Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לבאי הפורום,

אני מעוניין בעזרתכם ברכישת רכב. אפרט אחת הפרמטרים שבעיני נראים כרלוונטים ואשמח לשאלות הבהרה נוספות:

• השימוש העיקרי שלי ברכב יהיה לצורך נסיעות של 24 ק"מ על בסיס יומי (כ-5 ימים בשבוע), כשתוואי השטח הוא בעיקר בין עירוני (מגבעתיים למחלף הכפר הירוק).
  • אני לרוב (המוחלט) אהיה הנוסע היחידי ברכב.
  • אני מחפש רכב אוטומטי.
  • הרכב יהיה כמה שיותר בטיחותי.
  • ברשותי רשיון למעלה מ-7 שנים (בן 25).
  • אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא רכב שעלות אחזקתו מינימאלית ( = ממוצע התקלות X ממוצע עלות התיקון מינימאלית ומאיפה בכלל אפשר למצוא נתונים כאלו) וצריכת הדלק שלו היא גם כן מינימאלית.
  • עבור רכישת הרכב אוכל להעמיד סכום שנע בין 30 ל-35 אלף ש"ח, אהיה מוכן גם להגדיל את הסכום אם תהיה אפשרות לפריסת תשלומים.

ישנה מגבלה של זמינות גדולה עבורי, כך שכנראה יהיה לי קשה לתור את הארץ כדי לקנות רכב יד שנייה, מהן האפשרויות השונות לרכישה עבורי?

מעבר לכך, קצת הלכתי לאיבוד עם מגוון ההוצאות הנלוות שיהיו לי עבור הרכב. ואשמח אם תוכלו למלא את החסר (דוגמא לעלות נוספת היא ביטוחים למינהם).

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי rig
פורסם

גבעתיים לכפר הירוק זה עירוני , לא בין עירוני .

רוב הנסיעה זה פקקים .

היתי ממליץ לך לבדוק ניסן מיקרה .

היא חסכונית ואמינה , לגבי הבטיחות אני לא יודע .

פורסם

שלום וברכה.

במידה ואכן זה הקילומטרז' שלך, מדובר בכ 6500 ק"מ בשנה, כשליש מהממוצע בשוק. עליך לחשוב היטב האם זהו הקילומטרז' הריאלי, בדר"כ כשכבר יש רכב, נוסעים יותר.

בקילומרז' כזה פרמטר החסכון בדלק הינו בעל משמעות כספית לא גבוהה.

מבלי להכנס לחישוב כספי מפורט, אני מנחש שהייתי הולך על דייהטסו סיריון 2007-8.

לגבי האפשרויות השונות לרכישה, ניתן לקנות רכבים ממגרשי טרייד אין, עדיף מהגדולים והידועים ולא מסוחרים קטנים ועלומים.

שלחתי לך מסר פרטי בנושא.

בהצלחה.

פורסם

הסריון יכולה להיות אופציה טובה,יש גם את הגרנדה פונטו שתהיה 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בסריון,וחסכונית יותר,למרות שבפועל בכיס זה לא יהיה מורגש בגלל נסועה נמוכה מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגרנדה פונטו אינה אוטומטית אלא רובוטית, דורשת הסתגלות.

כמו כן אמינות מוטלת בספק (ואני עדין, מנסיון עם רכב של אחותי אותו מכרתי לפני שבועיים).

פורסם

הוצאות כל שנה :

ביטוח חובה - ~1300 ש"ח

ביטוח מקיף (לרכב עם שווי מעל 30,000 ש"ח) - 2000 ש"ח ~

אם לא עושים ביטוח מקיף , מאוד מאוד מומלץ ביטוח צד ג - 500 ש"ח ~

טסט - ~1500 ש"ח

דלק : לפי המסלול שלך אני מנחש 1:11 ברכב קטן כלומר בערך 400 ש"ח לחודש שזה 4800 ש"ח לשנה

טיפולים 400-700 ש"ח בשנה

צמיגים - בנסיעה כזאת הם יתבלו אחרי 4 שנים = 1200 ש"ח לרביעיה - לא משמעותי לתווך ארוך (תמצא אחת עם צמיגים במצב טוב - תחסוך את העלות הזאת למספר שנים )

בקיצור היתי מהמר על 800-950 ש"ח לחודש מבלי לקחת ירידת ערך בחשבון .

פורסם
הגרנדה פונטו אינה אוטומטית אלא רובוטית, דורשת הסתגלות.

כמו כן אמינות מוטלת בספק (ואני עדין, מנסיון עם רכב של אחותי אותו מכרתי לפני שבועיים).

רובוטי נחשב לאוטומטי,יש כאלה שאוהבים יש כאלה שלא.

אי אפשר לקבל הכול,נכון הגיר לא שיא האמינות,אבל הרכב מאוד בטיחותי וזה אחד הדברים החשובים לפותח השירשור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

א. דייהטסו סיריון, זאת באופן מפתיע, הבחירה הבטוחה והלא בטוח בו זמנית. היא בטוחה מבחינה כלכלית, היא נפוצה מאוד, נחשבת אמינה, חסכונית למדי, אך עדיין לא יקרה כמו שאר מתחרותיה היפניות. מצד שני היא קיבלה רק 4 כוכבים במחני הריסוק, ונמכרה עם 2-4 כריות אויר.

כשמישהו שואל אותי איזו מכונית קטנה אוטומטית וסבירה בעלויות ותקלות ולא מעניין אותו יותר מזה הסיריון תמיד באופציה הראשונה.

ב. גרנדה פונטו, עם 6 כריות אויר ו5 כוכבים במבחני הריסוק בהחלט מרשימה מהסיריון ומציעה תא נוסעים נעים ונסיעה נוחה יותר, אך עדיין להיות חסכונית מאוד, וזאת הודות לגיר הרובוטי שלה שאמנם עובד באופן אוטומטי אך הוא בעצם גיר רגיל על רובוט שמעביר הילוכים ומפעיל את הקלאץ', בהרבה מקרים הרובוט לא עובד מספיק טוב ויש פלאשבקים לשיעורי נהיגה מוקדמים. יש צורות נהיגה שממתנות מאוד את כל נדנודי הגיר, אבל השאלה אם אתה מוכן לעשות את זה.

בנוסף, פיאט הוא שם שמזכיר לאנשים מכונית מחלידות ומתפרקות, המצב במציאות, כמובן, הרבה פחות גרועה. לא אומר זאת מניסיון אישי.

ג. רנו קליאו 3 באיזור 2008, 1.6 אוטומט רגיל, היא תהיה הכי פחות חסכונית מהשלוש, אבל לפי כמות הנסועה שלך ההבדל בעלויות הדלק לא יהיו גדולות.

היא נוחה ובטוחה כמו הפיאט.

גם פה, המוניטין הצרפתי משחק לרעתנו, לי יש הרבה ניסיון עם מכוניות צרפתיות ובגדול המצב טוב, אבל יש המון אנשים שלא מוכנים לשמוע,לדעתי הם מגזימים אבל אני עדיין מבין אותם.

• תוכן חדש...