Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליין מן, אתה מקבל את אבחנתו של הברווז?

מ.נ.ח

תחמנות, להבנתי, היא כמו בישול: אם לא נולדת עם "מגע הקסם", תוכל לבצע קצת ממנה, אבל לא להצליח בזה.

לי אין את מגע הקסם. בתחמנות, בבישול אני דווקא לא רע, אפילו שהנחתום מעיד על עיסתו במקרה הנ"ל.

אם הייתי תחמן כנראה שהיה לי עסק משגשג :roll:

את האבחנה של ברווזוני על מגע הקסם אני מקבל , אבל עם שיוף ( גם על זה עובדים ) -

את המסקנה הסופית - אני לא מקבל ,,

מכיר את המערכון של שייקה אופיר - "מנהל בית הספר לגנבים -

" המנהל מזמן את אחד האבות , מר שמש הנחשב לגנב מדופלם .

ומסביר לו בעדינות : כי הילד שלו לא ימשיך את השושלת , מאחר ואין לו את הכישורים המתאימים .

הטעות של ברווז במסקנה -

מאחר והוא אוהב לבשל , מה שחסר לו , זה לדעת לתחמן ,, ואז תהיה לו מסעדה , חחח.

ברווז כבר בחצי הדרך לתחמנות :lol:, הוא מאמין כי בעזרת תחמנות אפשר להסתדר ולהרים עסק .

ראה דיונים קודמים -המעלים דילמות בעבודה במסעדות

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?325573-נחסמתי-בפורום-בישול-או-איפה-כדאי-ללמוד-להיות-שף&highlight=%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?487902-קונפליקט-בעבודה-הכותרת-נערכה&highlight=%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?392567-חוויה-מזעזעת-בסניף-ספציפי-של-מסעדה-שאני-נוהג-לאכול-בה&highlight=%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94

אני לומד ומתעדכן 20 שנה , תאורטית ופרקטית - כנ"ל עזרא קדם .

בלימודי המטבח בתדמור - אתה מקבל את כל הידע הנ"ל בשנתיים , והוא מעודכן נכון להיום :idea:

יש הבדל בין לעשות עבודה , ובין להבין למה אתה עושה את העבודה כך ..

( מדוע הקצפה ידנית מתאימה למוצר מסויים , ומיקסר מחמם אותו ושובר את המרקם )

מדוע אני שם מוצרים מסוימים בתחתית המקרר , ואחרים למעלה , מה יהיה סגור בקערה ואחר פתוח .

נכון שאפשר ללמוד מראיה והסבר , זה לוקח זמן , וחבל על הזמן הנ"ל .

כאשר אתה מגיע אלי עם הידע הבסיסי - יש לנו שפה משותפת , אנחנו מנתחים מצבים , אני מדריך בידע שצברתי

במהלך השנים , ומולי יש עמית לעבודה המבין בדבר , ואני לא צריך להדריך אותו - איך להחזיק סכין ..

אתה לומד ומעודכן בנוהלי בטיחות , לא תשאיר סתם משטח גריל דולק ( כי זה חוסך זמן חימום ) אתה יודע את הבסיס ,

אתה לא לבד במטבח - יש עוד עובדים וצריך להזהר .

אתה לא תחמם במיקרו דברים שצריך להפשיר לאט , אתה לא תקנה קפואים שאמורים להיות מטופלים טרי בלבד .

לא תשאיר מחוץ למקרר מוצרים אשר צריכים קרור , כי אתה מודע ולמדתה את עקרונות ההגיינה והטיפול במוצרים מקוררים.

ההפסדים או הרווחים במסעדה , מתמקדים יותר בתחום הטעויות הקרטיות של עובדים ,

אשר השאירו במקום הלא נכון סחורה והיא התקלקלה - וזה בכמיות .

או גרמו לנזק מחוסר ידע בטיפול בשמן טיגון , קפיצת שמן ושריפה .

מנה שנשרפה או לא הוכנה נכון , נזרוק ונכין חדשה - אבל 20 ק"ג בשר שהוכנס למקרר הלא נכון , גורם לנזק רב

שריפה או פציעה בעבודה - היא עוצרת העבודה הגדולה ביותר בעסק , זהירות ושימוש נכון באביזרי המטבח זו כל התורה .

יש דברים שהלימודים מטמיעים בך - ואחרים אוספים זאת לאט לאט .

בחר לך את הדרך - תרצה לאט לאט זכותך , תרצה ללמוד את הבסיס הנכון ובדרך הנכונה - גש ללמוד .

ואח"כ - הכה בברזל החם , אתה כבר יודע את מצבי השבירה או החישול - ידע זה כוח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם תחמנות שקולה לבישול, אז בעצם כשהתחמן מתחמן אדם הוא שקול לקניבל המבשל את חברו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
ברווזיקו, סלח לי על האיחור בתגובה. הסתגרתי שבוע בספרייה וחיפשתי מחקרים אודות תחמנות. לא מצאתי- מצאתי רק מחקר אקדמי על הגנב המקצועי ומחקר אקדמי על תופעת הפראייר. לכן, לא נותר לי אלא ללמוד בנושא מן הפורום.

למעשה, אתה מבחין אבחנה חשובה בין תחמון במינון שקיים אצל כולנו ל"תחמן מלידה"- קצת מזכיר את השיר" מה הדאווין שלך" של סנדרסון. אם אתה צודק, זאת אומרת שאי אפשר ללמוד תחמנות אלא רק איך להתגונן בפניה?

לי זה דווקא מזכיר את השיר "תחת כנפי השכנה" מאת חיים תחמן ביאליק.

מ.נ.ח

כן, אני יודע את השם האמיתי של השיר ואפילו את הפירוש של המילה.

מה זה מ.נ.ח, הייתי שמח ללמוד.

בינתיים אני מגדיר את זה כ"מה נח?!". כנראה כי אני עייף.

אני לא יודע אם ניתן ללמוד כיצד להתגונן מתחמנות.

אני לא פתי, ואני לא בחור שקל להוליך אותו שולל. ועדיין, ישנם מתודות שתוכננו ע"י תחמנים בני תחמנים, שהצליחו לגרום לי לעשות את מה שהם רצו- ולו רק לתקופה קצרה מה שצימצם את הנזק (הנזק יצא רק 600 ש"ח ולא מעל 25K).

ישנם דברים שתוכננו מראש על מנת להונות אנשים ולגרום להם לעשות מה שאתה רוצה שיעשו. יש לזה תחום שלם שנקרא NLP, ואפילו היה על זה (בערך) סרט- inception.

השיטה היא פשוטה למדיי: לוקחים אדם אינטיליגנטי שמסוגל לחשוב על הרגליים במהירות, עם קסם אישי ונחמדות טבעית, ומלמדים אותו למה לשים לב, ואיפה לשתול משפטי מפתח- אפילו אם הם מטומטמים מטיבעם. אני שמח שהנציגים שמתקשרים לטלפון לא הגיעו לכזו רמה של תיחכום אלא רק לרמה של דיקלום רטוריקה שעובדת מבחינה סטטיסטית, אחרת הרבה יותר אנשים היו מתפתים לרכוש שטויות שהם ממש אבל ממש לא צריכים.

אם אני הצלחתי ליפול בפח, כל אחד (כמעט) יכול גם כן.

סלואורייד, אתה עושה אותי רעב. מספיק.

איש קו יקר, אולי אתה לא מקבל את המסקנה הסופית- אבל זה כי עשית השוואה למשהו שונה לגמרי. אתה משווה פה בין באקלווה לאשכי עז, ולאו דווקא מבחינת הגודל הפיזי של 2 המוצרים.

בכל תחום בחיים יש תחמנויות. גם בתחום המים שעסקתי בו.

המתחרים שלי למשל נותנים 2 מסננים זהים, כי זה עולה להם חצי מהמחיר של המסנן הנכון. דוגמא קלאסית. יש כאלו שהיקצינו את זה לגמרי ושמו 2 יחידות של המסנן הזול ביותר האפשרי. הלקוחות שלי תמיד קיבלו ממני את המסננים הנכונים, והדגשתי את זה באתר שלי.

עכשיו, נשאלת השאלה: מה אתה חושב?

אתה, בתור לקוח פוטנציאלי שלא מבין כלום בתחום (לא יודע אם אתה מבין או לא. אני משער שלא לצורך הדוגמא).

מה היה נראה לך יותר הגיוני:

1) לרכוש מחברה וותיקה ומוכרת, שמוכרת מוצר עם תיאור זהה לכל שאר החברות בשוק חוץ מאחת?

או:

2) לרכוש מחברה חדשה יחסית, שמשום מה מתעקשת שכל האחרים שוגים?

מסקנה:

תחמנות הייתה גורמת לי לרמות את הלקוחות שלי, ולתת להם 2 מסננים זהים, שגם יותר זול לי לרכישה, וגם מיישרים קו עם כל מה שנמצא כיום בשוק- מה שהיה מגדיל את כמות הלקוחות.

לא תיחמנתי, אין עסק משגשג.

האם עכשיו המסקנה טיפה יותר הגיונית בעיניך?

וזו רק טיפה בים, אגב. סליחה על משחק המילים הלא מתוכנן בהקשר הזה :lol:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עסק הבונה את התעסקותו בתכ/חמנות - סופו כי יפול .

רשמתי בעבר על אנשים אשר אני מכיר שעיסוקם בתחום האפרפר .

ואני צחקתי עלייהם , כי הם משקיעים הרבה אנרגיה בנסיונות התיחמון , שלא תמיד מצליחים :wink:

ואם היו משקיעים את האנרגיה הנ"ל בעסק טוב ונכון הם היו היום עשירים .

אני לא רוצה להכנס לדוגמאות פרטיות של תחמנים אשר חשבו כי הצליחו , ובסוף נפלו

בוא נלך על הפוך -

עד היום ביצעתי כ 80 רכישות ב EBAY - ללא נפילה אחת - אז אפשר להצליח גם בדרך הנכונה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מה זה מ.נ.ח ?

זה כמו ט.ל.ח אבל של תחמנים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא יודע אם תחמנות זה דבר מולד או לא. מה שבטוח, תחמנות זוהי תכונה נרכשת. מחקר שנעשה הראשה שאנשים שגדלו בחברה קומוניסטית (שבה לכאורה כולם שוים) מתחמנים יותר מאשר אנשים שגדלו בחברה קפיטליסטית.

http://www.themarker.com/wallstreet/1.2381733

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...