Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לציבור הנהגים שזכה להיות\עדיין בעלי הרכב מהסוג הנ"ל.

אני מתעניין ברכב מסוג זה השאלה היא לגבי העוצמה של המזגן.

אם ביום ממש חם נעים בכל חלל הרכב כולל נסיעה בפקקים וכו...

מי שהיה\עדיין בעל רכב מסוג זה אשמח לביקורת.

פורסם (נערך)

היה לי רכב כזה מזמן ולכן עלי לשחזר את החוויה:

כשהיו תקלות בפיקוד המזגן- לא קירר.

כשדוושת התאוצה ברכב נתפסה והבהילה אותי- לא שמתי לב.

כשנסעתי לתקן ציריות- עבד בסדר.

כשנסעתי למוסך לעשות ראש מנוע- עבד בסדר.

כשנסעתי לסדר קרבורטור עבד בסדר.

כשעמדתי בפקק בדרך למוסך- בסדר. [ברוב הפעמים, אולי בחמישה מקרים מתוך עשרות היה לא מושלם, אך זה בטל בשישים]

כשנסעתי בדרך מהירה למוסך רחוק- בסדר.

כשהתכופפתי לסדר תא כפפות שנפל הרגשתי משב אויר קרוב- ממש בסדר.

כשנסעתי לרכוש אוטו אחר- פעל ממש בסדר.

אם אתה מתכוון לשבת באוטו ולהנות מן המזגן, אני מניח שיהיה בסדר. כמובן, דברים התיישנו ואיני יודע אם ישנם חלקים במקרה של תקלה חשמלית במזגן. אבל סה"כ יתכן שתצא מרוצה מהמזגן.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

לפנדוב היה כנראה רכב מוצלח במיוחד, ולכן התמיד איתו.

לי היה לפני עשור 309 93 ידנית והיתה מעולה. המזגן היה מצויין. מה קורה היום? אין לדעת...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לפנדוב היה כנראה רכב מוצלח במיוחד, ולכן התמיד איתו.

לי היה לפני עשור 309 93 ידנית והיתה מעולה. המזגן היה מצויין. מה קורה היום? אין לדעת...

גם לי הייתה 93 GLX 1600 ידנית.

זה היה בשנת 96 אם איני טועה.

מזגן מצויין למיטב זכרוני.

פורסם

למייטב זכרוני בדגמי 1400 היה מזגן בהתקנה מקומית.

אם זה המצב, סביר להניח שמקרר לא מי יודע מה, בהנחה והוא בכלל עובד.

עכשיו גם אני אשאל שאלה:

אתה מתכוון ברצינות לרכוש את האוטו הזה היום?

למה?

סתם בתור כלי תחבורה זול?

או שיש כאן משהו מעבר?

פורסם

הדבר האחרון שצריך לעניין אותך ברכב הזה הוא המזגן...ברכב מעל גיל עשרים צריך לקוות שכל המערכות עובדות כמו שצריך - מה שממש לא מובן מאליו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הרכב חמוד,אבל במידה וזה לא נעשה לצורך אספנות(לא שיש לה לוק כזה) יש מספיק גרוטאות טובות יותר ב5 אלף שקל.

אל תשכח שאין הרבה כאלה בכביש אז מבחינת חלקים חיצוניים את הבעיה.

אם כבר פיג'ו ישנה אז 405 או 205.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אצלי שנת 1991, 1600. הדגם הפשוט- לא זוכר אם פרופיל או גרפיק.

בוקי, אם אני זוכר נכון דגמי ה1400 החליפו 1300 כך שהם חדישים יחסית, אולי ישנו כאן יתרון הגיל.

סיכום ביניים:לפי בוקי, יתכן שעדיף להתרחק מ1400, ולדעתי אולי גם מ1300. בנוגע ל1600, לי היה רמת גימור בסיסית ומזגן בסדר, לארי היתה רמת גימור גבוהה וגם אוטו בסדר. לכן, בבואנו להחליט מבין מבחר ה309 שלרשותנו שווה כנראה להשקיע ברמת גימור הגבוהה והמנוע הגדול כדי להשיג איכות ברכב והמזגן.

אני מקווה שפער המחירים בין הדגמים אינו גדול. כמובן, יש לסייג שהמדגם שלנו אינו בהכרח מייצג. כ"כ מה שהיה נכון לפני למעלה מעשור אינו בהכרח כך היום.

שיהיה לנו קיץ נעים וקריר.

פורסם
הרכב חמוד,אבל במידה וזה לא נעשה לצורך אספנות(לא שיש לה לוק כזה) יש מספיק גרוטאות טובות יותר ב5 אלף שקל.

אל תשכח שאין הרבה כאלה בכביש אז מבחינת חלקים חיצוניים את הבעיה.

אם כבר פיג'ו ישנה אז 405 או 205.

אם כבר - פיז'ו 306 .עדיף ידנית ועדיף מנוע 1600.הן עדיין נפוצות יותר על הכביש משתי הדגמים שציינו והיא אמינה יותר משתיהן (בהתאם

לאקזמפלר) וחסכונית הרבה יותר מה 405 .

גם העיצוב נראה מתקדם יותר ועדיין טוב גם בתקופה זו .

והמזגן - מקפיא

בברכה

מוטי

פורסם

יש לי דילמה קטנה.

לאחי יש רכב כזה 91 עם 140 אלף על השעון.

באיזו שלב כנראה אצטרך להחליט עם להמשיך עם היונדאי לנטרה שלי או לקבל את שלו בסכום סימלי או חינם.

לטווח הארוך אני בטוח שזה יותר חסכוני אחי משיג צריכה דלק של כ15.5(ללא מזגן כלל כי הוא לא תקין).

אני בנסיעה שלי לתל אביב בבוקר המוקדמות וחזרה בערב שהיא ללא פקים,אני בטוח שאוכל להשיג יותר.

בלנטרה אני משיג 1 ל 14 אבל זה די המקסימום שאני מצליח להשיג הוצאתי דברים מהפגש אני נוהג רגוע ומדליק מזגן כשצריך.(האוטו 1800 מ98 אוטומט עם 272 אלף ק"מ).

סה"כ הפיזו מתוחזקת וחסכונית ופרקטית.

אני צריך משפחתית כי אני מעמיס את הרכב בציוד כשאני עובד, אחרת מזמן הייתי על איזו סוזוקי סוויפט ישנה.

מצד שני ביונדאי הושקעו השנה כ8500 שקלים על יישור קו רציני אז אני מרגיש צורך להמשיך אם הרכב.

אני מאמין שעם הפיזו אוכל להגיע ל1 ל17, אבל לאחר חישוב קל עם הקילומטרים שאני עושה; מדובר על הבדל של כ1500 שקלים בשנה.

נראה לי שאמשיך עם היונדאי אבל באמת שזה אחלה רכב לדעתי.

אבל טוב לדעת לגבי המזגן כנראה ששווה לסדר אותו.

פשוט יש רכבים ישנים שאם מזגן כמו חדש הוא לא משהו.

פורסם (נערך)

מוטי

גם ל306 וגם ל309 מזגן טוב. נדמה לי שה306 הוצגה ב1994 ולכן יש לה עשרים שנות מוניטין של מזגן טוב. אבל ל309 יש למעלה מ25 שנות מוניטין בתחום של מיזוג טוב- זה עדיף. כמובן, אם נתייחס לתכונות הרכב יתכן של306 יש יתרון, אך פותח השרשור שאל רק על המזגן.

יונתן, כעת ראיתי מה שכתבת אז:השאלה כמה יעלהלתקן את המזגן ואם לא יקר, אם נניח צריך פירוק דשבורד שאינו מאוד קשיח ב309 בלשון המעטה. יש גם עלות גבוהה וגם סכנה לדשבורד. לגבי צריכת הדלק- מוזר לי. כוונתך לידני כנראה.

בלי קשר, הפיג'ו תדרוש ביצוע טסט פעמיים בשנה ואישור רכב מיושן ממוסך, אותו תגיש למכון הטסטים.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם
מוטי

גם ל306 וגם ל309 מזגן טוב. נדמה לי שה306 הוצגה ב1994 ולכן יש לה עשרים שנות מוניטין של מזגן טוב. אבל ל309 יש למעלה מ25 שנות מוניטין בתחום של מיזוג טוב- זה עדיף. כמובן, אם נתייחס לתכונות הרכב יתכן של306 יש יתרון, אך פותח השרשור שאל רק על המזגן.

יונתן, כעת ראיתי מה שכתבת אז:השאלה כמה יעלהלתקן את המזגן ואם לא יקר, אם נניח צריך פירוק דשבורד שאינו מאוד קשיח ב309, יש גם עלות גבוהה וגם סכנה לדשבורד. לגבי צריכת הדלק- מוזר לי. כוונתך לידני כנראה.

צודק .

הבעיה היא שאני לא רואה 309 בכבישים ואפילו ביד 2 יש רק 3 למכירה.

בברכה

מוטי

פורסם

אתה לוקח בחשבון רק את צריכת הדלק, ולא כל כך מבין שבמכוניות בגיל הזה (מעל 20) יש עוד דברים שעלולים להתקלקל ולעלות הרבה יותר מ-1500 ש"ח בשנה.

רק העובדה שאתה צריך שני טסטים ושני אישורי מוסך בשנה כפר מקלפים לך כמה מאות שקלים מהחסכון. כמו"כ חלפים ייחודים לרכב הזה הולכים ןנעלמים מן השוק - ולכן יש סיכון מסויים בלהחזיק רכב כזה כרכב יומיומי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...