Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Born to Rock II: Cheaper you say?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי רכב חדש.

ואני צריך מערכת חדשה.

ctg_swof_1.jpg

ctg_swof_2.jpgctg_swof_3.jpg

ctg_swof_4.jpgctg_swof_5.jpg

המבט ראשוני מבחינת התקנה הרכב נראה דיכאון.

- דלתות. לא נכנס שומדבר (שום דבר), הרבה פלסטיק, רכב חדש= אין בניות.

בטח לא במצב שצריך להתמודד עם חיישני כריות אויר שמופעלות בלחץ שבתוך דלתות :)

- קיקפנלים. רכב קטן - קיקפנלים קטנים, לא יחזיקו שומדבר.

- תא מטען קטן יחסית, לא שאני חייב אותו, אך יתכן ואפילו סאב בגודל סביר לא יכנס עלי, שלא נדבר על מגברים וכו...

- מערכת חשמל. רכב קטן = אלטרנטור חלש.

אך...

לפעמים ישנם צירופי מקרים שעושים לנו חיים קלים.

1. התגלה, שאלטרנטור שמורכב ברכב הזה - הוא של גולף, עם 110A.

2. הדשבורד דיי עמוק ומאפשר לשים עליו משהו בגודל סביר

3. המרחקים בין אוזניים של נהג לבין קצוות רכב זהים לחלוטין (כלומר מאוזן ימיני לקצה דשבורד וקצה מגירה של מטען ימינים).

אז צץ רעיון ראשוני - לשים מידבאסים במדף אחורי ואת מידריינג\פולריינג על דשבורד, עם תדר חיתוך מוזר של סביב 500HZ:

btr_speaker_pos.jpg

איקיי, לפי מדידות נוספות שביצעתי, נכנס איזה 10" במגש הזה.

חיפושים ארוכים באינטרנט החזירו אותי לתוצאת חיפוש ראשוני שעשיתי - לFaital Pro 10FE200 בגרסה 4OHM.

http://www.faitalpro.com/products/files/10FE200/4/10FE200_datasheet_4.pdf

לה כלכך מיוחד בו?

- רוב רמקולים ביתיים במידה 10" נועדו לשמש כסאבים ו\או לנגן בתיבות קטנות ולא להיות נצילים על חשבון יכולת רדת נמוך בתדר - וכתוצאה מכך - לא לנגן בצורה טובה את מידריינג בגלל סליל ארוך וגבוהה בכדי לתת תוצאה סבירה במהלכים גדולים של ממברנה.

- רוב רמקולים מקצועיים בגודל 10" - זה מידריינג\מידבאס עבור תיבה קטנה, דורשים חיתוך של איזה 100-150HZ מלמתה וגם רוצים להיות בתוך איזה fronthorn ענק...

הfaital pro הזה נפל בין הכיסאות בגלל שיש לו מגנט חלש יחסית, אורך סליל קצר יחסית, קל משקל ולפי סימולציה - עובד טוב בתיבות גדולות כמו תא מתאן של רכב (250ליטר לזוג), כמובן בהתחשבות בcabin gain:

על הדרך הוא גם אחד ה10 הזולים בשוק - 100$ לזוג. :)

btr_Responses.jpg

^^^ הציור הזה הוא די אופטימי, אך ניתן לראות שבתיבה sealed יש לנו ריספונס אחד החלקים שאפשר לחלום עליהם.

אומנם, זה יכול להישמע די אנמי בזמן נסיעה - אז עשיתי גם סימולציה של ported. אכן, נראה בריא :)

על הדרך גם excursion - קו אדום זה XLIM (כשהסליל נוגע במגנט וקו צהוב - XMAX של תחום ליניארי).

מבחינת ציוד:

- מגבר 4X75W בקלאס D של פיונייר, שבגישור הופך להיות 2X300 אמתיים, על 4OHM. רשום עליו icePower שזה נחמד.

- קרוסובר פסיבי בין המידבאסים לבין פולריינגים.

- זהו, סיימנו.

אהה, שכחתי את המקור, עדיין אין לי מושג לגביו כמו כן לא סגור על פולריינגים.

כעקרון המקור יהיה נגן MP3 של iriver ששירת אותי בשנים אחרונות - עם EQ טוב, בעל הגדרת TA וגם מנגן LOSSLESS.

מידריינג\פולריינג = יש לי סט של רמקולים מטלויזיה (1X4" עם טויטר מובנה), וגם יש את 4" של Faital Pro שאני נורא אוהב, כנראה הFaital יהיה זה שיורכב.

אכן, מערכת 2WAY! :lol:

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כול תתחדש :-D

אצלך ברכב הרמקולים יושבים בדשבורד או בדלתות?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

סטאס (מקוה שאני לא טועה), אתה תמיד מדגים התקנות יצירתיות עם רכיבים לא סטנדרטים, כיף לראות פרוייקטים כאלה בארצינו,

מספר נקודות שכדאי לחשוב עליהן:

1) התדר חיתוך בין הקדמיים לאחוריים עלול ליצור בעיה, בכל זאת מעל 150HZ כבר מדובר בתדרים כיוונים וכמובן באלמנטים עם גוון שונה ההבדל עלול להיות שמיע ביותר.

2) מיקום האלמנטים קרוב מדי לשמשה ורחוק מדי מצידי ברכב (לדוגמא, משולשי המראות מיקום הרבה יותר אידיאלי אבל תצטרך אלמנטים קטנים בתצורת IB).

3) רמקול פולריינג' מטבעו פחות איכותי מקומפוננט.

בכל מקרה, עצה קטנה, כיוון שמדובר ברכב חדש, אולי בכל זאת תנסה ללכת על בטוח, נניח סט-אפ ששמעת והוכיח את עצמו,

חבל להרוס רכב חדש...

תתחדש!

פורסם

סטס, התגעגעתי אליך! :-P:-P:-P

מסוג השרשורים שאני פשוט חולם עליהם.

תתחדש על הרכב קודם כל!

דווקא אחד הדברים ששמתי לב כל רכבי המיני הוא שה FOOT WELL שלהם גם בנהג וגם בנוסע הוא פשוט ענק!

אז גם אם הקיקפאנלים לא יכולים להחזיק שום דבר יש יותר ממספיק מקום לשים שם רמקול כמו SW6 (אילייט של מוראל) בתיבה אטומה 5-8 ליטר ועדיין יהיה לך מקום לרגליים.

אבל זה נכון רק במידה ולקחת רכב עם גיר רובוטי וכמו שאני מכיר אותך, ידני!

אז שכח מזה :-D

לא רשמת מה הHU שאתה הולך להשתמש בו - המקורי? הIRIVER?

אם תהיה לך יכולת לעשות TC אתה תוכל לפחות לתזמן את הרמקולים האחוריים כך שהם יגיעו עם הקדמיים.

אני מבין שבגלל שאתה הולך על שתי עשיריות אתה לא מתכוון להשתמש בסאב וופר בכלל?

אם אתה תצליח לשים מידריינג' מקדימה שיוכל לנגן גם ב250-300 הרץ אז אתה תוכל להנמיך את נקודת החיתוך עוד יותר וזה כבר יכול להגיע למצב שאתה בקושי תרגיש פגיעה באקוסטיקה בגלל זה - בהנחה שאתה לא מוותר על יכולת TIME CORRECTION.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
סטאס (מקוה שאני לא טועה), אתה תמיד מדגים התקנות יצירתיות עם רכיבים לא סטנדרטים, כיף לראות פרוייקטים כאלה בארצינו,

מספר נקודות שכדאי לחשוב עליהן:

1) התדר חיתוך בין הקדמיים לאחוריים עלול ליצור בעיה, בכל זאת מעל 150HZ כבר מדובר בתדרים כיוונים וכמובן באלמנטים עם גוון שונה ההבדל עלול להיות שמיע ביותר.

2) מיקום האלמנטים קרוב מדי לשמשה ורחוק מדי מצידי ברכב (לדוגמא, משולשי המראות מיקום הרבה יותר אידיאלי אבל תצטרך אלמנטים קטנים בתצורת IB).

3) רמקול פולריינג' מטבעו פחות איכותי מקומפוננט.

בכל מקרה, עצה קטנה, כיוון שמדובר ברכב חדש, אולי בכל זאת תנסה ללכת על בטוח, נניח סט-אפ ששמעת והוכיח את עצמו,

חבל להרוס רכב חדש...

תתחדש!

1. תדר חיתוך הזה המוזר - הוא בכוונה כזה גבוהה - בכדי להוציא הרבה SPL מרמקולים קדמיים קטנים. וגם על הדרך מניסיון שלי בעבר - 500HZ זה יחסית נמוך בכדי לא לשים לב יותר מידי היכן נמצאים מידבאסים. ברכב הקודם (106) היו לי מידבסים מקדימה (זוג 6.5 לכל דלת) והיה מאוד קשה להגיד היכן הם מנגנים - הכל היה מרוך גם ככה... נראה, זה וואחד ניסוי נגד חוקים בסיסים של קאר אודיו :)

2. המרחקים. אם אני שם ממש ליד חלון קדמי, אני מקבל מרחק זהה למרחק בין מאזין לקצה האחורי של רכב. בנוסף, אני מקווה לקבל קצת אפקט של horn loading משמשה של רכב - וכך להעלות נצילות של מידריינגים בתחום סביב 600-1200HZ. זה ישמע עקום, ויתוקן על ידי EQ = בסוף הרמקול יתאמת פחות בתדרים האלו.

3. אכן... אני משתמש במידריינג תהור שמנגן גבוהה יחסית. לפי מה ששמעתי ממנו הוא יופי יופי של פולריינג עד איזה 16K... אפשר להשאיר אותו ככה, אפשר בסוף גם להוסיף איזה טויטר ריבון קטן... זה דורש הרבה ניסוים.

http://www.usspeaker.com/faital%20pro-4fe30-1.htm

[under construction]

פורסם (נערך)
סטס, התגעגעתי אליך! :-P:-P:-P

מסוג השרשורים שאני פשוט חולם עליהם.

תתחדש על הרכב קודם כל!

דווקא אחד הדברים ששמתי לב כל רכבי המיני הוא שה FOOT WELL שלהם גם בנהג וגם בנוסע הוא פשוט ענק!

אז גם אם הקיקפאנלים לא יכולים להחזיק שום דבר יש יותר ממספיק מקום לשים שם רמקול כמו SW6 (אילייט של מוראל) בתיבה אטומה 5-8 ליטר ועדיין יהיה לך מקום לרגליים.

אבל זה נכון רק במידה ולקחת רכב עם גיר רובוטי וכמו שאני מכיר אותך, ידני!

אז שכח מזה :-D

לא רשמת מה הHU שאתה הולך להשתמש בו - המקורי? הIRIVER?

אם תהיה לך יכולת לעשות TC אתה תוכל לפחות לתזמן את הרמקולים האחוריים כך שהם יגיעו עם הקדמיים.

אני מבין שבגלל שאתה הולך על שתי עשיריות אתה לא מתכוון להשתמש בסאב וופר בכלל?

אם אתה תצליח לשים מידריינג' מקדימה שיוכל לנגן גם ב250-300 הרץ אז אתה תוכל להנמיך את נקודת החיתוך עוד יותר וזה כבר יכול להגיע למצב שאתה בקושי תרגיש פגיעה באקוסטיקה בגלל זה - בהנחה שאתה לא מוותר על יכולת TIME CORRECTION.

רכב ידני ידני ידני :)

foot well קטן יחסית איפה שהדוושות... באסה. חשבתי על הורנים אמיתיים מתחת לדשבורד, אך תא כפפות נפתח מתה בול על ההורנים...

HU - את הIRIVER לבנתיים. עם TA בין ימין לשמאל.

כל היופי בהתקנה הזאת שאין צורך לתזמן רמקולים אחוריים כלפי קדמיים - אם תראה את שרתות של רכב שציירתי - תראה שמרחקים זההים לחלותין - מדדתי את זה עם מטר וזה היה מושלם - סתייה של כלי מדידה :)

ללא סאבים. רציתי להיפתר מהם - סתם תופסים מקום :)

המערכת הזאת פשוטה לגמרי - זה מה שאני אוהב בה. אין צורך בכלום... הכל משתלב יפה ללא כאב ראש...

לפחות על הנייר שלי :)

HU: נגן MP3

מגברים: 2X300W

רמקולים:

2X4"

2X10"

סיימנו :)

אההה, בנוסף על כך - היה גם נצילה בטירוף :)

91DB למידריינג ו96DB למידבאסים.

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

פורסם

אני רשמתי את הדברים המקובלים, תמיד יש מקרים חריגים שנוגדים כל תיאוריה ובפועל מפיקים תוצאה מדהימה,

נראה משרשורים קודמים ובכלל שיש לך מספיק ידע וניסיון להגיע לתוצאה כזאת.

מחכה להשמעה... :lol:

פורסם

וגם לא צריך יותר מזה! - אני חושב שאתה לא טועה במה שאתה רושם ואתה צריך לקבל תוצאה מאוד מאוד מעניינת מהמערכת הזאת!

דרך אגב אם יורשה לי להמליץ אז תבדוק ריבונים של DAYTON בשם MINI 8 - הם זולים מאוד ומקבלים ביקורות נהדרות.

ראיתי שמישהו כאן בפורום מוכר ב150 שני INFINITY EMITER - הלוואי והיה מדובר בEMIT R האגדיים אבל מדובר בדבר הבא הכי קרוב - שווה בדיקה!

לי דרך אגב גם יש משהו מעניין להציע לך - L4SE מבית HAT אבל אני הרבה יותר בעד שתשלב את הפייטל פרו עם ריבונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סטס! עכשיו שאני מביט בתמונות - החתול בתמונה חי בגלל שהCITYSAFE נכנסה לפעולה או בגלל שעצרת? :-P

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

החתולים האלו לא חיים "בגלל", הם חיים "למרות" :)

אכן, הטויטר של dayton audio נראה מעניין. אך לח תזמין מpartsexpress - לעולם לא יעשה את זה שוב בגלל ups החמודים :)

הinfinity - נראים כמו 110ממ... זה גדווול :)

עריכה אחרונה על ידי s3t

[under construction]

פורסם

ספר לי על משלוחה מחו"ל - אני עוד מעט הולך מכות עם BUY2USA שהמשלוך הימי שהזמנתי מהם לא שובץ בכלל למכולה ועכשיו אני מחכה לאחת הבאה שתיסגר :evil:

דרך אגב תבדוק את האמיטרים של חברה בשם audible physics - אתה תאהב את זה - בייחוד את הגודל של העגילים אה ז"א האמיטרים :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אחרי קרוב ל40 הזמנות עם BUY2 אני רק יכול לשבח את השירות שלהם, מה שכן ,בחודשים האחרונים בחברה דואגים לעבור על כל המשלוחים,

בעבר ה"גאונים" בNJ היו מקטלגים את המוצרים לטובת הלקוח :-)

פורסם

הזמנתי מהם המון - זו הפאשלה הראשונה שבסה"כ יוצרת עוד עיקוב אני מקווה ולא יותר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...