Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היתי היום במכון ממשלתי ביחד עם הסוחר שמעוניין למכור לי את הרכב (אציין שהסוחר מכיר את המכון מאחר שהוא מטפל שם בהרבה רכבים) לצורך בדיקת רכב לפני קנייה בעלות של כ- 500 שקלים.

מדובר על סוזוקי סוויפט החדשה, שנת 2011 עם 32,000 ק"מ.

מחיר מחירון: 69,000 , המחיר המבוקש: 68,000

תוצאות הבדיקה:

קישור ישיר לתמונה

20140713_162933.jpg

המלל של תוצאות הבדיקה:

8. שילדת מרכב:

ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקון פגיעות במרכב, תיקון דלת אחורית ימין, תיקון כנף אחורית ימנית + שמאל מולחמת, תיקון פח סף חיצוני ימין, תיקוני פח וצבע.

ליקויים בעלי משמעות שולית: למרכז פגוש אחורי, סריטות בצבע, תיקון פגושים + פס פלסטיק בפגוש קדמי פגום.

הבוחן והסוחר היו איתי בחדר ואמרו לי שהממצאים אומרים פגיעות פח בלבד אשר תוקנו, לא משהו שאינו נפוץ לרכב שהיה 3 שנים בכבישים.

שאלתי כל מיני אנשים והדעות חצויות. חלק מריחים משהו לא טוב, חלק אומרים שזה נראה בסדר.

אשמח לעזרתכם. תודה!

פורסם

שלום,

אני לא רואה כל היגיון לשלם כמעט מחיר מחירון על הרכב הזה. אני לא רואה היגיון לקנות רכב בן 3 מסוחר רגיל.

עדיף רכב עם 60 אלף קילומטרים אבל ללא פגיעות סף וכנף מולחמת.

תיכנס לטרייד אין רשמי של סוזוקי ותבדוק מה יש להם להציע. מחירון או קרוב לזה עכשיו משלמים על רכב ללא כל תיקון תאונה או פגיעה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחזק את התגובה מעליי,הבדיקה נראית נקייה מדי באגף העברת כח ומנוע, חסרות ההערות הקבועות לגבי נקישות בתיבה,רעשי אביזרים מהמנוע.

על פי ההגיון הבריא,רכב ככ נקי ושמור לא אמור למצוא את דרכו לסוחר,במיוחד רכב סחיר יחסית כמו הרכב הנבדק.

אני הייתי ממשיך הלאה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

שלום לכולם ותודה על התגובות.

חייב להוסיף שהסוחר הזה אינו סוחר רגיל.

הסוחר קנה רכב חדש (רשום על שמו) ומסר אותו ללקוח, בתמורה הלקוח משלם לו על הרכב בתשלומים עם ריבית.

בתום ה-3 שנים, הלקוח סיים לשלם על הרכב ואז עשה טרייד-אין וקנה סוזוקי חדשה, גם היא באותה שיטה.

כעת הסוחר, שהרכב על שמו, מוכר את הרכב. הסוחר הוא בעלים של סוכנות רכב, אך אין פה תמיכה של סוכנות אלא זה על שמו בלבד.

אציין שהלכתי למכון ממשלתי (מכון דרום בת"א-יפו), ושהסוחר המדובר מכיר את רוב המוסכים באזור. הלכתי למקום ממשלתי ולא פרטי כדי שלא יהיה מצב של מרמה.

יש שאמרו לי שהבעיות כתובות תחת "משמעות נמוכה" כלומר רק פגיעות פח ושמכון ממשלתי לא ייקח סיכון שיתבעו אותו על שקר. מצד שני, יש את אלו שאמרו שהרכב הזה שווה 20K פחות מהמחירון ושהלחמה=שלדה.

עריכה אחרונה על ידי XpHunTeR
פורסם (נערך)
לאיזה "מצב של מרמה" אתה מתכוון בדיוק בבקשה ?

מצד אחד אני מנסה להבין האם הבוחן סילף את האמת על מנת לקבל טובות הנאה כלשהן מהסוחר.

מצד שני אני חושב על זה שהמכון עצמו לוקח אחריות על מה שהוא כותב ושהם לא ירצו לסכן את עצמם בתביעה.

גם אני שאלתי 'איך זה שסעיף המנוע ונגזרותיו יצאו כל כך נקיים בבדיקה?' התשובה היתה: הרכב רק בן 3 ועם 32000 ק"מ בלבד. הכל כמו חדש.

זה הגיוני, אך עיניין ההלחמה מריח חשוד, למרות שנאמר "משמעות נמוכה".

זקוק לעזרתכם!

אפילו אם אקח את הרכב למישהו שאני מכיר, נניח שהוא יגיד שזה לא הגיע לשלדה אלא מדובר באמת במכות פח. האם בכל זאת הרכב יהיה שווה אלף ש''ח בלבד מתחת למחירון?

עריכה אחרונה על ידי XpHunTeR
פורסם

אני לא אומר שהבוחן סילף, אבל זה שהוא (סוחר !) מכיר את המכון - זה לא כ"כ טוב (זה טוב לסוחר, לא לך).

מצד שלישי - תראה לי כמה מכונים נתבעו על בדיקות (% מסה"כ הבדיקות שנערכו. אין לי לפחות נתון כזה אבל לדעתי זה % נמוך. לכן הם דואגים לכסת"ח את עצמם).

מצד רביעי - באמת יש ק"מ נמוך לרכב + כל מה שציינו החבר'ה לפניי.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני אגיד מה שאמרתי לנציג של בזק פעם אחרונה שהעלו לי את המחיר,

אני לא אומר שהמכון משקר, אני אומר שאני לא מאמין למה שכתוב בטופס.

"כנף מולחמת" כמעט תמיד תופיע תחת משמעות גבוהה ופגיעה בדלת אחורית הרבה פעמים תגרור פגעיעה בקורה B ו/או סף תחתון וברוב המקרים גם זה יופיע תחת משמעות גבוהה.

כשקונים רכב מסוחר צריך לבדוק את הרכב ב7 עיניים ולא במכון של הסוחר, 500 ש"ח כבר הוצאת.

לא יודע מה הייתי עושה במקומך.

פורסם

דבר ראשון המחיר ממש יקר ובמיוחד אם אתה קונה מסוחר , והבדיקה הזו זה משהו שצריך לחשוש במיוחד אם הסוחר המליץ לך ועוד היה אתך בזמן הבדיקה .

אם זה רלוונטי תיקח לעוד בדיקה במקום שאתה מכיר . ועוד פעם המחיר באמת לא הגיוני במיוחד שזה מסוחר סתם לצורך השווה תסתכל בעוד כמה מקומות ועדיף להפסיד 500 שקל מאשר לקנות רכב עם בעיות שעולת חצי מהרכב .

מקווה שעזרתי .

פורסם

חבר עכשיו רכש כזה אוטו גם עם ק"מ נמוך ב15000 שח מתחת למחירון .הוא בדק לפני זה סוזוקי ספלש 2013 ורצו עליה 60000 שח עם 20000 ק"מ

האוטו היה בבדיקה ונימצא שעבר תאונה קלה מקדימה ולכן ירד מהענין

פורסם

יש לי הרגשה שמנסים לייפות את הדברים ועדיין לשמור על עצמם.

הפגיעה חמורה אבל עדיין הוגדרה כמשמעות נמוכה והמשיך הבוחן לנסות להרגיעה אותך גם בע״פ.

אתה לא יכול לבוא בטענות כי כן ציינו את התאונה בטופס.

אני יכול לנחש שהסוחר לא דאג לציין בפניך שהרכב עבר תאונה כשבאת לראות אותו בפעם הראשונה.

שיטת העבודה של אותו סוחר פסולה, הוא מחזיק רכב כאילו פרטי (על שמו) כאשר בפועל הרכב שימש כרכב ליסינג.

אם עד עכשיו לא השתכנעת, דע לך שכנף אחורית מולחמת תתמודד פחות טוב מכנף מקורית בזמן תאונה חס וחלילה.

הרכב הזה (תאונה ועבר לא ברור) לא שווה יותר מ-55000₪.

עשה לעצמך טובה וחפש במקום אחר.

מעניין מי הסוכנות שעומדת מאחורי אותו סוחר, זה חמור מה שנעשה שם ( מה עם טופס גילוי נאות שסוחר מחוייב לתת ללקוח?).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אין חיה כזו "מכון ממשלתי". מכון הדרום הוא מכון פרטי לכל דבר ועניין. בקש לראות את דוח השמאי מהתאונה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

היתי היום ב 3 מוסכים שונים והראתי למוסכניקים את תוצאות הבדיקה. (אציין שייתכן שכולם מכירים את הסוחר)

שאלתי אותם האם זה נחשב לתאונה, האם יש פה בעיה שדורשת הורדת מחיר מעבר למחירון.

כולם אמרו שאם רשום שזה 'משמעות נמוכה' אז אין פה עיניין של שלדה אלא של פגיעות פח בלבד שתוקנו,

אחד אמר שבסוזוקי החלק האחורי הוא בהלחמה, והחלק בצד השני הוא עם ברגים כך שתוצאות הבדיקה (לחלק שרשום שמולחם) הוא הגיוני.

חושב לקחת את הרכב לבדיקה במוסך של חבר שאני מכיר. רציתי לדעת, במידה והוא יגיד שכל מה שנעשה לא הגיע לשלדה ושאין פה עיניין של שלדה, האם זה הופך את המצב לבסדר? האם הופך את הרכב לשווה את המחירון?

תודה רבה

פורסם

תיקון כנף אחורית גורר מייד ירידת ערך. מה שאומר שיש להפחית זאת ממחירון הרכב.

שים לב שחברת הביטוח שביטחה את הרכב כבר שילמה לבעל הרכב פיצוי בגין ירידת ערך בתיקון התאונה.

מה שאומר שהערך של הרכב ירד וחס וחלילה במקרה תביעה חברת הביטוח יכולה לגלות זאת בקלות ולשלם לך פחות.

• תוכן חדש...