Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך באמת לתדלק נכון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי מקום אחר לפרסם אז אפרסם פה.

מגיעות אליי שמועות איך לתדלק, שצריך לפתוח את המכסה לחכות כמה שניות שהגז שלכוד בפנים יצא ?

בתהליך התדלוק יש להפסיק לפעמים כדי לתת לדלק להתפזר נכון ?

אני לא יודע, אני מתדלק רגיל אבל השאלה עומדת.

איך מתדלקים נכון ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכניסים את הפייה, אומרים "סומסום היפתח", אחרי שהמשאבה מתחילה לעבוד עושים שני סיבובים מסביב לרכב ויורקים לשני הצדדים.

ועכשיו ברצינות- אין פעולה מסוימת שצריך לעשות. פשוט תדלק.

פורסם

לדלק נכון זה אומר להכניס את הדלק למיכל ולא לשפוך אותו מסביב.

ועכשיו ברצינות, יש כל מיני שיטות כמו לנדנד את הרכב בזמן תדלוק כדי להוציא אדים וכו וכו.

אבל באמת בן אדם פשוט תכניס את הצינור אל החור ותלחץ עד שזה יסיים להשפריץ.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אין שיטה מיוחדת לתדלק, פשוט תתדלק רגיל וכשאתה מוציא את הפיה תנער אותה קצת כדי לא יפלו טיפות דלק על הצבע של הרכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אין שיטה מיוחדת לתדלק, פשוט תתדלק רגיל וכשאתה מוציא את הפיה תנער אותה קצת כדי לא יפלו טיפות דלק על הצבע של הרכב.

בקשר לטיפות של הדלק איזה נזק זה יכול לעשות לצבע?

פורסם

אכן פוגע בשכבת הצבע, לא להשתגע עם הניעורים אבל יש לנער את הפיה ניעור קל כשהיא עדיין בפנים, בהוצאת הפיה מיד להרימה למעלה כדי שלא תטפטף.

בנוסף ממליץ לתדלק על עוצמה הנמוכה ביותר ולדחוף את הפיה עד הסוף כדי שכשהמיכל מלא היא תעצור ולא תמשיך למלא (קרה לי בתור מתדלק עם עשרות מכוניות)

יש אומרים שלא להמשיך למלא כשהפיה קופצת, אני נוהג כך כדי לקבל תוצאות צריכת דלק מדוייקות.

Miata ND2

פורסם
בנוסף ממליץ לתדלק על עוצמה הנמוכה ביותר ולדחוף את הפיה עד הסוף כדי שכשהמיכל מלא היא תעצור ולא תמשיך למלא (קרה לי בתור מתדלק עם עשרות מכוניות)

יש אומרים שלא להמשיך למלא כשהפיה קופצת, אני נוהג כך כדי לקבל תוצאות צריכת דלק מדוייקות.

מה יכול לקרות? אני תמיד מעגל את הסכום עד 10 ש"ח נוספים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

תדלקתי לפני שבוע, (הרכב הוא אודי A1) בדר"כ ממלא פול טנק בין 280-290 ש"ח, המתדלק בא להביא לי את הקבלה אני רואה 365 שקל (שהגעתי לתחנה המחוג אפילו לא היה על הקו האחרון אלא באמצע של הרבע האחרון מיד אחרי שנדלקה הנורה!).

היה קצת מוזר אבל אמרתי נזרום , להפתעתי נסעתי ביומיים הבאים שהמחוג לא זז מהפול(כאילו מילאו את הטנק OVER).

איך אפשר להסביר את מה שקרה והאם זה בריא/ לא בריא? יש שיטה להימנע מזה?

פורסם
מכניסים את הפייה, אומרים "סומסום היפתח", אחרי שהמשאבה מתחילה לעבוד עושים שני סיבובים מסביב לרכב ויורקים לשני הצדדים.

ועכשיו ברצינות- אין פעולה מסוימת שצריך לעשות. פשוט תדלק.

לדלק נכון זה אומר להכניס את הדלק למיכל ולא לשפוך אותו מסביב.

ועכשיו ברצינות, יש כל מיני שיטות כמו לנדנד את הרכב בזמן תדלוק כדי להוציא אדים וכו וכו.

אבל באמת בן אדם פשוט תכניס את הצינור אל החור ותלחץ עד שזה יסיים להשפריץ.

מה אתם מסתלבטים, השאלות שלי לא טובות בשבילכם אל תענו..

פורסם
מה יכול לקרות? אני תמיד מעגל את הסכום עד 10 ש"ח נוספים.

אין בעיה ומצד שני אין סיבה לעגל.

זה מאוד תלוי איך היה לך התדלוק, בתור מתדלק לא פעם ולא פעמיים ביקשו ממני לעגל את סכום התדלוק ופשוט ברח דלק מהפיה למרות שהייתי מאוד מאוד עדין, מצד שני לפעמים הייתי מכניס לבקשת הלקוח עוד 50 ש"ח לפיה אחרי שהיה פול, זה מאוד מאוד תלוי ברכב.

בגרמניות כמו שלך זכור לי מרווח תדלוק גבוה לאחר הקפיצה.

נוציא את מה שאמרתי מהמשוואה, רצו פה הרבה פעמים אמירות שיש לחץ או פגיעה בגומיות כלשהן כאשר יש עומס או שהמיכל מלא מדי, אני לא יודע האם זה נכון.

Miata ND2

פורסם
תדלקתי לפני שבוע, (הרכב הוא אודי A1) בדר"כ ממלא פול טנק בין 280-290 ש"ח, המתדלק בא להביא לי את הקבלה אני רואה 365 שקל (שהגעתי לתחנה המחוג אפילו לא היה על הקו האחרון אלא באמצע של הרבע האחרון מיד אחרי שנדלקה הנורה!).

היה קצת מוזר אבל אמרתי נזרום , להפתעתי נסעתי ביומיים הבאים שהמחוג לא זז מהפול(כאילו מילאו את הטנק OVER).

איך אפשר להסביר את מה שקרה והאם זה בריא/ לא בריא? יש שיטה להימנע מזה?

כמעט בטוח שבטעות פתחתה את המיכל אדים...קרה לי בסיאט. תקין

פורסם

מי שמתדלק את המיכל אחרי הקפיצה של הידית בעצם משלם את הסכום שהוא עיגל כבונוס לתחנת הדלק (כמו רוב הנהגים בישראל). הדלק הזה ברוב הרכבים לא יגיע למנוע שלכם ואחרי זה מתפלאים למה הצריכת דלק גבוהה יותר ויש סימני דלק בתוך פתח המיכל ומתחת לדלת המילוי.

הסיבה לכך היא שהיצרן התקין לאורך צינור המילוי של המיכל מיכלי הצפה שנועדו למנוע שפיכת דלק החוצה ממנו בזמן תנועת הרכב. הידית קופצת לפני שמיכלי ההצפה מתמלאים וככה נשאר מקום לדלק לנוע בחופשיות בזמן הנסיעה מבלי להישפך. כשמוסיפים למלא אחרי הקפיצה של הידית בעצם מציפים את החללים הללו ובנסיעה הראשונה אחרי המילוי - פנייה שמאלה, פנייה ימינה והופ נשפך הדלק.

אבל פסיכולוגית זה עושה תחושה טובה מאוד לנהג: "הנה, הצלחתי לדחוף יותר דלק ממה שאומרים לי שאפשר, דפקתי את המערכת". בעצם אתם דופקים רק את עצמכם.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בכשאני מתדלק את הרכב, הדבר היחידי שאני עושה, זה לשים את אקדח התדלוק על העוצמה הכי נמוכה.

לדעתי אני חושב, כאשר אני מתדלק את הרכב אז נוצר יותר קצף מאשר דלק ובפועל המשאבה מפסיקה לפני שהמיכל מתמלא עד לתומות.

לכן אני מתדלק בעוצמה הנמוכה.

מעבר לכך, קראתי פעם, לא מוצא את הלינק, שהכי כדאי לתדלק זה בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב מאוחרות, מתי שקר.

אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל הבנתי כי מספור הליטרים\עלות מתבצע על ידי נפח הדלק ולא לפי כמות הנוזל עצמו.

ולכן כאשר חם, הנפח גדל, כאשר קר...הנפח קטן.

אשמח אם יתקנו אותי, במידה ואני טועה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אולי ברכבים ישנים שהסגר עשוי מנייר, אין לי מושג על איזו שפיכת דלק אתה מדבר.

קרה שתידלקתי כשלושה ליטרים של דלק או יותר אחרי ש"הידית קפצה" ושום שאריות של דלק בחלל המילוי או מסביב לו לא היו.

עריכה: כתגובה ל-Don't Shoot.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...