Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון כן כי אתה לא מגיע כנראה לתחום שבו צריכת הזרם מביאה אותך לקריסה של מערכת החשמל או סכנה לרכיבים.

אבל גם לא רצוי להיות קרוב מידי לגבול הערכים הכוללים של הפיוזים כי סה"כ אתה מספק זרם לשני צרכנים גדולים יחסית על חוט חשמל שבמצב קיצון עלול רק לספק אחד מהם - השאלה היא אם באמת אתה בכלל מתקרב למצבים האלה או לא.

אני למשל - אפילו לא קרוב לכך, גם בעוצמות הגבוהות שאני שומע בהן כשאני עומד בסרק המתח של האלטרנטור נשאר יציב על 13 וולט, אין הבהובי אורות או מפלי מתח נצפים\מורגשים.

הסאב וופרים שלי, שניהם ביחד - עדיין נמצאים באזור ה"צנוע" של התחום הזה ולאחרונה גם חתכתי והעפתי את הטוויטרים מעולמי.

יחידת הראש שלי הינה טאבלט שצורך במקסימום 2A (ואכן צורך אותם) ועוד DAC וHDD שביחד כנראה מגיעים גג לאזור ה3A צריכה

אני לא מנגן טרקים עם באס מתמשך בסיגנל גבוה ולא מתמקד על תדר אחד בודד בתחום התדר הזה.

הסיבה רק שבכל זאת במצב כזה רצוי שכן תמדוד אם אתה מתקרב לשיא הצריכה שהתשתית שלך יכולה לתמוך בה היא בגלל הפיקים הרבים שיש במוזיקה, פיקים שבהם אם התשתית שלך לא "רחבה" מספיק המגברים שלך עלולים להכנס לרוויה בגלל שלא הגיע להם מספיק זרם בזמן הנכון ושם אתה פוגש באויב מספר אחת של מגברים ורמקולים - THD.

שוב, עדיין מדובר במצבי קיצון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדי.

אתה מדבר על מערכת שתעבוד קבוע על 100A ומעלה. מאיפה החשמל?

כי עם רק המערכת היא 100A איפה הצרכנים של הרכב.

הבעיה לא תהיה הכבל. ולא הפיוז.

המצברים/ אלטרנטור

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם היא אכן תעבוד קבוע על 100A - אני מאוד מפקפק בכך - לזה אני מתכוון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי ברכב יש כבל 4 גייג' cca של קנו ואני מריץ עליו:

מונו של 1400 וואט שמגביר סאב 15 ב1 אוהם

מגבר שני ערוצים של 400 וואט

מגבר 4 ערוצים של 360 וואט

מחשב ופרוססור.

מצבר מקורי ושלושת הגדולים

הכבל לא מתחמם ולא נשרפים פיוזים.

בשיפוצים...

פורסם

זה שלא נשרפים פיוזים ולא מתחמם הכבל לא אומר שאתה ממצה את הפוטנציאל של הציוד שלך. כשאני הוספתי ברכב הקודם הרצה נוספת של 0 גייג' והוספתי מצבר פריקה עמוקה היה מיד שינוי מורגש בתפוקה , היה שיפור גדול בעצמה ובשליטה על האלמנטים. יכול להיות שפשוט מערכת החשמל שלך כרגע לא מסוגלת לייצר מספיק אמפרים כדי שישרף פיוז או יתחמם הכבל.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

כתבת לבד.

הוספת כבל ! + מצבר גדול. הוספת כוח !

עכשיו לך לרכב שלך. ותנתק מצבר אחד.

יעזור שיש לך שני כבלים של 0G?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

איפה כתבתי שלא הוספתי כוח?

רציתי להבהיר את הנקודה שאי אפשר לנצל את הציוד (כשהוא בעל הספק גבוה) בלי תשתית בריאה, שזה כולל גם כבל מתח בין היתר.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

תוספת כי לא מצליח לערוך.

הרושם שאני מקבל פה הוא שאנשים חושבים שאם לא נשרפים פיוזים המגברים מקבלים את הכוח הדרוש להם וזה ממש לא נכון.

פורסם

זה ברור. אבל הוא עם מצבר רגיל ( גג יהיה עם מצבר בודד ג'ל / פריקה עמוקה)

ומערכת חשמל סבירה (90A-120A ) אלטרנטור

פורסם

אלי, אם אני מוסיף מגדש טורבו למנוע שלי, אוטומטית קיבלתי יותר כח? לא. קיבלתי עוד כח זמין, אבל עד שלא פתחתי את המצערת לא ניצלתי את התוספת של המגדש.

עכשיו נשווה את המנוע למערכת חשמל. אם לא חיזקתי את המנוע, אני עלול לגרום נזק כתוצאה מהתוספת כח של המגדש. אבל אם אני רק מידי פעם פותח מצערת ובונה גדישה בשביל סתם לדוגמא עקיפות ועליות לא ייגרם נזק, אבל הבלאי יהיה יותר מואץ.

אז לרבים פה יש מגברים המסוגלים למשוך מעל ה2000 וואט, ויש להם כבל חשמל ופיוז שמיועדים ל1000 וואט. על פיקים רגעיים הם לא ישרפו את הפיוז והכבל לא יתחמם, אבל ברגע שהווליום עולה, החום עולה, הדרישת כח עולה והסיכוי לשרפה גדלה משמעותית.

אגב כבר מדברים על גודל הפיוז הראשי. מישהו ציין שכבל 0 עם פיוז 100 אמפר זה כמו צינור גדול עם כניסה קטנה. טעות. הפיוז אינו מגביל את הכח, ואף פעמים רבות מאפשר מעבר של זרם יותר גבוהה כשזה רגעי. בנוסף, הפיוז נועד להגן על הכבל ולא על המגברים. למגברים אין פיוזים עליהם בשביל היופי. הפיוז הראשי מגן אך ורק על הכבל הראשי.

גודל הכבל הראשי צריך להיבחר לא לפי צריכה ממוצעת, אלא לפי צריכה מקסימלית של הרכיבים. והפיוז הראשי נבחר לפי הכבל הנבחר.

פורסם (נערך)

אבל!

נגיד ויש לנו מגבר של 1500W + 400W + 200W.

וזה מחובר עם כבל 00G. ויש לו פיוז של 250A.

אבל יש לו מצבר רגיל 72A / 56A ויש לו אלטרנטור של 120A

מה זה יעזור לו?

שיגביר עד מחר. המערכת חשמל תקרוס לפני התשתית.

ועכשיו יש לו כבל 4G. עם פיוז 100A.

ולפיק של 5 שניות לא יקרה לכבל אגב גם לפיק של 5 דקות לא יקרה כלום לכבל. אולי אחרי 30 דקות. שהכבל רותח (אבל הפיוז מזמן ישרף)

אגב לפי טענתך. אני צריך כבל 4G למגבר של 600W. למרות שמעשית מחוברים עליו 4 טיווטרים של 50W. ??

* זה שפיוז ה"ראשי" הוא להגן על הכבל. זה ברור.

וזה הערך שלו זה לפי הכבל. ולא הרכיבים זה ברור.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

פורסם

מה שאסיף אומר זה שרכיבי המערכת לא יכולים למשוך יותר זרם ממה שתשתית החשמל מסוגלת לייצר וזה כל כך נכון וברור, בסופו של דבר לשים צרכנים גדולים על מערכת חשמל גדולה (גם אם יש מצבר גדול שמסוגל להתמודד עם צריכה רגעית או אפילו צריכה רגעית אבל מתחדשת (מוזיקה לאורך זמן) - מערכת החשמל פשוט תקרוס מהר יותר.

כמה יותר מהר? זה כבר תלוי בתנאי החיים האמיתיים - החישובים כאן נראים לי קצת קיצוניים ומגיעים יותר מתחום שקשור לSPL ולא למוזיקה יומיומית.

אם המוזיקה היומיומית שלכם היא WOOFER COOKER - אז יש לנו כאן בעיה אמיתית של תשתית חשמל.

האם המגברים באמת מגיעים לניצול המלא שלהם? - רוב הסיכויים - לא.

אבל שאלה יותר נכונה תהיה - האם הם צריכים להגיע לניצול המלא שלהם? - זה כבר תלוי בסוג המוזיקה ובעוצמות השמע. האם באמת הרמקולים צריכים כל כך הרבה הספק בכדי לתת את מלוא התוצאה שלהם במוזיקה יומיומית?

לפי ההתקנה, הרכיבים והרכב של פותח השרשור - לא נראה לי שהוא מכוון לשם אלא למקום הרבה יותר רגוע, יום יומי.

וטוויטרים של 50 וואט לא אומר שהם באמת צורכים אותם מהמערכת - אפילו לא קרוב - זה רק החום שהמגנט מסוגל לספוג לפני שמתבצע נזק מוטורי לרכיב.

אני לא מפריד בין מערכת חשמל לבין תשתית דרך אגב - בעיניי אלטרנטור ומצבר הם חלק בלתי נפרד מהחיווט.

בסופו של דבר זו גם הסיבה שאני בוחר בדרך כלל ברכיבים מוגברי הספק - הנה דוגמא לתכנון המערכת שלי

אלטרנטור 120A ומצבר 62 אמפר שעה - במקסימום אני אמור לראות משהו כמו 180 אמפר?

מן הסתם חלק מהזרם הזה צריך ללכת למנוע, לאורות, למזגן מה שאומר שאחרי כל זה מה שישאר למערכת כנראה לא יעבור זרם שכבל 2 גייג' יכול להעביר דרכו בהגזמה - הלכתי על כבל 4 גייג' עם פיוז 80 אמפר רק בכדי להגביל את העורק הראשי שהולך למערכת כי אני לא רוצה לעבור את מידת הזרם המתמשך הזה על מערכת חשמל מקורית.

עכשיו - בואו נביט לרגע במגברים

מגבר אחד שמוצהר להוציא 300 וואט ב4 אוהם

מגבר שני שמוצהר להוציא או 900 וואט או 180 וואט (אל תשכחו שהלווייתן הוא מגבר שיש לו שתי מסילות מתח והוא מסוגל לעבוד בשתי רמות הספק שונות על פי דרישה)

אבל באיזה רמקולים אני משתמש ואיזו דרישה הם הולכים לייצר כלפי המגברים?

מזכיר לכם בנקודה הזו שאמנם המגבר הוא צרכן אבל הוא גם ספק אבל מה שהוא מספק לרמקול זה ע"פ דרישה - הרמקול הוא זה שמציב את הדרישה להספק כלפי המגבר והמגבר מספק את זה לרמקול לפי הצורך ובהתאם - מושך ממערכת החשמל.

(שמתם לב אולי שלרוב המגברים יש גם נתון צריכת זרם בIDLE? - זה מה שהם צריכים בכדי לשמור על הרכיבים חמים - הם לא מושכים כל הזמן את הזרמים שאתם חושבים עליהם למעט כמובן מגברים בקלאס אצילי כמו קלאס A שימשכו הרבה יותר - כל הזמן, כל הזמן!)

המגברים שלי הם קלאס D נמשיך בזה.

יש לי שני סאבוופרים 8 אינטש צנועים מאוד בדרישות ההספק שלהם.

וופרים קצת פחות צנועים אבל בכל זאת חתוכים ב1.2 קילוהרץ ולכן יעילים יותר בניצול האנרגיה ובהמרת לאות קול (פחות תחום תדר לייצר == יותר כוח בתחום תדר מצומצם)

חסכתי לעצמי את הצורך בטוויטרים והמידריינג'ים שלי בפועל הם מידריינג'ים 2 אינטש שלא דורשים הרבה הספק וגם הגבלתי את הגיין בגלל מגבלות רעש במערכת.

אני עומד עם הרכב בסרק והמתח יציב על 13V לפעמים יורד קצת לאזור ה12.8 בעוצמות גבוהות שלי, כבר לא נעים בהן

המסקנה שלי היא שמערכת החשמל שלי חזקה מספיק בכדי לספק את הדרישה למערכת - אם הייתי רואה נפילות מתח, הבהובי אורות, מצברים שנגמרים מהר מידי - הייתי כבר מבין שיש כאן צורך בשדרוג אלטרנטור ובהוספה של מצבר גדול יותר שגם פורק מהר יותר - אבל זה לא נראה המצב.

ובגלל זה אני אומר לבעל המערכת - תתקין את הרכיבים ותבחן היטב את התנהגות המערכת בהדרגה ובאיטיות - אם באיזשהיא נקודה אתה רואה סממנים לתשתית חלשה - תשפר תשתית. אם לא וגם בשימוש היותר קיצוני שלך אתה לא רואה בעיות - אז אתה לא חייב.

דרך אגב - לא כל שיפור חייב להיות בהכרח אלטרנטור או מצבר גדולים יותר - יש עוד פתרון כמו רגולטור מקצועי, תחנת כוח

שתי חברות מעניינות שראיתי אותן מייצרות מוצרים כאלו הם HELIX וPHONOCAR

Pioneer TS-X150

פורסם

אני אמרתי את זה לגבי פיוז קטן לכבל בעל יכולת העברה גדולה. תוך כמה זמן נשרף הפיוז בזרם גבוה? מה שנקרא קושר ניתוק. כמה זמן כבל יכול להחזיק? רצוי יותר מזמן ניתוק.

לכן, פיוז מגביל אותך לזרם מבויים. אני יכול להוכיח זאת מחוק חשמל אם צריך.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

טוב אז יש התקדמות :)

אתמול יצא לי לשמוע את ה idmax12 באדיבות דן (תודה רבה לך).

בגדול זה הכיוון סאב יפה מדויק ויודע לתת בראש שצריך.

הבעיה הגדולה ביותר היא שתיבה גדולה יחסית :(

אשמח להמלצות מהסגנון , כמו כן דן המליץ בחום על ה es300 אשמח לתגובות בנושא.

תודה :)

2017 Type R

פורסם

אני מאוד אוהב את הidmax סאב מעולה . לא יודע באיזה תיבה ראית אותו ,אבל אם זה היה בפורטד אז תיבה אטומה תהיה קטנה יותר(ברור גם שהסאונד שהסאב יפיק יהיה שונה). הes300 סאב טוב, עניין של טעם אבל לדעתי לא מתקרב לidmax . תבדוק גם לגבי dc lvl2 לא פראייר ולא צריך נפח גדול כ"כ .

• תוכן חדש...