Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט יש רכבים שמתקרבים מאד לממוצע של 20 ק'מ לליטר.

אם אתה נוהג ממש מתון (ויודע לנצל את היכולות של יכולת החשמל) אז הטויוטה יאריס הייבריד אמורה לתת לך מענה (אם כי היא יחסית לא זולה למכוניות סופר מיני, אך היא מאובזרת יפה)

אם אתה סתם נוהג מתון, אז ה סיטרואן C3 דיזל אמורה להתאים , אם כי היא דיזל (מרתיע חלק מהאנשים) והיא גם לא זולה, אפילו מעט יקרה מהטויוטה אם אני לא טועה.

מצד שני אתה יכול לחסוך את התוספת כסף של המכוניות האילו ולקחת כל רכב זול (ויחסית) חסכוני אחר. הכל תלוי איפה אתה רוצה לשים את הכסף באותו הרגע.

עריכה:

אגב, יש גם את הפג'יו 208 החדשה 1.2 שהיא ממש חסכונית.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחי יש את הסוזוקי אלטו האחרונה, בתנאים אופטימליים ביותר הצליח להגיע לבערך 1:21 אבל שוב, מדובר בתנאים סופר אופטימליים.. (נסיעה במהירות של כ 80 קמ"ש וכו'..)

פורסם (נערך)

נסיעה רגועה מאזור המרכז לכינרת הצלחתי להגיע ל-22 ק״מ לליטר. ביום יום מגיע לסביבות ה-18-19 ק״מ לליטר.

עריכה אחרונה על ידי doras
פורסם (נערך)

אם כבר מדברים על חסכון אז קצת נתונים ממני! :-P

הרוב נסיעות עירוניות! לא מיני/סופר מיני ולא ידנית.

רכב גדול, אוטומטי, מרווח ושקט!

טויוטה פריוס 2010,

לאורך שנה שלמה הצריכה לא יורדת מ-20 ק"מ לליטר בשום מצב (נסיעה נורמלית כן...).

קיץ + מזגן בלי הפסקה = צריכה ממוצעת של 22 ק"מ לליטר.

חורף בלי מזגן בכלל = צריכה ממוצעת של 23.5 ק"מ לליטר.

צריכה ממוצעת אמיתית מדודה לאורך עשרות אלפי ק"מ, לא צריכה של פעם ב- בשיוט ב-80 קמ"ש בירידה ולעכב את התנועה...

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הכל תלוי באופי הנהיגה ובסוג המסלול ברכב פרטי, בנסיעה שרובה עירונית רכב הייברידי יגיע לצריכה הכי טובה, בנסיעה שרובה שיווטים בינעירוניים דיזל יהיה חסכוני יותר.

בהשוואה של מגאן דיזל ידני מול ג'אז הייבריד רציפה, בנסיעה בינעורנית (ב"ש-ירושלים) המגאן הייתה מעט יותר חסכונית בעיקר כי אחרי מספר ק"מ הסוללה נגמרה ומנוע הבנזין עבד לבדו.

עם המגאן בנסיעה מעורבת 50% בינעורני ו 50% עירוני לא פקוק אני מגיע קבוע לצריכה של 1:20 לפעמים אפילו פחות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

פלואנס דיזל ידנית שנת 2013 מגיעה ל 20 קמ/ליטר בנסיעה רגועה (בסביבות 110 קמש).

בנסיעה משולבת עירוני/בינעירוני ונהיגה רגועה יחסית מגיעה ל 17 קמ/ליטר

מבוסס על מדידות לאורך 30,000 קמ

דרך אגב, מחשב הדרך קצת יותר פסימי ונותן ממוצע של כ 16 קמ/ליטר

פורסם
אם כבר מדברים על חסכון אז קצת נתונים ממני! :-P

הרוב נסיעות עירוניות! לא מיני/סופר מיני ולא ידנית.

רכב גדול, אוטומטי, מרווח ושקט!

טויוטה פריוס 2010,

לאורך שנה שלמה הצריכה לא יורדת מ-20 ק"מ לליטר בשום מצב (נסיעה נורמלית כן...).

קיץ + מזגן בלי הפסקה = צריכה ממוצעת של 22 ק"מ לליטר.

חורף בלי מזגן בכלל = צריכה ממוצעת של 23.5 ק"מ לליטר.

צריכה ממוצעת אמיתית מדודה לאורך עשרות אלפי ק"מ, לא צריכה של פעם ב- בשיוט ב-80 קמ"ש בירידה ולעכב את התנועה...

איך אתה עושה זאת? אני עם אותו רכב בדיוק לא עברתי 1:20 אף פעם -75K ק"מ ?

פורסם
גולף SDI:

50/50 עירוני ובין עירוני - 1:18 קבוע כבר שנים.

נסיעה ארוכה לאילת 1:21.

לא מביאים כבר כאלה לארץ, נכון?

יד2 מלא במפלצות ק"מ.. :/

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

ממבחני דרך (בארץ ובחול), הסיטיגו והמיי של סקודה וסיאט מסתמנות כהכי קרובים לנתונים המבוקשים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
איך אתה עושה זאת? אני עם אותו רכב בדיוק לא עברתי 1:20 אף פעם -75K ק"מ ?

יכול להיות שאתה גר באיזור הררי? נוסע את רוב הקילמטרז' מחוץ לעיר? כנראה אתה "מרגיש את האוטו" פחות טוב ממני :lol:

גם ב-GTI אצל רוב החברים שלי הצריכה בנסיעה לא מאומצת הייתה 9.5 ק"מ לליטר ואצלי 10.5 ק"מ לליטר שזה כ-10% טוב יותר.

את הפריוס קנינו מסבתא מרמת אביב ג' שנסעה כנראה כמו... סבתא... מחשב הרכב שומר הרי את

הגרפים של הצריכה וראיתי שהצריכה אצלה הייתה 20.5 ק"מ לליטר לאורך 9,999 ק"מ ואני מוציא 22 ק"מ לליטר,

קצת פחות מ-10% יותר טוב ממנה, בכל זאת נהגה בעדינות.

איך אני עושה את זה?

קודם כל רוב הנסיעות שלי עירוניות והפריוס חסכונית יותר בתוך העיר מאשר בנסיעה על 120+ קמ"ש בכביש מהיר.

גם בערך חצי מהנסיעות שלי הן אחרי 21:00 בערב כשיש פחות עומס בכבישים.

אני גר במישור בלי עליות וירידות, שומר מרחק, לא מאיץ ובולם סתם, מכיר פחות או יותר את הרמזורים כדי לתזמן גל ירוק וכו' וכו'...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

או פשוט שומר על סגנון נהיגה עדין במיוחד, תופעה נפוצה אצל בעלי פריוס, זו הצדקה אישית לרכישה.

SCANSPEAK

פורסם

אכן אני גר בשטח הררי - גר במעלה אדומים ועולה לירושלים כמעט כל יום. אני נוסע די רגוע אבל לא מידי. נכון שבנסיעות מסוימות הגעתי לצריכה לפי המחשב הרכב של 4.2/100 ליטר (כ 24 קמ"ל) אבל לא מיכל שלם. אגב גם אצלך מחשב האוטו אופטימי בלפחות 5%?

• תוכן חדש...