Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזק כן מבצעים עדכוני קושחות מרחוק באמצעות פרוטוקול הקרוי TR-69 והוא קיים כברירת מחדל בכל הראוטרים המודרניים שהם מספקים. מעבר לעדכון קושחות, היתרון של הפרוטוקול הזה הוא באפשרות להחיל הגדרות מרחוק עבור הלקוח, כדוגמת הגדרת שם משתמש וססמא של ספקית האינטרנט, פתיחת פורטים, הצפנת הרשת האלחוטית וכאן זה פחות או יותר מסתיים. הם לא יכולים לראות את תעבורת הנתונים ברשת או כל פעולת "אח גדול" שעושה רושם שכמה כאן חרדים ממנה.

עבור משתמש מתקדם (או קצת מעל הממוצע), אין בכך כל צורך, אך במקרים בהם המוקדנים צריכים להסביר למשתמשים כיצד להכנס לממשק ניהול הנתב ולהסתבך עם ההגדרות הסטנדרטיות (אוכלוסיה מבוגרת/טכנופובית, לרוב), נתנה להם היכולת לבצע את ההגדרות האלו מרחוק ובסופו של יום, זה אמור לעשות את החיים יותר קלים גם למוקדן וגם למשתמש.

התאפסות של הראוטר יכולה להגרם כתוצאה ישירה של עדכון הקושחה (די שכיח, קרה לי מספיק עם ה WRT54GL בזמנו - מזל שאני טורח לשמור את קבצי הקונפיגורציה), עדכון הקושחה בצד של ה MSAG (הציוד בארון השכונתי מולו הראוטר של הלקוח מסתנכרן) או סתם כתוצאה מנפילת מתח או הפסקת חשמל בדירה.

אגב, אתם מודעים לכך שגם יס והוט משדרגים את קושחות הממירים שלכם מרחוק, כן? זה פשוט לרוב מתבצע בשעות הקטנות של הלילה, כך שלא ממש שמים לכך לב.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור,לכל חברה חייבת להיות גישה מרחוק לציוד שלה עבור שימושיהם

חרדים? לא אצלנו,הכל מוצפן =)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
הבעיה שלך זה לא הנתב, זה המודם.

בהתחלה בזק היו מוכרים מודם VDSL ב99 ש"ח תשלום חד פעמי וזהו, היית מחבר אליו כל נתב ומסיים עניין.

מהר מאד הם שינו את העסקה שלהם וכיום מאפשרים רק רכישת מודם + ראוטר משולב במסלול של עשרה ש"ח לחודש או משהו בסגנון.

אם יש לך אפשרות להזמין מחו"ל פשוט תחפש מודם VDSL ותזמין לארץ.

המודם VDSL שעלה 99 ש"ח היה בידיוק אותו הראוטר , רק מקונפג כ BRIDGE.

לבזק אכן יש גישה לראוטרים שלהם מרחוק.

פותח השרשור איזה ראוטר יש לך? NETGEAR VVG2000?

אם התשובה לשאלה היא כן, הנתב הזה יוצר לבזק במיוחד, ולא שווק בשום מקום אחר, ולכן קשה מאוד קושחה לזה.

אני זוכר בזמנו שהיה לי גם את הבעיה שהם קינפגו לבד את הראוטר, אבל מה שהם עשו זה לא עדכון קושחה, אלא רק שינוי הגדרות.

הם הוסיפו עוד SSID שלהם ללא ססמא בשביל הבזק FREE, אבל אתה יכול לבטל את האפשרות הזאת בכל זאת מהנתב.

אני לא מאמין שעדכון קושחה יכול לבוא דרך PORT WAN, אלא רק שינויי הגדרות.

במידה וזה מקונפג כ BRIDGE אין להם את האופציה להיכנס ולשנות את הראוטר בכלל.

פורסם (נערך)

אתה יכול להגדיר מה שתראה לנכון בראוטר, בזק עדיין יוכלו לבצע עדכון קושחה. בזמנו, בפורום של Hometheater.co.il היה דיון על איך לבטל את פרוטוקול ה TR-69 בנתבים של DLINK ורק אלו שביצעו את התהליך כהלכה, מנעו מבזק כל גישה לנתב שלהם.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

כי כל ההגדרות של הראוטר שלך נמחקות.

כי מגידרים לך SSID פתוח לכולם בלי שאתה יודע. ( כל אחד יכול להתחבר לרשת ולנצל את רוחב הפס שלך).

אתה משלם על חיבור לאינטרנט, ובלי אישור שלך פותחים את החיבור שלך לכל שאר האנשים שבקרבתך.

ועושים את זה בלי לבקש את הרשות שלך ובלי ידיעתך.

ואני בטוח שיש עוד כמה חוקים שהם עוברים עליהם בדרך חוץ מהזכות לפרטיות.

פורסם

ה SSID הנוסף שנפתח מוגבל ברמת ה QoS לאיזה 1 מביט ביורד ו 500 קילוביט בעולה, אאל"ט. הוא לא מאפשר ניצול מלא של רוחב הפס.

נוסף על כך, כל מי שמנסה להתחבר דרך החיבור הזה (או בשפה המיתוגית של בזק - "Free WiFi"), מחוייב להזין שם משתמש וססמא שקיבל מבזק אחרת הוא לא יכול לגלוש.

פורסם (נערך)

אתה בטוח במה שקרה? יכול להיות שמישהו פשוט לחץ לך על ה RESET של המודם כמשחק?

יתכן והייתה תקלה במכשיר שגרמה לו לאיפוס, זה נראה לי הגיוני יותר מאשר שיעדכנו קושחה מרחוק.

בטוח ב100%. אחרי איפוס מכשיר לא מתנהג ככה. אתר WEB של המכשיר היה מבוטל (סרקתי פורטים) ואי אפשר היה להגיע אליו.

אחרי איפוס אמיתי שאני עשיתי המכשיר חזר לתפקד כמצופה אחרי האיפוס, אתר קונפיגורציה עלה עם הסיסמאות הראשוניות.

למכשיר יש REMOTE MANAGEMENT. הפעם קצת שיחקתי עם הגדרות של זה כדי להקשות עליהם (לא יודע אם זה יעזור כי הם משתמשים בפרוטוקול שונה, אבל שיניתי פורטים ועוד כמה דברים קטנים).

המודם VDSL שעלה 99 ש"ח היה בידיוק אותו הראוטר , רק מקונפג כ BRIDGE.

לבזק אכן יש גישה לראוטרים שלהם מרחוק.

פותח השרשור איזה ראוטר יש לך? NETGEAR VVG2000?

אם התשובה לשאלה היא כן, הנתב הזה יוצר לבזק במיוחד, ולא שווק בשום מקום אחר, ולכן קשה מאוד קושחה לזה.

אני זוכר בזמנו שהיה לי גם את הבעיה שהם קינפגו לבד את הראוטר, אבל מה שהם עשו זה לא עדכון קושחה, אלא רק שינוי הגדרות.

הם הוסיפו עוד SSID שלהם ללא ססמא בשביל הבזק FREE, אבל אתה יכול לבטל את האפשרות הזאת בכל זאת מהנתב.

אני לא מאמין שעדכון קושחה יכול לבוא דרך PORT WAN, אלא רק שינויי הגדרות.

במידה וזה מקונפג כ BRIDGE אין להם את האופציה להיכנס ולשנות את הראוטר בכלל.

אכן, זה הנתב. נתבים מסדרה הזאת לא נמכרים, אלא מיוצרים במיוחד עם קושחה מיוחדת עבור ספקיות השירות.

ייתכן מאוד שזה בדיוק היה כמו שרשמת. אני לא יודע איזו גירסת קושה הייתה אחרי ה"עדכון" שלהם, אבל הם שינו הגדרות זה בטוח ל100%. אפילו IP של הנתב הפך להיות שונה מברירת המחדל אחרי האיפוס (גם כן ממשפחת כתובות שלהם 10.0.0X).

נקמיצ'י, אותי אף אחד לא שאל, פשוט ניסו לדחוף לי את זה בכוח ביום חג כדי שלא יהיה לי למי להתלונן. שיטת מצליח במיטבה.

ezuf, אני מכבה את הראוטר כאשר לא בשימוש. יוצא שאני מדליק כל יום. אתמול הדלקתי ולא היה בעיה, היום הדלקתי והם דחפו לי את זה.

הזמנתי את הראוטר שTheWolf המליץ.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הזמנתי את הראוטר שTheWolf המליץ.

אנא עדכן האם הראוטר הסתנכרן לך ב VDSL והאם הצלחת להתחבר.

תודה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם (נערך)
מסתבר שהם דחפו לי קושחה עם שירות BEZEQ FREE שמאפשר לכל מי שנמצא קרוב להתחבר דרכי לאינטרנט. אצלי בכלל WIRELESS תמיד מכובה והם דחפו לי את השירות הזה.

הייתה לי בעיה כזאת (נטגיר VVG2000), פניתי אליהם, והם ביטלו לי את זה (יש להם אופציה לבטל את זה מרחוק, שמשום מה לא זמינה בגישה לוקלית לראוטר).

שיטוט זריז באיביי העלה לי את זה:

http://www.ebay.com/itm/ZTE-H168M-17a-VDSL2-ADSL2-3G-MODEM-11N-WIRELESS-ROUTER-/251525245764?pt=US_Modem_Router_Combos&hash=item3a9012ab44

זהו מודם ראוטר משולב אבל לא של בזק.. אם אתה רוצה אתה כמובן יכול להפעיל אותו כמודם בלבד.

א) הוא יתמוך ב-VDSL בארץ?

ב) מה היתרונות שלו על הנתבים של בזק (חוץ מזה שלבזק אין גישה אליו)? אני רואה שהנתונים שלו זה אחד לאחד כמו של הנטגיר שיש לי, נראה לי שהוא אפילו נראה אותו דבר, יכול להיות שמדובר באותו נתב מדבקה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
הייתה לי בעיה כזאת (נטגיר VVG2000), פניתי אליהם, והם ביטלו לי את זה (יש להם אופציה לבטל את זה מרחוק, שמשום מה לא זמינה בגישה לוקלית לראוטר).

א) הוא יתמוך ב-VDSL בארץ?

ב) מה היתרונות שלו על הנתבים של בזק (חוץ מזה שלבזק אין גישה אליו)? אני רואה שהנתונים שלו זה אחד לאחד כמו של הנטגיר שיש לי, נראה לי שהוא אפילו נראה אותו דבר, יכול להיות שמדובר באותו נתב מדבקה?

קילבתי את הראוטר, ניסיתי להגדיר אותו חצי יום אתמול וללא הצלחה, בנתיים חזרתי ל-ADSL

יש מבינים בקהל?:(

• תוכן חדש...