Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי השבוע מאחורי משאית בעליות וסבובים.

בנסיעה איטית עם מזגן המחוג נמצא מימין ל90. כאילו על 100 מעלות. לפי מה שהבנתי טמפרטורת עבודה.

כשיצאתי לעקיפה עם קיק דאון המחוג קצת זז לעבר הקו לפני האדום ( 110 מעלות) אבל לאחר כמה שניות ירד שוב ל100.

האם המצב תקין? לא היה מחסור בנוזל קירור או משהו.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם המאוורר עובד? האם מתחת לרכב יש רטיבות?.

לדעתי תעקוב אחרי מפלס נוזל הקירור, תנסה להסתכל בתא המנוע טוב אם יש סימנים בצבע לבן אולי זה יכול להעיד על נזילה קלה.

חוץ מזה, יכול להיות שהטרמוסטט עומד לשבוק חיים, כמה ק"מ לרכב ואיזה שנה?.

פורסם

בתנאים שתיארת, כלומר עליה ארוכה + נסיעה איטית + יציאה לעקיפה עם קיק דאון, ובמיוחד אם זה היה ביום חם - זה מצב תקין ברכבי פיז'ו סיטוראן.

בנסיעה בשטח מישורי עם מזגן ובלי עומס מיוחד אמור לעמוד על 90 מעלות או קצת מתחת.

פורסם

אם אין סימני נזילות, ובמשך היום כאשר הרכב נוסע בתנאים רגילים הכל בסדר ובמיוחד לאור דבריו של Buki, לדעתי אין לך סיבה לדאגה אבל כמובך זה טוב להיות עירני ולעקוב אחר שינויים.

שבת שלום,

איתמר.

פורסם

שוב פעם, חידוד:

בתנאי נסיעה רגילים כלומר שטח מישורי, עומס נמוך ומזגן פועל - 100 מעלות היא לא טמפ' תקינה. אמור להיות באיזור 85-90.

בתנאי עליה+עומס גבוה+יום חם - מותר לראות 100-105 מעלות ואף טיפה יותר אם ממש לוחצים חזק על הגז.

פורסם

מגבה את דבריו של בוקי, גם אני לא הייתי רגיל לתגובה הנ"ל לפני קניית ה 206 שלי.

שים לב גם שבימים קרים מאוד לוקח לרכב יחסית הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה ובנסיעה במהירויות גובות הטמפ' גם צונחת לאזור ה 70-75.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

הייתה לי 206+, חדשה לגמרי. בעליות עם טמפ" חיצונית גבוהה, מחוג הטמפרטורה הגיע לקו אחד מתחת לאדום, בדיוק כמו אצלך.

צילמתי בווידיאו את ה"תופעה" המוזרה, כשהרכב היה עם 360 KM בלבד על הצג.

ממחלקת השרות של היבואן, הרגיעו אותי. נאמר לי שזה תקין לחלוטין. וזה נורמלי לגמרי לגבי כל הרכבים הללו.

ואכן בדקתי רכב נוסף באותם תנאים והראה את אותה טמפרטורה בדיוק.

לקו האדום הרכב לא הגיע מעולם. הוא גם לא עבר את אותו קו לבן לפני האדום אף פעם.

אפשר לצרף את הסרטון לסקרנים שבנינו.

פורסם

רדיאטור מזדקן מאבד מיעילותו.

לאחר 3-4 שנים היעילות התרמית (http://en.wikipedia.org/wiki/Cooling_capacity) יורדת ב 25-40% אחוז,

אחרי 8 שנים היעילות כל-כך נמוכה שיש בד"כ צורך בהחלפה.

http://kcperformance.eu/en/maintenance/part-1-radiator-aging.html

When to replace the radiator?

A radiator ages, this results in reduced cooling capacity. Long before it is noticeable, the engine’s temperature starts to rise for a prolonged period of time. The car’s temperature gauge at first doesn’t show this because the on board computer interprets a temperature between 90°C and 115°C as “ok”. Only when the temperature rises above 115°C the temperature indicator will reach the red area. The cooling capacity depends on both the quality of the coolant and the radiator.Replacing the coolant is recommended every 2 years and absolutely necessary every 4 years. The cooling capacity of the radiator is already decreased by 25 – 40% after 3 to 4 years. After 8 years so little cooling capacity is left that replacing is highly recommended. For high performance cars a 4 to 6 year replacement interval is advised.What many people and mechanics often do not know is that a radiator should not only be replaced if its condition is so poor that it’s leaking! Checking and replacing the radiator and thermostat (when necessary) should be part of regular maintenance.

פורסם

פרקסימה, שלושה דברים:

קודם כל בדגמי פיז'ו/סיטרואן מחוון טמפרטורה בלוח שעונים מראה את הטמפרטרה האמיתית בדיוק של +/- שתי מעלות לכל היותר. בדקתי אישית עם סורק תקלות.

מחשב לוח שעונים לא מכניס שום פאקטור תיקון.

אצל יצרנים אחרים, כן. אצלם עד 110 מעלות בערך המחוון עדיין מראה 90. אצל פיז'ו - לא. בפיז'ו רואים את המצב האמיתי.

שנית, יש לו רדיאטור חדש.

שלישית, גם לי יש רכב מקבוצת פיז'ו, הרכב אצלי מיום יציאה מהחברה ומהיום הראשון התנהגות מחוון טמפרטורה הייתה כפי שמתואר כאן.

היום, אחרי 5 שנים ו 250.000 ק"מ, רדיאטור עדיין מקורי ואולי הוא איבד חלק מיכולת הקירור שלו אבל מחוון טמפרטורה מתננג עדיין אותו דבר.

היו לי גם מכוניות עם רדיאטור מקורי בן 10 - 15 שנה, וכל עוד משתמשים בנוזל קירור מקורי או שווה ערך - אין את התופעות שמתוארות בלינק שצירפת.

פורסם

ברשותי פיגו 306, מנוע 1.4, 152000 ק"מ, מודל 2001 (עלייה לכביש 6/2000). אני מחזיק את הרכב 9 שנים (אני יד שניה) ומעולם לא החלפתי רדיאטור או תרמוסטט. מידיעה של 100% גם הבחור שקניתי ממנו את הרכב . בכול מצבי הנהיגה כולל עליות יום חם וכו.. מעולם השעון לא עבר את ה90 מעלות צלזיוס.

אני מקפיד להחליף מים ברדיאטור כול שנה וחצי בממצוע. לא יודע על מה אתם מדברים בקשר לירידת יעילות רדיאטור או טמפ' עבודה מעל 90.

פורסם

לגבי ירידת יעולות הרדיאטור - לא מכיר את הנושא אבל מניסיון שלי אין ירידה מורשגת.

לגבי טמפ' עבודה:

מנוע לא יכול להות באותה טמפרטורה בשיוט רגוע ב 90 קמ"ש וגם בעליה תלולה וארוכה בפול גז.

לא יכול. בשום רכב.

מי ששולט על טמפ' עבודה הוא טרמוסטט.

בשיוט רגוע במישור העומס נמוך ויש קירור טוב של הרדיאטור על ידי האוויר החיצוני. ולכן טרמוסטט פתוח רק במעט ומאפשר זרימה קלה של נוזל הקירור דרך הרדיאטור. נניח נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט היא 89 מעלות, וזו טמפרטורת עבודה במצב המתואר.

כשאתה עולה בעליה, בהילוך נמוך וסל"ד גבוה, עם הרבה גז - מנוע מפיק יותר חום. טרמוסטט נפתח לגמרי ומאפשר זרימה מלאה של נוזל הקירור דרך הרדיאטור. נניח נקודת פתיחה מלאה של הטרמוסטט היא 95 מעלות, וזו בערך תהיה טמפ' עבודה במצב הנ"ל.

נניח העליה הופכת ליותר תלולה, אתה מוריד הילוך ונותן עוד יותר גז. טמפ' ממשיכה לעלות. ב 97 מעלות מופעל מאוורר רדיאטור במהירות נמוכה ומזרים אוויר נוסף לקירור. אם זה עדיין לא מספיק - בערך ב 103 מעלות מופעלת מהירות שניה של המאוורר.

כפי שאתה רואה, טמפרטורת עבודה לא יכולה להיות תמיד 90 מעלות.

מה שמראה מחוון טמפ' בלוח שעונים זה סיפור אחר. לא בכל הרכבים המחוון עוקב במדוייק אחרי השינוים. יש רכבים בהם הוא נמצא על 90 מעלות כשבפועל הטמפרטורה נעה בין 70 ל 100 נניח.

לא מכיר את לוח השעונים ב 306, אבל בדגמי פיז'ו אחרים המווחן דווקא מראה את הטמפ' האמיתית.

פורסם (נערך)
רדיאטור מזדקן מאבד מיעילותו.

לאחר 3-4 שנים היעילות התרמית (http://en.wikipedia.org/wiki/Cooling_capacity) יורדת ב 25-40% אחוז,

אחרי 8 שנים היעילות כל-כך נמוכה שיש בד"כ צורך בהחלפה.

http://kcperformance.eu/en/maintenance/part-1-radiator-aging.html

When to replace the radiator?

A radiator ages, this results in reduced cooling capacity. Long before it is noticeable, the engine’s temperature starts to rise for a prolonged period of time. The car’s temperature gauge at first doesn’t show this because the on board computer interprets a temperature between 90°C and 115°C as “ok”. Only when the temperature rises above 115°C the temperature indicator will reach the red area. The cooling capacity depends on both the quality of the coolant and the radiator.Replacing the coolant is recommended every 2 years and absolutely necessary every 4 years. The cooling capacity of the radiator is already decreased by 25 – 40% after 3 to 4 years. After 8 years so little cooling capacity is left that replacing is highly recommended. For high performance cars a 4 to 6 year replacement interval is advised.What many people and mechanics often do not know is that a radiator should not only be replaced if its condition is so poor that it’s leaking! Checking and replacing the radiator and thermostat (when necessary) should be part of regular maintenance.

בהחלט קישור מעניין מאוד שמוביל למסקנה אחת מידית וברורה- קשקוש.

לאנשים יש נטייה להאמין בצורה כמעט עיוורת או לחפש חיזוקים לטענות שלהם באתרים הכתובים בשפה האנגלית כאילו החוכמה והידע קיים רק שם.

אם אתה מחפש מאמרים או להעשיר את הידע שלך חפש מאמרים של ייצרנים גרמנים או מחקרים בלתי תלויים באף גורם תעשייתי.

אחזקה נכונה של מערכת הקירור לפי הנחיות הייצרן ובעיקר שימוש בנוזל קירור מתאים לא תפגע ביעילות הקירור לאחר 3-4 שנים ב-25-40 אחוז פחות אולי באחוזים בודדים בלבד.

אם הכתוב היה נכון הדבר הייתי צריך כבר להחליף רדיאטור בגולף המזדקנת שלי עם 140K לאחר 8 שנים.

מה אני אגיד לך גם בימים הכי חמים שהיו לפני שבוע ימים כאשר הטמפ' בחוץ הייתה 37 מעלות צלזיוס ואני נוסע להנאתי בעליות של ים המלח עם מזגן +3 אורחים

הטמפ' בלוח השעונים הייתה קבועה על 90 מעלות צלזיוס.

מי שכתב את השטויות האלה זה אנשי מכירות של האתר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...