Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מתנצל על הסיפור הארוך...

הבוקר כבה לי האוטו ברמזור (ליד העבודה, למזלי). כשהנעתי דלקה נורת מנוע והאוטו קצת צילצל והרחתי שתן (שהסתבר כריח של נוזל הקירור).

הגעתי לעבודה, הרמתי מכסה מנוע, עשן ו/או אדים, ריח שרוף ומיכל נוזל קירור ריק.

חיכיתי כמה שעות, מילאתי (כמעט גאלון) של נוזל קירור שהיה לי באוטו אבל זה לא הספיק.

קניתי עוד גאלון, ובעודי ממלא את הנוזל, אני שומע אותו נשפך מתחת לאוטו (עם סגירת מכסה המיכל, הנזילה פוסקת אולי בגלל הואקום אבל בהנעה, הטפטופים חוזרים והנוזל אוזל).

הנזילה נראית כאילו מכמה מוקדים.

בערב, ניסיתי להבין מה קורה ומצאתי צינורית קרועה ולא מחוברת לשום מקום.

פחות או יותר תחת הקרע והפתח של הצינור הכל רטוב ומלוכלך בנוזל קירור וכשהמנוע עובד יש גם קצף (כמו רתיחה), אם כי מפאת השעה, החשיכה ומחסור בנוזל קירור לא הצלחתי להבין אם הצינורית היא המקור או לא.

המנוע כבר לא מצלצל נורת מנוע עדיין דולקת.

השארתי את האוטו בעבודה וחזרתי באוטובוס.

מצורפות תמונות שמדגימות את הקרע ואת הקצה של הצינורית (שלכאורה אמור להיות מחובר לאנשהו) ואת בריכת נוזל הקירור שנוצרה בין (מתחת) אזור המצבר לתושבת המנוע.

התמונות של הצינורית צולמו מהצד השמאלי של האוטו (צד הנהג). התמונה של הבריכה צולמה מהפרונט.

תודה רבה

IMG_1295_1.jpg

IMG_1298_1.jpg

IMG_1302_1.jpg

עריכה אחרונה על ידי eranbet
פורסם

אוסיף גם שה״קצף״ שעליו כתבתי, נראה קצת כמו חלב שגולש מעל כל הצנרת (לא כל-כך נראה בתמונה) שנמצאת מאחורי ותחת הצינורית המצולמת.

יש שם שניים או שלושה צינורות עבים יותר מהצינורית שצילמתי.

פורסם

לפי המוסך, צריך לעשות ראש מנוע. 2000-3500 ש״ח, לא כולל מע״מ.

האוטו עבר שיפוץ גיר, סליל הצתה, פלאגים (אירידיום), צנרת הגה כוח, EGR.

לוותר ולשלוח לפירוק?

פורסם

השקעת המון ברכב, כך שיתכן מאוד שלאחר הראש מנוע יהיה לך שקט להמון זמן.

השאלה היא - האם אתה סומך על המוסך הנ"ל ?

כמה עבר הרכב ?

אני מאמין שברכבים החדשים, אם המנוע באמת היה מתחמם עד לאזור האדום, היה נשמע צפצוף.

האם הוא הראה לך את הראש מנוע ומדוע צריך ראש מנוע ?

איזה נוזל קרור היה ברכב ?

פורסם

סומך על המוסך? לא בטוח אבל זה כבר מוסך שלישי שאני לא בטוח.

נוזל קירור פרסטון 50/50.

לא ראיתי את הראש מנוע. הכל בטלפון

פורסם

כל רכב יד שניה דורש יישור קו, אך נכון שזה מתסכל שצצה בכל פעם בעיה חדשה.

החשד שלי הוא שיתכן שיש להחליף רק את האטם ראש מנוע, אך המוסך מנסה להכניס טיפול "ראש מנוע".

לכן גש למוסך ובקש לראות בדיוק מדוע הוא הגיע למסקנה שהראש מנוע התעוות.

אם אתה לא יודע לבדוק בעצמך - קח את הראש למכון שיפוץ ראשים ושאל שם.

מהיכן אתה בארץ ?

פורסם (נערך)

מה זה יד שניה?

האוטו אצלי כבר 4 שנים.

אני מגבעתיים.

מה צריכה להיות עלות של אטם?

בכל אופן, המוסכניק טוען שהצנרת של נוזל הקירור התפקעה ונפתחה לאורך, דבר שמעיד על לחץ ומתוך כך ועל סמך זה שהמנוע התחממם, הוא מסיק שיש בעיה בראש מנוע שעדיין לא ברור מהי. לכן ״צריך לפרק ולראות״.

עריכה אחרונה על ידי eranbet
פורסם

לא, הוא עדיין לא יודע בדיוק מה הבעיה חוץ מצנרת הקירור הפגומה. לטעמי, יש פה ספקולציה לגבי הנזק לראש מנוע.

• תוכן חדש...