Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כהה,אני נהג חדש שמחפש רכב טיפה יותר מעניין מגטס או פונטו בתקציב של 20K+- כמובן שידני.עכשיו אחרי חיפוש מעמיק הגעתי ל2 אופציות,אלפא רומיאו 147 או פיג'ו 206 XS.רציתי לשאול אם יש לכם עוד כמה הצעות לרכבים מעניינים בתקציב כזה,כמו כן להשוואה קטנה בין הפיג'ו לאלפא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האלפא מעניינת, לי יש 147. בתקציבך אולי תצליח למצוא אחת עם 105 כ"ס. רצוי מאוד ידנית. אני ממליץ לך לחפש אחת במצב תקין, עם היסטוריה מלאה, ממישהו ששמר עליה טוב. עדיף לשלם מעל המחירון ולקבל אחת שמורה וטובה- כמו שאני עשיתי. קח בחשבון שזה רכב שצריך לטפל בו לפי הספר וביד אוהבת. הוא לא אוהב הזנחה\קומבינות\קיצורים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את ה- XS אני לא מכיר. יש פה בעלים של כאלו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

אם תמצא איביזה טורבו ספורט 01-03, במצב טוב, לך על זה.

החזקתי כזאת פעם בתור חדשה, ולפחות עד המכירה (100,000 ק"מ) היא נתנה תמורה מעולה למחיר,

בתוספת ביצועים מעולים ושלדה חדה כתער!

זאת גם הסדרה הראשונה שבאמת נהנתה מהאיכות והאמינות של פולקסווגן , ועדיין במחיר הרבה יותר זול.

מנוע 1.8 20V טורבו, מבוסס על גולף GTI של אותה תקופה.

אני מאמין שעם היסטוריה של ידיים טובות , היא תוכל לשרת אותך בנאמנות גם עם 200,000 ק"מ.

הטורבו עצמו אמין, רק החיישנים מסביב קצת פחות, ולכן כדאי לבדוק טוב הסטורית טיפולים ומתי

הוחלף לאחרונה חיישן חמצן (עלול להיות יקר , קח בחשבון שיכול להגיע גם ל-2-3K ש"ח).

אבל חוץ מנקודה זו, לא זכורות לי בעיות מיוחדות.

בהצלחה וסע בזהירות!

עידו

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

לפי מה שהבנתי כל האיביזות שחוטות וכולם עברו ידיים גבוהות ככה שאני מעדיף להתרחק,במיוחד שאין לי כח להתעסק בכל מיני התקנות ושיפורים.עשיתי חיפוש גם על האלפא וגם על הXS אבל נורא קשה להשוות ביניהם ככה שאשמח אם מישהו ירים את הכפפה.עוד הצעות מעניינות?

פורסם

שלום,

התקציב גבולי לרכב מעניין לדעתי.

אני מצטרף להמלצות על אלפא 147 105 כ"ס.

הייתי גם שוקל קליאו ספורט 172 כ"ס -תתעמק בשרשור המצויין הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?487619-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-18-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%93%D7%95%D7%A8-2&highlight=%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+172

בהצלחה

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

בדקתי אופציה של קליאו.הדור הראשון מתאים לתקציב אך כולם בעלי יד 5+ מה שקצת מרתיע אותי. בנוגע לדור השני ראיתי שאנשים דורשים באזור ה40 K ככה שזה גם יורד מהפרק.עוד הצעות?

פורסם

רק לפני כמה שבועות נמכרה כאן בפורום (במהירות הבזק) קליאוספורט דור ראשון יד2 במצב מעולה.

יש עדיין כאלה, ושווה לחכות להן, המחיר שלהן יהיה מעט גבוהה מזה שהקצבת לעצמך - אבל התמורה יותר מהולמת.

טיפ שלי אליך, בחיפוש אחר רכב ספורטיבי בתקציב הזה, סופר חשוב לא למהר.

לא משנה על איזה דגם תסגר, שווה להמתין ולחכות לאחת שהיא אקסטרא שמורה ומטופלת, הימים ש"תבזבז" בחיפוש רכב שכזה יתקזזו פי כמה מימי המוסכים שתבלה עם רכב שאומנם "נרכש במחיר מציאה" אבל בסופו של דבר עלה ביוקר.

בהצלחה,

אלי.

פורסם

לא אמרתי שאין,אמרתי שכל מה שאני מוצא הם אחרי הרבה ידיים או שדורשים עליהם באיזור ה40 שזה כבר הרבה מעבר לתקציב שלי...

בכל מקרה בטוח שקליאו תתאים לי?.כי בכל זאת אני נהג חדש והבנתי שהיא משהו ממש שונה יחסית לרכבים "רגילים"?

בעקרון בינתיים בראש שלי יש ככה:

1.אלפא 147

2.פיג'ו 206 XS

3.אולי אולי את הקליאו

יש עוד המלצות?במקביל אשמח גם להשוואה קצרה בין ה147 לפיג'ו.ראתי על כל אחת בנפרד אך השוואה ישירה תעזור לי מאוד.

תודה רבה פה לכל המגיבים אתם עוזרים לי מאוד!

פורסם

אני בעלים של 206 XS שנת 2001 (שכנראה תוצע למכירה בעוד כמה חודשים, בתקווה שאמצא לי בקרוב רכב חדש)

ומכיר במידה גם את ה 147 (3 דלתות עם 105 כ"ס).

כח: באופן תיאורטי בלבד, ה XS עם ביצועים טיפ-טיפ-טיפה טובים יותר, אבל בתכל'ס זה מנותק מהמציאות. ברור לך שרכב בן 10+ לא שומר כלל על הביצועים שהיו לו כשיצא מהמפעל, לכן איזה רכב מהיר\חזק יותר על הכביש תלוי בתחזוקה שלו יותר מאשר בנתוני יצרן. מה שכן, עם תיבה ידנית ובמצב סביר 2 הרכבים מרגישים זריזים מאוד גם ביציאה מהמקום, גם בהאצות ביניים, לא חסר להם כח בעליות (מקום טוב לבדוק את זה - בירידה מכביש 1 ל 443, יש עליה לכיוון מצפה מודיעין.) מאוד כיפיים בפיתולים ואפשר בקלות לנהוג בהם במהירויות פסילה לאורך זמן (לא מרגישים ש"קורעים" את האוטו). בסעיף הכח והביצועים - אין מנצחת חד משמעית, זה תלוי ברכב.

פינוק: ל 206XS יש כסאות נוחים יותר משמעותית מל206 הרגילה, עם תמיכת צד משופרת. מושב הנהג מתכוונן גם לגובה, כנ"ל ההגה. באופן כללי מלבד זה, אין ברכב הרבה פינוקים, והוא סובל קצת מהנדסת אנוש צרפתית - ידית קיפול המושבים מעצבנת למדי, השקע בדשבורד מול הנוסע חסר כל שימוש (לא משנה מה תשים שם, זה יעוף מהחלון בפניה שמאלה, מנסיון שלי), אין מחזיקי כוסות וכו'. אני עם הרכב כבר 4 שנים, ובתכלס עד לאחרונה לא היה חסר לי כלום. ל 147 יש תחושה יוקרתית יותר, הרבה יותר נוח וקל לקפל בה את המושב הקדמי כדי להיכנס לספסל, ואני אוהב את עיצוב הפנים שלה יותר. יש אפילו מחזיקי כוסות. לדעתי ה147 מנצחת כאן בהפרש קטן.

פרקטיות: 2 הרכבים קטנים למדי, אך ה 147 קצת יותר גדולה (ס"מ בודדים) ונראה לי שיש להשיג אותה גם בגרסת 5 דלתות שמשמעותית יותר פרקטית, בעוד שהXS היא רק 3 דלתות. אשתי שונאת את הXS שלי בגלל זה. מבחינת מרווח לא תרגיש בהבדל.

תחזוקה: צרפתית מול איטלקיה - שקט לא יהיה לך :lol:. מבחינת חלפים, לXS יש יותר - הפירוקיות מלאות ב 206 והרבה מהחלקים דומים (במיוחד פח ופלסטיקה). יש הרבה חלפים תחליפיים, והיא חולקת מכלולים עם רכבים אחרים של הקונצרן (למשל, אותו קלאצ' כמו בקנגו כמדומני). בקטע הזה, קלה יותר לתחזוקה מה147. מבחינת אמינות, כמו שכבר אמרו פה בפורום לא פעם - בגילאים האלה זה תלוי יותר בטיפול שהרכב קיבל מאשר במקור שלו. אם הרכב שרד 10 שנים ונוסע, זה אומר שאין לו פגם קטסטרופלי, ומה שנשאר זה כמה אהבה קיבל מבעליו ובהתאם - כמה שקט הוא יתן לך.

רק לשם הדוגמה, ב206 שלי לא עובד כרגע מד הסל"ד (כ500 שקל תיקון במכון ספידומטרים, טרם יצא לי לתקן כי זה נמוך בסדר העדיפויות). נשבר לי הכפתור שמכוון את המראות החשמליות, אי אפשר להחליף רק כפתור אלא את כל הפאנל (שכולל מתגי חלונות) וזה מאוד יקר (כ800 שקל, לא שווה את זה) וטרם מצאתי מפירוק. גם המראות עצמן קצת יבשות ולא מתקפלות טוב. הבוכנות של דלת תא המטען קצת חלשות, ואם אני מחבר אל הדלת את המגש האחורי (שיש עליו רמקולים כבדים למדי) והרכב עומד בשיפוע - יש סיכוי שהדלת תיטרק לי על הראש. קרה כבר כמה פעמים :shock:

ב147 של חבר קרוב, מאותו שנתון, חלונות החשמל עובדים ל-א-ט. בקטע שאני מסיים לפרוק את כל הציוד שלנו מהאוטו והולך להדליק מנגל בזמן שהוא סוגר חלונות. כמו כן כל הזמן יש לו בעיה עם צינורות של נוזל הקירור - משום מה כל פעם משתחרר הבנד והצינור יוצא. לא יודע מה הסיפור שם. תושבת של הרדיאטור התפרקה לו פעמיים בתקופה האחרונה ועוד כל מיני בעיות. כמדומני גם אצלו יש אותה בעיה עם הדלת של תא המטען, וכו'.

בקיצור - הרכבים האלה באו עם יחסית הרבה אבזור לאותה תקופה, ובגיל של 10+ הרבה מהאלקטרוניקה הזו מתקלקלת והיא לא זולה לתיקון. המנועים והגירים אמינים למדי, אבל רק עם טיפלו בהם טוב. אני הייתי צעיר וטיפש - קניתי 206 שטיפלו בה מצוין ב8 השנים הראשונות שלה, ואז במשך שנה קרעו אותה ולא טיפלו כלל - זה עלה לי ביוקר. החלפתי לה תושבות מנוע, משולשים, גומיות בכל מקום אפשרי (נזילת שמן מציריה וכו'), טיימינג ומשאבת מים ורצועת אביזרים, קלאצ', רדיאטור חימום, סטרטר, מדחס מזגן, צמיגים וג'אנטים, מראה שמאלית שבורה, פנס ימין אחורי סדוק... בקיצור - הוצאתי על הרכב כ20 אלף ש"ח כדי להביא אותו למצב תקין, ועדיין יש לי מקומות שצריך להשקיע בהם קצת כסף וזמן.

מצד שני - היה לי רק פעם אחת בכל ה4 שנים שהרכב לא הניע ומנע ממני להגיע לאן שרציתי. תגיד מה שתגיד על צרפתיות - ה206 שלי סוס עבודה, מניעה כל בוקר בנגיעה קלה ומביאה אותי לאן שצריך, בדרך כלל עם חיוך. אותו חבר עם ה 147 מספר סיפור דומה - לפעמים דברים לא עובדים, לפעמים מתקלקל משהו ויקר מידי לתקן וזה מבאס. אבל הרכב עושה את שלו ועושה את זה בהרבה יותר כיף מכל משפחתומטית 1.6 שתמצא היום על הכביש, גם הדנדשות.

מצא לך אחת שמורה טוב טוב, וסע לשלום.

(הייתי מציע לך את שלי, אבל זה עלול לקחת עוד לא מעט זמן עד שאוכל למכור בפועל, מאמין שתמצא עד אז אחת אחרת)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מתוך 3 האפשרויות סביר להניח שה206 תהיה הכי זולה לאחזקה, כל עוד אתה מצליח למצוא אחת במצב נורמאלי.

להשוות בין קליאו ספורט לבין 206/147 זה לא ממש פייר, הקליאו היא פשוט קלאסה אחרת מבחינת ביצועים אבל תהיה פחות נוחה וכנראה תעלה יותר מ206 בכל דבר מדלק, ביטוח ועד טיפולים ותיקונים.

אני לא מכיר אף אחד שיש לו 147, אבל היא הרבה יותר נדירה מ206 (שגם חולקת עוד המון מכלולים עם שאר דגמי פיז'ו-סיטרואן הנפוצים), היא ממותגת יותר גבוה (אלפא היא סוג של מותג פרימיום) ולכן במקרה של תקלה או צורך להחליף חלק היא תהיה יותר יקרה, אם יש לך סבלנות וידע תוכל לחסוך הרבה כסף אם תקנה חלקים מחו"ל ותתקין לבד.

גם לי, כמו למר. מאג יש ניסיון של 4.5 שנים עם XS, האמינות טובה (בממוצע פחות מתקלה בשנה, וגם אז אלה היו תקלות לא פטאליות, מזגן, ידית איתות, צינור רדיאטור חימום), חלפים יש בשפע ויש (לפחות במרכז הארץ) לא מעט מוסכים טובים בעלי מחירים שפויים.

• תוכן חדש...