Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נכנס בי חיידק החמוצים תוצרת בית. בעוד אני כותב את הפוסט הזה נחות להן על המדף במטבח שתי צנצנות של לימונים שנכבשים לאיטם וצפויים להיות מוכנים תוך ימים ספורים (המתכון מכאן).

בינתיים, קיבלתי תאבון והתחשק לי לכבוש גם שיני שום. יש ברשת מתכונים, אבל איכשהו אני מקבל את התחושה ששום דבר ממה שראיתי עד כה אינו הדבר שאליו אני מנסה לכוון - שן שום רכה ונימוחה ששוחה בשמן זית וטעמה שומי אך אינו מסוכן לסביבה - ולא שיש לי בעיה עם שום בתצורתו הגולמית, אבל צריך להתחשב גם באישה, שדי סובלת מהריח שנודף ממני בכל פעם שאיני משתלט על יצרי ובולס בהנאה כמה שיניים חיות.

To make a long story short:

אם יש לכם מתכון לשום כבוש/מוחמץ (יש בכלל הבדל בינהם?) מהסוג שאני מחפש - אודה לכם את תשתפו אותו פה. כמו"כ אשמח לקרוא ואולי גם לנסות כל מתכון שלכם למשהו כבוש: מלפפון, כרוב, הכל הולך, רק לא שטחים. פוליטיקה - לא בבית ספרנו.

תודה :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי בעבודה גיליון של בלייזר שבו יש כתבה על ירקות מוחמצים, אשתדל לזכור לשלוח לך אותה במייל ו/או להעלותה לכאן להנאת כולם.

אמא של גיסי מכינה אבטיח (!!!) מוחמץ, טעם מדהים עם שילוב המרקם הגרגירי של האבטיח.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שנה שעברה הכנתי מלפפונים חומוצים ויצא אדיר.

קודם כל צריך "מלפפוני אדמה", לפני כן בכלל לא ידעתי שיש דבר כזה, כי מלפפון נורמאלי לא אמור לגדול במגע עם אדמה בכלל.

קונים אותם בשוק (עדיין לא ראיתי באף סופר) והם אמורים להופיע ממש בקרוב, אחרי פסח.

שמיר, שום, אפשר פלפל חריף חתוך ומלח.

מרפדים את תחתית הצנצנת בשמיר, זורקים כמה שיני שום פנימה, מכניסים את המלפפונים שיהיו די דחוסים, זורקים פנימה את חתיכות הפלפל ועוד קצת שום, ממלאים מים עד למעלה, כמה כפות של מלח (לא זוכרת כמה בדיוק, צריכה לשאול שוב את אמא של החבר) מכסים בשמיר וסוגרים את הצנצנת לשבוע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מים רותחים, כף מלאה של מלח לכל כוס. כוס חומץ על כל ליטר מים פלוס קצת סוכר.

על זה להוסיף הרבה שום ופלפל חריף.

לתוך תערובת זו אפשר לשים מלפפונים( +שמיר, לימון, וכיו"ב למי שאוהב טעם מועשר) או כל ירק אחר...

השוס הכי גדול - כרוב ניצנים טרי(!).

זה יוצא כמו כרוב מוחמץ אבל בצורה של "חטיף". הולך נהדר בערב של בירה פיצוחים-חמוצים.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

הכי פשוט וטעים זה החמוצים המבושלים.

מים חומץ תבלין לחמוצים יחד עם גז ותוך כמה שעות יש לך אחלה חמוצים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

נהג לילה: אם תוכל לתת מתכון יותר מדויק אני ממש אשמח.

דניאל: כרוב הניצנים נשמע מאוד מעניין. אני מניח שאנסה אותו מתישהו.

מזכיר לכולכם שעדיין השום נמצא אצלי בעדיפות עליונה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מלפפונים- בדומה לאמור לעיל, ירק שום ושטה. יוצא נהדר.

עגבניות, דומה, רק לקנות עגבניות ירוקות לחלק כל אחת ל4 (לא עד הסוף, שהרבעים ישארו מחוברות) ולדחוף ביניהם את הירק והשום בשביל הטעם.

לגבי השום? אין כמו קונפי בשבילי, רך, נימוח וטעים- ולא משאיר עקבות לאחר מכן. הולך נהדר על סטייקים ושאר בשרים.

M-TECH E46

פורסם

איך מחמיצים גזר ועלים של כרוב לבן?

(שיצאו חמוצים וטיפה חריפים - לא מתוקים).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני מכין כך:

חותך גס כרוב, גזר, כרובית, גמבה, מלפפון, קולורבי וסלרי.

מסדר בסיר גדול את הירקות. בתחתית את הקשים יותר כמו גזר וקולורבי, ולמעלה את הרכים כרוב כרובית וסלרי. ביניהם שם שיני שום ופלפלים חריפים שלמים מיובשים. אפשר גם טריים. בשלב זה לא מכניס את המלפפונים והגמבה.

מכין תערובת של חומץ מים ומלח לפי הטעם. בגדול, חומץ:מים ביחס 2:1 ומשם לפי הטעם.

שם שתי כפות של תבלין לחמוצים, (אפשר יותר. לפי הטעם.) לפעמים נקרא גם תבלין לטורשי.

מוסיף את תערובת המים עד לכיסוי ומדליק את האש מתחת לסיר.

ברגע שמתחיל לרתוח (לא בעבוע! מספיק שנוצר בעבוע עדין מאוד עם קצף. אם המים יתחממו מדי הירקות לא יהיו פריכים) מכבה, מוסיף את המלפפון והגמבה כך שיכוסו במי הבישול ומשאיר להתקרר.

שידרוג משמעותי למתקדמים:

קונים שום פרסי מיובש, נקרא גם תום עג'ם או תום עג'מי, משרים במים יום-יומיים לפני ההכנה ומחליפים את המים אחת לכמה שעות. את ההשרייה לעשות מחוץ לבית. הריח בלתי נסבל (לי הריח עושה מגרנה).

במהלך ההכנה מפזרים אותו בין הירקות כמו את השום הרגיל.

אני אשמח מאוד אם תעדכן כאן איך יצא.

בהצלחה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...