Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

כמו שהבטחתי, עקב המצב הבטחוני יש לי קצת זמן פנוי ואני מעלה פרוייקט דיטיילינג חיצוני להונדה CRV שנת 2000 בצבע ירוק מטאלי, דגם מפואר (חלון בגג, מתזי ניקוי לפנסים, שולחן פיקניק מקורי של הונדה ועוד). היפיפייה הזו שייכת לבן דוד שלי.

הרכב גמע מעל 300000 ק"מ ויחסית המצב שלו מעולה (לבן דוד שלי יש ילדים קטנים הרכב בילה המון בשטח ולמרות זאת המצב שלו טוב), בן דוד שלי מכונאי אז מבחינת תחזוקה הכל מטופל כמו שעון,

הפלסטיקה והריפודים במצב נדיר! אני אפילו לא מאמין שהרכב מעל 14 שנים על הכביש ומעל 300000 ק"מ! אין קילוף אחד בפלסטיקה, הריפודים שלמים ומקוריים:

um2ze2n4wayg.jpg

3njnuwuzg1zj.jpg

הצבע מקורי מלבד כנף שמאלית קדמית שנצבעה, חוץ מיזה, הכל מקורי ברכב כולל הפנסים.

לא היו קילופי צבע/דהיות/חמצון מלבד קצת נקודות במכסה המנוע שלא ירדו, הרכב עבר פוליש לפני כמה שנים ורוב היום נמצא בחנייה מקורה.

אוקיי, מה אני חופר לכם? יאאלה, העם רוצה פירוט ותמונות, אז העם יקבל :lol:.

לרכב היו שריטות וסימני SWIRLS (גמע הרבה שטח...) והפנסים היו דהויים. עקב איום הרקטות החלטנו להתמקד רק על החלק החיצוני ומבפנים לא ניקינו כלל (מה גם שהרכב היה כבר דיי נקי מבפנים.

שנינו עבדנו ביחד על הרכב, מה שקיצר את זמן העבודה.

השלב הראשון היה ניקיון חיצוני.

לאחר מכן בוצע חידוש פנסים ע"י שיוף עם ניירות מים 800, לאחר מכן 1000, לאחר מכן 2500 ולבסוף 3000.

בוצע שלייף סבון לכל הרכב עם נייר מים מס' 2500.

לאחר מכן בוצע פוליש גס בעזרת מכונה רוטורית AEG PE150 הוותיקה שלי, בשלב הבא פוליש עדין יותר, ניקוי, ויישום שכבת הגנה.

לפני:

mmyjlugmt1fm.jpg

oe10wdkotn1e.jpg

rkwwitctoozm.jpg

אחרי:

ny2tgofm0mdu.jpg

kntmjkyjh2gn.jpg

yjilzmgnzwgn.jpg

ותמונה שהוא שלח לי היום בבוקר:

ywomjztjhazm.jpg

לפני (הפנס הימני חסר כי איכות התמונה לא טובה, אבל המצב היה זהה):

dky2zy4uymy5.jpg

אחרי:

xdzq2jmnzlyf.jpg

y5zetoqwmhi5.jpg

מכסה מנוע לפני:

2wqqyntmqzxg.jpg

m3qwdjzb2yzm.jpg

דוגמה לאחר שלייף סבון (כפי שכתבתי בוצע לכל הרכב אבל לא צילמתי כל חלק אחרי שלייף סבון):

y4yqoxuwzgnw.jpg

ניקוי הרכב לאחר שלייף סבון:

zdzjnogiyirw.jpg

מכסה מנוע אחרי:

jnh1dn3amuzt.jpg

תמונות נוספות שהוא שלח לי מהבוקר:

nimyzt4bdcgj.jpg

zwynlmzy0net.jpg

zwme4ijnzjjj.jpg

mvdl3inwknnv.jpg

היו סימני SWIRLS שלמרות הכל לא ירדו, אבל יחסית חל שיפור משמעותי ורוב השריטות טושטשו.

בן דוד שלי חושב למכור את הרכב, לדעתי מי שיקנה אותו ירוויח, אבל אחרי הפרוייקט הזה, אני בספק אם הוא ירצה למכור :lol:.

יום שקט לכולם,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אחראי פורום
פורסם

עבודה מרשימה, כל הכבוד.

עם מה אתה מסכך את עבודת השיוף?

אתה מעריך שאחרי שלייף אפשר לעשות פוליש ידני?

הצבע בסוד שלי כבר נטול ברק כמעט לחלוטין, נראה שרק שיוף כזה יעורר אותו.

תודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה רבה :).

בדרך כלל עם מים וסבון או ONR.

הפעם השתמשתי עם מים ושמפו+ווקס לרכב.

פעם ביצעתי ניסיון לפוליש ידני לאחר שלייף סבון, התוצאה הייתה סבירה אבל עם מכונה התוצאות הרבה יותר טובות.

לדעתי אפילו שווה לך להשכיר מכונה ממישהו, מה שכן צריך למדוד לפני את עובי הלכה כדי לא לפגוע בצבע.

ממליץ לך לצפות בסרטון הבא:

שלייף סבון+פוליש ידני:

שלייף סבון+ פוליש בעזרת מכונה רוטורית:

פורסם

תודה רבה :)

אופק- לגביי מד עובי צבע יש פשוטים מה Ebay ויש טובים יותר סביב ה- 1000 ש"ח. אני משתמש במד עובי צבע פשוט,

ביקשתי מחבר שהיה לו מוסך פחחות שנסגר שינסה לחפש לי מד עובי צבע איכותי במחיר טוב, אני עדיין ממתין :).

גם כאן בארץ שביררתי בחנות אחת בבאר שבע שמוכרת ציוד וצבע לפחחים ("אחים מירון") נאמר לי שהמחיר נע סביב 1000 ש"ח למד עובי צבע איכותי.

אולי אחד הסופנסרים של הפורום (סוויס-ווקס, ויקס, מגוואיירס ישראל, א.א.גלובל...) יוכל לארגן לנו קנייה קבוצתית אפילו של מד עובי צבע איכותי במחיר טוב.

אשמח לקבל תגובה בנוגע לכך, אני מאמין שתהיה היענות מצד חברי הפורום :).

פורסם (נערך)

מדהים! באמת קשה להאמין שמדובר ברכב בן 14.

באיזה חומר השתמשת לפנסים?

לגבי מודד צבע מצאתי את המודד הזה ב115 שקל כולל משלוח

http://www.ebay.com/itm/gib-Digital-LCD-Paint-Thickness-Tester-Gauge-Car-AUTO-Painting-Thickness-Tester-/171334068770?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27e44e6a22

אני מניח שתיהיה לו בעיה למדוד את הצבע המטאלי ברכב שלי ? כי הם מלמלו בתיאור משהו לא מובן כל צבע מטאלי.

ועד כמה באמת תיהיה סטייה במדידה / עד כמה זה משמעותי בשביל מישהו עם רכב שנמצא 5-10 שנים על הכביש?

עריכה אחרונה על ידי Shugi
פורסם

לכל הרכב כולל הפנסים לאחר שלב ה- wet sanding בוצע פוליש גס עם Meguiars Correction Compound ובשלב השני פוליש עדין יותר

Ardex 1500 Plus כדי לתת גימור סופי יפה.

פורסם
אותי יותר מעניין איך הצלחת לשים מעל 8 תמונות בתגובה.

אם מישהו פה היה עושה את מה שהמלצתי לו לעשות, גם הוא היה מצליח להעלות יותר מ8 תמונות איכותיות בהודעה אחת :roll:

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...