Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קראתי כתבה, היא עסקה בתחמנות.

הכתב קצת תיחמן והיא הייתה שטחית.

אבל היא עוררה את סקרנותי:

האם תחמנות היא מולדת או נרכשת?

אם נרכשת, כיצד ניתן לרכוש?

האם ניתן להעתיק אותה מתחום לתחום או שתחמנות מוסך היא מיומנות שונה ממיומנות בהיי טק, למשל?

האם תחמניות מתחמנות אחרת מתחמנים?

ועוד ועוד שאלות.

אינני יודע אם יש כאן תחמנים ברמות הגבוהות כי הם בטח עסוקים בלתחמן, אבל אני מקווה שיש כאן תחמנים קטנים, תחמני ביניים או לפחות אנשים שתיחמנו אותם ויכולים לשתף. אם אכן ניתן ללמוד תחמנות בהתכתבות הדבר יכול להועיל לא פחות מטיפים לשטיפת רכב או אחזקה. אם לא, לפחות נלמד להיזהר

ולהימנע מהמקבילה לשטיפת רכב באקונומיקה.

בזמנכם החופשי, היכון, תחמן, צא.

פורסם

פעם הסתובב דוא"ל שעסק ב"מה הוא אומר - למה הוא מתכוון". לדוגמה:

מה המוסכניק אומר: "זה חלק מיוחד"

למה המוסכניק מתכוון: "אני הולך לפשוט לך את העור"

מה בחורה אומרת 1: "לא"

למה בחורה מתכוונת 1: "אולי"

מה בחורה אומרת 2: "אולי"

למה בחורה מתכוונת 2: "כן"

מה בחור אומר: "אני לא חושב שחצאית מיני ומחשוף עמוק הולכים טוב ביחד"

למה בחור מתכוון: "אני הומו"

אגב, יצא לי להכיר מוסכניק שכאשר הוא רצה לתחמן אותך, במקום לומר "זה חלק מיוחד" הוא היה משתמש באופן תדיר במשפט "קפצה לך שן בטיימינג".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אגב, יצא לי להכיר מוסכניק שכאשר הוא רצה לתחמן אותך, במקום לומר "זה חלק מיוחד" הוא היה משתמש באופן תדיר במשפט "קפצה לך שן בטיימינג".

יש רשת מוסכים של יבואן מאוד מפורסם בפורום שמשתמשים במשפט הנל הרבה...

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

חח לפותח השרשור אהבתי :lol:

פעם בתקופת הוידיאו ניסה לתחמן אותי הטכנאי ואמר לי

''ג'וק חלש'' דרש הון תועפות.

חח באותה תקופה חבר טוב למד להיות טכנאי וידיאו ואמר שלא

שמע /לא קיים מושג כזה אבל היה בדרכו ללימודים ואף שאל את

המורה שלו שהתפקע מצחוק או מתדהמה,

שהגעתי למעבדת ''ג'וק חלש'' הסברתי לו ב''אדיבות'' על יד כל

הקליאנטים שהיו שם שלא כדאי לו לתחמן..

אגב התקלה היתה גומיה קרועה שלא עולה כמעט כלום.

יש לי עוד סיפורים רק כרגע מעט זמן..

פורסם

זה נרכש, אבל כדי לאושש את זה אנחנו צריכים לעשות בדיקה אמפירית מבוססת על שתי קבוצות שבאחת מלמדים ילדים לתחמנות ובשניה לא יחד עם קבוצת ביקורת שלא יודעת מהי אמורה להיות. רצוי לעקוב במשך 30 שנה.

הייתי שנה שעברה ביורו דיסני. את הישראלי התחמן המכועיר שמנסה לעקוף את התור בכל מיני שטיקים ראו מרחוק. כמובן שמי שהוביל את המבצע היה אבא בבון ומאחוריו היו ילדיו המתביישים, אבל זה יעבור להם, כנראה.

פורסם

היו לי כמה ימים של כיף. ביקרתי במדינה שבה אין תחמנים. ומי שיתחמן יורחק מהחברה.

מדובר בפינלנד, המדינה שנחשבת למקום הטוב בעולם לחיות בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביפן זה לא קיים בלקסיקון,פשוט מדהים חייתי שם

כשנה.

עשרות דוגמאות מעוררות קינאה,למשל אנשים משאירים כסף

כשיוצאים מתחנת רכבת גם כאשר בלילה היא ריקה מאדם,

אפשר לעבור אין כרטיסן,הם מניחים את הכסף בעדינות על הדלפק הלא מאויש.

מדהים!

בלי סוף דוגמאות נוספות..

פורסם

אני מחלק את טיפוסי התחמנות לשניים .

א - התחמן החביב , הילד העובד , אחי , הם מתחמנים אותי , אבל עם קריצה קלה , שנינו יודעם שהם מנסים לתחמן .

הצליח סבבה ולפעמים אני משתף פעולה - הם גם יספרו לך אח"כ .

( נ.ב - אם היינו מצליחים לחנך כך את הבחורות , זה היה עוזר ,, פחות לקחת דברים ברצינות תהומית ,

מותר לדעת להסתדר/להחליק , לא תמיד כל האמת היא התשובה בכל מצב , צריך גם קצת תחמנות )

ב - התחמן המקצועי - כאן בשורה הסופית הוא דופק אחרים , אבל במקביל דופק לעצמו את החיים .

מהות החיים שלו מסתובבת סביב התחמנות , הוא גם מאמין כי כל אחד מחפש לדפוק אותו .

הוא תמיד לא רגוע ולא נהנה מהחיים .

( גם אם תתן לו את המוצר בחינם - הוא עסוק באיך לתחמן , ויבקש עודף על דבר שלא שילם )

והם מפסידים מכך - כי מראש לא כדאי לתת להם , מאחר והם בכל מצב חושבים בטח הייתי יכול להוציא יותר .

נ.ב - סוג התחמן הנ"ל לא אומר תודה , ולא מדבר במילות יחס ( כך אפשר לזהות כסינון ראשוני )

נגד אלה אפשר לנקוט בפעולות תגמול נחמדות .- מאחר והם אוכל להאמין , תמיד מחפשים קומבינות ( כסף קל ).

דוגמא -

לפני שבוע - גמר-המונדיאל - אחד האחראים על הגריל ביקש להשתחרר ממשמרת ערב ביום ראשון .

כי הבת שלו ( בת 7) מופיעה בריקוד במתנ"ס , הוא התקשר אליי ביום שישי בבוקר יומיים לפני ( כי אז נזכר בגמר )

** הוא פנה אליי ישירות ולא ניסה קודם להחליף עם אחד האחראים האחרים ( המסעדה עובדת במשמרות )

התפלאתי - שאלתי ילדה צעירה מופיעה ב 20:00 בערב - גם גמר מונדיאל , גם יורים רקטות .

מדוע לא לבקש להקדים את ההופעה ל 17:00 זה יותר הגיוני - והוא בשלו , כך זה נקבע ואי אפשר להקדים .

סבבה - סידרתי מחליף .

ובמקביל בדקתי קלות עם חבר שלו העובד לסרוגין במסעדה , לא הופעה ולא נעליים - פשוט תופעת התחמנות .

*** אם הוא היה מבקש להשתחרר רגיל כדי לראות את הגמר - הייתי מסדר מחליף בכייף .

ביום שני כאשר הוא הגיע למשמרת ערב - העובדים במסעדה אמרו לו כי חבל שלא עבד אתמול בערב .

כי הגיע אחד הלקוחות הכבדים של המסעדה עם חברים , ובגלל המצב נתן בהתחלה 200 ש"ח טיפ למלצריות .

ואז אני אמרתי לו כי זו הפליה מגדרית (רק לבנות )

והוא בצחוק עם החברים שלו נתנו לכל עובד 500 ש"ח . ( נכון כי זה נשמע הגיוני כמעט :lol: וזה היפה )

הבחור התחמן איבד צבע - ומה איתי למה לא חשבתם עליי ,

התשובה הייתה חשבתי על-זה , אבל לא היה נעים לבקש עוד , אתה הייתה מבקש .

הוא חשב לרגע ואמר כן - ואז אחת המלצריות (הכנו אותם טוב ) אמרה לבחור .

אתה יודע הם רצו לתת כסף גם לאייל /המנהל . אבל לא היה לו נעים כי הוא מהבעלים , אז הוא אמר תודה אבל לא .

ושוב הבחור קפץ - למה לא לקחתה והבאתה לי , הייתה מתקשר אליי והייתי בא , למה עליי אתם לא חושבים .

** אז אנחנו כן חושבים גם על התחמנים הסבירים , ועבדנו על הסיפור -

ובסוף אמרנו לו את האמת / גם כי ידענו כי אין הופעה לבת שלו , ובכייף אפשרנו לו לראות את הגמר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נראה שניתן להגדיר תחמנות בדרכים שונות, אז חיפשתי קצת ובין היתר מצאתי[בהודעה572613] מישהו שטוען משהמציא את התחמנות ב1984:

http://www.haayal.co.il/thread?rep=398355

כמובן, יש עוד דעות שכן התחמנות פנים רבות לה. בנתיים למדתי ממה שנכתב כאן, אך במקום תובנות צצו שאלות:

אלעד התייחס לתחמן מיוחד, אכן יצירתיות חשובה בתחמנות. השאלה: האם תחמנות בתחום שונה, נניח היי טק או בחברה גדולה דורשת כישורים מסוג שונה?

יניב ציין תחמנות יותר ממוסדת ונרחבת של רשת מוסכים שלימה. השאלה: האם יש לך דוגמה לתחמנות בקנה מידה רחב אפילו יותר? אם כבר.

יוסי: יפה, אבל תן עוד סיפורים.

עכברוני: בעניין תחמנות נרכשת או מולדת. נדמה לי שהמשטר הקומוניסטי יצר מיליוני תחמנים כך שהיא נרכשת. מאידך, שני חתולים שלי גדלו בתנאים דומים ואחד מהם יותר תחמן. האם תוכל לתרום עוד למתודולוגייה? כ"כ התחמנות דחפנות שתיארת,האם היא מאותה משפחה של תחמנות מתוחכמת יותר? או סתם היעדר בושה?

ספריאל ויוסי, טענתם שלא ראיתם תחמנות בפינלנד ויפן, בהתאמה. אולי היא סמוייה ומתוחכמת יותר? אני מכן להמר שהיא קיימת שם מסיבה פשוטה- זה מאפיין אנושי[ולא רק] תחמנות קימת בין אדם לחברו, בין אדם למקום, למדינה ואולי גם לחיה. איזו תחמנות בכ"ז יש בפינלנד ויפן? מי שאומר שאין על סמך ביקור תיירותי- מקבל נכשל.

ליין מן, סיפור יפה . אני גם מרוצה מחלוקה לדגמי תחמנים אבל. מה לגבי רמות אחרות של תחמנות, נניח מישהו שישתלט על המסעדה בערמה? כ"כ האם יש תחמנות נמשכת?

אודה לתשובות ממכם ומאחרים, ביחד נלמד את הנושא.

מ.נ.ח

פורסם (נערך)
כמובן, יש עוד דעות שכן התחמנות פנים רבות לה. בנתיים למדתי ממה שנכתב כאן,

אך במקום תובנות צצו שאלות:

ליין מן, סיפור יפה . אני גם מרוצה מחלוקה לדגמי תחמנים אבל. מה לגבי רמות אחרות של תחמנות,

נניח מישהו שישתלט על המסעדה בערמה? כ"כ האם יש תחמנות נמשכת?

אודה לתשובות ממכם ומאחרים, ביחד נלמד את הנושא.

מ.נ.ח

שישתלט - תן לי לפרוש ולגובב .

ברצינות כאן נכנס מול התחמן ההפוך על הפוך .

קח ת'מסעדה ורד/רדי ממני - השנה האחרונה הגשתי מספר פעמים בקשה להתפטר - והעובדים לא מסכימים .

כאשר אתה חי בסביבה דינמית ופוגש ומתחכך עם כל סוגי האנשים - עם הזמן , גם בלי כוונה אתה קולט ומבין .

לומדים לנתק מגע ממחפשי מציאות , המציעים לך קומבינות .

ולומדים לכוון אנשים לעולם הנכון - גם כאשר הם הגיעו אלייך קצת מקולקלים

( עד גבול מסויים , כי לפעמים זה בדם - והם יכישו אותך )

והעצה הכי טובה - לשאול אחרים ולבדוק , אני תמיד בודק מצבים שונים מול אבא שלי , אחי וחבר המעורה בנושא .

לפעמים אני גם משחק אהבל , ומעלה אותם לטלפון שידברו עם הליצן מציע ההצעה .

כאשר הרבה אנשים מעורבים - פתאום התחמן נזהר .

( בכל התשובות שלי לבחורות השואלות על מוסך לטיפול ברכב אני ממליץ - מוסך שבן משפחה אבא , חברים מטפלים )

שני משפטים עוזרים בזה .

א - אם זה נראה חשוד , וצריך להסביר את זה , אז כנראה זה לא זה .

ב - אם זה נובח כמו כלב ומשתין כמו כלב - כנראה זה כלב .

לדעתי להיות תחמן זה מצב נצבר , מצב שרידות , כאשר אתה חי בילדותך בחברה כזו אתה מאמין כי כך צריך לעשות .

ואם לא תעשה כך לא תצליח / תשרוד .

לכן ברור שיש תחמנות נמשכת , כי זו דרך חיים .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ספריאל ויוסי, טענתם שלא ראיתם תחמנות בפינלנד ויפן, בהתאמה.

כמובן שבשבוע לא למדתי דבר - רק שמעתי מאנשים אחרים, במקרה זה ישראלים שיושבים שם.

אבל דוגמא קטנה: האמון שנובע מהעדר תחמנים: בכל מקום האמינו לבנים שלי שציינו שהם סטודנטים - גם ללא תעודות.

באיזה מקום חשבתי שהיתה טעות בעודף וגיליי באחור של כמה דקות - האמינו לי והחזירו לי אירו נוסף. בתמורה, כאשר התברר לי שטעיתי החזרתי את האירו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תחמנות, להבנתי, היא כמו בישול: אם לא נולדת עם "מגע הקסם", תוכל לבצע קצת ממנה, אבל לא להצליח בזה.

לי אין את מגע הקסם. בתחמנות, בבישול אני דווקא לא רע, אפילו שהנחתום מעיד על עיסתו במקרה הנ"ל.

אם הייתי תחמן כנראה שהיה לי עסק משגשג :roll:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

ברווזיקו, סלח לי על האיחור בתגובה. הסתגרתי שבוע בספרייה וחיפשתי מחקרים אודות תחמנות. לא מצאתי- מצאתי רק מחקר אקדמי על הגנב המקצועי ומחקר אקדמי על תופעת הפראייר. לכן, לא נותר לי אלא ללמוד בנושא מן הפורום.

למעשה, אתה מבחין אבחנה חשובה בין תחמון במינון שקיים אצל כולנו ל"תחמן מלידה"- קצת מזכיר את השיר" מה הדאווין שלך" של סנדרסון. אם אתה צודק, זאת אומרת שאי אפשר ללמוד תחמנות אלא רק איך להתגונן בפניה?

ליין מן, אתה מקבל את אבחנתו של הברווז?

ספריאל, בנוגע לטענתך ש"אין תחמנות בפינלנד"[או שכמעט אין] אני מניח שזה תלוי בשאלה כיצד נגדיר תחמנות. בכל אופן הנה אינדיקטור פשוט גם אם חלקי למדידת תחמנות- האם בשפה הפינית יש מילים שפירושן"תחמן". ישנה טענה שלאסקימואים מילים רבות לתיאור סוגי קרח או שלג שונים. אם כך, ככל שיש במדינה יותר תחמנים, הם עשויים לזכות ליתר כנויים ומילים בשפה המקומית.

מ.נ.ח

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
  • תוכן חדש...