Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נוטה להסכים עם מרק.

מה גם שהקטע המצוטט לא מסביר מדוע זה קורה אלא רק מכירז על משהו.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סיבות יש,

http://www.olyonline.com/techtips/cooling_radiatorreplacement.asp

AS RADIATORS AGE

Because modern aluminum radiators often use a thin-tube design to dissipate heat much more efficiently, they're also more sensitive to internal and external clogging than the old brass radiators of several decades ago. Since the radiator transfers heat between hot antifreeze and cool atmospheric air, it's easy to understand that if either the coolant or air flow gradually becomes restricted, the radiator will begin to lose its heat-exchanging efficiency.

Electrolytic metal transfer caused by a depleted additive package in the old antifreeze mixture usually causes coolant restriction. Bimetallic engines made from aluminum and cast iron are more susceptible to electrolytic corrosion because different metals suspended in a solution tend to create a mild electric current that clogs radiator tubes. When worn-out additive packages allow corrosive ethylene glycol to attack the metals in the radiator, cylinder head and engine block, sediment forms and aggravates the already restricted radiator core tube condition.

External clogging and wear also causes a radiator to lose efficiency. Most external clogging is caused by airborne road debris such as bugs, dirt and airborne plant material. External wear, on the other hand, normally consists of the cooling fins becoming corroded and oxidized to the point that they actually fall from between the radiator tubes. In either of these events, the radiator's heat-exchanging capacity is seriously reduced.

פורסם
ובנסיעה במהירויות גובות הטמפ' גם צונחת לאזור ה 70-75.

זה לא נשמע לי תקין בכלל.

טמפ' עבודה אצלי ב206 היא בד"כ על 90, ובמאמץ/פקק עולה קצת לשנתה שאחריו ואז יורדת. גם במהירויות גבוהות, גם עם מזגן, גם בחורף.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

היו שני דגמי טרמוסטט ב 206.

אחד עם טמפ' תחילת פתיחה ב 82 מעלות, השני 89 מעלות.

בדגם הראשון בשייוט ללא עומס מחוג נמצא באיזור קו אחד מתחת ל 90. בדגם השני באיזור 90.

לא אמור לרדת מתחת לזה.

פורסם
סיבות יש,

http://www.olyonline.com/techtips/cooling_radiatorreplacement.asp

AS RADIATORS AGE

Because modern aluminum radiators often use a thin-tube design to dissipate heat much more efficiently, they're also more sensitive to internal and external clogging than the old brass radiators of several decades ago. Since the radiator transfers heat between hot antifreeze and cool atmospheric air, it's easy to understand that if either the coolant or air flow gradually becomes restricted, the radiator will begin to lose its heat-exchanging efficiency.

Electrolytic metal transfer caused by a depleted additive package in the old antifreeze mixture usually causes coolant restriction. Bimetallic engines made from aluminum and cast iron are more susceptible to electrolytic corrosion because different metals suspended in a solution tend to create a mild electric current that clogs radiator tubes. When worn-out additive packages allow corrosive ethylene glycol to attack the metals in the radiator, cylinder head and engine block, sediment forms and aggravates the already restricted radiator core tube condition.

External clogging and wear also causes a radiator to lose efficiency. Most external clogging is caused by airborne road debris such as bugs, dirt and airborne plant material. External wear, on the other hand, normally consists of the cooling fins becoming corroded and oxidized to the point that they actually fall from between the radiator tubes. In either of these events, the radiator's heat-exchanging capacity is seriously reduced.

כול הסיבות שצויינו בציטוט מעליי הם אכן נכונות כאשר הרכב לא מטופל בצורה נאותה קרי הקפדה של שימוש בנוזל קירור מתאים והחלפתו בהתאם להנחיות הייצרן ולפעמים רצוי לנקות את הרדיאטור מלכלוך חיצוני שהצטבר עליו כפי שכתוב בספרות האחזקה של חלק המייצרנים.

ייצרני הרדיאטורים מודעים לכול הבעיות אשר עלולות לצוץ כתוצאה משימוש באלומיניום לכן פותחו שיטות הלחמה וציפויים אשר מונעים קורוזיה כתוצאה מתא גלווני.

אתה יכול בבקשה לכתוב לי כיצד אני בודק את יעילות מערכת הקירור אצלי ברכב ? אולי באמת אני צריך להחליף את הרדיאטור או את משאבת המים בכדי

להחזיר את יעילות מערכת הקירור ל-100 אחוז מכיוון שלפי החישוב בקישורים שצירפת היעילות כנראה ירדה מתחת ל-50 אחוז לאחר 8 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אלו לא הסיבות היחידות, ממה שנאמר לי בזמנו, התופעה מתרחשת בכל מחליפי החום ואינה הפיכה, אבל שונה בהיקפה בהתאם לאיכות הרדיאטורים,

כלומר זה לא יובחן באופן משמעותי ברדיאטור מקורי אלא לאחר שנים רבות, לעומת זמן קצר יותר במוצרים באיכות נמוכה, בד"כ מתוצרת המזרח הרחוק,

אם כי גם אצלם יש השתפרות, התופעה היא איבוד איטי של מוליכות חום במתכת כתוצאה מהעומס המכני והתרמי של מחזורי חימום וקירור,

לאחר שנים המתכת מתקשה מאבדת מגמישותה ויעילות הולכת החום יורדת.

פורסם

השאלה הנשאלת כיצד אני בודק את יעילות מערכת הקירור אצלי ברכב ?

אני כבר בלחץ מכיוון שעברו 8 שנים ו-140K ועדיין לא החלפתי אף רכיב במערכת הקירור.

מה אתה ממליץ לעשות ?

פורסם
חפש פה.

אין לי כוח לחפש ולקרוא לכן ביקשתי ממך הסבר.

רדיאטור מזדקן מאבד מיעילותו.

לאחר 3-4 שנים היעילות התרמית יורדת ב 25-40% אחוז,

אחרי 8 שנים היעילות כל-כך נמוכה שיש בד"כ צורך בהחלפה.

אני שואל אותך כמה שאלות פשוטות.

1. כיצד אני בודק את יעילות הרדיאטור אצלי ברכב ?

2. האם עליי להחליף את הרדיאטור מכיוון שהרכב שלי עשה קצת יותר מ-8 שנים ?

אם אתה לא יודע אז בבקשה אל תשלח לי לינקים כי כבר עשית לי לינקידה בראש.

פורסם

יש הבדל בין לשאול לבין הסתלבטות צינית.

לגבי 2) כבר קיבלת תשובה, לא טרחת לקרוא (ולא, זה לא בלינק).

לגבי 1) בהנחה שאתה באמת לא יודע,

מודדים את טמפרטורת הכניסה (באיזו ה 90 מעלות) והיציאה מהרדיאטור, כשהמאווררים עובדים,

במצב תקין, ההפרש אמור להיות בטווח ה 40-20 מעלות.

אם ההפרש גדול מידי, התרמוסטט או המשאבה לא תקינים ומגבילים את זרימת נוזל הקירור.

אם ההפרש נמוך מידי הזרימה של הנוזל ברדיאטור או האוויר החיצוני מופרעת.

פורסם (נערך)

מה שכתבת זה לא בדיקה ליעילות מערכת הקירור אלא על סמך טמפ' כניסה/יציאה אתה מסיק האם קיימת תקלה במערכת הקירור.

בכדי למדוד את הטמפ' בכניסה לרדיאטור קיימת בעיה מעשית מכיוון שלא קיים שום אביזר לחיבור חיישן חום (צירפתי תמונה).

מה אתה מציע לעשות ? איזה חיישן לקנות וכיצד לחברו לרדיאטור ?

האם עליי להדליק מזגן בזמן הבדיקה או/גם לבצע את הבדיקה בנסיעה או בסל"ד סרק ?

האם אני יכול לבדוק את יעילות מערכת הקירור ולהשוות לנתוני הייצרן ? האם אתה מכיר נתוני ייצרן לרכב מסוג גולף דור 5 מנוע 1.6 ליטר שנת 2006 ?

לא כול מערכות הקירור מתוכננות לעבוד סביב 90 מעלות צלזיוס אלא יש דגמים מסויימים שטמפ' נוזל הקירור מווסתת על-ידי תרמוסטט חשמלי ככה שהטמפ' עשוייה להיות סביב 110 מעלות צלזיוס מכאן נובע שלפי החישוב שלך ההפרש עשוי להיות הרבה יותר מ-20-40 מעלות צלזיוס.

בלי נתונים רוולנטים של ייצרן הרכב לגבי סוג המנוע ותנאי הבדיקה לא ניתן לבצע בדיקה שממנה ניתן להסיק לגבי יעילות מערכת הקירור.

N19-10082.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

1. אני מכיר את השיטה לבדיקת טמפ' בעזרת פירומטר הבעיה שפירומטר איכותי עולה 500-600 שקלים ולא זבל סיני ב-60 שקלים.

2. אבל אין נתונים ותנאי הבדיקה הנכונים לבדיקת יעילות מערכת הקירור בספרות הייצרן עבור הרכב שלי וזו הבעיה העיקרית.

פורסם

מרק, פעם ראיתי ברכבי VAG שנסעתי עם נציג השירות שהוא חיבר מחשב לרכב וכל הדרך זה הציג לו את השינויים בטמפרטורה, האם אפשר להסתמך על שיטה זו כדי למדוד טמפרטורת המנוע?.

• תוכן חדש...