Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותרת אומרת הכל, נמאס לי ממהירות לא מספקת ברשת האלחוטית. בחו"ל יחסית קל (גם אם לא זול) למצוא ראוטרים שיעשו את העבודה ויתנו מהירות מספיק גבוהה ברשת האלחוטית. השאלה היא מה קורה בישראל עם ההגבלות המטופשות על התדרים והמבחר המגוחך שיש כאן. האם יש ראוטר באמת חזק שיתן מהירות אלחוטית גבוהה גם ממרחק של יותר מ-8 מטר?

כל סכום עד 2000 ש"ח בערך יהיה סביר.

(וכן, אני יודע שבסכום הזה אני יכול לחווט את הבית פעמיים ברשת קווית, אני רוצה אלחוטי).

פורסם

לא, אבל אם לא תהיה ברירה נהפוך אותו לכזה.

למרות שלא באמת צריך AC בשביל מהירויות גבוהות, WRT1900AC לדוגמא, למרות היותו נתב AC נותן מהירויות מאוד גבוהות בטווחים רלוונטיים גם בתקן N. לצערי, הוא לא נמכר בארץ והזמנה מחו"ל, בטח במחיר שלו, מסוכנת מדי.

פורסם (נערך)

האם אתה מסוגל לרכוש בצורה כלשהי מוצר בחו״ל ? ( שכן מוצרים שלא מאושרים בארץ עלולים להיעצר במכס אם שלחת בעזרת

חברת שילוח )

אני ניח שגם אם אין לו כרגע ציוד אשר תומך בתקן החדש, עם עידן הסמארטפונים החדשים, כל סמארטפון בכיר שירכוש בעתיד הקרוב ורוב המוצרים יתקדמו לתקן החדש אז ללא כל ספק ראוטר איכותי זאת תמיד השקעה לעתיד.

מזכיר לי ראוטר שרכשתי לפניי 3 שנים עם חיבור רשת קווית של גיגביט, אמרו מיותר... כיום ומלפניי שנים לכל מחשב יש כרטיס רשת כזה, בקרוב האינטרנט ישודרג ל 200-300 ואף

ל 1000 מגה ביט ומה איתי? אני מוגן :) ( וזה ראוטר מעולה גם ב wifi )

* יש לי 100 מגה כיום ואשדרג בעתיד למהירויות הבאות ואכן הראוטר לא מאיט אותי, השקעה של 300 שקל השתלמה. אם הייתי חוסך 100 שקל הייתי מתבאס כיום.

* כן יש לי ssd בשביל המהירויות האלו.

*** אין שום בעיה להזמין את wrt1900ac שכן זאת הייתה המחשבה שלי בהתחלה, 250$ ברוב המקומות ועם מיסים ומשלוח ומע״מ אתה תהיה בגבול המחיר הסביר למוצר שכזה.

רק מה? הנתב יכול להעמר במכס בגלל שהוא לא מאושר בעקבות בתדרים שלו כאן בארץ ומכיוון שחברת השילוח מצהירה על כל חבילה זאת בעיה גדולה מאשר המחיר.

שכן אם היה לי תקציב של עד 2000 הייתי הולך עליו ללא מחשבה נוספת.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

נראה לי שאתה מתבלבל בין מהירות הסוויטש המובנה בראוטר, שפונה לרשת הפנימית, לבין המהירות שבה הוא מסוגל לגשר בין 2 הרשתות (רשת האינטרנט והרשת הפנימית שלך), אילו 2 דברים שונים לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

זה כנראה הראוטר הטוב ביותר שניתן לקנות בארץ היום, אבל הוא כמובן יקר רצח:

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=20152&txt_search=ea6700&buy=&minprice=0&maxprice=0

יש לי אחד כזה שיבאתי מאנגליה. אם אתה באזור המרכז, אתה מוזמן להגיע עם ציוד קצה ולבדוק אם הוא נותן לך את הקצב שאתה רוצה.

פורסם

ראשית, המון תודה על ההזמנה!

השאלה היא האם מה שימכר בארץ יפגין ביצועים זהים. הרי לצורך מכירה בארץ מסרסים אותם מהערוצים האסורים כאן לשימוש, ויתכן שזה יפגע בביצועים.

פורסם (נערך)
זה כנראה הראוטר הטוב ביותר שניתן לקנות בארץ היום, אבל הוא כמובן יקר רצח:

http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=1&uin=20152&txt_search=ea6700&buy=&minprice=0&maxprice=0

יש לי אחד כזה שיבאתי מאנגליה. אם אתה באזור המרכז, אתה מוזמן להגיע עם ציוד קצה ולבדוק אם הוא נותן לך את הקצב שאתה רוצה.

לצערי זהו ראוטר של 120-140$ בלבד, נכון שמבחינה טכנית הוא יחסית שיא הטכנולוגיה ולכל מה שאדם יכול לרצות בביתו, אבל המחיר בארץ מנופח בצורה מוגזמת בטירוף ( גם אם נגיד שזה עולה 200$ ( להזכירך, 200$ כולל כל המיסים באותו המקום והרכישה מהיבואן כן? ) עדיין... לרכוש בארץ קרוב ל 1400 ש"ח זאת גניבה ), חדש נמכר ב AMAZON עבור 124$ וגם כאשר היה חדש נמכר באיזור ה 170-180$.

אם כבר הכי טוב שקיים לשוק הביתי במחיר לא שגרתי זה הראוטר שדיברנו עליו, שדרוג האגדה: WRT1900AC :)

http://www.cnet.com/products/linksys-wrt1900ac-wireless-router

מחירו נע בין 250$ ועד 390$ תלוי מי מוכר ואיפה, אם כבר זה היהלום לבית.

הבעיה הגדולה ברכישה שלו, זה שבדרך כלל האתרים הגדולים אשר מציעים אותו ( אמאזון לדוגמא וכו' ) מצריך משלוח עם חברת שילוח והסיכויים שהוא ייעצר במכס לא בגלל המחיר או מע"מ או משהו אחר ( שאת זה מן הסתם הוא ישלם גם ככה כי זה עם חברת שילוח ) אלה בגלל שבישראל אין עדיין אישורים לתקן החדש, אלה תלוי בתדר וכו' וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
נראה לי שאתה מתבלבל בין מהירות הסוויטש המובנה בראוטר, שפונה לרשת הפנימית, לבין המהירות שבה הוא מסוגל לגשר בין 2 הרשתות (רשת האינטרנט והרשת הפנימית שלך), אילו 2 דברים שונים לחלוטין.

לא התבלבלתי, מדובר על 1043ND בעל כניסת WAN של 1ג'יגה ביט ופורטים בעלי 1ג'יגה ביט גם כן מן הסתם.

זאת הייתה הכוונה, שלא חסכתי 100 שקל ורכשתי נתב בעל WAN של 100 ופורטים של 100, כמו כן אני מעביר בין המחשבים מידע ולכונן גיבוי חיצוני ואם היה לי 100 מגה ביט מיתוג פנימי, הייתי סובל כמו חמור על קצב העברה בזיוני, אבל עם 1 ג'יגה ביט אני יכול להעביר במהירויות של עשרות מגה לשניה בכיף בין המחשבים ולכונן גיבוי/חיצוני מבוסס רשת בכיף.

פורסם

השאלה היא האם מה שימכר בארץ יפגין ביצועים זהים. הרי לצורך מכירה בארץ מסרסים אותם מהערוצים האסורים כאן לשימוש, ויתכן שזה יפגע בביצועים.

תמצא דרך לרכוש את הנתב WRT1900AC שמראש אמרת, דרך חבר או משלוח אליו הביתה בחו"ל ושיישלח לך בחבילה רגילה או שמישהו יביא איתו מחו"ל.

אחרת פשוט תרכוש את הנתב הטוב ביותר כפי שפרסמנו בלינק, את לינקסיס במחיר שחיטה.

( לא בהכרח שהוא טוב בפי כמה מנתב שעולה חצי ממנו כן? גם ה TP-LINK 1043ND V2 ייתן לך המון, ללא DUAL BAND כמובן, אבל הבנת את הרעיון.)

פורסם

בדקתי את התדרים שמגיעים עם הנתב מאנגליה. אלו בדיוק אותם תדרים בתדר 5 ג'יגה שמאושרים לשימוש בארץ.

עקרונית לא אמור להיות שום הבדל.

פורסם

בנוסף, בדקתי כרגע. ניתן להזמין מאמאזון גרמניה את ה- WRT1900AC ב- 300 יורו כולל משלוח ומיסים ישירות לארץ.

אם נתקע במכס בגלל אישור משרד תקשורת - בעיה של אמאזון - השחרור עליהם.

פורסם

בעיה של אמאזון? יישלחו את הנתב חזרה לחברה. כל עוד אין אישור אתה בכלל לא יכול להכניס אם זה נעצר במכס. מהיכן תשיג אישור של משרד התקשורת? דור 4 עדיין לא רוצים לאשר ( ופה מדובר על מדינה שלמה ).

פורסם

מקסימום ישלחו חזרה לחברה, אמאזון יזכו אותך.

בכל מקרה, אתה לא משחרר שום דבר, כל השחרור והטיפול נעשה ע"י UPS, על חשבון אמאזון. אתה לא צד בעניין.

ובכלאופן, עקרונית עם קושחה אירופאית ואם התדרים הם אותם תדרים של ה- EA6700 האירופאי, אין מניעה להכניס אותו לארץ שכן התדרים הללו מאושרים.

רק דורש קצת טרחה מול משרד תקשורת של חברת UPS ואמאזון.

בכלאופן, הזמנה של EA6700 מאמאזון גרמניה תעלה כ-800 וקצת ש"ח באותה פרוצדורה.

אם ההפרש לא היה כזה גדול הייתי שוקל למכור את ה-EA6700 שלי ולקנות את ה- WRT1900AC, למרות שעקרונית הוא פחות מפוצ'ר כדי לשחק איתו קצת.

הבעיה היא שמעבר להפרש במחיר בין ה-6700 ל1900AC, לא קל למכור בארץ נתבי יד-2 כאלו יקרים.

פורסם

עוד אופציה לראוטר AC שנחשב מעולה מבחינת המפרט והביצועים הוא הApple Airport extreme.

חבר יבא אחד באמצעות buy2 או אחד השקרכלשהוא האלה שעושים את המשלוח בשבילך בלי שום בעיה.

http://www.apple.com/airport-extreme/

6 אנטנות כיווניות מובנות , תמיכה לאחור בבערך כל מה שצריך ואחלה מעבד.

200 דולר בחו״ל

(מניסיון - יש לי אותו מהיום שיצא)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...