Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי לתיבה ידנית לפני כשבוע אחרי 6 שנים על אוטומט.

המעבר היה די חלק חוץ מהנהיגה בפקקים/מהירויות נמוכות, שם אני לא מרגיש שאני סגור על ההילוך המתאים.

נגיד שאני נוסע בפקק והמהירות היא 10-20 קמ"ש.

אם אני נשאר על הילוך ראשון, באיזור ה- 15-20 קמ"ש אני כבר על 2500 סל"ד.

אם אני מעביר לשני, אז ב- 20 קמ"ש אני על 1500 סל"ד. האם 1500-1000 סל"ד בשני לא גורם לבלאי למנוע? קראתי פה על פיח במנוע ושאר מריעין בישין.

ונגיד שהעברתי לשני ועכשיו אני צריך להאט קצת, ראשון לא נכנס עד שאני יורד מתחת ל- 10 קמ"ש.

יוצא שראשון לא נכנס, שני מרגיש כאילו גבוה מידי למהירות הזאת ואני פשוט מחזיק את הקלאץ' לחוץ ומתגלגל לאט ואם המהירות עולה, מאיץ עם שני ואם היא יורדת מכניס לראשון.

תודה רבה!

(נ.ב. יודע שנושא העברות הילוכים נטחן פה, אבל חרשתי חיפושים על הנושא, מצאתי קצת, אבל לא בדיוק את השאלה שלי)

פורסם

בפקקים אני מציע לשלגב הילוך ראשון ופשוט לתת לרכב לגלוש,בלי ללחוץ על הגז,ככה אתה לא תהיה גבולי.

לפעמים גם לי קורה מצב כזה שזה לא זה ולא זה,אני פשוט משלב לניוטרל והרכב גולש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם בעיני עדיף להישאר בראשון. לפעמים עדיף להישאר בהילוך מסוים עוד שניה, גם אם הוא יוצא מטווח מהירות המנוע (סל"ד) הרצוי, כדי לחסוך "שיטוט" מיותר הלוך וחזור בין ההילוכים. העלאה רגעית להילוך שני רק כדי לרדת שתי שניות מאוחר יותר חזרה לראשון - היא מיותרת. הישארות בראשון תאפשר גם האטה יעילה עם המנוע.

עצה קטנה לגבי עומסי תנועה: כשאתה רואה או מבין שהתנועה מתחילה להידחס, החל להאט בעדינות ומראש ובכל מקרה - נסה להמשיך להתקדם, גם אם במהירות אפסית, לאורך כל הקטע העמוס. הדבר יחסוך לך שחיקת מצמד, עבודת הילוכים, יאפשר לך ובעיקר לטור המכוניות מאחוריך לצאת מהר יותר מהקטע העמוס וממש "להזרים" את כל התנועה, וגם הסכנה לפגיעה מאחור תהיה קטנה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנהג הישראלי רגיל להשתמש בשיטת ה"גז עד הברקס"- ברגע שמשתחרר קצת הפקק לנסוע מהר ואז לבלום כשהפקק נעצר שוב.

נהג טוב, ובמיוחד כזה שנוהג על הילוכים, ינסה לקרוא את הכביש ואת מצב התנועה ולתכנן את הנסיעה שלו כך שהוא ינסה להשאר כמה שיותר בתנועה, גם במהירות נמוכה. כלומר אם באפשרותך לנסוע קצת יותר לאט בפקק כדי לתפוס יותר מרחק מהרכב שלפניך ולגלוש אליו הדבר יעזור גם לשחיקה של מכלולים שונים ברכב, גם לצריכת הדלק שלך וגם לרגל שלך שלא תצטרך להיות לחוצה על הקלאץ' כל הזמן.

כמובן שאין להגזים ולפתוח מרווח ענק מהרכב שלפניך, הדבר צריך להיות בהתאם למהירות התנועה ולמצב המכוניות על הכביש.

לגבי העברה טכנית של ההילוכים- אני מציע לך דבר ראשון לפרסם את סוג הרכב שאתה נוהג בו ושנה כדי שחברי הפורום יוכלו לזהות אם הבעיה היא בך או ברכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

זה תמיד מרגיש לי מוזר להשאר בראשון, כי כשעוזבים רגל מהגז בראשון, הרכב מתנדנד קצת קדימה אחורה (מניח שכולם מכירים את התחושה).

כשאתם בהילוך ראשון, באיזה מהירות סיבובי מנוע אתם מכניסים קלאץ'? כלומר כמה נמוך אפשר למשוך בראשון בלי לגרום נזק?

עריכה: סוויפט 2014, אני מניח שהבעיה לא ברכב ;)

עריכה 2: אני חושב שגם באוטומט הייתי משתדל לגלוש ולא להצמד, במיוחד עכשיו עם הילוכים. אבל בטח כולכם מכירים את זה שהרכב מהנתיב ליד מחליט שהנתיב שלך זז יותר מהר רק כי הרווח שהשארת נראה לו פסיכולוגית כאילו אתה בנתיב המהיר.

והלך כל התכנון של מהירות הנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי niger21
פורסם

כל עוד המכונית גולשת (בתנועה), אין שום בעיה להיות בשני. בפקקים אני או בשני או בראשון ללא גז והמכונית גולשת בעצמה. הבחירה בין ראשון לשני תלויה במהירות הזחילה הרצויה בהתאם למרחק מהרכב שלפני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני לא רואה סיבה להיות בהילוך שני. כל עוד מדובר ברכב חדיש (ממכונית עד משאית כבדה) ההילוך הראשון לא קשה יותר לשילוב מההילוכים האחרים, ולכן במידה והוא ההילוך הנדרש מומלץ לנהוג בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פות"ש, לא נהגתי על סוויפט ידנית, אבל נשמע לפי מה שאתה מתאר שההילוך הראשון אצלך הוא מאוד קצר ויש חור, שלא לומר בור, בין ההילוך הראשון לשני.

ההרגשה הקופצנית בעת שינוי מצב דוושה בהילוך ראשון מוכרת ומובנת, צריך לפתח עדינות.

כל עוד המכונית גולשת (בתנועה), אין שום בעיה להיות בשני. בפקקים אני או בשני או בראשון ללא גז והמכונית גולשת בעצמה. הבחירה בין ראשון לשני תלויה במהירות הזחילה הרצויה בהתאם למרחק מהרכב שלפני.

גם אני נהגתי כך (לצערי לאחרונה הרכבים שלי אוטומטיים) בהתאם לגיר ואופי המנוע, צריך לראות עד איזו מהירות אפשר לרדת עם ההילוך השני, וגם אני מעדיף את ההילוך השני על פני הראשון, כל עוד הרכב בהתקדמות, בהתאם לשיפוע (במיוחד במישור/ירידה קלה) ובהתאם למהירות ההתקדמות הכללית של העומס (זחילה איטית לעומת עצירות).

נשמע שפות"ש היטיב לאבחן את המצב ברכבו.

פורסם

אני דווקא לא חושב שיש חור בין ההילוכים:

הילוך ראשון - 30 קמ"ש - 3000 סלד.

הילוך שני - 30 קמ"ש - 2000 סלד.

החפיפה היא בתחום שבין 20 ל- 30, שם אפשר לשחק בין ראשון לשני.

הבעיה שלי היא במהירויות יותר נמוכות - 20 ומטה.

היום בדרך לעבודה גלשתי בראשון בלי להעביר לשני בפקק, פתחתי קצת יותר פער מהרכב שלפני, אבל סה"כ היה הרבה יותר טוב, פחות העברות הילוכים.

באיזה סל"ד מינימלי כדאי להכניס קלאץ'? כמה נמוך אפשר למשוך את הראשון? בהרגשה שלי, קצת מתחת ל - 1500 המנוע מרגיש שהוא "רוצה" ניתוק.

מצד שני, ברכבים אוטומטיים, הרכב עובד בכיף בטווחים של 1000-1500. או שרכב אוטומטי הוא לא בר השוואה בכלל?

פורסם

אני יודע שקשה לתת מספרים מדוייקים, אבל הילוך ראשון 30 קמ"ש 3000 סל"ד לא מסתדר עם מה שרשמת בהודעה הראושנה. אם כך המצב, נשמע שאתה מסתדר יותר טוב במשחקים עם ההילוך הראשון כאשר הקלאץ' מחובר לחלוטין (לא לחוץ, ורגל לא נוגעת בקלאץ'), עד למהירות מסויימת. 1500 נשמע הוגן, באמת צריך לשמוע את המנוע ולהרגיש ברכב שלך מה מתאים.

תיבת הילוכים אוטומטית "רגילה" (קלאסית, פלנטרית) באמת לא בת השוואה, שם המצמד הדראולי ולא נשחק מהפרדה חלקית. לדעתי רק במצבים כאלה היתרון הגדול של תיבה אוטומטית רגילה: היא מאפשרת גלישה איטית ונינוחה לאורך ק"מ רבים (אלא אם מדובר בעלייה בשיפוע, אבל בנסיעה רגועה השמן בתיבה לא מתחמם יתר על המידה ולא ניזוק).

פורסם

הילוך ראשון אתה מושך עד 3 אלף? על איזה רכב אנחנו מדברים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מושך עד 3 אלף, מתגלגל איתו בפקק באיזור ה- 1500-2000. סוויפט ידנית.

Eily - צודק, 3000 בערך ב-25 קמ"ש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ בגלל שאלה נוספת שיש לי בנושא הקלאץ':

עד היום תמיד הייתי מתחיל את תנועת ההרמה של הקלאץ' ע"י הזזה של מפרק כף הרגל, ורק בסוף מרים את כל הרגל ומניח בצד.

התנועה מאוד מדוייקת בצורה הזאת, אבל בעייתית כאשר צריך להרים קצת קלאץ' ואז ללחוץ שוב (בפקקים, חניות וכו')

הבעייתיות היא שכאשר מרימים את כף הרגל קצת ואז מחזירים, כף הרגל לא חוזרת לאותו מיקום על הדוושה, ואחרי פעמיים כאלו אני מוצא את הדוושה מונחת לי במרכז כף הרגל.

היום ניסיתי לעבוד בצורה שונה - להרים את כל הרגל מההתחלה (כלומר לעבוד מהתחלה עם מפרק הירך). זה פתר את הבעיה של מיקום הדוושה, אבל מרגיש לי פחות רגיש ומדוייק מבחינת הנקודה של הקלאץ', וגם מרגיש קצת עייפות בשרירים.

איך אתם לוחצים? יש צורה מומלצת?

פורסם

עם הזמן תלמד שבפקקים או לפני רמזור אדום כשאתה מרחוק כדאי להשאיר את הרכב כמה שיותר בתנועה גם אם זה אומר לנסוע לאט יותר ולהוריד הילוכים.

לפעמים בפקקים אם זה במישור פשוט מעביר לניוטרל ונותן לו לגלוש, אם זה בירידה ניוטרל או הילוך שני(תלוי בשיפוע) ואם זה בעלייה חזקה אז פשוט להישאר על ראשון במהירות נמוכה(בקצב התקדמות נמוך מאוד) ורגל על הקלאץ' כל הזמן, שני לפעמים יהיה נמוך לו מדי.

דרך אגב. ברכב עם מנוע כמו שלך כדאי להעביר על שני. ישנה בעיה מוכרת ברכבים עם מנועים קטנים שיוצרים בלאי מואץ בקלאץ'. בעיקר כאלה שנוסעים הרבה בתוך העיר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...