Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל עוד אתה עושה את הכל בצורה מסודרת, מעביר בעלות כמו שצריך על הרכב בלי סיפורי סבתא מצד המוכר, אני לא רואה בזה פסול למכור לסוחר רכב.

שקל הוא שקל, רק תדאג שהתשלום באמת יעבור ושלא יעקצו אותך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה לחשוש ממכירה לסוחר, שים לב שסוחרים הם חלקלקים בלשונם וינסו להוריד אותך במחיר כמה שיותר, לפעמים על ידי מציאת ריגקטים לא קיימים ברכב.

מכרת בצורה נכונה כמו מזומן או צק בנקאי וביצוע העברת בעלות מיידית במחיר שהוא לשביעות רצונך? אם כך אין שום בעיה למכור לסוחר או לכל אדם אחר. סוחרים בדרך כלל ישלפו את תו הסוחר שלהם בהעברת הבעלות כדי לקבל הנחת סוחר באגרה וינסו לאמר שזה לא שלהם והם הביאו בשביל ההנחה או יבקשו לבצע את העברת הבעלות לבד איכשהו, סתם שתדע.

Miata ND2

פורסם

אז כנראה שהוא לא סוחר.

איזה עוד נוכלויות יכולות להיות במצב הזה? מלבד צ'ק בנקאי מזויף.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
היה לנו מקרה דומה.

מתקשר בן אדם אומר לי "אני נותן לך 40K (אנחנו דרשנו 50K) ולוקח בלי בדיקה ובלי כלום,אני בא באוטובוס ונוסע חזרה עם הרכב לבאר-שבע."

אמרתי לו שלא אכפת לי ויש לי קונים שמציעים יותר.

מעניין..כשרציתי למכור את הסיוויק שלי, נתקלתי באותו מקרה, "אני בא באוטובוס ונוסע חזרה עם הרכב לבאר שבע...", בסוף התחרטתי ולא מכרתי, אבל דווקא עשה רושם של בחור נחמד.

לעניין של פות"ש, לדעתי נדרש לנקוט במשנה זהירות רק כשקונים מסוחר. לא נדרשים כללי זהירות מיוחדים כשמדובר במכירה סוחר, מה שכן כמו שציינת צריך לצפות לתהליך התמקחות מפרך, מטבע הדברים היות ומדובר בפרנסה שלו הוא ינסה להוריד במחיר הרבה ככל האפשר, לעניות דעתי זה לגיטימי.

אישית, נתקלתי בזמנו כשמכרנו סוזוקי בלנו, בסוחר שביקש ממני לרשום בזיכרון דברים מחיר של 11,000 ש"ח למרות שסגרנו על 9,000 ש"ח , הוא טען שהוא סוחר שקונה את הרכב עבור לקוח וצריך להציג לו מחיר מכירה גבוה יותר כדי לגזור קופון.

הסכמנו, קיבלנו את הכסף, ורשמנו זיכרון דברים כמו שהוא ביקש.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

גם אני נתקלתי בסוחר רכב שהגיע לקנות ממני והתאמץ להסתיר את העובדה שהוא סוחר.

זה התחיל בזה שהגיע עם אדם אחר שהוא לכאורה בן משפחה, טען שהרכב מיועד לאשתו, הפגין מידה רבה של היכרות עם הבוחן כאשר הרכב נלקח לבדיקה, ובזמן ביצוע העברת הבעלות בדואר התעקש להחזיק את טופס העברת הבעלות מקופל בידיו בצורה מוזרה.

רק בדיעבד לאחר ביצוע העיסקה גיליתי שעל גבי טופס העברת הבעלות מופיעה שורה של הפקדת רשיון לסוחר (כדי שלא לצבור יד נוספת בהעברת הבעלות).

למה הוא התאמץ כל כך להסתיר? לא ברור. הסיבה היחידה שאני יכול להעלות על הדעת היא חוסר האהדה (בלשון המעטה) שיש בציבור כלפי סוחרי רכב. כנראה שהוא חשב שיוכל להוריד במחיר יותר אם לא יציג את עצמו כסוחר רכב.

פורסם

אני ממש מתקשה להבין את הסיבה ,אבל סוחר לעולם לא יציג את עצמו בתור שכזה. אני ניתקלתי בלא מעט כאלה כאשר מכרתי את המכוניות שלי ושל מכרים/קרובים. כנראה הם כל כך מפחדים מהתדמית שדבקה בהם שהם מפחדים שהמוכר יברח מהם עקב חשש כלשהו(ראו הודעתו של פות"ש)

ועל ידי כך הם רק מחזקים את התדמית הגרועה.

אני לא מבין מה הבעיה בלהציג את עצמך ולומר "נעים מאוד אני סוחר ,הרכב שווה לי כך וכך שקלים זה המחיר שאני מציע מתאים לך יופי -לא מתאים בוא נפרד".

אבל לא .הם מתחזים וממציאים כל מיני סיפורים " במקרה שלי זה היה "אני הגעתי ברכבת מנהריה והרכב הוא עבור אח שלי חייל, בוא תוריד לי עוד עוד ועוד בבקשה הרכב חרא מה אתה לא רואה? וכולי וכולי. בקיצור כל מיני תכסיסיסים ושקרים רק כדי להוריד עוד כמה שקלים מהמחיר . בקיצור פשוט מגעיל .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אישית, נתקלתי בזמנו כשמכרנו סוזוקי בלנו, בסוחר שביקש ממני לרשום בזיכרון דברים מחיר של 11,000 ש"ח למרות שסגרנו על 9,000 ש"ח , הוא טען שהוא סוחר שקונה את הרכב עבור לקוח וצריך להציג לו מחיר מכירה גבוה יותר כדי לגזור קופון.

הסכמנו, קיבלנו את הכסף, ורשמנו זיכרון דברים כמו שהוא ביקש.

הוא אכן גוזר קופון אך כנראה על מס הכנסה...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

במהלך מכירה אחרון הגיע אלי מישהו שהציג את עצמו כרופא לב מאיכילוב.

אבל הרופא הזה הבין יותר מדי במכוניות, כולל ללחוץ על השמשות ולבדוק שהן לא הוחלפו ושאר בדיקות שאני בחיים לא הייתי עושה.

הוא גם הציע סכום מגוחך וחייכתי אליו, נפרדנו כידידים. כעבור כמה ימים הוא שוב התקשר ושיפר הצעה. הבטחתי לחשוב על זה ועדיין לא הסכמתי.

כעבור עוד כמה ימים הוא התקשר ושוב שיפר את ההצעה. מכרתי לו. בסוף התברר שהוא באמת רופא מומחה מאיכילוב.

פשוט ממוצא גיוארגי והיה לו חשוב הבלינג בלינג של רכב פאר.

לפני כן מכרתי אוטו לבחור ישיבה חרדי, אברך שלומד בכולל. במעמד העברת בעלות ביקשתי ממנו להציג לי ביטוח חובה, כפי שדרשתי.

הוא הציג לי תעודה של סוחר מורשה עם ביטוח סחר.

לך תדע למי אתה מוכר.

פורסם

אני לא סויחער. אבל הבחור בדק את כל האוטו מאוד קפדני ויסודי כל מיני בדיקות שלא העלתי בדעתי. לחץ בפינות לראות אם יש חופש כנראה.

היה גם קטע שטען שצבעו דלת והראה לי צבע על הגומיות. בבדיקה מקרוב הסברתי לו זה שאריות של פוליש ולא צבע.

פורסם

לעניין של פות"ש, לדעתי נדרש לנקוט במשנה זהירות רק כשקונים מסוחר. לא נדרשים כללי זהירות מיוחדים כשמדובר במכירה סוחר, מה שכן כמו שציינת צריך

תספר את זה לאנשים שמכרו לחבר'ה האלה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?476952-%D7%96%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A7%D7%A5-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%9B%D7%9D-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91

כחצי שנה לפני פרסום השרושר ידיד טוב שלי קנה מהמרגשון של הנוכל המדובר רכב, דווקא עם תהליך הקניה לא היו בעיות וגם הרכב היה בסדר גמור עם נתונים טובים, כי הוא כמובן ידע לבחור את הקורבנות שלו היטב (גם אמא של חבר פורום אחד נפלה בפח שלו במכירה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נמכר בסוף, ב13. עשינו הפקדה של כסף מזומן לחשבון בנק דרך הדואר והעברת בעלות. ה"בן" שלו קנה את הרכב - אולי הוא באמת הבן שלו, אולי לא. שיהיה להם לבריאות.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...