Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוויה שלי מ 309?

1993 ידנית 1600. שייכת לסבא.

בדיוק עברתי טסט.

קראתי בעיתון אוטו שה 309 מתנהגת והאפלאוז של אמא פחות.

לא נבדוק?

נבדוק!

סבא מתייצב בחנייה, הצבע בז׳ קצת מוריד, הספוילר מעלה חזרה.

שתי דקות אחרי זה,

כיכר אחת,

תת ההיגוי הראשון שלי,

ג׳אנט קדמי ימני נותן כיף למדרכה.

לא נרשמו נפגעים (כולל הג׳אנט).

המפתחות חזרה לסבא.

נדמה לי שהמזגן היה בסדר.

לי היה חם.

פורסם
אתה לוקח בחשבון רק את צריכת הדלק, ולא כל כך מבין שבמכוניות בגיל הזה (מעל 20) יש עוד דברים שעלולים להתקלקל ולעלות הרבה יותר מ-1500 ש"ח בשנה.

רק העובדה שאתה צריך שני טסטים ושני אישורי מוסך בשנה כפר מקלפים לך כמה מאות שקלים מהחסכון. כמו"כ חלפים ייחודים לרכב הזה הולכים ןנעלמים מן השוק - ולכן יש סיכון מסויים בלהחזיק רכב כזה כרכב יומיומי.

כאחד שהחזיק רכב ישן עד לפני כשנתיים במשך כ-7 שנים (לגאסי 1991),אני חולק על דעתך.

נכון ששילמתי כ-300 ש"ח בשנה יותר מרכב בשנתון מתקדם בגלל אישור בלמים /רכב מיושן ,אבל לא הייתי צריך ביטוח מקיף ,הרכב לא היה עמוס באלקטרוניקה שגורמת לתקלות כאלה ואחרות, והטיפולים היו הרבה יותר זולים מרכב בשנתון מתקדם (חצי מחיר ויותר מקיה ריו 2012 לדוגמה).

שאר החלקים שיכולים להתקלקל קיימים בכל רכב (אלטרנטור ,מצבר ,צמיגים וכו').

מזגן ומדחס מתקלקלים גם ברכב בן 5 שנים.

מה שנשאר - הקטע הבטיחותי שגם ברכבים מתקדמים יותר ,בפחנועים ,זה לא ממש משנה.

דרך אגב :

הלגאסי הישנה שנמכרה ,עדיין נוסעת כמו גדולה בעליות ירושלים :-)

בברכה

מוטי

עריכה :

אם לא הייתי עובר למונית ,הייתי נשאר איתה עד הסוף.....

פורסם

ל306 שלי (1.4 ידנית) היה מזגן:

קירר היטב - לפעמים

נזל על ברכי הנוסע - כמעט תמיד.

כפתורי הפיקוד עבדו - כשבא להם.

אני עם פנדוב - המזגן ברכב ישן כזה שכבר אז היה בהתקנה מקומית, זה לא משהו שהייתי סומך עליו.

פורסם

MOTIOZ - אין להשוות בין סובארו בת 20+ לפיג'ו 309 באותו, מבחינת שרידות אמינות וזמינות חלפים. הסובארו לוקחת בגדול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היתה לי כזו מודל 87' ידנית, מנוע 1.3 ליטר. הייתי קונה היום אחת כזו רק בשביל הכיף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ל306 שלי (1.4 ידנית) היה מזגן:

קירר היטב - לפעמים

נזל על ברכי הנוסע - כמעט תמיד.

כפתורי הפיקוד עבדו - כשבא להם.

.

306 1.4 היו כולן עם מזגן מקומי של אלכס שאין מילה טובה להגיד עליו (בשונה מהZX למשל שם כולן עם מזגן מקורי).

אין מקום להשוות את המזגן של אלכס למזגן המקורי שמותקן ב309 או ב306 עם מנועי 1.6 ומעלה

• תוכן חדש...