Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזון סופר פרימיום לכלב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 385
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ה-Ultra מומלץ מאוד.

אם יש לכלב רגישות כלשהי, תנסה את הבשר צבי במקום האולטרא (מעט יותר יקר אך ללא עוף).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

במיקרה הפעם לא יצא לי ליקנות בחנות הקבועה אז בשכונה המליצו לי על האוכל הזה(לא ממש היה מיבחר):

http://firstmate.com/product/pacific-ocean-fish-meal-original-formula/

לקחתי דגים כי חשבתי לנסות ליראות אם יש השפעה על היציאות/פלוצים של הזכר, ואני חייב לציין שהופתעתי ממש לטובה, היציאות שלהם ניראות מצויין בצבע/גודל/מירקם במיוחד אצל הזכר שהאקאנה קלאסיק/סינגלס אווזים כבשים וכו' עשה לו גזים ולרוב היה עם קקי רך עד לרמת שילשול ולנקבה האוכל שציינתי למעלה עשה קקי קשה מאוד לרמת עצירות.

בקיצור מעכלים מצויין אז גם לפעם הבאה אנסה מזון מבוסס דגים וללא דגנים, אבל יש משהו לא ברור- באוכל הזה יש כ20% פחות קלוריות מהאקאנה ובכל זאת המנה היומית היא ממש קטנה! כ50 גרם לעומת כ80 גרם באקאנה, ניסיתי את זה ואין מצב שזה מספיק כי הכלבים הלכו מכות על האוכל, כ100 גרם ליום ניראה המינימום שמספק אותם.

המישקל שלהם: 4 קילו הנקבה, 4.5 קילו הזכר והם מאוד פעילים כי משחקים ללא הפסקה כל היום.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ להתייעצות.

כרגע עדיין בשלבי מחקר.

הכלבה בת עשר. לפני שנתיים שקלה 37.5 וחצי, והייתה בעודף משקל.

סבלה מצליעה קלה + קשיים בהליכה (עד כדי שלפעמים לא רצתה לצאת מהבית בבוקר. מאוד לא אופייני לה. עד שממש צריכה לעשות צרכים).

היא אובחנה בדלקת פרקים על ידי הווטרינר, בהאזנה למפרק בסטטוסקופ.

דלקת פרקים היא כרונית ורק מחמירה עם הזמן.

חוץ מזה, היא נראית כלבה מאוד צעירה. אין לה שובבות של גור, אבל היא רחוקה מאוד ממצב גריאטרי של כלבים.

עברנו בהמלצת וטרינר למזון רפואי של הילס מטבוליק+מוביליטי (מוביליטי מחליף את J/D שעדיין משווק), והראתה ירידה עקבית במשקל, ושיפור פנטסטי במצב. שוקלת פחות מ-30. לא על סף תת משקל אבל אני לא מעוניין להפחית עוד במשקלה.

יש למטבוליק כמות האכלה מומלצת לירידה במשקל, ולשמירת המשקל הקיים. עברנו בהתחלה בהדרגה לכמות שמירת הקיים. הכל בהמלצת ווטרינרים (אנחנו קונים את המזון בחנויות).

לאחרונה הייתה לה תקופה של ירידה בתאבון (עשוי מאוד לחלוף בקרוב, כבר אוכלת הרבה יותר).

החלטנו להפסיק עם המטבוליק (משולב מוביליטי), ולעבור למוביליטי בלבד, או לחלופין מזון מומלץ + כדורי תוסף תזונה.

כאן המקום להמליץ בין החלופות ולהמליץ על כדור תוסף תזונה.

בזמנו הוספנו לה גם כדור אומגה-3 שאכלה עם המזון די בהנאה.

אם ממליצים על מזון רגיל + תוסף למפרקים - על מה ממליצים? ולאיזה ערכים לשים לב?

כך שלא יפחתו מהתוספים במזון הרפואי.

פורסם

הוטרינר אמור להיות מסוגל להגדיר לך מינונים רצויים של תוסף למפרקים.

את הצעד החשוב ביותר, הורדת משקל, כבר עשיתם.

בנוסף רצוי להקפיד על טיולים ותנועה, באינטנסיביות שמתאימה למצבה, ולהמנע ממשחקים שלאחריהם ניכרת הרעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תוספים לבעיות פרקים מכילים לרוב שני רכיבים, גלוקוזמין וכונדרויטין (בדומה למגה גלופלקס של בני אדם).

מבדיקה שעשיתי לא מזמן, יש לא מעט תוספים רלוונטים בשוק הישראלי, ובוודאי שבעולם, כל אחד עם מינונים שונים של שני הרכיבים.

לכן, כמו שנאמר כבר יש לפנות לוטרינר ולהתייעץ לגבי מינונים. ואז לחפש את התוסף המתאים.

התוספים הללו לא זולים, אם אתה יכול להזמין מחו״ל, המחיר יורד לחצי ואף לשליש.

אם הירידה בתאבון ממשיכה, לחזור ולטרינר לבדיקות.

פורסם

בהמשך לדיון על וטרינרים, יושרה ואטיקה, את כל המזונות הרפואיים אין לצרוך יותר מחצי שנה ברציפות זה כתוב ע"י היצרן במפורש בגב השק (מעניין איזה וטרינר אומר את זה...).

הכלבה מבוגרת ולכן ממש לא הייתי ממליץ לעבור למזונות עתירי חלבון שאופנתיים כיום אלא למזון סניור איכותי ברמת סופר פרמיום.

תקפיד שיהיה בו אחוז גלוקוזימין וכונדריטין גבוה, כל מה שמעל 800 מ"ג זה טוב (בד"כ במזונות סניור שמיועדים לגזע גדול).

אם הכלבה לא במצב מאוד מתקדם של בעיות פרקים (שצריך לעזור לה לעבור מרביצה לישיבה למשל), המזון יספיק בכדי לטפל בבעיה ואין צורך בכדורי גלוקוזימין נוספים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ספציפית על המזון הזה אין הגבלה לחצי שנה, מה גם שדלקת פרקים היא מחלה כרונית שלא עוברת (אם כי המצב ממש השתפר).

המצב של הכלבה היה כפי שתארתי. היא מסוגלת ללכת גם קילומטרים (7-8 ומתעייפת אך מעט בסוף וממשיכה לתפקד), רצה ורודפת אחר חתולים (אלא אם הם מסרבים לברוח, אז היא לא יודעת מה לעשות...) פשוט אין לה עניין ברוב הכלבים ולא מוצאת עניין במשחקים כמו כלבים צעירים.

אם יש כלב שכן מוצא חן בעיניה אז היא כן תשחק איתו, גם חצי שעה. יש לה טכניקה שגורמת לכלב השני לרוץ סביבה במעגלים, והיא מצידה מזיזה קצת את הראש. ויש כלבים שהיא צריכה להיות יותר פעילה במשחק איתם.

בכל אופן, תודה רבה לכולכם על התשובות!

אשמח לשמות מזונות מומלצים לסניור, שיהיו ברמה גבוהה ורצוי לא יקרים מדי. לא ידוע על רגישות לסוגי מזונות אצלה.

וגם מותגים של תוספים (ואם אפשר לציין הרכב התוסף וסדר גודל מחירים).

פורסם

טעיתי, במטבוליק מוביליטי השימוש ממולץ ל 3 חודשים בלבד.:-D

פורסם

הייתה לי כלבת לברדור. האוכל שקניתי לה היה Acana Senior

עולה כ 280 שח ל 11.4 קג. לא הכי זול שיש, אבל גם לא הכי יקר. לטעמי מחיר טוב למזון איכותי

פורסם

זה לא כתוב על השק.

המזון כן PRESCRIPTION DIET ובעקרון משווק רק לאחר אבחון ווטרינרי (כתוב VETERINARY EXCLUSIVE)

אבל אני לא קונה אותו אצל הווטרינרים כאמור (תמחור).

כל הווטרינרים כמובן ממליצים עליו לשימוש לאורך זמן, וגם ההמלצה לכמות לשמירה על משקל מרמזת על שימוש לאורך זמן (לכוונת היצרן).

פורסם
את כל המזונות הרפואיים אין לצרוך יותר מחצי שנה ברציפות זה כתוב ע"י היצרן במפורש בגב השק

בטוח? לא ממש מסתדר לי עם מזונות לבעיות כרוניות.

פורסם

משהוא בפורמט של הנייד והפורום לא מתחבר לי ולא מצליח לפרסם פה את התמונה מישום מה אבל אני מצטט מילה במילה ממה שכתוב על גב השק:

recomended lenght of time of use: initially up to 3 months and until target body weight is achived

אם זה היה "עלה בב אללה תאכיל עד שהכלב מת בשיבה טובה" (כמו שממליצים כל הוטרינרים), אז היצרן לא היה כותב מה שכתב.

כמו שכבר אמרתי, דברים שאומר וטרינר צריך לבדוק טוב טוב לפני שאומרים "כזה ראה וקדש".

פורסם

אתה צודק, זה הנוסח. משום מה חיפשתי כיתוב כללי יותר.

אפשר לפרש את שלב התחילה כמינון להפחתה במשקל.

בכל אופן ווטרינרים המליצו בפירוש להמשיך עם הכמות המופחתת מעבר לשלושה חודשים. לא שמעתי בקול ההמלצה הזאת.

גם על מטבוליק זה כתוב?

גם אני תהיתי בדיוק לגבי:

בטוח? לא ממש מסתדר לי עם מזונות לבעיות כרוניות.
פורסם

היצרן בעצם אומר "אם זו בעיה חולפת, המזון יטפל בזה, אם היא לא חולפת, אז נדרש טיפול תרופתי וחזרה למזון כללי".

המזונות הרפואיים ממש לא באים לתמוך במצב כרוני אלא אם מדובר במצב כרוני שנפתר עי שימוש ברכיבים טבעיים ולא במאפיין תרופתי (למשל, ע"י רכיבים טבעיים מסויימים שומרים על PH נמוך בשתן ונמנעים מיצירת קריסטלים בשתן לחתולים עם בעיה כזו, מה שנקרא מזונות יורינרי).

• תוכן חדש...