Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אני לא איש בשורות לגבי גיר ה- dsg החדש :-)

חבר שלי בדק לפני כשבועיים, היסטוריית טיפולים במוסך של גולף חדשה דור 7, שנת 2013, שהוצעה למכירה כמשומשת וכבר הספיקו להחליף מוח גיר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
באולם המכירות טוענים שדגמי "2014" מכילים גיר ומנוע חדשים.

מצויין ! אז חדש == אמינות ?

אם הם כל כך בטוחים בזה אז אולי שיתנו יותר משנתיים אחריות . אפילו סיטרואן נותנים 5.

לדעתי : עדיין אין להם מושג למה הגיר קורס בחום הישראלי והם יורים באפלה.

דרך אגב: שקודה קונים רק בימי מבצע. גם ככה המחירים שלה הזויים . כל שלושה חודשים בערך יש מבצע

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אין לי מושג. אבל אפילו אמרתי בשרשור קודם. עם כמות התקלות שהיתה לי עם האוקטביה הקודמת, לא הייתי מעז לקחת את החדשה מכספי הפרטי עם גיר אוטומטי. בליסינג לא אכפת לי. בכל מקרה, אני לא זוכר איך היה הגיר של האוקטביה הקודמת כשהיא היתה טרייה, אבל עם החדשה הגיר הרבה יותר מעודן, פחות רועד.

פורסם (נערך)
לצערי אני לא איש בשורות לגבי גיר ה- dsg החדש :-)

חבר שלי בדק לפני כשבועיים, היסטוריית טיפולים במוסך של גולף חדשה דור 7, שנת 2013, שהוצעה למכירה כמשומשת וכבר הספיקו להחליף מוח גיר.

לכולם החליפו מוח גיר כחלק מקריאת תיקון של היבואן וכמובן את בקלאצים שהיוט מתבלים וגורמים לרעידות, מאז כמות התלונות ירדה משמעותית.

אני יודע שזה הולך להרגיז מה שאני הולך לכתוב אבל רוב אלה שכותבים נגד הגיר ובמיוחד נגד המנוע, הם קצת הרבה פרנואידים או שפשוט אוהבים ללכלך על כל דבר מבית צמפיון.

מניסיון אישי שלי לא חויתי בעיות מיוחדות . את הקלאצים חלפתי לאחר כשנתיים ביוזמתי המוח באמת הוחלף לאחר שהרכב נתקע יום אחד לאחר כשנתים וחצי עם הרכב .

וצמפיון בסך הכל נותנים שרות טוב.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

^ לא שמת לב לדקויות בהודעה שלי, מדובר בדגם החדש של הגולף, עם גיר ה- dsg החדש.

הבעיות שהיו עם גירי ה- dsg מהדור הקודם ידועות גם ידועות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אז ככה:

פעם אמרו שרכבים מ2011 כבר אין להם בעיות. אחרי זה אמרו שלרכבים מ 2012 כבר אין בעיות. אחכ החליפו כל מיני דברים כולל שמן (?), והבטיחו שלדגמי 2013 אין בעיות. נחיה ונראה לגבי דגמי 2014...

אני רק יכול לומר שכשהגיר מתפקד - הוא מצויין. אבל קיצור האחריות לשנתיים כי כבר אין לו בעיות... לא נשמע לי משהו...

לגבי ההתלבטות: למה לא חדשה מהחנות?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

שלום.

תחילה - גילוי נאות - אני מוכר את האוקטביה שלי - 1,400, 2013, מהדגם הקודם.

החלטתי לעבור לג'יפ משיקולים שונים.

אבל בטרם הגעתי להחלטה האמורה, עשיתי נסיעת מבחן על האוקטביה החדשה.

אני לא רוצה לנפץ אשליות לאף אחד, והדברים שאני כותב כבר נכתבו על ידי חכמים ונבונים ממני:

1. כמו במקרה של הג'טה, גם לגבי האוקטביה - התחושה היא שבדגם החדש היצרן פשוט "חסך עלינו". החומרים קשיחים יותר, הדלתות ערומות יותר, הבידוד פחות מוצלח. ועניין של טעם - הקודמת פשוט נראית מרשימה יותר, ולא נראית כמו ראפיד.

2. לכן, אני סבור כי מי שמחפש משומש, יעשה בשכל אם יחפש דווקא את האחרונות שיצאו מהדגם הקודם, שכן התמורה שם תהיה טובה יותר מאשר אוקטביה מהדגם החדש (יד 2). ולא רק זה, אלא שמחירי היד 2 של הדגם היוצא הינם אטרקטיביים יותר מאשר מחירי היד 2 של הדגם הנוכחי, בפער לא מבוטל.

3. קצת לגבי חווייתי מהאוקטביה הנוכחית שלי - מדובר ברכב משפחתי כמעט מושלם. המושבים נוחים ותומכים (מוצלחים יותר מאשר בדגם החדש), החומרים איכותיים, הבידוד מדהים, הגיר מרגיש ספורטיבי, והשילוב שלו עם 1.4TSI מאוד מאוד מוצלח. המרחב מאחור מצוין, לתא המטען אין תחרות. בשילוב עם מערכת מולטימדיה איכותית, החוויה הכללית היא של רכב מסגמנט גבוה יותר. התחושה לא רחוקה מאשר סופרב.

4. לגבי הגיר - יש לו אחריות יצרן לחמש שנים, כך שמי שקונה רכב בן שנה - אין לו למעשה שום מקום לחשש. היתרונות מאידך של הגיר - חיסכון, ספורטיביות, החלפות מהירות, 7 הילוכים - הם משמעותיים.

שיהיה בהצלחה לפותח השרשור,

וכמובן שאם מעוניין בפרטים נוספים - אפשר לפנות אליי בפרטי.

עריכה אחרונה על ידי Bull-81

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אני חולק על דעתך לחלוטין.

נסעתי 3.5 שנים על האוקטביה הקודמת (2010-2014), ועכשיו אני חודש וחצי עם האוקטביה החדשה.

לדעתי האוקטביה החדשה טובה מהקודמת כמעט בכל פרמטר. היא גדולה יותר, מרווחת יותר ומאובזרת יותר.

המושבים נוחים לי בהרבה (כאן ייתכן וההבדל בא מגרסת האלגנס שאני נוהג עליה היום מול האמביינט הקודמת), החומרים רכים יותר ולא קשים יותר, כל מנגנוני התפעול נוחים יותר מורגישים איכותיים יותר, תאי האחסון עם סגירה שקטה ונעימה יותר, והבדלי האבזור פשוט עצומים.

החסרונות הם בידוד רעשים מעט פחות טוב, ומתלה אחורי שכבר לא נפרד, מעט פחות נוח במושב האחורי.

פורסם

בעיניי חסרון מהותי של הדגם הישן הוא שמדובר בדגם שנבנה אי שם ב2004, עבר מתיחת פנים ב2008, הבטיחות נמוכה יחסית למתחרות שנמצאות בתקציב שלך, יש לה 4/5 כוכבים במבחני הריסוק של יורו אנקפ.

לחדשה יש 5/5 כוכבים.

בשבילי זאת סיבה מספיק טובה להעדיף את החדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...