Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבקש את עצתכם למקרה הבא:

הייתה לי תאונה של הרכב שלי עם אופנוע (באשמתו - הוא החליק מהאופנוע ללא קשר אלי והאופנוע שלו עף על הכביש והתנגש לי באוטו).

לנהג הפוגע אין ביטוח צד ג'.

הוא מוכן לתקן לי במוסך שהוא רוצה ואני מעדיפה מוסך שלי שהוא גם מוסך הסדר של חברת הביטוח שלי וגם מוסך מרכזי (למקרה שהוא יחליט פתאום לא לשלם וגם שם אני יודעת את איכות התיקון והחלפים). יש גם בעיה נוספת, אם היה ביטוח אז היו מביאים שמאי ובמקרה הזה הוא יצטרך לשלם גם את זה והוא לא מעוניין. במוסך שלי נתנו לי הערכת מחיר להחלפת הפגוש הקדמי אך אמרו לי שזה לא סופי כי אולי כשיפרקו ימצאו עוד בעיות.

מה לעשות - האם להתעקש על מוסך שלי + שמאי? האם ניתן בלי שמאי (כלומר אפשר לסמוך על המוסך שהם יגלו אם יש פגיעות נוספות למשל בשסי?). אם לא ניקח שמאי ויהיו אחכ בעיות האם חברת הביטוח תקבל תביעה בלי דוח שמאי?

תודה!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר ראשון תיקח שמאי ותלך למוסך שלך תקבל הערכת מחיר,אם הוא ירצה לשלם יופי אם לא תתקן ותתבע אותו בבית משפט לתביעות קטנות על עלות התיקון+שמאי+ירידת ערך+ימי עבודה+החזרי נסיעות.

אותך לא צריך לעניין מה נוח לו או מה מעניין אותו, הוא גרם נזק לרכוש שלך שישלם אם הוא לא רוצה אז תתבעה אותו.

בכל מקרה ליתר ביטחון תתחיל להקליט אותו ולאסוף הוכחות, וכמובן לשמור קבלות של כל ההוצאות שנגרמו לך בעקבות הטרטור הזה.

פורסם

מחזק את דברי קודמי (שקצת פיספס שRonit זה שם של בחורה) - את צריכה להתעלם מנסיונות קיצורי הדרך של הפוגע, לקחת שמאי שיעריך את הנזק, וללכת למוסך שאת מאמינה בו וסומכת עליו שיתקן את הרכב שלך כמו שצריך. אחרי חוות דעת השמאי קבלי הצעת מחיר מהמוסך שלך, ושלחי אותה לפוגע עם הבהרה כי תשמחי לא לערב חברות ביטוח ו/או בתי משפט במידה והוא ישלם לך את הסכום האמור בהצעת המחיר. במידה והוא לא ישלם, תקני את הנזק ותבעי אותו בתביעות קטנות.

אל תתפשרי בנושא התיקון.

פורסם

הרכב שלך- התנאים שלך!

המוסך שלך, החלפים שאת בוחרת, התיקון שאת רוצה כדי להיות בראש שקט.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הרכב שלך - הבחירה שלך.

תקני את הרכב במוסך לפי בחירתך, ואם מדובר בתיקון שאינו טריויאלי לגמרי שכרי גם שמאי, כיון שקביעתו תוכל לסייע לך מאוד בתביעה משפטית בהמשך.

מבחינת עלות התיקון:

אם עלות התיקון גבוהה מיכולתך לספוג לתקופה מסויימת - תבעי את הביטוח שלך. החסרון הוא שיהיה עלייך לשלם השתתפות עצמית וכן תאבדי את הנחת העדר התביעות ל-3 השנים הבאות, סכומים אלה תוכלי לתבוע מהפוגע בתביעות קטנות. יש גם סיכוי גבוה שהביטוח יתבע את הפוגע באופן אישי ואם יזכה גם יקבל את ההשתתפות העצמית ואת ההה"ת שלך - אבל תצטרכי קצת לרדוף אחר סוכן הביטוח כדי לוודא כי קיבלת את זכויותייך.

אם יש לך מרווח נשימה כלכלי תוכלי לתקן את הרכב על חשבונך, ואז לתבוע את הפוגע בתביעות קטנות (או בבית משפט השלום בהתאם לסכום התביעה). החסרו הוא שאת מוציאה מכספך ואינך יודעת אם ומתי תקבלי את הסכום בחזרה, היתרון הוא שלא תפסידי את זכויותייך בביטוח.

בכל מקרה - ממליץ לך להתייע עם סוכן הביטוח שלך. את נתקלת בבעיה באופן חד פעמי, בשבילו זה הלחם היום יומי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות. ברשותכם יש לי עוד תהיות:

1. מה קורה אם לא לוקחים שמאי והנהג הפוגע מחליט לחזור בו ולא מוכן לשלם האם ניתן יהיה לתבוע את הביטוח שלי בלי דוח שמאי?

2. כרגע לפי התרשמות חיצונית של הרכב במוסך אמרו לי שצריך להחליף את הפגוש אבל זה לא סופי כי אולי משהו נפגע בפנים. האם אפשר לתת את הרכב לתיקון ורק אם מגלים שיש פגיעה של ירידת ערך רק אז לקרוא לשמאי?

3. האם יש פגיעות ברכב שרק שמאי יכול לזהות ובמוסך לא יזהו?

4. האם יתכן שתהיה פגיעה בשסי מהתנגשות כזאת של אופנוע ברכב?

השאלות שלי נובעות מכך שאני מנסה להמנע מלהזמין שמאי כדי שלא להגדיל את העלויות כדי שהנהג הפוגע יסכים לשלם לי ולא יבהל מהסכום (כרגע התיקון מוערך ב-3000 ש"ח להחלפת הפגוש אבל זה לא סופי) ושמאי זה בסביבות 800 ש"ח. בקיצור האם להתעקש על שמאי במקרה כזה? פעם ראשונה שקורה לי כזה דבר ועוד עם בן אדם בלי ביטוח אז אני דיי מבולבלת מה הכי נכון לעשות.

תודה!

פורסם

איני מכונאי או פחח. אבל לצערי יש לי נסיון לא קטן בפגיעות חזית אחור - מרביתן כנפגע (פעם אחת אשתי פגעה במישהו מאחור בצומת) - והניסיון הוא שחלק נכבד מהנזקים אינם נראים לעין עד פירוק הפגוש ולעתים אף חלקים יותר עמוקים. באחד המקרים ההערכה הראשונית של הנזק היתה סכום מסויים, הנזק הסופי - אחרי קילוף הבצל - בערך פי 3. והשמאי היה צריך להגיע למכונית 3-4 פעמים כדי לאשר את התיקונים הנוספים.

המלצתי הינה - שכרי שירותי שמאי. הוא נחשב גורם אובייקטיבי, מעין שיפוטי, בניגוד למוסך שעלול להתפס כבעל אינטרס להגדיל את התיקון. לכן סביר שקביעותיו יהיו מקובלות על בית המשפט. כמוכן כחלק מעבודתו הוא מתעד את הנזקים בכל שלב, למקרה שיהיה דיון על גובה הפיצוי. דבר נוסף שהשמאי יוכל לעשות הוא לקבוע אם יש ירידה בערך הרכב (למשל כתוצאה מפגיעה בשלדה, אבל גם בגלל נזקים יותר שטחיים), מה שיאפשר לך לתבוע את ירידת הערך מהפוגע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כל הכבוד לעצות הלוחמניות שקיבלת כאן

הדרך הנכונה היא להגיע להסדר הוגן.

את יכולה להביא שמאי אחד או שניים או עשרה

בספק אם תקבלי את עלות השמאי בבית משפט כיוון שהצד השני לא מכחיש את הנזק או היקפו,לא רק זאת אלה שמוכן לתקן במוסך מורשה .

אם תגיעי למשפט קחי בחשבון שיעלו טענות לעניין אשמה תורמת וכמובן טענות לנזקים קודמים שהיו בפגוש ונזקים קודמים נסתרים מאחוריו ועוד ועוד

והשופט ישמע את כל זה ויקזז אחוזים לפי ראות עיניו

וכך יצא שתקבלי הרבה פחות ממה שחשבת וזה יקח לפחות שנה.

פורסם

יגאל, השופט עלול לקזז סכומים בכל מיני טענות. אם יש דו"ח שמאי שקובע מה הנזק במוקד התאונה ויקשה מאד על הנתבע להתמקח על הנושא. כמוכן השמאות היא חלק מההכנה למשפט כך שהיא חל ק מהוצאות המשפט, שגם אותן יכול השופט לפסוק מעבר לנזק עצמו.

כמוכן לא קראת את פסקת הפתיחה של פות"ש:

הוא מוכן לתקן לי במוסך שהוא רוצה

משמעות תיקון במוסך המקובל על הפוגע עלולה להיות תיקון באיכות לא מספקת, כדי להוריד עלויות מהפוגע. עוד סיבה לא להסכים להצעתו של הפוגע. גם כאן נכנס לתמונה השמאי, אשר אחריותו כוללת גם בדיקת איכות התיקון ואישור כי הוא מספק.

בקיצור - הצעתו של הפוגע אינה מקובלת. על הנפגע לתקן את הרכב במוסך המקובל עליו, ובנוסף לכך - השמאות דרושה כדי לקבוע אם יש ירידת ערך (שעליה הפוגע צריך לפצות, וחוות הדעת של המוסך בעניין חסרת ערך), לקבוע כי התיקון מספק וכן כדי להיות חוות הדעת המקצועית האובייקטיבית שבבסיס התביעה המשפטית.

לגבי טענות לאשמה תורמת - טענות כאלה יכולות לעלות בלי כל קשר לתיקון, ועל פות"ש יהיה להתמודד עמן בבית המשפט. אני מקווה מאד שיש בידה הקלטה של הפוגע המודה בכך שהוא אשם בהחלקה ובפגיעה ברכב, כך שיקשה עליו לטעון טענות נוספות בהמשך.

פורסם

איזו אשמה תורמת יגאל? הבחור החליק עם האופנוע, והאופנוע המתדרדר פגע ברכבה.

רונית,

על אף שהוא לא מכחיש, נסי להקליט אותו מסכים לשל בשיחת טלפון, זה מן ביטוח כזה. את יכולה ללכת למוסך שאת רוצה. תאמרי לו שאת משתתפת בצערו, אבל את רוצה לתקן במוסך שאת מכירה וסומכת עליו. אם ירצה תלכו ביחד אפילו. הסבירו למכונאי את המקרה, ותאמרו לו שאם אין ירידת ערך, אז תעדיפו להימנע משמאי. כך הבחור ישלם לך בקלות, וגם תקבלי את כל הכסף. אם תהיה ירידת ערך, אז אין מנוס מלהשכיר שירותי שמאות, כי רק שמאי מוסמך לקבוע ירידת ערך. בכל מקרה, בין אם תסתדר ביניכם או לא, קחי את הרכב שלך למוסך שאת רוצה [מוסך הסדר זה אחלה] ותקני כמה שזה יעלה. אם הבחור לא יסכים לשלם תיאלצי לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות. קחי בחשבון שכל הוצאה שתרצי לדרוש ממנו חייבת להיות מגובה בקבלות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני אנסה לחדד את השאלה המרכזית שמטרידה אותי ונראה לי שאולי ניקו ענה לי על חלקה אני רק רוצה להיות בטוחה:

האם אפשר לא לקחת שמאי והמוסכניק יוכל להגיד לי אם יש ירידת ערך ועוד בעיות נוספות כמו פגיעה בשסי ואם כן רק אז לקרוא לשמאי? ואם אני הולכת במסלול הזה ומביאה שמאי אח"כ ולא בהתחלת התהליך האם זה יהיה קביל ע"י חברת הביטוח שלי? או לחילופין תיקנתי ללא שמאי והבחור בסוף לא מוכן לשלם האם אני יכולה עדיין לתבוע את הביטוח שלי ללא דוח שמאי או שאבוד לי? (הכוונה שלי היא אם הוא לא ישלם אז לתבוע את חברת הביטוח שלי ושהם יתבעו אותו כי אין לי כוחות לעשות תביעות בעצמי). מצד אחד אני לא רוצה להכנס להוצאות מיותרות וגם לא להכניס את הבחור להוצאות מיותרות מצד שני אני רוצה להבטיח את עצמי למקרה שהוא לא ירצה לשלם או שיש ירידת ערך ואז אצטרך לתבוע את ביטוח שלי.

פורסם
אני אנסה לחדד את השאלה המרכזית שמטרידה אותי ונראה לי שאולי ניקו ענה לי על חלקה אני רק רוצה להיות בטוחה:

האם אפשר לא לקחת שמאי והמוסכניק יוכל להגיד לי אם יש ירידת ערך ועוד בעיות נוספות כמו פגיעה בשסי ואם כן רק אז לקרוא לשמאי? בהחלט כן. מכונאי טוב ידע אם יש צורך בשמאי או לא, בין היתר כדי לקבוע ירידת ערך. ואם אני הולכת במסלול הזה ומביאה שמאי אח"כ ולא בהתחלת התהליך האם זה יהיה קביל ע"י חברת הביטוח שלי? חיובי או לחילופין תיקנתי ללא שמאי והבחור בסוף לא מוכן לשלם האם אני יכולה עדיין לתבוע את הביטוח שלי ללא דוח שמאי או שאבוד לי? (הכוונה שלי היא אם הוא לא ישלם אז לתבוע את חברת הביטוח שלי ושהם יתבעו אותו כי אין לי כוחות לעשות תביעות בעצמי). לא. את תובעת אותו. חברת/סוכן הביטוח אמורים להנחות אותך בתהליך ולדאוג לך למסמכים הרלוונטיים. אתה כן יכולה לתבוע את חברת הביטוח שלך, אבל בכל מקרה תרצי לדרוש ממנו את סך ההשתתפות העצמית. בנוסף לא כדאי לתבוע את חברת הביטוח בשביל נזק שקרוב מאוד לערך ההשתפות העצמית. מצד אחד אני לא רוצה להכנס להוצאות מיותרות וגם לא להכניס את הבחור להוצאות מיותרות מצד שני אני רוצה להבטיח את עצמי למקרה שהוא לא ירצה לשלם או שיש ירידת ערך ואז אצטרך לתבוע את ביטוח שלי.

הדרך הכי טובה להבטיח את עצמך, היא פשוט להקליט כל שיחה אתו, לגבות בקבלה כל מסמך וזהו פחות או יותר. כפי שנאמר, דברי עם הבחור, גשו למוסך שלך, ושם הסבירו את המצב למנהל העבודה. הוא יאמר אם יש צורך בשמאי או לא.

תשובות באדום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הוא לא חייב לשלם שום דבר

הוא כן חייב להחזיר את המצב לקדמותו

את רוצה לקבל כסף ולתקן או לא לתקן גם זו זכותך

אבל זה מסלול יקר יותר כי שמאי עולה כסף אי אפשר לדרוש את זה מהצד השני כי הוא מוכן להחזיר את המצב לקדמותו בלי עלויות שמאי ובמוסך של חבר שלו הגובה ממנו תעריף מופחת.

אם יש לך איזה חלום שבמשפט תקבלי 100% ממה שקבע השמאי אז אני מציע לך לבקר בבית משפט לתביעות קטנות כדי להבין כמה זה נדיר.

פורסם

אני לא מתכוונת לתבוע בבית משפט ובטח שלא לעשות מזה כסף, אני בסהכ רוצה להחזיר את מצב הרכב שלי לקדמותו (מדובר ברכב של 3 שנים במצב כחדש) ואני רוצה להבטיח את העצמי שאם הוא לא ישלם עדיין תהיה לי אפשרות לתבוע את הביטוח שלי (ואז הם יתבעו אותו ואולי יחזירו לי את ההשתתפות העצמית וימחקו לי את הרישום) והשאלה הגדולה היא האם אפשר לתבוע את הביטוח ללא דוח שמאי (או לקרוא לשמאי אחרי שהמוסכניק יראה שיש נזק נוסף) - זה כל הסיפור.... אני מנסה להמנע ככל האפשר מהוצאות כספים מיותרת כדי שהבחור לא ישלם סתם ומצד שני אם יהיה לי אובדן ערך (חוץ מהחלפת הפגוש) אז שיהיה לי כיסוי לזה (אולי יש פגיעה בשסי מי יודע?). אני לא חושבת שאני צריכה להסכים למוסך שלו ומי יודע איזה עבודה יעשו לי (בעיה שלו שאין לו ביטוח - שיקח אחריות). דרך אגב על החלפת פגוש בלבד יש גם ירידת ערך?

פורסם

כיוון שהנזק לא גבוהה ופגוש לא דורש מומחיות מיוחדת לדעתי כדאי להתגמש

רעיונות לוחמניים העלו כאן ע"י גיבורי המקדלת לא יפתרו לך את הבעיה ויגרמו לך להוצאות מיידיות ואולי החזר חלקי בעתיד.

• תוכן חדש...