמונה שלו, מהת.ז המזוייפת שהוא הציג בחתימה על הזכרון דברים).

מסקנות ?

1. לדאוג גם מקונים 'טובים מדי'.

2. לא לתת חשבון בנק עם צילום ת.ז.

3. לבדוק טוב את הת.ז של הקונה, לבקש גם רישיון - להצליב נתונים. היו בת.ז שלו פרטים שלא הסתדרו בדיעבד והיה אפשר לעלות עליו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שקל של קונה פרטי שווה בדיוק כמו שקל של סוחר.

כל עוד אתה מקפיד לנהל את הליך המכירה כראוי, קרי חתימת זכרון דברים שבו הרוכש חותם שהוא רוכש את הרכב לשביעות רצונו במחיר נקום (לציין שעה וקילומטרז' מדוייקים בהם הרכב הועבר לידי הרוכש) וכמובן העברת תשלום במעמד המכירה (עדיפות לצ'ק בנקאי).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אותו בחור התקשר אליי גם היום, ענה, אמר "בוא נסגור על 12 וחצי". אמרתי לו שיפסיק לבזבז לי את הזמן, אז הוא אמר "בסדר אני מביא לך 13 רק בוא ניפגש מחר שלא תמכור את האוטו למישהו אחר" והסכמתי.

הכנתי זכרון דברים, אמרתי לו שיבוא עם צ'ק בנקאי כי בלעדיו אני לא עושה העברת בעלות.

מקווה שיהיה בסדר ושאני לא נופל פה לאיזה תרמית.

פורסם (נערך)

עושה לי רושם שאתה חושש לחינם, צא מזה חבר, גם אם אותו אחד הינו סוחר רכב זה לא אמור לשנות לך, תקבע איתו בסניף הבנק שלך ותפקיד את הצ'ק הבנקאי, משם תמשיכו אל סניף הדואר לביצוע העברת הבעלות ושלום על ישראל.

2 הנקודות החשובות מבחינתך ולאור חששותייך זה להתעקש לבצע את הפקדת הצ'ק ורק לאחר מכן ללכת לבצע את העברת הבעלות ודבר שני זה זכרון דברים בו הוא הרוכש מצהיר שהרכב נרכש כאשר הוא מודע למצבו המכני ולשביעות רצונו המלא, בתאריך____, שעה______, קילומטרז'.

כמובן לרשום על זכרון הדברים את מספר תעודת הזהות של הרוכש וחתימה.

או שהרוכש הינו פרטי שאהב את הרכב שלך ונתוניו או שהרוכש הינו סוחר רכב שמזהה ברכב שלך פוטנציאל לעשיית רווח.

אגב, אם אותו רוכש פוטנציאלי גר יחסית קרוב אלייך אני אישית הייתי מבקש להפגש איתו על מנת לקבל מקדמה על מנת להבטיח את המכירה, אבל זה אני.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא לוותר על העברת בעלות!!!

בהצלחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...