Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית/ מנהלים עד 45K:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג עצמאות שמח חברים.

טוב אז בעיקרון פתחתי לפני כחודש וחצי לערך שרשור שעוסק בנושא של רכישה פוטנציאלית של רכב

והפעם זה אוטוטו קורה, הרכב שלי מוצע למכירה ואני כבר מחפש אחר רכב בתקציב של כ- 40K.

את הרכב הנוכחי אני מוכר מכמה סיבות כאשר העיקרית שבהן היא העובדה שהרכב צפוף לי, נמוך לי,

והנוחות נפגעה.

הגובה שלי הוא 1.96 כך שהרכב שאני רוכש אמור להיות מרווח יותר וגדול יותר.

בשרשור שפתחתי התמקדתי ב-3 מכוניות.

וולוו S70 שירדה מהפרק תוך זמן קצר.

וההתמקדות היתה בעיקר סביב הונדה סיוויק 2006 צורה ישנה ומאזדה 6 לקצ'ורי 2006-2007.

בעיקרון אני מעוניין ברכישה של המאזדה 6.

רכב מנהלים מתקדם יותר מהסיוויק, מרווח יותר, זול יותר לרכישה מהסיוויק, בטוח יותר, יוקרתי ומפואר יותר.

הבעיה היא שהכי מפחידה אותי היא תצרוכת הדלק ועלויות האחזקה של ה- 6 (טיפולים ותיקונים, טסט וביטוח).

ברור לי שהעלויות לא תהיינה נמוכות וזה נטל שאני מוכן לקחת על עצמי היות ולא מדובר בהוצאות קבועות לעיתים קרובות.

החשש העיקרי שלי הוא עד כמה העלויות גובוהות?

אני מוכן ויודע שהעלויות יהיו מעט יקרות השאלה אם אוכל לעמוד בזה.

צריכת דלק של 1/8 בעיר זה משהו שאני בהחלט יכול לעמוד בו אך מעבר לזה אני פשוט לא אתמודד מול זה

ולכן אני כל כך מתחבט ומעדיף לדעת מראש טרום רכישה של רכב כזה

(חשוב להדגיש שאופי הנהיגה שלי הוא מאוד מאוד רגוע, רגל עדינה על הגז

ואני ממש לא רודף אחר הכוח והמומנט של הרכב אבל גם לא מחפש עגלה).

כמות הנסועה השנתית שלי לא עולה על 10K ק''מ בשנה.

האם תצרוכת הדלק אמורה להפחיד אותי היות וכמות הנסועה השנתית שלי נמוכה?

עד כמה מחירי הביטוח והטסטים יהיו גבוהים מסיוויק 06 צורה ישנה?

האם מחירי טיפולים ותיקונים של סיוויק עד כדי כך גבוהים ומנגד, האם עלויות אחזקה של המאזדה זולות יחסית?

ידוע לי שפתחתי נושא כבר שעוסק באותה סיטואציה אך מפאת העובדה שהנושא נפתח לפני כמעט חודשיים

והפעם זה אקטואלי הרבה יותר אני פתחתי שרשור חדש ועם בקשה להציע עוד אופציות שיכולות להיות ראויות.

אני הכי רוצה לרכוש רכב מנהלים/ משפחתית גדולה עקב מרווח שאני פשוט זקוק לו אך אני ממש לא רוצה להשקיע

את המשכורת שלי לרכב לכן אני נורא מתלבט בין 6 לסיוויק.

האם ל- 6 ישנן מתחרות זולות יותר לרכישה ואחזקה? האם יש משפחתית שהיא תספיק לי מבחינת מרווח והן תהיה זולה מבחינת עלות רכישה, דלק ואחזקה?

זקוק מאוד לעזרה, אשמח למענה.

שלומי.

פורסם

ממליץ על מיצובישי לנסר הדור החדש.

רכב מאוד נוח ומרווח בצורה מפתיעה. בתקציבך תוכל לקנות אחת עם מנוע 1500 שהוא יחסית זריזמ2009 ומעלה או

מנוע 1800 משנת 2008.

פורסם

רוצה רכב מרווח, יחסית זול, ואם אתה מוצא אחת שמורה היא אמינה?

חפש לעצמך רנו פלואנס או רנו סניק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

תודה רבה על היחס המהיר.

הבעיה במיצובישי לאנסר שמדובר ברכב הכי גניב של 2013 ועקב הכבוד המפוקפק אז לצערי הרכב יורד מהפרק.

הפלואנס זו מכונית שאני מכיר היטב ואני מאוד לא אוהב את הרכב הזה פרט למנוע הדיזל ואין לי כל כך צורך בדיזל מפאת כמות הנסועה השנתית הנמוכה.

אשמח לעוד אופציות מיניינות ופרט לגבי הסיוויק מול מאזדה 6 ומתחרותיה.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

אני תומך ב6. יש גם סובארו b4 אבל מדווחים על צריכת דלק גבוהה.

לגבי פלואנס - רק מנוע דיזל או 2000.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תודה רבה על היחס המהיר.

הבעיה במיצובישי לאנסר שמדובר ברכב הכי גניב של 2013 ועקב הכבוד המפוקפק אז לצערי הרכב יורד מהפרק.

הפלואנס זו מכונית שאני מכיר היטב ואני מאוד לא אוהב את הרכב הזה פרט למנוע הדיזל ואין לי כל כך צורך בדיזל מפאת כמות הנסועה השנתית הנמוכה.

אשמח לעוד אופציות מיניינות ופרט לגבי הסיוויק מול מאזדה 6 ומתחרותיה.

מיצובישי לנסר ממש לא הרכב הכי גניב של 2013 ובכללי זה רכב שכמעט ולא גונבים,אתה מתבלבל עם מיצובישי לנסר הישנות.

אתה מוזמן לבדוק את המצגת של יחידת אתג"ר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

עם הקילמוטראז' הנמוך שלך, עניין צריכת הדלק הוא לא פקטור משמעותי.

ה 6 הוא אוטו אמין ויחסית זול לאחזקה.

אך כדאי לחפש בסבלנות רבה עד שתמצא אחת טובה.

פורסם

תודה רבה על התגובות. מכירי עוד רכבי מנהלים שעלות האחזקה שלהם לא גדולה כמו המאזדה 6 או שמדובר

באופציה שהכי תתאים לי?

יש עוד אנשים שחושבים שעדיף רכישה של מאזדה 6 2006-2007 מאשר סיוויק 2006 צורה ישנה?

שלומי.

פורסם

לדעתי במחירים הללו עדיפה סובארו B4. מנסיון של 7 או 8 שנים אצל אבא שלי, אמינות מוחלטת.

צריכת הדלק סבירה במנוע ה2.0.

עלויות הטיפול יחסית נמוכות, במיוחד כאשר לא מטפלים בחברה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ישנן עוד דעות לגבי ה- B4?

העובדה שצריך להחליף 4 צמיגים עקב 1 בעייתי או זוג שחוקים לא מהווה חור לכיס?

האם המאזדה 6 עדיפה על ההונדה סיוויק למרות תצרוכת הדלק היותר גבוהה?

איך עלויות האחזקה של ה- 6 מול הסיוויק? (כאמור, סיוויק 2006 צורה ישנה מול מאזדה 6 2006-2007).

האם העובדה שהמאזדה 6 מטופלת כל 15K ק''מ, מצוידת בשרשרת זה כבר נותן לה עדיפות מול הסיוויק, שמטופל כל 10K ועם חגורה?

עלויות האחזדה של הסיוויק גבוהות יחסית למשפחתית, זה כבר הבנתי, אבל איך זה מול המאזדה 6?

שלומי.

פורסם

את ה6 אני לא מכיר מספיק טוב, B4 מכיר מצויין.

החסרון הגדול ביותר שלה הוא צריכת דלק מעט גבוהה יותר, מנסיון של משפחתי בין B4 2007 למאזדה 5 2011 (אותו מנוע, ונדמה לי שגם אותו גיר כמו ב6), ההדל הוא כ10 אחוז לטובת המאזדה, בכמות הנסועה שלך ההבדל הכספי הוא לא גדול.

ייתרון של הסובארו הוא במחיר קניה נמוך מאוד, לפני שנה מכרתי את המכונית של אבי 2007 יד שניה בתוך המשפחה עם פחות מ100 א' ק"מ ב43 א' ש"ח כשהמחירון היה 56-57 א' ש"ח.

המנוע שלה יותר מוצלח משל המאזדדה אבל הגיר מעצבן, נוחות לא רעה בגדול, אבל שים לב שמדובר ברכב נמוך ולא היה מפתיע אותי בכלל אם היית אומר לי שיותר נוח לך לשבת בסיריון או ג'אז מאשר בסובארו כי בשנים האחרונות מכוניות קטנות גבוהות יותר מגדולות.

אכן עניין החלפת הצמיגים בסובארו מעט כואב בכיס, אבל בכמות הנסיעה שלך תצטרך להחליף סט צמיגים פעם ב4 שנים, יצא לך כ 4000 ש"ח לסט של צמיגים טובים.

הייתי מוסיף לרשימה גם פורד פוקוס, יש גם מנוע 2 ליטר, היא יחסית גבוהה, נוחה וזולה.

סיויק ישנה, הייתי נמנע, נוחות אין בה, וגם בטיחותית היא מעט נחותה.

פורסם

עם הגובה שלך אני לא בטוח שיהיה לך מספיק מרחב במזדה 6.

לא יודע למה לא חשבת על מונדיאו.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...