Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ככה תמונת מצב קצרה שאולי תעזור לכם לעזור לי לקבל החלטה.

אני גר בקריית שמונה ואני מתחיל ללמוד בכרמיאל השנה (מתכנן להישאר לגור בבית)

לאבא שלי יש רכב מהעבודה וגם אמא שלי מקבלת רכב מהעבודה בשבוע הקרוב. ככה שהתכנון שלי לקנות רכב בעצמי אולי טיפה ישתנה,

לאמא יש פיג׳ו 406 שנת 2000 165 אלף קילומטר יד שניה (בתוך המשפחה).

ההורים חשבו להשאיר את הרכב בשבילי על מנת לחסוך כרגע את הקניה של רכב בשבילי (מהכסף שלי כמובן).

האוטו עבר טיפול וטסט לאחרונה, צמיגים יחסית חדשים. עד פה הכל בסדר וחוץ מהעניין שהרכב לא מאוד חסכוני בדלק אין סיבה לא להשאיר אותו, אלא שבשבוע שעבר התפוצצה משאבה ברכב (שמן אם אני לא טועה) והתיקון עלה 1800 כולל עבודה, מנהל המוסך אמר חד משמעית שלדעתו לתקן רק על מנת שיתאפשר למכור את הרכב במצב נסיעה.

רציתי לקבל קצת חוות דעת בנושא מה כדאי לדעתכם לעשות.

תודה, סער.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל
כותרת אינפורמטיבית קצת יותר מהמקור
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי רכב כזה, לא אמין במיוחד, ב 100000 ק"מ נסדק מנוע, החלפנו מנוע, אחר-כך הגיר התחיל לעשות בעיות(ומאוד לא אמין) וקבלתי המלצה חד-משמעית מבעל המוסך - למכור. אפשר כמובן להשאיר את האוטו ולהכין כסף לתיקונים אבל פז'ו - זה רכב בעיתי בגיל הזה. לשיקולך.

פורסם

מה הייתה ההצעה של בעל המוסך? כמה הוא הציע ;-)

וברצינות, תוכל למצוא מכוניות הרבה יותר חסכוניות וזולות לתחזוקה. במיוחד שמדובר במכונית לנהג יחיד. תקציב?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האמת שבעל המוסך לא הציע על האוטו, למרות שזה רכב פרטי מי שהיה אחראי לטיפול השוטף ברכב היה מקום העבודה של אמי.

התקציב במידה ויוחלט להחליף נע בין 40-60 אלף. כולל את הפיג׳ו שמי יודע כמה אפשר להוציא ממנה...

פורסם (נערך)

הייתה לי 406 1.8L מודל 99.

בקצרה על הרכב, מבחינת מכלולים ומנוע וכל מה שלא קשור לגיר הוא אמין! (רוב המכלולים אצלי היו מקוריים מהמפעל!), הגיר שלה לא אמין בכלל אחרי 150KKM!!!

לא יודע על מה דיברו פה שנסדק להם מנוע וכל זה, אצלי נהגו ברכב בעדינות, מכרתי אותה ב230KKM והמנוע היה במצב טוב (אבל עם גיר שבור). (אם היא הייתה ידנית הייתי מחזיק אותה עוד הרבה שנים).

אם תשאל אותי, זה לא רכב לסטודנט. (ואני אוהב את הרכב הזה).

צריכת הדלק היא בסדר במנוע 1.8L, לי היא צרכה מחוץ לעיר 1\13 עם נהג רגוע בעיר 1\10-11.

הבעיה שהגיר שלה על הפנים!

אם יש לך יכולת כלכלית, היום לדוגמא ב30K שח ככה אתה יכול להביא מיני במצב חדש ושמור שתשרת אותך הרבה עם הוצאות מינימליות והכי חשוב שקט! (ואני חיי עם רכב צמוד, במידה והוא נכנס למוסך, באסה לחזור מלילמודים בטרמפים\אוטובוסים ולבזבז זמן יקר!)

אל תצפה לקבל עליה יותר מכמה אלפים בודדים, על אף שזה רכב מעולה, הגיר דפק את כל השם שלו ולכן אין לו שוק. (את שלי כאמור במצב שמור אבל עם גיר שבור מכרתי ב6K פחות מהמחירון, מי שקנה אותה סידר אותה בשטחים או משהו ואני רואה אותו כל היום מסתובב איתה בעיר).

והוא עוד ניסה להוריד אותי מ2K שח, הרגעתי אותו בזה שיש לו בפנים 50L בנזין (כן באסה, יום לפני שהגיר נשבר מילאתי פול).

עריכה, בתקציב כזה, תעיף אותה לעזאזל מי שבא ראשון תמכור לו אותה (מניסיון).

אתה יכול להביא מיני\סופר מיני שתתאים לך בתקציב הזה (אפילו חדשה מהניילון).

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

קודם כל תודה על העזרה, אשמח לשמוע עוד דעות בנושא אם למישהו יש מה להגיד.

לגבי קניית הרכב, מיני לא בא בחשבון, לא אסע בפחנוע (עם כל הכבוד שיש לאנשים שנוסעים ברכבים האלה, רוב הנסיעות שלי יהיו בינעירוניות).

והאמת שקיימת התלבטות בין כמה דגמים, מצד אחד אני נוטה לכיוון של רכב ידני, מצד שני הרכב עם התמורה\עלות הכי טובה

זה לדעתי הפיאט בראבו שנדיר בדגם הידני ונפוץ יחסית ברובוטי.

מעבר אליו שיטוט קצר ביד 2 מראה שאני גם מסוגל בקצה העליון של התקציב לקנות אלפא מיטו שזה כבר סיפור אחר,

לא יודע אם אני מסוגל לעמוד באחזקה של הרכב, אין יותר מידי מידע בפורום מהחיפוש הקצר שביצעתי, וגם לגבי צריכת הדלקת לא ברור,

מדובר על 1ל13 וגם 1ל15, מניח שמשולב.

במקרה שלי 80% מהנסיעות הן בינעירוניות.

כמו כן יש את האופציות הקצת יותר משעממות, איביזה וכו׳.

פורסם

עניין סוג הרכב כאן לא ממש רלוונטי, כל מכונית גדולה ומזדקנת שתצטרך לסוע הרבה תעלה הרבה כסף, טיפולים, תיקונים ובעיקר דלק.

נשמע שאתה הולך לסוע דיי הרבה (ק"ש-כרמיאל הלוך חזור זה משהו כמו 100-120 ק"מ), אני הייתי מחפש סופר מיני ידנית בסגנון קליאו/איביזה מודל 2011 באיזור ה50 א' ש"ח, נהנה מ14-15 ק"מ לליטר, בטיחות עדיפה והרבה פחות כסף במוסך, ואת זה אני אומר בעצב רב כי לדעתי ה406 היא אחת המכוניות היותר מוצלחות ואהובות.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי ספארק ואלטו וכל אלה, בנאדם נורמאלי לא ינהג בזה.

אבל פאביה\איביזה\קליאו וכל הסופרמיני, אלו מכוניות מצויינות. (זה עדיין מרגיש רכב)

יש לי פאביה 1.4 (עברנו אליה מה406, חשבתי שיהיה קשה אבל טעיתי) היא נוסעת הרבה מחוץ לעיר ואנחנו מרוצים מהמנוע שלה, יש שיגידו משהוא חלש, לדעתי הוא שילוב אופטימלי בין צריכה לביצועים (ציפיתי לפחות ממנו).

אם אתה מתכנן לנהוג מרחקים, אם אתה יכול לסבול קצת צריכה פחות טובה, תשאף לקחת מנוע גדול מינימום 1.4 . (לגבי טורבו, לי אישית יש בעיה עם טורבו ואני תמיד יעדיף מנוע אטמוספרי גדול מאשר טורבו קטן)

פורסם

רד כרגע מכל מיני פנטזיות מוטוריות כמו מיטו. אתה צריך רכב שיתניע בבוקר, יתניע בערב, וייקח אותך ללימודים והביתה במינימום התעסקות. בנוסף, מכיוון שאתה מתכוון לעשות עליו נסועה רצינית, קח בחשבון גם ירידת ערך במכירה, לכשתרצה למכור.

אז האופציות, לדעתי, הן:

א. סופר מיני כמה שיותר חדשה ועם כמה שפחות ק"מ עליה.

ב. להישאר עם ה406 עד שתישבר ורק אז לקנות אחרת. בזמן הזה אתה חוסך את כל ירידת הערך שתהיה לך על רכב חדש יותר + הנסועה המצטברת, ולא מפסיד כמעט דבר על ה406 שבכל מקרה שווה היום פרוטות. ההפרש בהוצאות הדלק זניח כרגע לחלוטין, בעיקר כשמדובר על תקופת זמן יחסית קצרה (עד כשנה נניח).

אין לי שום כוונה להיכנס לך לכיס, אבל לשים 60 אלף על רכב כשאתה רק מתחיל את דרכך בלימודים, זה לא משהו שנשמע מלווה בהרבה מחשבה קדימה (אלא אם זה 60 אלף מתוך 600 אלף, ואז תפאדל לך). למה לא להסתדר עם מה שכבר יש לך בחינם, ולראות לאן החיים לוקחים אותך? יכול להיות שבשנה הראשונה בכלל תשנה את דעתך ותחליף מוסד לימודים, או שתראה אחרי חודשיים-שלושה שהנסיעות האלה מטמטמות לך את הצורה ותעדיף לשכור דירה קרוב יותר... למה להשתעבד כבר מעכשיו לרכב?

אגב, המשוואה של אוטו גדול=נוח, אוטו קטן=לא נוח, שגויה מהיסוד. נכון שרכבים כמו האלטו והi10 והספארק לא ייהנו מהנסיעות האלה וגם לא ייתנו לך ליהנות, אבל ביניהן ובין הבראבו המשפחתית יש עוד המון אופציות מתאימות יותר, גם אם משעממות בעיניך. עדיף אוטו משעמם שיעשה את העבודה מאשר אוטו שיפתיע וירגש אותך במוסך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אז ככה, ה״פחד״ מההשארה של הפיג׳ו הוא כזה, עוד לא התחילה השנה וכבר מעל 2000 שקל על תיקונים, במצב הטוב שליש מעלות הרכב.

בשנה שעברה גם כן היו כמה תיקונים, סה״כ מתאר לי שמעל 3000 שקל, לא זוכר במדויק האמת.

עוד סיבה שבגללה יש לי נטיה לרצות להחליף את הרכב, גדול לי מידי, סה״כ אני נוסע לרוב לבד ומקסימום אני החברה, פה ושם חבר - שניים.

בנושא הכלכלי, זה משהו שעבר מחשבה מרובה ביחד עם ההורים ובמידה ותתקבל החלטה להחליף את הרכב אז זה הסכום שאני אקציב לעצמי.

כמובן שקיימת פה תמיכה כלכלית מההורים בנושא הלימודים בין אם זה באחזקת רכב לעיתים-לקיחת הרכבים שלהם למטרת הנסיעות לפעמים, ובלימודים עצמם.

ובכל מצב, שיקראו לי מפונק, גם אם אחליט לעבור קרוב יותר ולהשכיר דירה עדיין לא אוותר על הרכב.

שוב לעניין גודל הרכב, המשוואה שהצגת ממש לא בהכרח נכונה, אבל מהנסיון שלי עם הרכבי מיני, לא היה לי נוח בתוכם בנסיעה בין עירונית קצרה (לא מדבר על מכוניות המיני - פרימיום כמו הקופר וכו׳, זה סיפור אחר) ולכן אני לא מתכוון להתקרב לסגמנט הזה.

ככה שהסגמנט המתאים לדעתי הוא כמובן הסופר מיני (הבראבו לא נכנסת בסגמנט הזה, והיא אומנם גדולה יותר, פשוט היא מאוד משתלמת ביחס עלות-תועלת)

כמו כן, אומנם הרכבים היפנים והקוראנים נחשבים מאוד אמינים אין ספק, אבל יש לי העדפה ברורה למכוניות אירופאיות (עם פינה חמה לצרפתיות).

סה״כ האופציות שעמדו על הפרק ממש שחקרתי קצת, הפיג׳ו 207 1600 ידנית נראתה לי אופציה מאוד חביבה, לא עם הרבה מידע עליה.

הבראבו בגיר הרובוטי (ידנית נדירה יחסית). וכמובן יש את האיביזה, פאביה והפונטו.

בנושא האמינות האירופאית כן או לא, אני באמונה שרכב מהשנתונים האלה שהתקציב שלי מאפשר שבמקרה הרע 5 שנים על הכביש, אם טופלו

כמו שצריך וימשיכו להיות מטופלות כמו שצריך אז אין סיבה לתקלות מיוחדות.

פורסם

אמרתי סופר מיני, לא מיני... אני מבינה בהחלט למה הן לא רלוונטיות עבורך.

ואני האחרונה שאמליץ נגד אירופאיות :) בעיקר כשמדובר ברכב מהשנים האחרונות.

בכל אופן, נראה שכבר החלטת. אז שיהיה בהצלחה!

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

לא משנה אם החלטתי או לא, המילה האחרונה היא של ההורים. וההתלבטות לגבי אם מחליפים לאיזה רכב עדיין קיימת

• תוכן חדש...