Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאין כל הידע ברכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קראתי כמות לא קטנה של כתבות, וראיתי הרבה פרוייקטים מצולמים.

אני נפעם מכמות הידע שאנשים, אפילו די צעירים, בשנות ה-20 ומשהו לחייהם, מפגינים בנושאי רכב.

שלא נדבר על הנסיון וה"ביצים" לטפל ברכב בעצמך ולפרק חצי ממנו...

תהיתי, מהיכן כל הידע הזה בא? קריאה סדרתית של ספרי היינס? ספרות באנגלית? קריאה בפורומים? עבודה במוסך? לימודי רכב או נסיון מהצבא?

זה די מתסכל - ככל שאני מרוצה וחושב שאני מבין יותר ויותר את הרכב, אני מבין שלמעשה אני לא יודע כלום, ויש כל כך הרבה ללמוד.

בסה"כ התחלתי להתעניין ברכב בצורה רצינית רק בחצי השנה האחרונה, ורכב משלי יש לי אפילו פחות מחצי שנה. יש לי שאיפה ללמוד הרבה ולהגיע לרמה שאני אוכל לבצע מודיפיקציות וטיפולים מסובכים יחסית ברכב.

משגע אותי שאני צריך לבזבז כסף על דברים שאני יודע שהם ברי ביצוע באמצעות עבודה עצמית, אבל אני נאלץ לתת את הטיפול לאדם אחר בשל חוסר נסיון שלי.

יש לי את הסבלנות והיכולת ללמוד בעצמי (מי שמכיר אותי ידע), יש לי ידיים סבירות וחוש טכני לא רע.

על מחשבים ודברים שמופעלים ע"י מחשב אני שולט גם אם תעירו אותי באמצע הלילה עם ידיים קשורות מאחורי הגב, אבל על ברגים, אומים, בוקסות, מפתחות וכל מה שקשור למכניקה - קצת פחות... :wink:

היינס לרכב שלי כבר קניתי, ומבחינת כלים יש לי רק את הבסיס שבבסיס.

אינטרנט יש חופשי חופשי, וזמן אני אמצא.

מאיפה אני מתחיל?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

מתחילים במה שיש...

כל כך הרבה דברים עברתי עם הברנדה (והאריקה לפניה), אני מכיר כבר כל חלק באותו. איתרתי חלקים ששלחו לי בדואר מאשדוד... התחלתי מכלום, מבעיה שצצה ובמקום ללכת למוסך ניסיתי לאתר את הבעיה, אחר כך את הפתרון...

מתיעצים בפורום, אצל מוסכניק קרוב, חברים, שואלים איך עושים ואם כדאי, פשוט מתחילים.

תמיד יש לאן ליפול- למוסך.

dirty old man

need love too

פורסם

יש הרבה שאפשר לעשות, אבל הדבר הראשון הוא לא לפחד לעשות לבד !

גם אם תעשה נזק, אם לא תעשה טעויות - לא תלמד. (כמובן אני לא מדבר על להתעסק במערכת הבלמים באוטו או כל דבר כזה).

עוד פיתרון מצויין הוא לקנות איזה רכב פשוט וישן (פורד אסקורט למשל) ולהתחיל לטפל בו לבד (פתח מנוע ותחקור - מקסימום תשבית אותה - לא אסון). זה יתחיל מפילטר אויר, ימשיך בפילטר דלק...משאבות...רצועות...חשמל...והקרבורטור הוא הגבול :-P

אם יש לך קליטה טובה וידיים טובות - אתה תלמד הרבה ומהר.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

כל אחד כאן התחיל לדעתי מרכב פשוט שאין סנטימנטים אליו, וביצע דברים נועזים שלפעמים הרסו ולפעמים לא...

אני לא אשכח איך קדחתי בפח של ה306 (הרכב הראשון שלי ) כדי להתקין אזעקה לבד (סיוט !)

(התקנת הלחצנים בדלתות ועוד לחצן לבגאז'...), צריך גם קצת אומץ הייתי אומר.

לדעתי אסור להתבייש לשאול, וגם אסור להתבייש לבצע דברים על בסיס ניסוי ותהייה אם הם לא חמורים מי יודע מה .

במקרה שלי זה היה טבעי כי פשוט תמיד הבנתי איך הדברים עובדים , ותמיד היה לי רעיון איך לבצע דברים בלי שידריכו אותי , בדרך כלל זה גם היה בסדר.

אני חייב לציין שגם בצבא למדתי לא מעט דברים הקשורים למערכות חשמל (לאו דווקא של רכב) , ואיך לעבוד עם כלי עבודה , לבנות דברים יש מאין וכו'...

בקיצור, צריך להתחיל מאיפשהו , שכח ממחשבים, זה לא יעזור לך בכלום.

גם היינס זה לא ספר לימוד , אלא נועד לאנשים שיודעים בדיוק מה הם באים לעשות ...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לאחרונה קראתי כמות לא קטנה של כתבות, וראיתי הרבה פרוייקטים מצולמים.

אני נפעם מכמות הידע שאנשים, אפילו די צעירים, בשנות ה-20 ומשהו לחייהם, מפגינים בנושאי רכב.

שלא נדבר על הנסיון וה"ביצים" לטפל ברכב בעצמך ולפרק חצי ממנו...

תהיתי, מהיכן כל הידע הזה בא? קריאה סדרתית של ספרי היינס? ספרות באנגלית? קריאה בפורומים? עבודה במוסך? לימודי רכב או נסיון מהצבא?

זה די מתסכל - ככל שאני מרוצה וחושב שאני מבין יותר ויותר את הרכב, אני מבין שלמעשה אני לא יודע כלום, ויש כל כך הרבה ללמוד.

בסה"כ התחלתי להתעניין ברכב בצורה רצינית רק בחצי השנה האחרונה, ורכב משלי יש לי אפילו פחות מחצי שנה. יש לי שאיפה ללמוד הרבה ולהגיע לרמה שאני אוכל לבצע מודיפיקציות וטיפולים מסובכים יחסית ברכב.

משגע אותי שאני צריך לבזבז כסף על דברים שאני יודע שהם ברי ביצוע באמצעות עבודה עצמית, אבל אני נאלץ לתת את הטיפול לאדם אחר בשל חוסר נסיון שלי.

יש לי את הסבלנות והיכולת ללמוד בעצמי (מי שמכיר אותי ידע), יש לי ידיים סבירות וחוש טכני לא רע.

על מחשבים ודברים שמופעלים ע"י מחשב אני שולט גם אם תעירו אותי באמצע הלילה עם ידיים קשורות מאחורי הגב, אבל על ברגים, אומים, בוקסות, מפתחות וכל מה שקשור למכניקה - קצת פחות... :wink:

היינס לרכב שלי כבר קניתי, ומבחינת כלים יש לי רק את הבסיס שבבסיס.

אינטרנט יש חופשי חופשי, וזמן אני אמצא.

מאיפה אני מתחיל?

אותו סיפור גם אני בדיוק!.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

גם אני מצדד ברעיון של לקחת אוטו כמעט מושבת ולהשבית אותו עד הסוף :)

אם יש לך שטח עבודה כסף וזמן אז למה לא? קונים אוטו, מפקידים את הרשיונות ומתחילים לפרק ולחקור.. :)

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני לא מעוניין להסתבך לבד אני מחפש איזה מכללה או מקום שמלמדים תאורטי + מעשי

תמיד אפשר ללכת להתנדב במוסך אבל זה לא הכי נוח ולומדים מאוד לאט

תבדוק באתר של איגוד המוסכים אם יש מקום שמלמדים קרוב למקום המגורים שלך

http://www.iga.org.il/

אגב.. מה יותר כדאי ללמוד? בדקתי ויש המלמדים מכונאי ויש המלמדים אוטוטרוניקה

מה עדיף לדעתכם?

פורסם

אחרי הצבא עבדתי 4 שנים ב UMI (ליאו גולדברג בזמן שעבדתי) קיבלתי לארצ את כל האסטרה GSI והסאאב 9000 .לאחר השתלמות בגרמניה, הקמתי את מחלקת הדיאגנוסטיקה שלהם במוסך המרכזי בקרית אריה. לצערי, תאונת עבודה גדעה את הקריירה באיבה. אח"כ עבדתי עוד שנתיים במוסך שהתמחה רק בשיפורי רכב אבל פרשתי בגלל הכאבים :x והשאר הוא היסטוריה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היה שרשור בנושא הזה..

אצלי יש מהכל- ידע טכני, חוש טכני מפותח, קו מחשבה טכני/מכני (לומד איך כל דבר עובד מכנית) וכו' רק הבעיה שאת "הביצים שלי" אני משאיר לפעמים בבית ולא עושה דברים שאני יודע שאני יכול לעשות..

(צשתדל לא להיכנס לצרות בתקופות לחוצות גם ככה)

הדרך הטובה ביותר היא לפרק חלק כלשהו, ללמוד אותו ולהרכיב אותו בחזרה.

חשוב גם ללמוד מאנשי מקצוע, לעמוד ליד המוסכניקים, להסתכל, להציק, ללמוד ולהעשיר את הידע.

דווקא איפה שאני נמצא היום אני עובד המון ומפתח את כל מערכות ההנעה של מרכבה סימן4! וזה נותן המון ידע וביטחון.

אחרי שאתה עובד על מנוע שמייצר 1500 כ"ס עם 12 צילנדרים שכל בוכנה היא בגודל של מצבר רכב הכל פתאום מתגמד...

פורסם
גם אני מצדד ברעיון של לקחת אוטו כמעט מושבת ולהשבית אותו עד הסוף :)

אם יש לך שטח עבודה כסף וזמן אז למה לא? קונים אוטו, מפקידים את הרשיונות ומתחילים לפרק ולחקור.. :)

ואם אין לך שטח עבודה... להשבית את הרכב עד הסוף... ואז העירייה באה ומדביקה לך הודעות לפינוי הגרוטאה מהרחוב... ואם אתה לא מפנה, הם יבואו ויגררו לך את הרכב, ואת חשבון הגרירה תקבל בארנונה (המנופחת גם ככה)...

אז זהירות - למי שאין חנייה פרטית כמובן ;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
חבל שנפגעת ובמה אתה עובד כיום והיכן?.

בברכה - רפי לין :-)

כן, גם אותי זה ביאס רצח. פרשתי מהמקצוע ב 94 למדתי בישול בארץ ובחול והיום אני שף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...