Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Born to Rock II: Cheaper you say?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע מעניין, לא מזמן היה בחור שביקש המלצה על קומפוננט 4 אינצ' שהוא חשב להתקין בדשבורד ואני די התנגדתי לרעיון, אחר כך עלה לי לראש להמליץ לו לנסות לשים את המידבאסים במגש האחורי ולתקן עם TC ומשום מה לא חזרתי להגיב בשרשור ההוא.מעניין לשמוע לאיזה תוצאה תגיע.

בהצלחה!

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העשיריות של Faital Pro הגיעו והם... מדהימים!

עוד לא שמעתי דרייברים עכשוויים (לא וינטאז שנות 60) שללא כל מעמצ מנגנים כמו שצריך. כלומר, במה, עומק, התנתקות של צליל מהרמקולים, כמות באס מספקת - בתיבות הכי עקומות שבעולם (זוג צינורות קרטון, 10", כ30L).

יופי של רמקולים!

אומנם אחד התעקם במשלוח, אך ייושר על ידי.

בנוסף, הגיע קיט התקנה 4G של KNU - נראה טוב.

אך... למה אני מקפיץ?

משום מה ברגע אחרון החלטתי לשדרג את המגבר.

הוא לא נשמע מי יודעה מה בצורה AS-IS, אך מבוסס על טכנולוגיה שנחשבת טובה (ICEPOWER). השגתי סכמה, התחלתי לדפדף...

זה נראה כאילו שלקחו תכנון טוב, דחפו עלים input stage סביר-מינוס, ותקעו גם פילטר HPF\LPF גרוע בעמצה.

WTF, זה אמור להיות premiere, לא CaliforniaBoom!

הפילטר - לפי הבנתי זה חלק סטנדרטי בכל המגברים של פייונייר, והוא נראה כך. זה PCB נפרד.

הinput stage... הם טיפה הסתבחו בגלל סביבה הקשה של רכב - קצת over engineering, לא נוראה, נקווה לטוב.

מה עושים? לא היה לי יותר מידי כוח לשנות את הסכמה, כמו כן גם ידע\ניסיון בסביבה הרועשת ומוזרה של רכב - הוחלט:

- להעיף את HPF\LPF

- להחליף את מגברי שרת שנשארו למתאימים יותר לסביבה רועשת (בעלי כניסת JFET במקום BIPOLAR - זאת כניסה הרבה יותר ידידותית לרעשים מכל סוג, ערכים של התנגדויות פחות קריטיים עבורה, וגם הרכיב שהזמנתי - הוא בין הקלאסיים שיש בשוק - AD823).

- להחליף כל הנגדים בנגדים טובים MELF, 1%. בגלל שאני הולך להשתמש במגבר הזה בגישור - חייבים דיוק של כל הערכים כך שבארוצים שונים יהיה אות זהה כמה שיותר.

- להחליף קבלי הפרדה (DC-Blocker) אלקטרוליטיים בקבלי פילם (נראה מה יש לי במגירה)

- במקום HPF\LPF לשים בוררי GAIN איכותיים מסוג DACT סיני - מורכבים משרשרת נגדי 1% = דיוק, איכות, אין בעיה עם שחיקה מכאנית.

- להעיף כניסות Hi-Level - זה מתחבר לכניסות רגילות בצורה ישירה יחסית, וסתם מוסיף הפרעות.

בהתחלה, כשקיבלתי את המגבר, פתחתי אותו והתרשמתי לטובה מבחינת רכיבים\בנייה - ראיתי את 5532 הכלאסיים וחמודים, את LT1358 הטוב ויקר, מעגל 4 שכבות לפחות, אפילו רציתי להוסיף כמה קבלים ליד output stage, אך גיליתי שיצרן עשה זאת בשבילי (!!!) - אמרתי שאני בידיים טובות. טעיתי - לא הסתכלתי על LPF\HPF הזה, ולא רעיתי כמה הם סיבחו את הכניסה...

הרכיבים החסרים הוזמנו, בטח יגיען בעוד שבוע-שבועיים.

הHU. ברכב הזה יש חיסרון ענק - אין מקום לשים אפילו ידית ווליום קטנה... פטרונות אפשריים:

1. להעיף את HU מקורי, לשים פאנל של 1DIN, לשים פאנל של ברר ווליום\רימוט.

2. להעיף פנים של HU מקורי, להשתמש בכפתורים\בררים\חור של מסך עבור DIY HU שלי.

להתחלה אלך על "0" - סתם כפתור ווליום עם חוט.

בהמשך... כנראה "2", בגלל שמסך 4X20 של ארדואינו מתאים למקום הזה, לנגן MP3 שלי יש יציאת SPI שאפשר לחבר עליה ARDUINO ולהציג שירים\סטטוס\אולי גם תפריטים של נגן, וגם לשלוט על נגן מה"HU" הזה... מכיון ויש לי קוד של קושחה של נגן, אני (בגדווול) יכול לדחוף דרך SPI הזה כל דבר שבעולם.

טוב, כל זה רק תכנונים. בסופ"ש הזה אני מקווה להתקין מערכת חשמל\חיווט\מגש אחורי מחוזק עם פיבר\רמקולים\מגבר.

To be continued.

[under construction]

פורסם

סטס, אם עוד לא הבנת, בלי תמונות לא מאמינים לך.

:-D

מעבר לזה, ביטול ה HU המקורי והשתלה של מסך ארדואינו עם בורר מתבקש.

כמובן עם העלאה של הכל כולל קוד לפורום.

אחלה עידכון, המשך כך.

מתחדשת*

פורסם (נערך)

תמונות... יש לי תמונות של ברר ווליום ומסך :)

ra02_lcd_closeup.png

ra02_lcd_far.jpgts_ra02.jpg

עמוד של פרויקט: http://s3t.it/audio/2-channel-relay-attenuator

נשלט על ידי שלט של apple, זה יושב בבית מחובר חיצונית :) למגבר.

הברר מבוסס על רשת נגדים ממותגים על ידי ממסרים בקוד בינארי, ומאפשרים לכונן ווליום ב64DB עם דיוק של 1DB.

לממסרים מחובר ULN2008 + כמה shift registers בכדי להקטין כמות פינים נדרשת לשליטה + אפשרות לשרשר אותם עבור מערכות רב-ערוציות. כמות מרובה של גיוקים - בגלל שהשתמשתי בממסרים latching ששומרים על ערך שלהם ללא מתח, ובעלי זוג סלילים - סליל הדלקה וסליל כיבוי... דורש הנעה כפולה.

כנראה אצטרך ללכת על דברים הכי טובים שאפשר בהתקנה הזאת, בגלל שחבל לחבר את הרמקולים האלו למשהו פחות מהכי טוב שבעולם :) אדרוש קצת יותר תקציב וזמן...

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

פורסם

כל מה שיש לי לאמר כרגע זה

:shock2:

מחר כבר יגיעו השאלות :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

או קיי - אז אני מבין שאתה משתמש במערך ממסרים שכנראה עובדים בצימוד והם נוגדים אחד את הרעש של השני ובגלל זה אין קליקים של שינויי ווליום דרך הרמקולים?

אחלה מוצר ואחלה פתרון!

לגבי המגבר ועקיפת הקרוס שלו ושיפור רכיבים כמו קדם מגבר, נגדים ומכאן הלאה והלאה - יש לך מתודיקה מסויימת? איך אתה משיג את תכנון המגברים? איך אתה משיג מידע בדיוק את מה אתה רוצה לשפר?

ויותר מזה האם ברוב המגברים זה משהו סטנדרטי לנתק את מעגל הקרוס אובר?

ודרך אגב, לפני איזה שבועיים שלושה נסעתי לבקר את אמא שלי אז הצצתי על היפהיפיה שלך כשהיא חונה ברחוב! - תתחדש! :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שאלת תם-

מה הייתרון של הדבר הזה על פוטנציומטר רגיל שעולה שקל?

פורסם
או קיי - אז אני מבין שאתה משתמש במערך ממסרים שכנראה עובדים בצימוד והם נוגדים אחד את הרעש של השני ובגלל זה אין קליקים של שינויי ווליום דרך הרמקולים?

אחלה מוצר ואחלה פתרון!

לגבי המגבר ועקיפת הקרוס שלו ושיפור רכיבים כמו קדם מגבר, נגדים ומכאן הלאה והלאה - יש לך מתודיקה מסויימת? איך אתה משיג את תכנון המגברים? איך אתה משיג מידע בדיוק את מה אתה רוצה לשפר?

ויותר מזה האם ברוב המגברים זה משהו סטנדרטי לנתק את מעגל הקרוס אובר?

ודרך אגב, לפני איזה שבועיים שלושה נסעתי לבקר את אמא שלי אז הצצתי על היפהיפיה שלך כשהיא חונה ברחוב! - תתחדש! :-P

אכן נראית חמודה! תודה! :)

לגבי הממסרים -

בצורה פשוטה של מימוש הדבר הזה - יש קליקים לא גדולים (בגלל שעוברים בין רמות ווליום קרובות יחסית - אז זה עושה קליק רק כשכל הממסרים משנים מצב במעבר מ31 ל32).

אצלי עשיתי מהלך מתקן ואני מבצעה כל שינוי בשני שלבים: קודם אני מנחית את ממסרים שצריך להנחית, ורק אז אני מבטל הנחתה של ממסרים שלא צריך הנחתה שלהם. זה יוצא בלתי-שמיע ברמקולים (מלבד רליקים של ממסרים עצמם), אך ניתן למדוד את הקליקים האלו בעזרת כרטיס כול בloopback יחד עם תוכנת FFT וsignal generator.

בנוסף, רק ממסרים שצריכים לשנות מצב משנים מצב, כל השאר נשארים כמו שהם - זה גם מוריד מהקליקים.

סכמות - כל פעם מחפש בגוגל, לפעמים נאלץ לקנות (כמו הפעם - אך תוך כדי שחיכיתי שהם ישלחו לי את הסכמה - הספקתי למצוא אחת בחינם).

שיפורים. אני מנסה לדמיין לעצמי איך הייתי מממש את הדבר, ומנסה לגרור את הסכמה שתהיה כמה שיותר קרובה ל"מימוש שלי" - כמובן בהתחשבות בדברים שאני לא יכול לשנות (או שדורשים יותר מידי שינוים). למשל במגבר הזה יש סביבה מאוד רועשת - גם בRF.

דברים בסיסיים:

- אסור לשים קבלי DC blocker, אם שמים - הם חייבים להיות film.

- נגדים בערכים גבוהים (מעל 10K) - עדיף להימנע מהם, זה יותר מידי רעש עצמי וגם קולטים רעש מהסביבה בצורה טובה יותר.

- נגדים בערכים גבוהים (מעל 1-5K) לא הולכים יחד עם מגברי שרת בעלי כניסה bipolar - למגברי שרת האלו יש יותר רעש של זרם, וכל זרם הופך למתח בנוסחה U=IR, כלומר כמה שנגד גדול יותר = כך מתח גם גדול יותר... בנוסף, ה"רעש זרם" הזה הוא אינו רעש לבן ידידותי לאוזן, אלה משהו שמזכיר את אות כניסה = עיוות כלשהו.

- מיקום פיזי של כל הדברים. עדיף שהכל יהיה קטן ומרוכז במקום מרוחק מהoutput stage וספק כוח. אם יש יותר מידי חוטים\מוליכים שמתיילים הרבה - אם אפשר, עדיף לקצר אותם ולהעיף את הרכיב שהם הולכים עליו.

לא מדובר בהרבה ניסיונות, בגלל שזה לוקח הרבה זמן והתוצאה לא ברורה... אני מעדיף לגשת בצורה הנדסית ולתקן את הפגמים מבלי יותר מידי ניסיונות.

אם יש נקודה שאני לא יודעה מה עדיף לעשות איתה - אכן, זה דורש בדיקה בשטח או סימולציה בתנאים מחמירים.

flytomars,

יש כל מיני פוטנציומטרים.

- אלו ש"בשקל" - סובלים מחוסר דיוק בין ארוצים כשצתקרבים להתחתה מירבית.

- כל הפוטנציומטרים סובלים מרעשים נוספים עכב צורת בנייה שלהם - הנקודת נגיע של מגע מרכזי היה די קטנה ולא איכותית, וככל שיש יור זרם דרכה כך היה גם רועשת יותר... פטרון - לא להעמיס את הנקודה הזאת ולחבר את יצאיה מרכזית לכניסת מגבר בעכבה של לפחות 100KOHM.

100K זה טיפה גבוהה בסביבה מלאה בRF, וגם מושפעת מכל מיני דברים קטנים של כניסת המגבר.

בנוסף, לממסרים האלו יש עכבת כניסה שלא משתנה במצב ווליום - תמיד 11K.

הגישה של ממסרים - בד"כ רואים אותה בציוד מדידה יקר, ציוד רפואי, וגם אודיאו high-end.

על הדרך - זה מאוד נוח בגלל הפרדה פיזית של מעגל ממסרים ומעגל שליטה שלהם. אפשר לשים את הממסרים בתוך מגבר ולשלוט עליהם מHU.

[under construction]

פורסם

אני אעמיד פנים שהבנתי קצת מעבר לבסיס ופשוט אומר "אה הא!" וגם "המממ"

אבל כל מה שיש לי לאמר באמת זה: "מיאו, חתולה!"

:-P (תביט בתמונה למטה - זה מהלינק לאתר של הממסרים שהעלתה)

ScreenHunter_001.gif

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

מיאוווו :)

זה tribute לחתולה שלנו שאזבה אותנו באותה תקופה... הייתה בת 14, RIP :|.

טיפה מיהרתי מבחינת הזמנה ושינוים למגבר.

או שאעשה זאת בPhase 2, או שאבצעה את השינוי על המקום.

אני מתכוון להפעיל את המגבר בגישור. מה שדורש התאמה דייקנית של אות כניסה בכל ארוץ של מגבר - את האות הרגיל ואות הפוך.

כרגע במגבר יש סטייג נוסף שהופך את האות. כלומר, יש שם 2 הופכי אות ו2 PRE רגילים.

אפשר להעיף את כולם, ולשים... שני differential amplifier אינטגרליים.

זה מגבר שרת לא רגיל - אלה בעל שני יצאיות סימטריות כשאחת מהם הפוכה. זה דבר הכי טוב שאפשר לחשוב עליו בעניין יצירצ אות ישיר והפוך.

רכיבים - OPA1632, THS4130, THS4131 ועוד כמה.

לא הלכתי עליהם על ההתחלה בגלל שסכמה של מגבר יש מימוש של MUTE כלשהו, שדורש תצורה ספציפית של דברים - לא היה אפשר להעיף את כל הדברים מסביב ולשנות את המעגל מבלי להיכנס לבעיות של תכנון מחדש של כל העסק...

פתאום היום בבוקר גיליתי שלTHS4130 יש כניסת PD כלומר powerdown = אפשר לחבר אותו לאות MUTE ולסגור את הסיפור.

אומנם ואמרתי שבסביבה רועשת יש עדיפות למגברי עם כניסה FET, והמגבר שרת הזה הוא בעל כניסת bipolar... אך:

- מדובר במגבר שרת מהיר מאוד. הוא דורש bypassing ממש טוב - אחרת יהיה אוסצילציה. אי אפשר לשים אותם במעגל שלא תוכנן עבור פעילות של 100-300MHZ. המגבר בעל GBW של 150MHZ :) - משמעות שעד כ100MHZ של רעש הוא יפעל כרגיל, ולא יעוות\ישתגאה מהרעש. אם נסנן את הכניסה שלו סביב 500KHZ - יהיה לנו שקט בתדרים מאבר לתדר פעולה שלו.

- המגבר הוא גם בעל יצאיה חזקה...

- צריך לשים לו פילטרים בכניסה

- אולי יוסיף buffer עם AD823 בכניסה ליתר ביטחון.

נרא כפטרון אולטימטיבי.

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

פורסם

אני מבין פחות או יותר מה אתה אומר ובו זמנית אני צריך מתורגמן :shock::drinking::loco::puppydoge:confused:

כמה יעלה לך לעשות את השיפור הזה? במידה ולא תצטרך באמת להנדס מחדש את המגבר? - לא עדיף כבר לקנות פשוט מגבר טוב יותר מלחתכילה? שקט יותר? חזק יותר?

אני מרגיש סוף סוף כמו הרבה חברה בDIYMA :oops:

ScreenHunter_001.gif

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

חזק... לך תמצא 2X300 :)

טוב... ICEPOWER אמור להיות טוב, PREMIERE אמור להיות טוב. בסופו של דבר - הוא לא ממש טוב...

אם אקנה אחד אחר - גם עליו אצטרך לעבור.

עלות Phase1 - כ50-60$ כולל הכל.

עלות Phase2 - רק 20$ :) (לא דורש Phase1).

לפני

http://s3t.it/data/uploads/amp_sch.png

אחרי

http://s3t.it/data/uploads/amp_schfix.png

עכשיו זה נראה פשוט :)

חסר את המנגנהון של MUTE - מגברי שרת האלו רוצים לקבל מתח שלילי קרוב ל-15V בכדי להתנתק... צריך להמציא איזה משהו קטן שיעשה את העבודה.

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

פורסם

ב"אחרי" יש הרבה פחות :-P - זהו, זה כל מה שאני מבין :?

לאיזה תחום תדר אתה מפעיל את העשיריות? עד גג 500 הרץ לא? - לא הייתי מעדיף להביא מונובלוקים יד 2 זולים וחזקים ופשוט לנטרל להם את הקרוס אובר? בתנאי כמובן שהמגבר עצמו יכול להגיע לאזור ה500 הרץ.

Pioneer TS-X150

פורסם

עד 500HZ, אולי גם יותר - נראה, הם חמודים במידריינג אך המיקום טיפה מגביל אותי.

מונובלוקים - אפשרי, אך יש לי את המגבר הזה בידיים - זה סיפור למכור אותו ולחפש משהו חדש שלך תידע איך יעבוד :)

[under construction]

• תוכן חדש...