Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אפתח ואגיד שאין לי קשר ישיר עם הכותבת, לא קיבלת ממנה גם אישור לפרסם את זה,

מה שכן, אני סבור שנגרם לה\ם עוול נוראי,

ואני אשמח לדעת מה אתם חושבים.

אני בדרך כלל לא נוהגת לשתף את הרגשות שלי בצורה כזאת אבל הפעם החלטתי שאני חייבת לשתף אתכם בסיפור שלי, או יותר נכון שלנו ושאולי זה יועיל במשהו.

קוראים לי, מאי, ואני מסיימת בימים האלו כיתה יב' בבית ספר מקיף עירוני א' באשקלון.

אני לומדת בכיתת אומ"ץ מה שאומר, שאני זקוקה למאמץ רב יותר בשביל להצליח בבגרויות יותר מכל תלמיד בכיתה רגילה ואני לא מתביישת בזה, כן אני נלחמת בשיניים יום יום על מנת שאוכל לסיים את 12 השנים שלי במלואם ובגאווה.

לפני כשלושה שבועות נגשנו לבגרות באזרחות, נכנסנו לכיתה יחד עם עוד עשרה תלמידים מאותה הכיתה שלי, לכיתה נכנס משגיח שהחליט להיות " נחמד " מידיי והצהיר שהוא נותן לנו להעתיק בבחינה בלבד שנהיה בדממה ונעתיק בשקט.

כמו כל נער מתבגר ופזיז, שמחנו בחלקנו והחלטנו "לנצל" את זה לטובתנו, כמו שאתם יודעים לשקר אין רגליים והדבר התברר כיום לאחר מכן.

מיד הבנו את גודל הטעות שלנו, את הרמאות שלקחנו בה חלק והצטערנו כמו שאני לא זוכרת שהתחרטתי אי פעם.

הרגשנו מושפלים, שאיכזבנו את המחנכת שלנו שנתנה מעצמה את כל כולה בשלוש השנים האחרונות והבנו כי עלינו להיענש.

קיבלנו על עצמנו את העונש ואת גזר הדין- לאחר שלוש שנים של מאמץ רב והצלחה בכל הבגרויות שהיו לנו עד כה נסיים את 12 שנות הלימוד ללא בגרות מלאה ובלי יכולת לגשת לבגרות חוזרת בשנים הבאות.

אני לא ממעיטה בעונש שלנו ומודעת לעובדה כי על שגייה זו עלינו להענש אך אינני תמימה ולא רוצה להכליל אבל יודעת כי מדובר בעשרה תלמידים בסך הכל אבל כמונו יכלו ליפול בפח גם כל תלמידי ישראל!!! הרגשתי שרימו ופיתו אותנו כמו חלב לחתול וכי מעדנו בשיעור של החיים שלנו.

פסילת הבגרות, ההשפלה, האי יכולת להסתכל למורים שלנו בעיניים היה העונש הכי גדול שיש, פה מתחיל הסיפור שלי...

בית הספר בו אני לומדת החליט כי העונש קל מידי וכי עלינו לספוג עונש כבד יותר, עלינו להענש כנראה יותר, אסור לסלוח לנו לעולם ואף מותר להשפיל אותנו לעיני כולם.

אז סדרת העונשים כללה בין היתר את העובדה שנאסר עלינו להשתתף במסיבת הסיום שלנו, וכל מי שלקח חלק בחזרות יצא מהם.

בנוסף הוחלט כי שלושה מתוך העשרה תלמידים שמצטיינים בכיתה לא יקבלו תעודת הצטיינות ולא יעלו לבמה ולא ירכשו להם כבוד, בנוסף אספר שבמשך שלוש שנים כל עשרת התלמידים התנדבה בבתי ספר ובמעונים לנזקקים על מנת שנוכל לקבל את תעודת הבגרות החברתית שלנו וכן גם זה נשלל מאיתנו וכאן נכנס גם עניין ההשפלה, רכזת השכבה החליטה שאנחנו מחוקים כבני אדם, היא מגנה אותנו לעיני כל השכבה, טוענת כי היא לא מתכוונת למחוא כפיים כשנעלה לבמה, שאין לנו ערכים ולא מוסר, לא משנה כמה התנצלנו, כמה אנו מכים על חטא, מתביישים במעשים שלנו, הבית ספר מחנך אותנו שאין למחול לאדם על טעותו, שאדם שטעה יכול להתנצל וזה לא יעזור, הערעורים היו לחינם וההתייחסות אלינו היתה משפילה ומבזה.

אנו מסתבובבים בבית ספר עם ראש מושפל.

ואני שואלת את עצמי? מה עשינו?? העתקנו בבגרות כי איפשרו לנו??? חלילה, אני לא ממעיטה במעשה אך האם צריך להשפיל אותנו כבני אדם, להגיד לנו שאין לנו ערכים ולא מוסריות??? יקום התלמיד שיגיד שלא היה נופל כמונו בפח ושוגה, אני מאמינה שמעטים יהיו כאלה.

אני חושבת שאת השיעור שלנו לחיים כבר למדנו ואני שואלת שוב, האם מגיע לנו יחס כזה ?!היום, יום רביעי, ה 11/06/2014 המסיבת סיום וחלקנו לא לוקחים בה חלק! מסיבה שחיכנו לה 12 שנים .

לפחות לעלות לבמה ולקבל את הכבוד המינימלי לקבל תעודת בגרות לעיניי הורינו בגאווה, אבל זה נגזל מאיתנו.

איך יש להם לב לעשות דבר כזה?!

Golf MK4 TDI 1999

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

צודקת בכל מילה.

את המבחן הייתי פוסל, אך הייתי מאפשר להם להבחן במועד ב ולא רק בעוד שלוש שנים.

כל אחד (כמעט) היה נופל בפח הזה, זה לא הוגן.

דרך אגב... הסיפור אמיתי או שרק בא סתם לעורר גלים, מכיון שלא מצאתי לו סימוכין בחדשות.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

לא נכנס ספציפית למקרה הזה - כי כביכול יש עונש על עונש.

אבל אני חייב לומר שהיחס להעתקות בבגרויות או באקדמיה או סלחני מידי (בדומה לעונשי הבדיחה שהמערכת המשפט שלנו מטילה על עבריינים).

חוץ מזה, שאני במקום משרד החינוך הייתי תובע את המשגיח הזה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני אולי אשמע קצת קר אבל אני חושב שזה עונש הולם. (לכמה שנים בדיוק הם מנועים מלגשת לבגרות? אם זה שנתיים-שלוש זה לגיטימי בעיניי, מעבר לזה אני חושב שזה עונש כבד מידי)

אם לא היו תופסים אותם והם כולם היו מקבלים ציון גבוה (בגלל שהעתיקו) אני בטוח שלא היה עולה פוסט של בקשת סליחה, וכל ההרגשה הרעה לא הייתה מגיעה. הם עשו עבירה והם סופגים את מלוא העונש עליה.

דבר נוסף, את העונשים החברתיים שבית הספר נתן אני מגנה, הם מונעים חוויה חד פעמית מתלמידים שיכול להיות שזה ממש חשוב להם. את שלילת קבלת תעודות ההצטיינות אני מבין ומקבל.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם (נערך)
צודקת בכל מילה.

את המבחן הייתי פוסל, אך הייתי מאפשר להם להבחן במועד ב ולא רק בעוד שלוש שנים.

כל אחד (כמעט) היה נופל בפח הזה, זה לא הוגן.

דרך אגב... הסיפור אמיתי או שרק בא סתם לעורר גלים, מכיון שלא מצאתי לו סימוכין בחדשות.

הסיפור אמיתי לחלוטין, התאריכים (אכן היתה לפני שלושה-ארבעה שבועות בגרות באזרחות), השם של בית הספר. הכל.

הנה הבחורה עם הסיפור:

לצערי אני גם מכיר את ההתנהלות בבית הספר הזה והם אכן מסוגלים לעשות דבר כזה.

(1) ...לכמה שנים בדיוק הם מנועים מלגשת לבגרות? ...

(2) דבר נוסף, את העונשים החברתיים שבית הספר נתן אני מגנה, הם מונעים חוויה חד פעמית מתלמידים שיכול להיות שזה ממש חשוב להם. את שלילת קבלת תעודות ההצטיינות אני מבין ומקבל.

1. הענישה לדעתי, עומדת על כ-7 (!) שנים.

2. כאן אני חולק על דעתך, הם עבדו כשלוש שנים על מנת לגשת לבגרות, נשללה מהם הזכות לגשת שוב,

ואין להם תעודת בגרות מלאה למרות זאת. זה לדעתי עונש כבד מספיק.

המצטיינים זה תחום אפור, כי אולי הממוצע נפגע או המעמד המחייב.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

לגבי ענישה קולקטיבית.

אי שם בעברי הרחוק בתיכון, הפרענו (כנראה בצורה די רצינית) בשיעור הסטוריה, העונש שקבלנו היה הגשה למבחן בגרות עם ציון מגן 40.

כאן יש לציין שבמקצועות הריאלים הייתי תלמיד מצוין אך במקצועות ההומנים איך לומר בעדינות, דיי מזדנב.

במבחן הבגרות הצלחתי מבחינתי בצורה לא רעה בכלל והשגתי ציון 65 (עובר לכל הדעות), אך בשקלול עם הציון מגן - נכשל.

נ.ב

עד היום לא עשיתי את המבחן בגרות בהסטוריה, לכן אין לי תעודת בגרות.

כך שענישות הזויות קיימים מאז ומתמיד.

פורסם

1. הענישה לדעתי, עומדת על כ-7 (!) שנים.

2. כאן אני חולק על דעתך, הם עבדו כשלוש שנים על מנת לגשת לבגרות, נשללה מהם הזכות לגשת שוב,

ואין להם תעודת בגרות מלאה למרות זאת. זה לדעתי עונש כבד מספיק.

המצטיינים זה תחום אפור, כי אולי הממוצע נפגע או המעמד המחייב.

7 שנים זה עונש מוגזם מידי לטעות שעושים בגיל 17. שנתיים זה די והותר לדעתי

וכמו שאמרתי בהודעתי המקורית- את העונשים החברתיים אני מגנה, לא תומך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

העונשים החברתיים לא אמורים להיות כאן.איזה ערכים בית הספר מעביר בדיוק?

מלבד זאת סיום תיכון זאת חוויה חד פעמית ולא לעניין להרחיק אותם מהמסיבת סיום.

לגבי מבחן חוזר ,עונש ראוי זה כ 3 שנים בעת סיום השרות הצבאי ואולי אף דרכו.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

קודם כל מהיכרות עם המקרה הסיפור אמיתי לחלוטין.

לדעתי פסילת הבגרות צודקת, שלילת תעודות הצטיינות מאוד מוצדקת (מי שעושה דבר כזה לא יכול לקבל תעודת הצטיינות) אבל נידוי ממסיבת הסיום ודברים בסגנון הם ממש לא במקום במיוחד לאור נסיבות המקרה.

לדעתי גם משרד החינוך צריך להתחשב ולאפשר להם להיבחן בשנה הבאה ולא בעוד 7 שנים כי הפאק כאן הוא גם שלו (המשגיח הוא מטעמו).

כאן גם המקום לציין שהוגשה תלונה במשטרה נגד המשגיח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גילוי נאות: גם לנו הייתה בוחנת כזאת בבגרות שהייתה באה קבוע לכל הבגרויות ומדי פעם התמזל מזלם של קבוצה להיות איתה(נתנה להעתיק אבל בשקט)

בית הספר שלהם החמיר יותר מדי, כשאצלנו מישהו היה נתפס מעתיק העונש היה העונש הרגיל של משרד החינוך (פסילת המבחן ושנה בלי אפשרות להבחן נדמה לי) וחוץ מזה כלום.

אם יש לך קשר עם המפרסמת, מציע לה לפנות למשרד החינוך במה שקרה, מה גם שאותה בוחנת דחפה אותם להעתיק וזו אשמתה המלאה.

Miata ND2

פורסם

אני כמעט בטוח שהעונש של בגרות זה ששנתיים אי אפשר לגשת לבגרות במקצוע(אם לא שנתיים אז שלוש, אבל די סגור על שנתיים).

אני עכשיו משפר 5 יחידות במתמטיקה, ויש איתי משהו שהעתיק במבחן בגרות שלו בתיכון ורק עכשיו, 4 שנים אחרי הוא ניגש מחדש.(אמר לי שיכל כבר לפני איך היה בצבא).

פורסם

מתוך אתר משרד החינוך:

[TABLE]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 3, align: right]נגד הנבחן

משרד החינוך ינקוט את אחד או יותר מהצעדים המשמעתיים הבאים נגד נבחן

שנמצא אשם בהפרת טוהר הבחינות או בהפרה של אחת או יותר של הוראות

נוהל הבחינות:[/TD]

[TD=width: 30, align: right]1.5.2

[/TD]

[TD=width: 60, align: right][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]פסילת הבחינה והשעיית הזכאות לתעודה עד להיבחנות חוזרת באותו

מקצוע (לא תינתן האפשרות לבטל מקצוע זה מהרכב הבחינות המזכה,

אף אם המקצוע שנפסל הוא מקצוע בחירה עודף, מעבר להרכב הנדרש

לצורך הזכאות לתעודת הבגרות)[/TD]

[TD=width: 39, align: right]1.5.2.1

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]השעיית האפשרות לבחינה חוזרת למספר קצוב של מועדים, עד 3 שנים

[/TD]

[TD=width: 39, align: right]1.5.2.2

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]השעיית הנבחן מהיבחנות בכל המקצועות שנותרו לו לפרק זמן של עד 3

שנים[/TD]

[TD=width: 39, align: right]1.5.2.3

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: right]ביטול כל הבחינות שבהן הספיק הנבחן להיבחן או חלקן

[/TD]

[TD=width: 39, align: right]1.5.2.4

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE]

[TR]

[TD=align: right]העברת העניין לטיפולו של היועץ המשפטי של משרדנו או למשטרה,

על-פי חומרת המקרה, כפי שתראה לנכון ועדת טוהר הבחינות.

[/TD]

[TD=width: 39, align: right]1.5.2.5

[/TD]

[TD=width: 90, align: right][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אני מאמין שבמקרה הזה לא יחמירו יותר מידי עם התלמידים.

פורסם

עוד יללנית מדור שחושב שמגיע לו הכל שיודעת לעשות את העברה אבל מתבכיינת על העונש.

והיא עוד חושבת שמצטין שנתפס מעתיק צריך לקבל תעודת הצטיינות?

העונש היחיד שהוא אולי קצת מוגזם זו ההרחקה מה"פרום" אבל בניינו, עם יד על הלב, זה ברור כאור השמש שזה העונש היחיד שמזיז לה משהוא (הוא מספיק ילדה בשביל לחשוב שאדם שמתנצל, נמחל לו על הכל ללא עונש), אז בעיני הוא בהחלט מוצדק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, זה לא המצב כאן.

מדובר בילדים שאם נגדיר את זה בצורה עדינה הם לא העיפרון הכי חד בקלמר (ולמעשה אפילו המחק בצד השני של העיפרון יותר חד מהם). כשהם יצאו מהמבחן הם ניגשו לרכזת המקצוע ששאלה איך הלך וסיפרו לה בגאווה שנתנו להם להעתיק חופשי. היא מצידה עשתה את המעשה הנכון והלכה להנהלה שפנתה מייד למשרד החינוך.

הילדים האלה השקיעו את הנשמה ועבדו באמת קשהאבל נפלו לטמטום שלהם. מגיע להענש כמו בכל העתקה וברור שלא מגיעה תעודת הצטיינות אבל בזה זה צריך להיגמר. הם כמו ילד מפגר שמודח לדבר עבירה.

• תוכן חדש...