Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה / פיאסטה / קליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם,

היום עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו ועל הפיאסטה ולפני שבוע על הסיאט איביזה.

אין אני פשוט לא מתחבר לפיאסטה (עיצוב קצת מבוגר גם חיצונית ופנימית) כנראה שאם הייתי בעל משפחה זה הרכב שהייתי לוקח.

כרגע ההצעה על הרנו כולל הכל היא 110, ועל האיביזה סביבות ה 115 לדגם ה FR.

שני הרכבים מאוד מאובזרים ומאוד יפים, היתרון של הרנו זה ה3 שנים אחריות, קצת יותר איבזור, יותר כוח? 120 לעומת 105. כנראה שיותר חסכוני גם?

לסיאט יש גג פנורמי ושם של גרמנייה לעומת צרפתי וטיפה יותר נוחה במושבים לדעתי.

מה אתם אומרים חברים? תודה על העזרה של כולם.

ממה שאני דואג זה אמינות הרכב (תיקונים,טיפולים שוטפים וכו..) ושוק יד 2 שיאפשר מכירה ביום מין הימים בלי לרדת הרבה מהמחירון.

תודה

לא יודע כמה השם של הגרמנייה יעזור לך. המחירים של סיאט יד שניה יורדים בגלל המבצעים בכל המותג. העלות שאתה משקיע בגימור FR תרד רובה לטמיון.

נכון שאולי הרנו תמשיך את מסורת הצרפתיות שמחירן נשחק אבל על פניו בסיאט המצב בעייתי יותר.

עוד שנה אחריות שווה המון. בעיקר אם אתה מוכר אחרי שנתיים.

אם תא מטען קטן לא מפריע לך אז יש באמת יתרונות לסוזוקי סוויפט שהוצעה לך. אבל היא משמעותית יותר חלשה. סביר שתשמור על ערכה טוב משתי האחרות. וגם תהיה חסכונית. לדעתי גם במושב האחורי היא קצת קטנה יותר.

בתכלס כולם ממליצים לך לרדת מהאיביזה. בהחלט לגיטימי לא לקבל את ההמלצה וללכת עם הטעם האישי. אבל עוד ועוד שאלות כנראה לא יעזרו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

היום עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו ועל הפיאסטה ולפני שבוע על הסיאט איביזה.

אין אני פשוט לא מתחבר לפיאסטה (עיצוב קצת מבוגר גם חיצונית ופנימית) כנראה שאם הייתי בעל משפחה זה הרכב שהייתי לוקח.

כרגע ההצעה על הרנו כולל הכל היא 110, ועל האיביזה סביבות ה 115 לדגם ה FR.

שני הרכבים מאוד מאובזרים ומאוד יפים, היתרון של הרנו זה ה3 שנים אחריות, קצת יותר איבזור, יותר כוח? 120 לעומת 105. כנראה שיותר חסכוני גם?

לסיאט יש גג פנורמי ושם של גרמנייה לעומת צרפתי וטיפה יותר נוחה במושבים לדעתי.

מה אתם אומרים חברים? תודה על העזרה של כולם.

ממה שאני דואג זה אמינות הרכב (תיקונים,טיפולים שוטפים וכו..) ושוק יד 2 שיאפשר מכירה ביום מין הימים בלי לרדת הרבה מהמחירון.

תודה

ממה שאני יכול לעזור לך טיפה, לאחי הצעיר במשפחה יש את האיביזה 1.2TSI DSG FR מאמצע שנת 2013 אם אתה משווה אותה לקליאו זה עולם אחר, אם חיצוניות חשובה לך האיביזה משדרת ספורטיביות זה נראה מבחוץ וככה זה גם בפנים אם זה ההגה הקטום או הכיסאות הספורטיבים והחובקים. אם נשווה את המנוע של הקליאו למנוע של האיביזה ה1.2TSI הוא עדיין מנוע מהיר יותר מהקליאו בין אם זה מ0-100 או בתאוצות ביניים, הגיר בשילוב המנוע מעביר את הכוח בצורה משלמת לעומת הקליאו ששם היא הססנית מידי עם זה שיש לו יותר כס מאשר לאיביזה.

לגבי אמינות הרכב עוד כמה חודשים שנה וטפו טפו טפו האוטו משרת את אחי בנאמנות כנ"ל לגבי השירות, מכיוון שאחי קפדן ופדנט ביקש להוסיף חצי קילו של שמן מהמותג "קסטרול" והמוסך נענה לבקשו ככה שמבחינת שירות אין לנו מילים רעות להגיד.

לגבי השק היד 2? היום אין שום רכב ששומר מחירון או מתקרב להימכר מהר, היום השוק מוצף במכוניות חדשות ואם אתה לא מתכוון למכור את הרכב אחרי ה3 שנים הראשונות שלו תצפה להפסד וזה לא משנה באיזה מותג זה יהיה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
ממה שאני יכול לעזור לך טיפה, לאחי הצעיר במשפחה יש את האיביזה 1.2TSI DSG FR מאמצע שנת 2013 אם אתה משווה אותה לקליאו זה עולם אחר, אם חיצוניות חשובה לך האיביזה משדרת ספורטיביות זה נראה מבחוץ וככה זה גם בפנים אם זה ההגה הקטום או הכיסאות הספורטיבים והחובקים. אם נשווה את המנוע של הקליאו למנוע של האיביזה ה1.2TSI הוא עדיין מנוע מהיר יותר מהקליאו בין אם זה מ0-100 או בתאוצות ביניים, הגיר בשילוב המנוע מעביר את הכוח בצורה משלמת לעומת הקליאו ששם היא הססנית מידי עם זה שיש לו יותר כס מאשר לאיביזה.

לגבי אמינות הרכב עוד כמה חודשים שנה וטפו טפו טפו האוטו משרת את אחי בנאמנות כנ"ל לגבי השירות, מכיוון שאחי קפדן ופדנט ביקש להוסיף חצי קילו של שמן מהמותג "קסטרול" והמוסך נענה לבקשו ככה שמבחינת שירות אין לנו מילים רעות להגיד.

לגבי השק היד 2? היום אין שום רכב ששומר מחירון או מתקרב להימכר מהר, היום השוק מוצף במכוניות חדשות ואם אתה לא מתכוון למכור את הרכב אחרי ה3 שנים הראשונות שלו תצפה להפסד וזה לא משנה באיזה מותג זה יהיה.

שלום,

אתה בטוח שהאיביזה יותר מהירה מהקליאו? 120 כ"ס לעומת 105. גם התאוצה של 0-100 הרנו מהירה יותר. ראה מפרט רכבים.

לגבי המראה החיצוני אכן אני מחפש רכב ספורטיבי והקליאו לא משדרת פחות ספורטיביות לההפך, האוטו מדהים.

אכן החלטה לא פשוטה, החשש היחידי שלי לגבי הרנו זה שיהיה יותר קשה למכור את הרכב? או שזאת שטות.

כי מכל הבחינות הקליאו טובה יותר מהאיביזה. כוח, אחריות, מנוע, איבזור, מראה פנימי.

תודה לכולם, אם יש למישהו מה להוסיף אשמח. מתכוון לרכוש את אחד הרכבים בסופש.

פורסם

על פי מבחני הדרך שעשו, האיביזה זריזה יותר מהקליאו - מנוע ה-TSI הוא המהיר מבין מכוניות הסופר מיני. גם הפיאסטה, שהיא ללא טורבו, מהירה מהקליאו על פי אותם מבחנים. בקליאו יש השהיה מעצבנת כזו בתחילת נסיעה, שמורידה איזה 2-3 שניות מהתאוצה. לא חסר לה כוח, אבל בהשוואה לנתוני היצרן הביצועים שלה בסך הכל מאכזבים. היא נראית ספורטיבית, אבל ממש ממש לא מרגישה ככה.

פורסם
על פי מבחני הדרך שעשו, האיביזה זריזה יותר מהקליאו - מנוע ה-TSI הוא המהיר מבין מכוניות הסופר מיני. גם הפיאסטה, שהיא ללא טורבו, מהירה מהקליאו על פי אותם מבחנים. בקליאו יש השהיה מעצבנת כזו בתחילת נסיעה, שמורידה איזה 2-3 שניות מהתאוצה. לא חסר לה כוח, אבל בהשוואה לנתוני היצרן הביצועים שלה בסך הכל מאכזבים. היא נראית ספורטיבית, אבל ממש ממש לא מרגישה ככה.

אממ נשמע לי קצת תמוהה, אילו מבחני דרך? בכל מבחן שראיתי בחו"ל לקליאו תוצאות טובות יותר מבחינת מהירות במיוחד בהשוואה לפורד.

ממבחן הנסיעה הפורד הרגישה לי הכי כבדה ואיטית ביחס לקליאו ולאיביזה.

ועל איזה השהיה מדובר?

תודה לכולם על העזרה. הולך להזמין את הקליאו בסופ"ש ;]

פורסם

גילוי נאות - רכשתי פיאסטה אוטומטית מהיבואן המקביל, ולאחר 10k ק"מ אני מרוצה מאד.

לעצם העניין, למי שטוען שהאמינות הנמוכה של הרנו היא נחלת העבר, צר לי, אני לא קונה את זה. יש עובדות ויש "הבטחות". בינתיים, סקרי אמינות בעולם מראים אמינות נמוכה משמעותית לעומת רכבים אחרים. עדיין אין היסטוריה מספיק ארוכה שתוכיח שרנו השתפרו בתחום זה. נראה לי שרנו זה רכב עליו אנשים נוטים להמליץ לאחרים, אולם לא לרכוש בעצמם. אגב לגבי הפלואנס דיזל עם גיר רובוטי - אני מכיר רכב כזה שבניגוד לפירסומת, ראה הרבה מוסך.

אם אתה מתכנן למכור את רכב לפני תום תקופת האחריות, הקליאו אופציונלית (תחת החשש של ירידת ערך משמעותית). אם אתה מתכנן להחזיקה מעבר כך, אני היית משנה כוון.

פורסם

לעצם העניין, למי שטוען שהאמינות הנמוכה של הרנו היא נחלת העבר, צר לי, אני לא קונה את זה. יש עובדות ויש "הבטחות". בינתיים, סקרי אמינות בעולם מראים אמינות נמוכה משמעותית לעומת רכבים אחרים. עדיין אין היסטוריה מספיק ארוכה שתוכיח שרנו השתפרו בתחום זה. נראה לי שרנו זה רכב עליו אנשים נוטים להמליץ לאחרים, אולם לא לרכוש בעצמם. אגב לגבי הפלואנס דיזל עם גיר רובוטי - אני מכיר רכב כזה שבניגוד לפירסומת, ראה הרבה מוסך.

אם אתה מתכנן למכור את רכב לפני תום תקופת האחריות, הקליאו אופציונלית (תחת החשש של ירידת ערך משמעותית). אם אתה מתכנן להחזיקה מעבר כך, אני היית משנה כוון.

גם לגבי הפיאסטה היו תלונות מרובות על הגיר האוטומטי.

גם אני כמוך הסתמכתי הרבה על שמועות האמינות של רנו, בפועל גם אני מנוסה עם הפלואנס דיזל(מונית), ובזמנו שהיו בעיות עם הגיר אמרתי כמו כולם נו רנו מה אפשר לצפות, כשאותם בעיות היו לי עם רכב יפני אז תירצתי לעצמי שעבר הרבה ק״מ והגיע זמנו. ככה זה עם שמועות הם לא פוסחות גם על בעל הרכב. בפועל מה שקורה הוא שהרבה מוניות מסוג רנו חדשות נכנסות לשוק וזה אומר הרבה, השוק הזה קשיח ביותר ורכבים לא אמינים לא מחזיקים בו מעמד.

לפות״ש שלא יבלבלו לך תשכל (גם אני הייתי מבלבל לאנשים תשכל וברגע האמת רכשתי רנו). לך לסוכנות תעשה מבחן על כל רכב ותלך על מה שהכי התחברת.

פורסם

לעצם העניין, למי שטוען שהאמינות הנמוכה של הרנו היא נחלת העבר, צר לי, אני לא קונה את זה. יש עובדות ויש "הבטחות". בינתיים, סקרי אמינות בעולם מראים אמינות נמוכה משמעותית לעומת רכבים אחרים.

סלח לי אבל זה פשוט גרבוב של שטויות...

הבא בבקשה הוכחות ל״סקר אמינות בעולם״, ומה זה בדיוק ״לעומת רכבים אחרים״? איזה רכבים???

פורסם

צריך להסתכל גם על ירידת ערך, סביר להניח שהמחירון של הקליאו ירד הכי הרבה.

כיד שניה עוד כמה שנים היא תיהיה קניה טובה, אבל מי שירכוש אותה כחדשה יהיה בבעיה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
סלח לי אבל זה פשוט גרבוב של שטויות...

הבא בבקשה הוכחות ל״סקר אמינות בעולם״, ומה זה בדיוק ״לעומת רכבים אחרים״? איזה רכבים???

התכוונת לגיבוב אני מניח, אלא אם כן המצאת מילה חדשה בשפה העברית. בכל מקרה, כשתלמד להתבטא בנימוס ובכיבוד האחר, תזכה גם להתייחסות.

פורסם
גם לגבי הפיאסטה היו תלונות מרובות על הגיר האוטומטי.

גם אני כמוך הסתמכתי הרבה על שמועות האמינות של רנו, בפועל גם אני מנוסה עם הפלואנס דיזל(מונית), ובזמנו שהיו בעיות עם הגיר אמרתי כמו כולם נו רנו מה אפשר לצפות, כשאותם בעיות היו לי עם רכב יפני אז תירצתי לעצמי שעבר הרבה ק״מ והגיע זמנו. ככה זה עם שמועות הם לא פוסחות גם על בעל הרכב. בפועל מה שקורה הוא שהרבה מוניות מסוג רנו חדשות נכנסות לשוק וזה אומר הרבה, השוק הזה קשיח ביותר ורכבים לא אמינים לא מחזיקים בו מעמד.

לפות״ש שלא יבלבלו לך תשכל (גם אני הייתי מבלבל לאנשים תשכל וברגע האמת רכשתי רנו). לך לסוכנות תעשה מבחן על כל רכב ותלך על מה שהכי התחברת.

Dam, אינני מתייחס לשמועות אלא לסקרי אמינות.

ראה לדוגמא: http://www.reliabilityindex.com/ratings/best/supermini

שוב, יתכן שהרכבים החדשים של רנו אמינים, אבל אני מעדיף להמתין עד שזה יבוא לידי ביטוי במבחני האמינות.

פורסם
התכוונת לגיבוב אני מניח, אלא אם כן המצאת מילה חדשה בשפה העברית. בכל מקרה, כשתלמד להתבטא בנימוס ובכיבוד האחר, תזכה גם להתייחסות.

אכן גיבוב :) סליחה, אני עולה חדש...

וסליחה אם הרגשת שאני מתבטא בזלזול, לא זאת היתה הכוונה.

אם מה שכתבת זה אכן לא שטויות, האר את עיני בבקשה...

פורסם
Dam, אינני מתייחס לשמועות אלא לסקרי אמינות.

ראה לדוגמא: www.reliabilityindex.com/ratings/best/supermini

שוב, יתכן שהרכבים החדשים של רנו אמינים, אבל אני מעדיף להמתין עד שזה יבוא לידי ביטוי במבחני האמינות.

בדקתי מה האתר הזה אומר על משפחתיות ושם הסוברו אמפרזה אחרונה ולא חביבה. וכאן יש לה שם של סופר אמינה.

אין לי דעה מה נכון, אני פשוט תמה על הפער. אולי זה בגלל הבדלי גרסאות. ידני אוטומט 4 על 4 וכו.

פורסם

באתר המוזכר, סוזוקי סוויפט שידועה בתור אחד הרכבים היותר אמינים בארצינו הקטנטונת מופיעה במקום ה36 בעוד שהקליאו במקום 29. אז על מה בעצם אתה מתבסס?

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...