Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי - בהמשך לאתמול, שאלת המשך אולי קצת מוזרה...

אני כרגע חסר רכב ומתלבט בין מספר אופציות. אשמח לתובנות:

1. יאריס חדשה - מבין כל הסופור-מיני שיש כרגע בשוק, היאריס עושה עלי את שילוב הרושם הטוב ביותר (גודל/חסכון/אמינות/5 שנות אחריות) - אז אם אני אחליט לקנות רכב חדש, כנראה שזה יהיה הכיוון שלי.

2. מהסתכלות שלי על שוק המשומשות, הפונטו עושה עלי רושם יחסית טוב מבחינת מחיר/חסכון/מראה ועוד. אני רגיל לגיר רובוטי, אז מבחינתי זה דווקא יתרון. יש מספר הצעות בלוחות שנעות בין 35-45K לפי שנה (2008/2009) ואבזור.

3. אני יכול לקחת CITROEN C3 מהעבודה. זה יעלה לי בהפסד של משהו כמו 3000 ש"ח (נטו+תנאים סוציאליים) לפני חישובי תועלת (דלק/טיפולים/ביטוח וכו). ההערכה שלי היא שהעלות הסופית תהיה משהו כמו 2000-2200 ש"ח לחודש (בהשוואה לפרמטרים של היאריס). אמנם אני "מפסיד" כאן את השווי של הרכב בתום התקופה, אבל מרוויח שקט נפשי אולטימטיבי (איך מתמחרים כזה? :))

בקיצור - אני בדילמה קשה ואשמח להערות והארות..:)

פורסם

כמה אתה נוסע בשנה? זאת שאלה שחשוב לענות עליה בבחירה בין ליסינג מהעבודה לבין רכב פרטי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

כרגע אני לא נוסע ממש הרבה - אבל נסיבות החיים יכולות להשתנות. הממוצע שלי היה 15000 ב-12 השנים האחרונות, אבל היו שנים של 20 ושנים של 10... מה גם, ברגע שיש רכב ליסינג, ייתכן שאעשה הרבה יותר נסיעות ארוכות לכל מיני מקומות...:) כבר עשיתי את החישוב בעצמי, וההערכה שלי היא כמו שכתבתי למעלה, שזה יעלה לי 2000-2200 ש"ח בחודש. מצד שני - אפס חרדות...

פורסם

אפשר גם דרך ביניים, של רכישת רכב משומש בן שנה.

אין את הדאגות שיש עם רכב משומש שנסע לא מעט ק"מ, אין את ההוצאה הכספית של רכב חדש.

חפש לך חברת השכרה שמוכרת יאריס בת שנה, ותוכל ליהנות מהנחה יפה של 15% על ההשכרה בנוסף על ירידת הערך שהתקבלה על שנה שהרכב על הכביש.

פורסם (נערך)

לפי כל החישובים שעשיתי, כדאיות רכב ליסינג עוברת באזור ה- 25K ק"מ לשנה, כמעט כפול ממה שאתה עושה.

כמובן שכשאתה לוקח ליסינג, יש לך את הסעיף של "שקט נפשי" שהינו סעיף סובייקטיבי - יש אנשים שיתמחרו אותו ב- 1000 ש"ח לחודש ויש כאלה שהוא לא שווה להם אפילו 100 ש"ח. זו שאלה אישית, רק אתה יכול לענות עליה.

אם תחליט ללכת על רכב פרטי, אני חושב שטויוטה יאריס זו אופציה מצוינת (בדגם החדש כמובן).

אם תמצא כזו כיד שניה מפרטי במצב חדש, כנראה שתצטרך לשלם מעל המחירון בגלל שאין אותם עדיין בשוק וגם המוניטין והביקוש גבוהים.

אם אתה יכול להרשות לעצמך, אני חושב שלקנות כזו חדשה זו אופציה מצוינת.

עריכה אחרונה על ידי Random
עדכון
  • תוכן חדש...