Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Rav4 Vs. CX5

Random
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף רכב לאשתי (היום נוהגת בג'וק 2011).

השימוש בעיקר בנסיעות קצרות בתוך העיר שטוחה (נהריה), בסביבות 5K ק"מ בשנה.

בהתחלה חשבתי על מאזדה 3 החדשה, אבל היא התאהבה בישיבה גבוהה :-D.

אני מתלבט בין מאזדה CX5 לטויוטה RAV4.

המחיר של RAV4 ירד, דגם GLI ב- 170K ופרמיום ב- 186K ש"ח והוא נמכר רק בגרסת 4WD.

ה- CX5 מתחיל ב- 166K לגרסת בסיס 2x4 ועולה ב- 15K ש"ח לגרסה מאובזרת יותר שהיא גם הנעה קדמית. הגרסה עם הנעה מלאה עולה עוד יותר ואני לא חושב שיש צורך.

לכן ההתלבטות היא בין גרסת בסיס של RAV4 שהיא 4WD לגרסת בסיס של CX5 שהיא הנעה קדמית.

כמה שיקולים שאני חושב עליהם:

1. המאזדה בגרסת הבסיס יותר מאובזרת (חלונות כהים, התנעה ללא מפתח, מערכת מולטימדיה).

2. לטויוטה יש 4WD, לא יודע עד כמה אני באמת צריך את זה ומה המשעות של המערכת על עלויות טיפולים/תחזוקה, אבל סוכן המכירות הסביר שגם אם לא נוסעים בשטח למערכת יש יתרון משמעותי מבחנה בטיחותית. האם זה באמת נכון?

3. יש הרבה מאזדות CX5 שהולכות לליסינג. המשמעות היא שבעוד 3 שנים השוק יהיה מוצף בהם כמו עם מאזדה 3 ולכן ככל הנראה שמירת הערך של RAV4 תהיה טובה יותר. האם זה נכון?

איזה דגם עדיף לדעתכם?

פורסם
****אין לצטט הודעה ארוכה במיוחד כשהיא ממש כאן למעלה****

1. האביזרים שציינת זניחים בעיני. חלונות כהים לא יקר לעשות, מערכת מולטימדיה איכותית עולה כ-3000 שקל והתנעה ללא מפתח לא דבר חשוב. אני בטוח שבמשא ומתן מול טויוטה תצליח לקבל לפחות את המולטימדיה ללא עלות.

2. הוא צודק. הנעה כפולה תורמת לאחיזת הכביש. לא יודע על עלות טיפולים אבל שחיקת הצמיגים מהירה יותר. אני לא חושב שמדובר בהנעה כפולה קבועה כי אם הנעה קדמית שמצרפת אחורית בזמן איבוד אחיזה. בדוק את הנושא.

3.מחשבה נכונה מאוד במקרה הזה. אם שמירת הערך חשובה אז כן, יש סיכוי כזה.

אני אישית מאוהב בצורה החיצונית של הטויוטה ( למרות שגם המאזדה יפה מאוד) ובמחיר החדש היא תמורה מצויינת לדעתי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

הטויוטה בדגם gli מגיע מופשט מאבזור לחלוטין שזה פשוט בדיחה. לא מדובר רק על האביזרים שציינת אלא אין גם בקרת שיוט ואני חושב שגם גלגלי סגסוגת אין. מעבר לכך רמת חומרי הפנים נמוכה מאד, פלסטיקים קשים לעומת פלסטיקה איכותית במאזדה.

הנעה לכל הגלגלים לא באה כמעט לידי ביטוי בכבישים יבשים, רק בכבישים רטובים ובשטח. מצד שני היא מעלה את צריכת הדלק ואכן המאזדה חסכונית יותר.

למאזדה גם ביצועים טובים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לדעתי אם עד עכשיו היא הייתה עם ג'וק, אז אין שום סיבה לא לבדוק גיפונים קטנים וזולים יותר כמו הפיג'ו 2008, השברולט טראקס והייטי

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
1. האביזרים שציינת זניחים בעיני. חלונות כהים לא יקר לעשות, מערכת מולטימדיה איכותית עולה כ-3000 שקל והתנעה ללא מפתח לא דבר חשוב. אני בטוח שבמשא ומתן מול טויוטה תצליח לקבל לפחות את המולטימדיה ללא עלות.

2. הוא צודק. הנעה כפולה תורמת לאחיזת הכביש. לא יודע על עלות טיפולים אבל שחיקת הצמיגים מהירה יותר. אני לא חושב שמדובר בהנעה כפולה קבועה כי אם הנעה קדמית שמצרפת אחורית בזמן איבוד אחיזה. בדוק את הנושא.

3.מחשבה נכונה מאוד במקרה הזה. אם שמירת הערך חשובה אז כן, יש סיכוי כזה.

אני אישית מאוהב בצורה החיצונית של הטויוטה ( למרות שגם המאזדה יפה מאוד) ובמחיר החדש היא תמורה מצויינת לדעתי.

גם אני אוהב יותר את המראה של RAV4 (בעיקר מקדימה), אבל לטעמי CX5 גם יפה.

בסוכנות של מאזדה הצלחתי לקבל מערכת הזעקה לפי דרישת הביטוח מתנה (שווי של כ- 4000 ש"ח) וטסט מתנה (שווי של 2300 ש"ח). כמו כן במאזדה אין תוספת על צבע מטאלי.

טויוטה לעומת זאת ממש בונקר - חוץ מגלאי רוורס שעלותם כ- 500 ש"ח לא קיבלתי כלום. לטענתם זה נובע מקיצוץ משמעותי בעלות הרכב שבוצע לאחרונה ולכן לא ניתן לתת משהו מעבר לזה. עבור מערכת מולטימדיה, כפי שקיימת בדגם Premium, אבל בהתקנה מקומית, הם מבקשים "רק" 2900 ש"ח במקום 6900 ש"ח, ולא מוכנים להוריד שקל. לכן אני חושב שיותר כדאי כבר ללכת על דגם Premium ולקבל את כל האבזור מקורי אשר ישתקף גם במחירון כשארצה למכור את הרכב (יהודי אמיתי חושב על המכירה עוד לפני הקניה :lol:).

הטויוטה בדגם gli מגיע מופשט מאבזור לחלוטין שזה פשוט בדיחה. לא מדובר רק על האביזרים שציינת אלא אין גם בקרת שיוט ואני חושב שגם גלגלי סגסוגת אין. מעבר לכך רמת חומרי הפנים נמוכה מאד, פלסטיקים קשים לעומת פלסטיקה איכותית במאזדה.

הנעה לכל הגלגלים לא באה כמעט לידי ביטוי בכבישים יבשים, רק בכבישים רטובים ובשטח. מצד שני היא מעלה את צריכת הדלק ואכן המאזדה חסכונית יותר.

למאזדה גם ביצועים טובים יותר.

אכן בדגם GLI חסרים כמה דברים, לכן כפי שכתבתי כנראה כדאי ללכת על הדגם המאובזר יותר Premium.

לגבי המגנזיום, GLI מגיע עם חישוקים מקוריים אבל בהתקנה מקומית.

אם ההבדל בצריכת דלק לא גדול, זה פחות משמעותי בגלל הקילומטראז' הנמוך שאשתי נוסעת. באיזה הפרש מדובר?

לדעתי אם עד עכשיו היא הייתה עם ג'וק, אז אין שום סיבה לא לבדוק גיפונים קטנים וזולים יותר כמו הפיג'ו 2008, השברולט טראקס והייטי

האמת שאתה צודק, אבל הרכב קטן מדי להכניס עגלת תינוק. אחת האפשרויות היא להשאר עם הג'וק שאישתי מאוד מרוצה ממנו. אם מחליפים, אז ההפרש בין ג'יפונים קטנים לג'יפונים רגילים לא משמעותי.

פורסם

יש פיתרון לא יקר. קוראים לו סוזוקי קרוסאובר!

הרכב מגיע מאובזר ועולה 120000₪. גם אם תוסיף מולטימדיה איכותית וגג ניפתח לא תעבור את ה-133000₪ על הכביש.

הרכב מרווח ובעל תא מטען גדול, חסכוני מאוד בדלק, ביטוח וטיפולים לעומת הכלים הגדולים יותר שהזכרת.

אני חושב שהוא מתאים בול לצרכים הצנועים שציינת והוא ישאיר לך עודף לא מבוטל של כ-40000₪!!

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
יש פיתרון לא יקר. קוראים לו סוזוקי קרוסאובר!

הרכב מגיע מאובזר ועולה 120000₪. גם אם תוסיף מולטימדיה איכותית וגג ניפתח לא תעבור את ה-133000₪ על הכביש.

הרכב מרווח ובעל תא מטען גדול, חסכוני מאוד בדלק, ביטוח וטיפולים לעומת הכלים הגדולים יותר שהזכרת.

אני חושב שהוא מתאים בול לצרכים הצנועים שציינת והוא ישאיר לך עודף לא מבוטל של כ-40000₪!!

הצעה מעניינת, תודה!

למרות שאני לא חסיד גדול של סוזוקי, בעיקר בגלל דעות קדומות, אקפוץ מחר לסוכנות לראות את הרכב.

אם בכל זאת אני חוזר לשאלה המקורית - מה עדיף בשביל אשתי - מאזדה CX5 או טויוטה RAV4?

פורסם
הצעה מעניינת, תודה!

למרות שאני לא חסיד גדול של סוזוקי, בעיקר בגלל דעות קדומות, אקפוץ מחר לסוכנות לראות את הרכב.

אם בכל זאת אני חוזר לשאלה המקורית - מה עדיף בשביל אשתי - מאזדה CX5 או טויוטה RAV4?

מה שעדיף לה זה מה שהיא מעדיפה אחרי נסיעת מבחן. אין שום יתרון בטיחותי להנעה הכפולה בRAV4 כשמשתמשים באוטו בנהריה ולא בהרים של קולורדו, בטח שלא בעידן בקרות היציבות. לגבי ירידת ערך, אתה חצי צודק לגבי ההשפעות של הליסינג; רק חצי, כי יש יתרון לרכב מבעלות פרטית.

נסיעת מבחן ידידי.

והנה מבחן אחד שמצאתי, אני בטוח שיש עוד:

http://www.autoguide.com/car-comparisons/2013-toyota-rav4-vs-2014-mazda-cx5-3504.html

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

האמת שאתה צודק, אבל הרכב קטן מדי להכניס עגלת תינוק. אחת האפשרויות היא להשאר עם הג'וק שאישתי מאוד מרוצה ממנו. אם מחליפים, אז ההפרש בין ג'יפונים קטנים לג'יפונים רגילים לא משמעותי.

ג'וק אוטומטי עולה 129 כך שההפרשים לא זניחים.

רנו קפצ'ור עולה 127.

בתכלס, כלכלית להחליף כל 3 שנים זה יקר מאוד. למה לא להמשיך עם הנוכחי?

מכל מקום לגבי ההנעה לכל הגלגלים. זה מייקר צריכת דלק וייתכן גם תחזוקה אחרת. יש יתרון בטיחותי אבל בעיר זה זניח לחלוטין.

סביר שהטויוטה תשמור טוב יותר על ערכה.

טויוטה בונקר כי הם יכולים. לרכבים שלהם תדמית טובה (אולי בצדק) ואנשים מוכנים להתפשר באבזור/מחיר.

פורסם

אם אתה שוקל את הדגם המאובזר של הטויוטה אז במרחק לא גדול משם מחכה הדגם המאובזר של המאזדה והוא שוב כולל יותר אבזור מבטויוטה אבל זה קרב שאף פעם לא נגמר.

אני הרגשתי שהמאזדה יותר שקטה והתנהגות הכביש שלה עדיפה על הטויוטה שקצת יותר רוכן בסיבובים וקופץ מעל מהמורות ופחות משכך אותן.

אני במיעוט כאן אולי אבל גם העיצוב של המאזדה עדיף בעיני ואני מעדיף את פעולת הגיר האוטומטי הרגיל שלה לעומת הגיר הרציף בטויוטה שמרעיש יותר תחת מאמץ.

להנעה כפולה בישראל אין יתרון בכביש, אין כאן שלג או תנאי מזג אויר חורפיים במיוחד שמעניקים להנעה הכפולה יתרון.

פורסם

אני חושב שהכדאי שהאישה תעשה נסיעת מבחן , בסופו של דבר רוב הרכבים דומים וזאת העדפה אישית של טעם.

דרך אגב, לא יודע אם זה רלוונטי עבורך אבל יש מבצע על הקאיה סורנטו בנזין ב186K ש"ח, הייתרון 7 מושבים.

אביב8)

פורסם

במחירים האלה הייתי לוקח רכב בן שנתיים שלוש כמו פורד אדג' שיתן לך הרבה יותר משני הרכבים האלה-מנוע,איבזור,מרווח,נוחות. ירידת הערך אחרי שנתיים שלוש היא מספיק גדולה ואתה מקבל הרבה יותר "רכב" עבור הכסף.הצריכת דלק היא גבוהה אבל בהתחשב בנסועה שציינת (5 אלף ק"מ בשנה) אין לזה משמעות.

אם אתה מחפש מנוע קטן יותר אולי כדאי לשקול את הטיגואן של פולקסווגן עם מנועי טורבו וצריכת דלק נמוכה יותר.

פורסם

אם אתה מחפש מנוע קטן יותר אולי כדאי לשקול את הטיגואן של פולקסווגן עם מנועי טורבו וצריכת דלק נמוכה יותר.

שני יתרונות לטיגואן:

1. הרכב הבא אחריו יהיה יפה יותר ממנו.

2. מבפנים לא רואים את העיצוב החיצוני שלו

פורסם
הצעה מעניינת, תודה!

היום ביקרתי את סוזוקי, נראה כמו חיקוי של קשקאי הן מבחינת המראה והן מבחינת הגודל. הרגשתי שהנדסת האנוש בפנים נשארה בשנות ה 90.

ג'וק אוטומטי עולה 129 כך שההפרשים לא זניחים.

רנו קפצ'ור עולה 127.

בתכלס, כלכלית להחליף כל 3 שנים זה יקר מאוד. למה לא להמשיך עם הנוכחי?

מכל מקום לגבי ההנעה לכל הגלגלים. זה מייקר צריכת דלק וייתכן גם תחזוקה אחרת. יש יתרון בטיחותי אבל בעיר זה זניח לחלוטין.

סביר שהטויוטה תשמור טוב יותר על ערכה.

טויוטה בונקר כי הם יכולים. לרכבים שלהם תדמית טובה (אולי בצדק) ואנשים מוכנים להתפשר באבזור/מחיר.

אם אני משווה אבזור דומה בג'וק לזה של מאזדה נניח, מדובר בדגם אסנטה ספורט שעלותו כ 136 אלף ₪. כלומר הפרש של כ 30 אלף ₪. כפי שכתבתי, אחת האפשרויות היא בכלל לא להחליף את הרכב בשלב זה. אולי זה מה שנעשה :-)

אם אתה שוקל את הדגם המאובזר של הטויוטה אז במרחק לא גדול משם מחכה הדגם המאובזר של המאזדה והוא שוב כולל יותר אבזור מבטויוטה אבל זה קרב שאף פעם לא נגמר.

אני הרגשתי שהמאזדה יותר שקטה והתנהגות הכביש שלה עדיפה על הטויוטה שקצת יותר רוכן בסיבובים וקופץ מעל מהמורות ופחות משכך אותן.

אני במיעוט כאן אולי אבל גם העיצוב של המאזדה עדיף בעיני ואני מעדיף את פעולת הגיר האוטומטי הרגיל שלה לעומת הגיר הרציף בטויוטה שמרעיש יותר תחת מאמץ.

להנעה כפולה בישראל אין יתרון בכביש, אין כאן שלג או תנאי מזג אויר חורפיים במיוחד שמעניקים להנעה הכפולה יתרון.

אכן אין לזה סוף, התחלתי מ 166 ועכשיו אני כבר נוגע ב 190. צריך לשים גבולות.

במחירים האלה הייתי לוקח רכב בן שנתיים שלוש כמו פורד אדג' שיתן לך הרבה יותר משני הרכבים האלה-מנוע,איבזור,מרווח,נוחות. ירידת הערך אחרי שנתיים שלוש היא מספיק גדולה ואתה מקבל הרבה יותר "רכב" עבור הכסף.הצריכת דלק היא גבוהה אבל בהתחשב בנסועה שציינת (5 אלף ק"מ בשנה) אין לזה משמעות.

אופציה חדשה שעלתה על השולחן היא אודי Q3, בן שנה, עם מנוע 2.0 ואבזור מלא ב 200. את הפולקסווגן אני פחות אוהב, ראיתי שאחרי כמה שנים הציפוי של פלסטיקה מתחיל להתקלף וכו' האם זה המצב גם באודי?

פורסם

רנדום, בוא נתחיל מההתחלה - מדוע אתם רוצים להחליף רכב? לא נוח, נוסף ילד בשעה טובה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...