Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני פונה לפורום כי אני די אבוד לגבי מה אני עושה עם הרכב שלי.

יש לי אופל טיגרה שנת 97 שעומדת כבר 3 שנים בחניה בלי טסט, הפעם האחרונה שנסעתי בא הכל היה תקין פיקס, למיטב ידיעתי כל מה שצריך לעשות זה להחליף מצבר ואפשר להתניע.. כמובן שצריך לעשות לו החלפת שמנים, לבדוק גלגלים וכו' אבל ברמת העיקרון רק להחליף מצבר ואפשר להניע.

הסיבה העיקרית שלא נסעתי ברכב זה ביגלל הצבא, אני עוד ימים ספורים משתחרר ואני לא יודע מה לעשות עם הרכב..

להעביר אותו טסטים של כל השנים ואז למכור את הרכב ? לא להעביר את הרכב טסט ולמכור חלקים ? אין לי שמץ מה כדי או מה לעשות עם הרכב... יש מצב שאם אלך למשרד הרישוי ואגיד להם שהייתי בצבא כל הזמן הזה ופשוט לא היה לי כסף הם יעשו לי סוג של הנחה ?

מה אתם אומרים ?

אשמח לעזרתכם...

פורסם

אתה צריך אותה לנסיעה? מה המחירון? בכמה אתה חושב שתמכור? כמה יעלה להחזיר אותה למצב תקין?

יש המון פרמטרים שאתה צריך לבדוק לפני שאתה מחליט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לא רוצה להחזיק רכב כרגע.. זאת אומרת או להעביר את כל הטסטים ולמכור או למכור חלקים. השאלה היא מה עדיף.. אני לא חושב שיש עוד אופציות.

מחירון כרגע לפי WINWIN לפני שקלול 11,800 .

3 טסטים + טסט נוכחי - 4800. יש סיכוי שמשרד הרישוי מתחשבים בך אם היית חייל ויוכלו לעשות הנחה כלשהי ?

פורסם

אני לא יודע להגיד, ואני לא חושב שמשרד הרישוי מתחשב במשהו שלא מסתיים במילה ש"ח.

טסטים + מצבר + שמנים בוא נאמר באזור ה5,500. אם אתה חושב שתצליח למכור אותה ב10000 הרי שזה כבר עדיף מלפרק ולמכור בחלקים, וגם פחות כאב ראש. השאלה היא בכמה לדעתך תצליח למכור.

תכף יגיעו חכמים וידעו להעריך בכמה אפשר למכור חלקים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תנסה למכור AS-IS.

צריך להחליף את כל השמנים, להחליף נוזל קירור, להחליף גומיות, צינורות שהתייבשו ועוד.

אף אחד לא יוותר לך על הטסט כי היית חייל, כלומר בנוסף לכל הבעאסה על הטיפול צריך גם לשלם את ה 4800, כלומר הרכב שווה כ 6000 לפני הטיפול.

אם מישהו נותן לך באיזור 4.0 או 5.0 אלף שקל - תמכור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא ידעתי שרכב במצב כזה צריך להעביר את כל הטסטים שחלפו. הנחתי שמספיק טסט אחרון.

בהנחה שזה נכון וצריך לשלם 4800 ש"ח אני מצטרף להמלצה למכור כפי שהוא. רק שלדעתי אף אחד לא ישלם 4-5 לרכב כזה. 2000 נשמע לי יותר ריאלי.

סביר שיותר כלכלי להחזיר לכשירות ולמכור. אבל בכיוון הזה נדרשת השקעה של זמן וכסף ויש גם סיכון מסויים. זה לא מתאים לכל אחד ובטח לא למי שנותן לרכב כזה לדעוך במשך 3 שנים סתם.

פורסם

אם באים אליך לקחת את הרכב ומשאירים לך 1500 ש"ח אז זו אופציה לא רעה בכלל.

אלא אם כן הרכב שווה יותר מההערכה שלי.

זה רכב לא סטנדרטי ואני סקרן לדעת מה אומרים המומחים.

אולי הביקוש והייחוד מעלים את ערכו (גם as is וגם לאחר השבה לכשירות)

פורסם
סתם סקרנות. אם מודיעים למשרד הרישוי על השבתה ואחרי 3 שנים רוצים להשמיש חזרה את הרכב, גם אז צריך לשלם 3 טסטים, או מספיק אחד?

רכב שגילו פחות מ 15 שנים, אתה יכול להקפיא את הרשיונות שלו לכמה זמן שאתה רוצה.

רכב שגילו מעל ל 15 שנים, אתה יכול להקפיא את הרישיון שלו לעד 2 שנים.הפשרת את הניירת לפני תום ה 2 שנים הללו אז הכל בסדר. הפשרת את הניירת אחרי זה, אתה צריך לעשות בדיקת מעבדה כתנאי להעביר אותו טסט.

רכב שגילו מעל ל 20 שנים, אתה יכול להקפיא לשנה אחת בלבד. במידה והשנה הזאת חלפה ולא עשית טסט, אז אין לך אפשרות לחדש את הרישיון שלו אלא אם כן, הרכב הגיע לגיל 30 ואתה משנה לו את הסטאטוס לאספנות.

הקפאת את הניירת, לא צריך לשלם את האגרה על הזמן הזה. לא הקפאת את הניירת, צריך לשלם את האגרה על כל הזמן הזה כאילו הרכב היה בשימוש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
רכב שגילו פחות מ 15 שנים, אתה יכול להקפיא את הרשיונות שלו לכמה זמן שאתה רוצה.

רכב שגילו מעל ל 15 שנים, אתה יכול להקפיא את הרישיון שלו לעד 2 שנים.הפשרת את הניירת לפני תום ה 2 שנים הללו אז הכל בסדר. הפשרת את הניירת אחרי זה, אתה צריך לעשות בדיקת מעבדה כתנאי להעביר אותו טסט.

רכב שגילו מעל ל 20 שנים, אתה יכול להקפיא לשנה אחת בלבד. במידה והשנה הזאת חלפה ולא עשית טסט, אז אין לך אפשרות לחדש את הרישיון שלו אלא אם כן, הרכב הגיע לגיל 30 ואתה משנה לו את הסטאטוס לאספנות.

הקפאת את הניירת, לא צריך לשלם את האגרה על הזמן הזה. לא הקפאת את הניירת, צריך לשלם את האגרה על כל הזמן הזה כאילו הרכב היה בשימוש.

בדיקת מעבדה צריך לרכב בן מעל 19 שנה אשר רישיונו לא חודש מעל שנתיים, לא משנה אם בוצעה הקפאה או לא.

מה שרשום בחלק השני לא נכון. לצורך העיניין הזה רכב בן 20 לא שונה מרכב בן 25.

פורסם

לשלם 4800 אגרות + 500 מצבר + מי יודע מה עוד לשמנים+צמיגים וכו' נשמע לי כמו רעיון רע. בסוף ייצא שיקח חצי שנה למכור אותה ב7000 שקל ויצא שלא הרווחת פה כלום (בחצי שנה הזו גם תשלם ביטוח חובה לפחות, כי קונים ירצו לעשות סיבוב) והפסדת המון בלבול מוח.

מצטרף להמלצה שאם מוכנים לשלם לך 2000 שקל עליה AS IS - לך על זה.

אבל שהקונה יחליט אחת משתי אפשרויות:

1. העברת בעלות מסודרת (במשרד הרישוי ולא בדואר, כי לרכב אין טסט. זה אפשרי. להתעקש.)

2. הורדה מהכביש לצמיתות, הסרת לוחיות הרישוי והוא לוקח את הרכב עם גרר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לדורות הבאים:

היית צריך לעשות בזמנו, כאשר הבנת שהרכב הולך לעמוד ״הקפאת רשיונות״ ואז לא היית צריך לשלם את הרישוי רטרואקטיבית.

שים לב שלא מדובר ״בביטול רשיון״, ״השבתה״ וכדומה שזו לא פעולה הפיכה!

פורסם

יש לך צורך ברכב אחריי השחרור?

במידה כן שלם את ה4800 החלף את מה שצריך להחליף וסע איתו.

אם לא מכור אותו במחיר מופחת יש להוסיף גם החלפת צמיגים במחיר המכירה.

• תוכן חדש...