Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאריך ההחלפה המומלץ הוא בין עשר לחמש עשרה שנים מיום הייצור, אך עדיין לא שמעתע על מישהו שהחליף כריות שלא נפתחו....לדוג אם צריך להחליף כריות בשברולט קורסיקה 92 זה יעלה יותר מכל האוטו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם יש לכריות האוויר תאריך החלפה מומלץ או שהם טובים ללא הגבלת זמן מיום יציאת הרכב לכביש.
מה שמעניין הוא שכל יצרן של מערכות כריות אויר טוען אחרת, למרות שהמערכות הפירוטכניות די זהות.

רוב היפניות, היצרנים דורשים בדיקה כללית אחרי 10-15 שנה, כל שנתיים שלוש.

היצרנים הארופאיים דורשים, החלפה של כל הכריות והמותחנים כל 10-15 שנה.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

על פי ספר הנהג, יש להחליף כדורים פירוטכניים של מערכת כריות האויר והקדם מותחן כל 10 שנים. אולם, במוסך מורשה סיטרואן אמרו לי שזה יקר (~ חצי ממחירון הרכב) והם לא עשו זאת לרכב שלא נפתחו בו כריות האויר (כלומר עבר תאונה).

אני בדילמה גדולה, כי מאוד חשובה לי רמת הבטיחות ברכב. האם למישהו יש מושג\נסיון במערכת של כריות אויר בסיטרואן, ואמינותה אחרי יותר מ 10 שנים, או בכלל ידע בנידון.

תודה

פורסם

כרית אויר יש להחליף כל 10 שנים או בתאונה חזקה אם הן לא נפתחו אבל אף אחד לא עושה זאת מחירי כריות+מחשב עולה יקר מאוד.

פורסם

בספר רכב של ס.לנסר רשום

שיש לבדוק כל 10 שנים. כאשר הגענו למורשה לבצעה טיפול גדול, הכולל בדיקה זו,

נאמר לנו שאין אפשרות לבצעה את הבדיקה אצלהם, ואנחנו היחידים שבקשנו את זה עד היום

או שאין להם את הציוד הדרוש, או שאין מספיק ידע

פורסם

נגעתם בנקודה רגישה שאין לה עדיין פתרון, רשמי לפחות.

כידוע שכריות האויר מכילות חומר נפץ הודף, וכמו כל חומר לאחר זמן מה הוא הופך להיות בלתי יציב ולכן הוגדר לכריות אויר אורך חיים.

במילניום הקודם, כאשר כריות האויר החלו לצוץ בכל רכב הייתה דרישה של יצרני כריות האויר להחליף או לבצע בדיקה לכל ההתקנים הפיירוטכנים אחרי 10 שנים, ברור שמדובר בהוצאה כבדה לכיס אך 10 שנים היה עוד רחוק ואף אחד לא ממש נתן את הדעת על זה.

לאחר שעברו 10 שנים (זה היה בערך לפני 3,4 שנים) יצרני כריות האויר ביצעו בדיקה מקיפה לחומרי הנפץ וקבעו ש 15 שנים זה עדיין בסדר וחומרי הנפץ עדיין עמידים ותקינים ופעולת פתיחה כריות אויר מהירה עפ"י התקנים.

עכשיו קרב היום שבו 15 השנים יעברו ושוב יערכו בדיקות לעמידותם של החומרים המסוכנים. נחכה ונראה.

אני בכל אופן חושב שאך אחד לא יחליף כריות אויר על דעת עצמו אחרי 15 שנים ואולי השלטונות יקחו אחריות על הנושא ויגדירו שחיי הרכב הסתיימו ויש לגרוט אותו ואת כריות האויר שבתוכו לאחר זמן מוגדר, כמו השבתה, כי עלות החלקים תהיה דיי גבוהה יחסית לעלות הרכב.

פורסם

אני לא מאמין שמישהו יגרוט רכב בן 15.

מה שאני כן מאמין, שרכב בן 15 לא ייחשב לפי הביטוח כאילו יש בו כריות אוויר - מה שיעלה את מחיר הביטוח.

• תוכן חדש...