Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי אני צעיר מדי אבל לדעתי זה התחיל אי שם לקראת סוף שנות ה-90 עם הקמת ארגון 4 אמהות והציאה העלובה שלנו מלבנון.

אני נגד מדינות שמשתמשות בחיילים שלהם כמגן אנושי וקמיקזה כמו בריה"מ לשעבר, אבל המצב היום, שעל כול הרוג בודד, אנחנו עושים קרקס שלם, הוא פשוט בזיוני.

במצב כזה, שאנחנו שוקלים כול פעם מחדש את העניין הזה של פעולה קרקעית, עדיף פשוט שנסגור את צה"ל. באמת, בשביל מה? נישאר עם חיל האוויר, ונקים 800 סוללות "כיפת ברזל", הרי אנחנו נקבל בסוף את אותה תוצאה.

והעניין הוא שלא באמת אכפת לנו מהרוגים. מיום חמישי שעבר נהרגו 4 אנשים בתאונות דרכים, מישהו יודע על זה? למישהו אכפת? בסה"כ מתים בשנה 250 אנשים בתאונות, ואני לא רואה שום מאמץ דרסטי לשנות את הנתון הזה.

אם הגישה הייתה מביאה הישגים כלשהם, מילא, אבל היא לא. אם יש תמים אחד בכול ישראל שחושב שאחרי הפסקת האש הקרובה(והיא תגיע) חמאס לא הולך להתחמש שוב ולחזור לסיבוב נוסף בעוד שנה-שנתיים, אז באמת שהוא צריך לקבל פרס דארווין.

כמובן שאם ישאלו אותי "ואם אתה או אחיך היו לוחמים שעומדים להכנס?" או "אם אתה היית במקום גלעד שליט", אז כמובן שלא הייתי רוצה למות. אבל ראש ממשלה, מתוקף היותו מנהיג, צריך להסתכל מה טוב לכלל האנשים, ולא רק על כול אחד באופן אישי.

אז השאלה החוזרת היא, למה אנחנו כאלה? למה אנחנו כול כך מתרגשים מהרוג במבצע צבאי? האם זאת שטיפת מוח של התקשורת? האם זה נטו עניין כלכלי(תשלומי פיצויים למשפחות ההרוגים)?

פורסם

תיכף יגיעו כמה יפיי נפש וגידו לך למה זה לא מוסרי לשלוח חיילים לעזה, בעקרון מאז שהתקשורת עושה דמוניזציה לחיילי צה'ל והופכת כל הרוג לגיבורי ריאליטי ליומיים, העם היושב בציון לא רוצה לראות עוד חיילים נופלים וככה אנחנו הופכים ל''מדינה של כוסיות'' ואתה צודק לגמרי. ורק שתהיה בטוח השמאל הוא פשוט אסופה של אנשים שחייבים בכל מחיר להתנגד לדעות של רוב העם. אם היינו כולנו בעד עם הדעות שלהם תהיה בטוח שהם כבר היום מקימים ארגון טרור שפוגע בפלסטינאים.

פורסם (נערך)

נכון מאד davemustaine,

כניסה קרקעית זה הכרחי גם במחיר אפשרי של אבדות שלנו חלילה.

יש לעשות את זה מייד ולא להראות שום היסוס,נילחם באוייב האמיתי שלנו

אשר מתחפרים כמו נמלים במחילות,ואנחנו יורים על בתים,ופוגעים גם (בטעות)

בחפים מפשע,

אז מעט אמץ לא יזיק,וגם לעשות את המלחמה בצורה נכונה אחרת הכל יחזור בלופ.

סבב,הפצצות,שיקום תשתיות,הפוגה,וחוזר חלילה...

או,אפשרות אחרת פחות חביבה עלי,

שיתחילו לדבר עם האוייב ולמצא פיתרון,

כרגע החצי הריון הזה לא מוצא חן בעיני ומוסיף לנו הרבה נזק ופחות כבוד.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

דייב - שאלה קצת אישית אליך - שירתת בצה"ל? אם כן, היית לוחם?

האם בכניסה הקרקעית אתה הולך להיות מאלו שנכנסים לעזה?

אנא ענה בכנות.

פורסם

לאן שאתה חותר כבר עניתי :

כמובן שאם ישאלו אותי "ואם אתה או אחיך היו לוחמים שעומדים להכנס?" או "אם אתה היית במקום גלעד שליט", אז כמובן שלא הייתי רוצה למות. אבל ראש ממשלה, מתוקף היותו מנהיג, צריך להסתכל מה טוב לכלל האנשים, ולא רק על כול אחד באופן אישי.

ולשאלתך, לא, לא הייתי לוחם בצה"ל.

פורסם

אתה מדבר כאילו שעם כניסה קרקעית מובטח חיסול מוחלט של חמאס.

אז זהו, שלא.

גם אם ניכנס קרקעית זה לא אומר שנוכל לפגוע בצורה אנושה בחמאס (תסתכל על הפעמיים האחרונות שנכנסנו קרקעית, איך זה נגמר)

אפילו אומה הרבה יותר חזקה מאיתנו כמו ארצות הברית לא מצליחה למגר ארגון טרור עם כניסה קרקעית, למה אתה חושב שאנחנו נוכל? לא הצלחנו בפעמים הקודמות, ולא נצליח גם אם נכנס הפעם.

כניסה קרקעית פשוט הפך לסיסמה לעם שיחשבו שאנחנו עושים את המקסימום שניתן. אם אפשר להשיג את אותה תוצאה בלי להכנס, אלא רק מאוויר, אז מה רע?

זה לא רק האבדות בנפש, אלא גם הוצאה כלכלית עצומה, ירידה במוטיבציה אחרי חודש של לחימה מונוטונית, ועוד הרבה דברים מיותרים שלא בטוח שיקנו לנו משהו

פורסם

אז שתבין, אני מחזיק בדעות שקשה להגדירן כשמאלניות (וההפך המוחלט הוא כניראה הנכון) ואני לא חושב שמדובר באומה של כוסיות.

אם כבר, מדובר בהנהגה של כוסיות ולא בגלל שלא נכנסים קרקעית.

צה"ל הוא הצבא של כולנו, כולנו שירתנו בו (או לפחות רובנו) וכך גם משפחותינו.

אין פה צבא שכירי חרב, הגיוס פה הוא חובה, מדובר בילד של השכן שלך וכן הלאה (בכוונה לא נותן דוגמאות קרובות יותר, זה גורם לתחושה לא טובה).

אין סיבה להיכנס קרקעית, יודעים טוב איפה נמצאים היעדים ומי ששומר בביתו מחבלים ומגונן עליהם בגופו ובגוף ילדיו במקום להוקיעם או לפחות להסתלק כדי לא להיות מגן אנושי לטרוריסטים, מבחינתי דינו לעלות ביחד איתם באוויר בלי שום התרעה.

במצב הנוכחי, ניתן לבצע את הפעולות מהאוויר, החיים של החיילים שלנו שווים יותר מחיים של האויבים שלנו, אנחנו במלחמה אם לא שמתם לב (אתם יכולים לקרוא לזה מבצע אם זה נשמע טוב יותר לאוזן).

ככה או ככה אנחנו יוצאים גרוע מאוד בתקשורת העולמית ולא בטוח שנצא טוב יותר עם מבצע קרקעי במקום אווירי.

פורסם

תאמין לי שהצבא שלנו חכם וחושב תמיד על השלכות של כל דבר.

המשתמש Amir74 כתב בדיון אחר פה בפורום לפני מספר דקות את מה שאני חושב: "

אני בעד המשך הכתישה האווירית לפחות לעוד חודש ורק אז במידה והחמאס לא נכנע להיכנס קרקעית. חייבים להתיש אותם לפני שנכנסים."

להכניס חיילים כרגע למלכודת המוות שנקראת עזה תהיה פעולה מאוד פזיזה, יש להמשיך להחליש אותו ולדלל את שורותיו של החמאס לפני פעולה מסוג זה.

בניגוד לפעולות שבוצעו בשנים האחרונות, ניכרת בי התחושה שמישהו שם למעלה כן עושה חושבים לפני שהוא פועל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בצה"ל כבר ממהרים לדון על הפסקת אש. אם אתה חושב שהתקיפות האוויריות ימשיכו ברצף למשך חודש ימים נוסף, אתה תמים. העלויות הן אסטרונומיות.

פורסם
לאן שאתה חותר כבר עניתי :

ולשאלתך, לא, לא הייתי לוחם בצה"ל.

היית בצה"ל? שירתת בצבא?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה מדבר כאילו שעם כניסה קרקעית מובטח חיסול מוחלט של חמאס.

אז זהו, שלא.

גם אם ניכנס קרקעית זה לא אומר שנוכל לפגוע בצורה אנושה בחמאס (תסתכל על הפעמיים האחרונות שנכנסנו קרקעית, איך זה נגמר)

אפילו אומה הרבה יותר חזקה מאיתנו כמו ארצות הברית לא מצליחה למגר ארגון טרור עם כניסה קרקעית, למה אתה חושב שאנחנו נוכל? לא הצלחנו בפעמים הקודמות, ולא נצליח גם אם נכנס הפעם.

כניסה קרקעית פשוט הפך לסיסמה לעם שיחשבו שאנחנו עושים את המקסימום שניתן. אם אפשר להשיג את אותה תוצאה בלי להכנס, אלא רק מאוויר, אז מה רע?

זה לא רק האבדות בנפש, אלא גם הוצאה כלכלית עצומה, ירידה במוטיבציה אחרי חודש של לחימה מונוטונית, ועוד הרבה דברים מיותרים שלא בטוח שיקנו לנו משהו

קודם כול, איך אתה יודע שלא?

בעופרת יצוקה נכנסו, ואני לא אשכח את משעל מתחנן בטלוויזיה בבקשה לעולם שיעצרו את "התוקפנות הישראלית". רגע אחרי, משום מה, אנחנו בעצמנו באופן חד צדדי סיימנו את המבצע הנ"ל, ולאחר מכן כתבנו הסכם הפסקת אש שהחזיק בערך 4 שעות עד הפצמ"ר הראשון לישובי אשכול.

בעמוד ענן, לא נכנסו כלל.

לארה"ב לא היו 3 דברים שיש לנו- מודיעין חזק,נסיון בלוחמה נגד טרור, מטרה שנגדה הם נלחמים(נגד מי הם נלחמו בעירק לאחר נפילת סדאם חוסיין?) לקשור אותם אלינו זה פשוט להשוות תפוחים ותפוזים.

בניגוד לכניסה קרקעית, תקפנו מהאוויר, והרבה, וזה באמת לא מנע את שיגור הרקטות, וכי למה שימנע? הם שמים מאגרי נשק מתחת לבית חולים ובתוך בתי ספר, ניראה לך שחיל האוויר יפציץ את המקומות הללו?

זאת הוצאה כלכלית עצומה, אבל להתחיל מבצע "שקר כלשהו" כול שנה שנתיים זה זול יותר?

וחוץ מזה, יש לך 4 מיליון איש, שנמצאים באיום מתמיד תחת רקטות(כבר מזמן לא הדרומיים האלה שלא מעניינים אף אחד), והמדינה צריכה לדאוג להם, לא רק לעשות חישוביים כלכליים.

היית בצה"ל? שירתת בצבא?

הייתי תומך לחימה בחיל האוויר, ולקחתי חלק פעיל מאוד במלחמת לבנון השניה ובעופרת יצוקה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...