Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותגי אופניים? וK2 בפרט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע, אם אתה רוצה להשקיע 5000 שח על מתלה מגבות אף אחד לא יגיד לך לא לעשות את זה.

אבל אתה פתחת שרשור במטרה להתייעץ. אז תקשיב למה שאומרים לך אנשים שכבר עברו את המסלול שאתה מתחיל עכשיו.

אני התחלתי במסלול דומה אחרי הצבא. הלכתי לחנות שמשכירה אופניים וקניתי אופניים משומשים ב300 שח. בלי בולמים בכלל. אחרי שקרעתי להם את הצורה בשטחים קשים מאוד, הבנתי שאני בעניין. אחרי מס שנים קניתי אופניים למתחילים בכמה אלפי שקלים.

היום אני רוכב על אופניים של 5 ספרות. וזה אחד הזוגות...

המסקנה - קח זוג אופניים בסיסי, תתחיל לרכב שנה שנתיים, ואז תחליט מה הלאה. אם תחליט שזה זה, ויהיה לך סכום כמו שאתה עומד להוציא על המרידה שהבאת, תוכל לפתוח את אתר הרים או יד 2 ולמצוא אופניים משומשות ברמה גבוהה הרבה יותר מהמרידה.

מצד שני אתה יכול לקחת את המרידה. הן ישרתו אותך נאמנה בשנים הקרובות לשימוש שתארת. המכלולים וכל השאר סבירים ביותר (אולי הבלמים פחות אבל מספיקים). ואז עוד כשנה תגלה שהאופניים מעלים אבק באיזה מרתף. לא חבל??

עופר

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מה הבעיה לנעול את הבלם האחורי בשביל תרגול הטכניקה?

ואז כשפשוט בא לך להתפנק בנוחות מחזיר את הבלם..

עופר

המחיר כאן לא באמת משנה..יש לי 25%+12% הנחה

כמו כן אני יכול לשלם עם הנקודות חבר שלי והיתרה (אם בכלל)

לשלם. ולכן לא משתלם בכל היד 2 למיניהם .

אחרי הכל סתם דוגמה יוצא אזור 3700

האם יד 2 בטווח הזה ניתן לקבל משהו באותה הרמה?

נכון השרשור, בשביל לברר ולהתייעץ מכל הכיוונים כדי להבין מה באמת אני צריך..

עריכה אחרונה על ידי MaDxXx
פורסם

גם כשהבולם האחורי נעול אתה עדיין סוחב את עודף המשקל (של האופניים) ומקבל שלדה פחות קשיחה.

עפר, לא אמרתי שבז"ק אתה עובד פחות קשה. אם תשתמש נכון בבולמי הזעזועים הביולוגיים שלך (תקפיד על ברכיים כפופות ומרפקים חופשיים) תראה איך כמעט ולא תרגיש את הדברים שציינת. זה לא אומר שאין יתרונות לש"מ והם הולכים ליותר משמעותיים ככל שהשטח טכני ומורכב יותר אבל כבר לא מדובר על רכיבות של רוכבים קלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מה הבעיה לנעול את הבלם האחורי בשביל תרגול הטכניקה?

ואז כשפשוט בא לך להתפנק בנוחות מחזיר את הבלם..

עופר

המחיר כאן לא באמת משנה..יש לי 25%+12% הנחה

כמו כן אני יכול לשלם עם הנקודות חבר שלי והיתרה (אם בכלל)

לשלם. ולכן לא משתלם בכל היד 2 למיניהם .

אחרי הכל סתם דוגמה יוצא אזור 3700

האם יד 2 בטווח הזה ניתן לקבל משהו באותה הרמה?

נכון השרשור, בשביל לברר ולהתייעץ מכל הכיוונים כדי להבין מה באמת אני צריך..

יד2 זו בעיה נפרדת.

באופניים שרוכבים שטח יש הרבה חלקים מתבלים תדירות וכאלו שפחות. קנייה של אופניים משומשים מצריכים מישהו שיודע לבדוק ולהסתכל, כי יישור קו יכול להיות עסק יקר.

אני לא יודע איך מתנהגים אופני שיכוך מלא עם בולם נעול. אני רוכב רק זנב קשיח שנים, ואין לי חשק לנסות משהו אחר. אני עושה איתם כל מה שאני רוצה ונהנה. אני יכול לאמר לך בוודאות שכדי לרכב על דרכי עפר לא צריך שיכוך מלא. זה בזבוז כסף. בכסף הזה אפשר לקנות זנב קשיח משובחים.

בזמנו לקחתי מרידה 26", שיכוך מלא לסיבוב קצר בעיר. הישיבה היתה זקופה מדי והשיכוך מתנדנד מדי.

תראה, יש לי חבר עם מרידה 26" זנב קשיח שעלו כמו האופניים שהראו לך, לפני 3 שנים בערך. האופניים קלים. יש חישוקים קלים (כמה שזה עושה הבדל!) והשלדה באמת יותר קלה. בסה"כ הם שוקלים כ-2 עד 3 ק"ג פחות מאופני שיכוך מלא בתקציב הזה. זה ה-מון וזה כל כך מורגש בזריזות שלהם ובעליות.

אני, שרוכב להנאתי, מעדיף 29. זה יותר נוח.

הוא בחר את שלו ואני את שלי אחרי שניסיתי קצת והתקבעתי על מה שמתאים לי.

אתה ישר רץ לסוף, לפני שרכבת מטר. קודם תרכב, אחרי זה תראה לאן הרגליים לוקחות אותך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גם כשהבולם האחורי נעול אתה עדיין סוחב את עודף המשקל (של האופניים) ומקבל שלדה פחות קשיחה.

עפר, לא אמרתי שבז"ק אתה עובד פחות קשה. אם תשתמש נכון בבולמי הזעזועים הביולוגיים שלך (תקפיד על ברכיים כפופות ומרפקים חופשיים) תראה איך כמעט ולא תרגיש את הדברים שציינת.

1. אתה מרגיש.

2. להשתמש בגוף דורש גם מיומנות ובעיקר כוח.

פורסם
OK, יותר טוב.

המרידה עם 24 הילוכים ובולם עדיף (לא ליגה, אבל לפחות עובד קצת. זה שבספשלייזד נראה לי עודפים של ענתיקה).

לבדוק עם הגלגלים במרידה עם דופן כפולה.

בדקתי, המרידה עם דופן כפולה.

במצב כזה אתה אומר לבחור מרידה?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
בדקתי, המרידה עם דופן כפולה.

במצב כזה אתה אומר לבחור מרידה?

חד משמעית - כן.

פורסם
מרגיש כן אבל הרבה פחות.

לגבי מיומנות הרי מזה התחלנו.

כן, אבל עדיין, חווית הרכיבה של הרוכב בשיכוך מלא שונה לגמרי. הרבה יותר קל לו. הוא צריך לזוז הרבה פחות ולהשקיע הרבה פחות כוח (ואני לא מתייחס לשטח בעייתי טכני, מספיק שטח קצת מג'עג'ע).

לי אין בעיה עם זה, אני אוהב את העמידה והתנועה עם האופנים. בשבילי זה חלק מההנאה. אבל מי שרק רוצה להתקדם... יותר קל עם שיכוך מלא.

נ.ב. אני רק רוצה לסייג בכך שאין לי מיומנות גבוהה ואין לי ניסיון בשיכוך מלא. לשם פרופורציה, אני עושה את בארי (כולל הצפוני) בכ-14.5+ קמ"ש ואת ריש לקיש + שמשית בכ-11 קמ"ש, בממוצע נטו.

אני רחוק מרמה של רוכבים שיודעים לרכב טוב.

פורסם

עכשיו אני יותר מבולבל מההתחלה..

המוח אומר ז"ק והלב ש"מ.

אולי אשאל אחרת, במידה והמחיר היה זהה יש מקום להתלבטות בכלל?

פורסם

בתור רוכב מתחיל כמוך אומנם כבר עם אופניים (אבל טרם רכבתי עליהם חוץ מסיבוב קצר בחניה של הבית) מחכה שהזוג של האישה יגיע גם....

כל החברים הרוכבים שלי אמרו תתחיל עם זנב קשיח בעל מכלולים טובים ותראה בכלל עם תתפס לעניין ותרצה להתקדם. על הדרך תרויח למידה של טכניקת רכיבה נכונה.

גם אני חשבתי על ההתחלה לקחת שיכוך מלא בסכום של כ8-10 אבל כולם הסבירו לי שאין טעם בשלב זה.

פורסם
כן, אבל עדיין, חווית הרכיבה של הרוכב בשיכוך מלא שונה לגמרי. הרבה יותר קל לו. הוא צריך לזוז הרבה פחות ולהשקיע הרבה פחות כוח (ואני לא מתייחס לשטח בעייתי טכני, מספיק שטח קצת מג'עג'ע).

לי אין בעיה עם זה, אני אוהב את העמידה והתנועה עם האופנים. בשבילי זה חלק מההנאה. אבל מי שרק רוצה להתקדם... יותר קל עם שיכוך מלא.

נ.ב. אני רק רוצה לסייג בכך שאין לי מיומנות גבוהה ואין לי ניסיון בשיכוך מלא. לשם פרופורציה, אני עושה את בארי (כולל הצפוני) בכ-14.5+ קמ"ש ואת ריש לקיש + שמשית בכ-11 קמ"ש, בממוצע נטו.

אני רחוק מרמה של רוכבים שיודעים לרכב טוב.

כאן אנחנו כבר סוטים לדיון אחר לגמרי. אם אתה מחפש להגיע בנוחות כשהרכב עושה את העבודה או נהנה מהרכיבה והתפעול. אישית גם מעדיף את המעורבות והאתגר ולא מחפש שהטכנולוגיה תשחרר אותי מזה כי אני לא יורד סינגל בשביל להגיע למטה אלא כדי להנות מהרכיבה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עכשיו אני יותר מבולבל מההתחלה..

המוח אומר ז"ק והלב ש"מ.

אולי אשאל אחרת, במידה והמחיר היה זהה יש מקום להתלבטות בכלל?

מה זה "לב"?

מה הקשר ללב?

מה זה, סוגייה רומנטית?!

בא איש מכירות וקישקש לך בלבלות במוח, שתכניס את היד לכיס ותוציא כסף על מוצר יקר יותר.

זה לא עניין של לב, זה עניין של לפעול בשכל או שלא.

נ.ב. האופניים שהציעו לך מאובזרים באבזור תחתית לאופני שיכוך מלא. הם שוקלים הרבה והייתי ממליץ עליהם רק לזקנים שהכי חשוב להם זה לא לקבל זעזועים לגב ולא רוכבים מרחקים.

לרכיבה על שבילי עפר זה כלי ממש לא מתאים.

מתעקש להוציא סכום כזה, לפני שעוד רכבת מטר?

קנה 27.5 או 29 זנב קשיח.

נ.ב.נ. בדקתי והדגם הזה בכלל לא מופיע באתר של מרידה (התמונה אכן לא של הדגם במפרט). יש לנו כאן מוצר מיוחד למדינות עולם שלישי או משהו שתפרו במיוחד לרוזן מינץ, שיהיה שיכוך מלא במחיר רצפה?

כל האבזור אמין וטוב ויעבוד, אבל לא צריך...

פורסם

אכן, האופניים הם הדגם הזה:

http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1252&ArticleID=5696

טיפה יותר טוב לפי מה שהבנתי..

הדגם לא קיים גם אני בדקתי אולי זה יצא תחת שם אחר? אופייני למדינות שונות..

ניסיתי את ה29 ולא הרגשתי הבדל משמעותי , אם ואולי כי רכבתי 5 דקות כן...אבל אין לי אפשרות לנסות אותם שבוע.

אוקיי אז האם ה Avalanche 1 נשארים רלוונטיים

ומבחינת ז"ק ותמורה למחיר?

http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=778&ArticleID=3835

• תוכן חדש...