Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתבה נהדרת, כרגיל...

יחידות ההנעה של הפרימולה עברו גם למסחרית של פיאט, ה-238 שזכיתי לשפץ ולהיות בעליה עד שברגע של שטות מכרתי.

לפחות נותרתי עם הביאנקי A112 שמעניקה לי המון הנא(ע)ה לצד אמינות מופתית.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כתבה יפה ומרתקת , כרגיל.

תוספת/הערה :

בסוף 1989 עברה ה-Y10 מתיחת פנים ראשונה, שנגעה הן בעיצוב החיצוני והן בצד המכאני.העיצוב החיצוני עודן במקצת והפך למודרני יותר, בעיקר במה שנגע לחזית המכונית. השינוי המכאני היה משמעותי בהרבה. מנועי ה-1050 סמ"ק הושמטו מהמבחר ואת מקומם תפסו מנועים חדשים. מנוע ה-1050 סמ"ק של גרסת הטורינג החולף במנוע FIRE חדש בנפח 1,100 סמ"ק עם הזרקת דלק חד נקודתית, לראשונה במכונית קטנה.

כבר בקטלוג Hallwag 1988 מופיע דגם שלא הזכרת בשם 1.3 i.e עם מנוע בנפח 1297 סמ"ק שכנויו 146 A והוא בעל הזרקת דלק אלקטרונית של בוש

L-JETRONIC 3.2. לדגם זה 74 כ"ס , 170 קמ"ש ו - 12.5 שנ' ל- 100 קמ"ש.

פורסם
כתבה יפה ומרתקת , כרגיל.

תוספת/הערה :

כבר בקטלוג Hallwag 1988 מופיע דגם שלא הזכרת בשם 1.3 i.e עם מנוע בנפח 1297 סמ"ק שכנויו 146 A והוא בעל הזרקת דלק אלקטרונית של בוש

L-JETRONIC 3.2. לדגם זה 74 כ"ס , 170 קמ"ש ו - 12.5 שנ' ל- 100 קמ"ש.

זה היה דגם ה GT IE שהחליף את דגם הטורבו.

ההספק המופחת נבע מהתקנת ממיר קטליטי.

המכוניות הראשונות שצויידו בממירים קטליטיים סבלו מהספק מופחת ותחושה "חנוקה".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא שזה כל כך קריטי אך מסתבר שהיו שני מנועי "1300" שונים :

כבר ב - 1988 הוצגה גרסה עם מנוע

בנפח 1297 סמ"ק שכנויו 146 A והוא בעל הזרקת דלק אלקטרונית של בוש L-JETRONIC 3.2. זהו מנוע ששודך לו ממיר קטליטי לשווקים שדרשו זאת. (מנוע דומה שימש בלנצ'יה בטא ובמירפיורי בשעתן).

ב - 1989 הוצג במקביל לקודמו מנוע נוסף בנפח 1,301 סמ"ק שכינויו 156B3000

והוא בעל הזרקת דלק אלקטרונית של בוש L-JETRONIC 3.1.

למנוע זה ללא ממיר 78 כ"ס .

פורסם

כתבה יפה וכמו תמיד מעוררת חשק לקנות את נושא הכתבה,

אגב איך בודקים מקדם גרר ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מקדם גרר בודקים במנהרת רוח, ע"י הזרמת עשן מלאכותי.

ל Y10 היה מקדם גרר מעולה ונדיר עבור מכונית כה קטנה.

פורסם

נוסטלגיה...

כשהייתי ילד הייתה לנו בבית אוטוביאנקי A112. שלחתי את הכתבה לאבא שלי במייל והוא כתב לי בחזרה:

לנו היתה אוטובינקי שנת 74 או 73 ולאחותי, אם אני לא טועה, שנת 79 אבארט, יותר משוכללת משלנו. זה היה רכב קטן שהיגיע לכל מקום. אפילו לעין נטפים ליד אילת הגענו איתה, מה שאונו יותר חדישה לא הצליחה בגלל גובה גחון. אוטו מהיר, קל לטיפול אך משענות גב ללא יכולת שינוי שלא היה נוח לכל נהג. סבל מחלודה קשה יותר מפיאט. אבל בסה"כ היה רכב קטן וטוב לזמנו. אני שמח שנפל בחלקי לנהוג ברכב הזה, היסטוריה. תודה על הכתבה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אוטוביאנקי Y10 משומשת באמצע שנות ה 90 הייתה אחת המכוניות המומלצות לקניה בתור "רכב ראשון לצעירים".

מחירון שלהן ירד מהר מאוד, הרבה יותר מהר משל אונו או פיז'ו 205, ושלא לדבר על סוויפט, ג'אסטי ושרייד ששמרו על מחירים גבוהים גם אחרי 10 שנים על הכביש.

חלק גדול מהן היו גם יוצאות השכרה, כך שהמחיר ירד עוד יותר.

בערך כמו יונדאי גטס היום. אמנם פחות אמינה אבל הרבה יותר אופנתית, צעירה ומיוחדת.

בארץ נמכרה Y10 בין השנים 86-93. רוב המכירות היו בשנים הראשונות, דגמים אחרי שנת 90 שכבר הגיו עם סמלי לאנצ'יה היו נדירים גם כחדשים.

הגיעו לארץ גם כמה יחידות מדגם הטורבו, קצת אוטומטיות עם גיר רציף כמו באונו וכנראה הייתה גם 1.3 אחת.

פורסם

האוטו הראשון שנהגתי בו (והראשון שדפקתי) היה Y10 FILA של אבא שלי, ועד היום יש לי סנטימנטים לקטנה הזו. בגראז' הנוסטאלגי שלי תעמוד אחת כזו - אם אצליח למצוא אחת כזו בארץ, אני מעריך שרובן כבר עברו לארץ החלודה.

פורסם

לא יודע למה, זכור לי בבירור שכשבחנו את גירסת ה"פילה" בטורבו (או אולי אוטו), התלוננו שהיא נראית כמו אמבולנס קטן- והכל בגלל הדלת הלבנה...

פורסם

גירסת הפילה היתה היחידה שדלת תא המטען שלה לא היתה שחורה, ולכן זה נראה קצת מוזר.

לפיאט אונו היתה גירסה מקבילה שנקראה אונו ביאנקה.

לארץ הגיעה ה Y10 בתחילת 86' ויובאה במקביל ל A112 ג'וניור.

הגיעו ה FIRE 1000 וה LX המהודרת, כמו גם גירסת הטורבו, ממנה נמכרו מכוניות בודדות, כשלמיטב ידיעתי לא שרדה אף אחת.

גירסאות הטורינג 1050 וה 4X4 לא יובאו לארץ.

מחירה כחדשה היה דומה לזה של האונו FIRE, ואילו גירסת הטורבו היתה יקרה יחסית, כמעט כפול ממחיר גרסת הבסיס.

בניגוד לאונו שהפגינה איכות ייצור טובה יחסית, ה Y10 התפרקו די מהר, וסבלו מנזילות מיים רבות ולוחות מחוונים שהתבקעו בשמש הישראלית, ובשל כך לא שרדו.

ה Y10 יובאה לארץ ע"י טלקאר, יחד עם לנצ'יה, ובחילת שנות ה 90' הועבר היבוא לסמל"ת, יחד עם יבוא אלפא רומיאו.

גם ה GT IE הופיה במחירון היבואן, מעניין אם נמכרו כאלו.

פורסם

גם ה GT IE הופיה במחירון היבואן, מעניין אם נמכרו כאלו.

בשנים 1989-1991 עבדתי כאיש מכירות ב'טלקאר' ...... 1.3GT בודדת בצבע בורדו מיטלי היתה במלאי זמן רב, עד שנמכרה, אולי כבר ע"י סמל"ת.

.....

• תוכן חדש...