Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב בתור תלמיד שהיה בכיתה דומה - אצלנו בתיכון היה שלושה סוגי כיתות - 1. רגילות 2. מב"ר 3. אתגר (היום הכיתות האלה בשם אחר בגלל סטיגמות שחלקם נכונות וחלקם לא)

אני הייתי במב"ר שזה אומר מתקשים אבל תלמידים רציניים שבית הספר ייעשה הכול על מנת שיוכלו לעבור בהצלחה את הבגרות (לרוב הכיתה גם ככה הייתה עוברת את הבגרות גם בלעדיהם אבל יש אפשרות להעלות להם את הממוצע אז שווה להם). כיתת אתגר זה כבר סיפור אחר (גם ברמת התנהגות התלמידים וגם ברמת הרצון ללמוד) יחד עם זאת בית הספר ייעשה בשבילם הכול כדי שיצליחו ואפילו הרבה מעבר למב"ר.

בית הספר מקציב פי 2 לפחות על כיתות אלו - זה אומר 20 ילדים (אני מניח שזה תלוי בתיכון/עיר כי זה יכול להיות אפילו 15 תלמיד) שמחולקים להקבצות במקצועות מסוימים, לימוד רק לבגרויות בלי מקצועות שאין מבחן לבגרות, שעות נוספות ביום, תגבורים בעת הצורך ועוד...

תלמידים שנכנסים לכיתות אלה (ובעיקר מב"ר אלו שרוצים באמת ללמוד) נחשבים ברי מזל והם יודעים את זה, הם לומדים תכל'ס רק מה שצריך בלי רעשים אחרים.

התקציר הזה על מנת לספק מידע כמה התלמיד צריך להוקיר את מה שבית ספרו נתן לו ולכן יחסי המורה תלמיד הינם שונים משאר הכיתות (בצורה החיובית של הדבר ובגלל זה התלמידים סיפרו למורה). אלו תלמידים שבית הספר והמורה בכלל ירגישו נבגדים במידה ובאמת ייפלו על העתקה.

ועכשיו לעניינו של הדבר, לדעתי בוחנים כאלה צריכים לתבוע וצריכים להיענש בחומרה, באשר לתלמידים בקלות אפשר לשפוט אותם (ובצדק) אך מהיכרות עם המערכת כתלמיד לשעבר וכאחד שמכיר תלמידים של ימינו, יש הרבה תלמידים מצטיינים שגם מעתיקים כי המורים/מפקח לא שם לב או מנצלים מצב כזה. תארו לכם ראש מחלקה במס הכנסה היה אומר לכם אל תשלמו מס במשך שנה אני זה שחותם לכם ואף אחד לא יישאל אתכם שאלות, מה הייתם עושים? אני מניח שהיה כמות גדולה מאוד של אנשים שהיו שמחים לדבר כזה. אותו הדבר עם התלמידים, ניצלו הזדמנות. יש גם מפקחים שממש עוזרים לתלמידים במבחנים בעל פה ונותנים להם תשובות שזה מרתיח אותי... יש לי המון סיפורים כאלה ואחרים ששמעתי.

האם המורה עשתה בסדר ? ההיגיון והיושר אומר כן, אבל הלב אומר אחרת. אין לי מושג מה הייתי עושה בתור מורה לתלמיד כזה בעניין הבגרות, בעניין תעודת ההצטיינות כמובן שמבטל. שאר הדברים משאיר רגיל, אין צוריך להעמיד אותם בצד לאות בושה, מטרת בית הספר להקנות ערכים ובטח לא לפגוע להם בפרום (אגב לדעתי אין להם יכולת לעשות זאת שכן האירוע הינו פרטי של התלמידים, התלמידה סתם הוסיפה אש למדורה).

עונש שבית הספר כן יכול לעשות לדעתי זה לצמצם להם תיגבורים ודברים כאלה לא מגיע להם.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...