Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
צר לי לבשר לך, אבל, זו הגישה שלך לדברים.

נתחיל מזה שמתדלק זה לא מקצוע אלא עיסוק. מתדלק יודע בדיוק מה שאתה יודע לתקתק מספרים במכשיר, להעביר כרטיס ולדחוף את האקדח לפיית התדלוק.

לסיים ולהחזיר חזרה.

אם תשים לב, מתוך כל התגובות לשרשור הזה רק אדם אחד ציין את העובדה שקיים נפח מסויים של אוויר, תבין שאנשים לא מכירים.

כמוהם, גם המתדלק שכנראה לא יודע האם יש אוויר או אין אוויר, הוא מבצע את פעולת התדלוק עד שקופץ האקדח או עד שהנוזל מגיע לפיית התדלוק.

כמו שאתה מצפה מהם להעלות את האפשרות הזו, מצופה ממך כבן אדם בין ימינו לחשוב על האפשרות הזו בעצמך, אם היית מפעיל את הקודקוד לפני ניפוח וורידים ואיומי סרק היית חוסך לעצמך שעה של בלאגן על לא כלום.

ממש לא מצופה ממני לדעת שבתא דלק של רכב, החל משנה מסוימת, יש מנגנון שמשאיר נפח של מספר ליטרים כאוויר, ושבצורה מסוימת המתדלק יכול לנטרל את המנגנון הזה. ממש לא מצופה ממני. אבל מצופה מהמתדלק לדעת איך לא לנטרל מנגנון שכשזה, וחמור מאוד אם הם לא עוברים תדרוך בסיסי של איך מתדלקים רכב. ויותר מזה, מצופה מבעל הפאקינג תחנה לדעת מהחיים שלו, כולל לתדרך את המתדלקים כיצד לתדלק, וכולל לדעת בעצמו על המנגנון הזה ולהציע את זה בתור אופציה ראשונה. ויותר מזה, עובדה שהמוסך המורשה של פיאט בו אני מטפל, אמר לי במפורש שהרכב לא מסוגל לקבל 40.4 ליטר, במפורש הם אמרו את זה וגם בעל התחנה שמע. אז עם כל הכבוד, אני לא מצופה לדעת יותר מהמומחים במוסך המורשה בו אני מטפל, וכמובן גם במוסך שלי הם שיערו כי הרכב תודלק בצורה תקינה, בלי לעקוף מנגנונים. עריכה אחרונה על ידי noam23
  • תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התועיל בטובך למצוא את המידע הזה ברשת? כדי שנשכיל כולנו איך מנטרלים את המנגנון הזה? (רמז, קרא שוב את הנושא, מרוב עצבים פספסת את הנקודה)

הדבר היחיד שאני מנחש שכן מתדרכים את המתדלקים זה בנושאי בטיחות.

כן מצופה ממך לחשוב על עוד אפשרויות לפני שאתה שולח עצבים לכל כיוון פרט לכיוון עצמך.

לא עצרת ולו לרגע לבדוק האם אתה טעית. ואתה ממשיך לעשות זאת, למרות שמהכתיבה שלך, הבנת והפנמת שכן ייתכן שיכנסו למיכל של 40 ליטר, 40.4 ליטר.

ואתה ממשיך להאשים בעל תחנה פלוני או מתדלק אלמוני.

תנשום אוויר, תרגע, לא קרה דבר.

סע בדרכים טובות, ותמשיך בחיים שלך, ברוגע בסבלנות ובסובלנות.

פורסם (נערך)
התועיל בטובך למצוא את המידע הזה ברשת? כדי שנשכיל כולנו איך מנטרלים את המנגנון הזה? (רמז, קרא שוב את הנושא, מרוב עצבים פספסת את הנקודה)

הדבר היחיד שאני מנחש שכן מתדרכים את המתדלקים זה בנושאי בטיחות.

כן מצופה ממך לחשוב על עוד אפשרויות לפני שאתה שולח עצבים לכל כיוון פרט לכיוון עצמך.

לא עצרת ולו לרגע לבדוק האם אתה טעית. ואתה ממשיך לעשות זאת, למרות שמהכתיבה שלך, הבנת והפנמת שכן ייתכן שיכנסו למיכל של 40 ליטר, 40.4 ליטר.

ואתה ממשיך להאשים בעל תחנה פלוני או מתדלק אלמוני.

תנשום אוויר, תרגע, לא קרה דבר.

סע בדרכים טובות, ותמשיך בחיים שלך, ברוגע בסבלנות ובסובלנות.

בוא נעשה רגע הבחנה חשובה, הנקודה פה היא לא רק שלמיכל של 40 ליטר נכנסו 40.4, אלא שלמיכל של 40 ליטר שהיה רחוק מלהיות ריק נכנסו 40.4, כאשר המילוי הכי גדול האחר שהיה לי ב 3 שנים שיש לי את הרכב, זה 37.7 (וזה אחרי שהרכב נתקע בכביש לאחר שנגמר הדלק), וכאשר גם חוברת היצרן, וגם המוסך המורשה בו אני מטפל, אומרים שאפשר מקסימום 40 (וזה כשהמיכל ריק לגמרי). אני לא בנאדם מהיר חימה, ולא חושב שכעס מביא שום דבר טוב. אבל כן, כשאני כועס אני כועס מאוד, רק צריך הרבה כדי לגרום לי לכעוס, ואני חושב שהיה פה מספיק (ולא איזו קלות דעת, כמו שאתה מנסה לתאר). עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

בוא נעשה רגע הבחנה חשובה, אין לך ולא היה לך דרך לדעת כמה המיכל שלך מלא ברגע התדלוק.

ולא, מחוג הדלק הוא אינו כלי מדידה קביל שניתן להסתמך עליו.

אי לכך, ניתן לומר כי ייתכן שהמיכל היה קרוב למצב ריק.

בנוסף אתה מצרף כאן סטטיסטיקה שבמשך 3 שנים זה לא קרה.

גם סטטיסטיקה לא ניתן להשליך על מקרה בודד ולכן לא ניתן לקבוע מה קרה באותו הרגע.

מצד שני, יש הרבה "עדויות" שתומכות בדעה המנוגדת לשלך, ע"ע נפח הצינורות, ע"ע נפח "המנגנון הנסתר".

היחיד שגם לך לכעוס זה אתה, מחוסר הבנה של הנושא.

במעמד זה הוסבר לך כי ייתכן ואתה זה שטועה, אנא ממך, קבל את זה.

אם לא אז בדוק את זה, הכלים ניתנו לך. כלים אמיתיים לשם שינוי.

עד אז, וויכוחי סרק.

שיהיה לך אחלה המשך שבוע, נמאס לי להתווכח איתך ולנסות להסביר לך שאף אחד לא אשם כאן במקרה הזה, והאשמה היחידה כאן היא הוצאת דיבתו של מנהל התחנה ורשת פז עצמה, ללא סיבה נראית לעין.

פורסם (נערך)

הבנתי, אתה רוצה לצאת צודק בכוח. אז צא צודק, תהנה. תתעלם מכך שאני בודק בספר של הרכב, תתעלם מכך שהמוסך המורשה בו אני מטפל עימו התייעצתי גיבה אותי, תתעלם מכך שהמתדלק עשה משהו חריג ולא תקין (אם ההסבר שהועלה פה בכלל נכון), תתעלם מכך שבעל התחנה לא ידע להסביר, תתעלם מהכל, העיקר שתראה פה בפורום שאתה הכי צודק, כי זה יותר חשוב מהכל, בשביל זה בעצם התכנסנו פה. כנראה שיש לך קושי לראות תמונה שלמה, אגו גדול מדי לא תמיד יכול להכיל תמונה שלמה. אין לי ספק שאתה מפספס עוד דברים בחיים עם הראייה הצרה והאגואיסטית שלך, אבל אם טוב לך ככה, תמשיך.

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם

אבל את. מסרב להבין. אומרים לך שהנפח הכולל של תא הדלק (בלבד!) הוא 40 ליטרים. תוסיף פה צינור, שם צינור, טמפ׳ נמוכה וכבר קיבלת עוד ליטר דלק.

אתה לא היחיד שיצא לו למלא מעבר לנפח המוצהר. זה שפעם לא הצלחת מעיד (אולי) על תקלה ברכבך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני קורא את התגובות ופשוט מתקשה להאמין - אני אפילו לא מנסה לשכנע את שאר עובדי חברת פז (אין לי הסבר אחר לתגובתם) שהמצב שפותח השרשור מתאר , אכן מצביע על חוסר קורולציה בין כמות הדלק שתודלקה בפועל לבין החשבונית שקיבל .

לפותח השרשור רק אומר שלמרות שאני מבין ללבך , אין לך יותר מידי מה לעשות בעניין מבחינה משפטית , הדרך היחידה להוכיח שאכן באותה משאבה יש סטייה, היא , להוציא באותו הרגע מיכל בן 40 ליטר ולהשוות את המילוי בפועל עם קריאת המשאבה .

פורסם
או סוף סוף.

עתה משהשתכנע בעל הממון, אפשר לשנות את הכותרת לכותרת מתאימה יותר ולא פרובוקטיבית על סף הוצאת דיבה.

הדיבה קיימת גם בגוף ההודעה עצמה.

גם אם יש תקלה במשאבה ויש סטייה קטנה לכאן או לכאן (מה שקורה עם מכונות), עקיצה (גניבה במודע) זה בטח לא משהו שאפשר לטעון כאן בביטחון (בלשון המעטה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פו"ש - קרא את הפוסט הזה - בתגובה 6 יש גם צילום של הכפתור (בפולקסווגן - בפולקסווגן) שמשחרר את כיס האוויר ומאפשר תדלוק מוגדל. להערכתי גם ברכב שלך מותקן משהו דומה - ולא זה שבמוסך לא יודעים על כך עדיין לא אומר שזה לא קיים.

פורסם (נערך)

עידכון: היה חשוב לי לעשות את העידכון הזה, במיוחד הודות לכמה חברים חכמים אך לצערי יהירים שהגיבו בשירשור הזה (יהירים = חושבים שהם יודעים הכל, בזמן שהם לא יודעים הכל, ומפספסים הרבה בהשקפה הזו שלהם, ואני בטוח שבעוד תחומים בחיים). ראשית, המיכל הנוכחי לא נתן לרכב קילומטראז' גבוה מהנורמלי (למעשה, אפילו מעט קצר יותר מהנורמאלי, אפילו שרוב הנסיעות שלי היו מחוץ לעיר ומחשב צריכת הדלק הממוצעת הראה צריכה טובה יותר מהנורמה). שנית, הפעם המתנתי שהמחוג של הדלק ירד עד הסוף, שממש ישכב על Empty. כשהוא שכב על Empty, נסעתי עוד כמה קילומטרים, והתפללתי שלא אתקע באמצע הדרך (אני מזכיר שבפעם הקודמת, נכנסתי לתחנת הדלק *הרבה הרבה* לפני שהמחוג שכב על Empty). בקיצור, ניכנסתי היום לתחנת הדלק (כשהמחוג שוכב על Empty כבר כמה קילומטרים טובים), יצאתי מהרכב, וביקשתי מהמתדלק להכניס הכי הרבה דלק שאפשר. הוא מילא בתחילה מיכל מלא, והאקדח קפץ. ביקשתי ממנו להמשיך את המילוי. הוא מילא עוד איזה 200-300 מיליליטר, ואמר לי שהוא מרגיש שזה הסוף. ביקשתי ממנו למלא עוד, שאני רוצה להשתכנע שזה מלא לגמרי. הוא נתן עוד מילוי קטנטן, והדלק פרץ מתוך המיכל של הרכב שלי, והשפריץ לו על הבגדים (הוא קילל והאשים אותי...). כשהסתכלנו כמה נכנס במיכל, ראינו 36.6 ליטר (ואני מזכיר שוב שחלק מהנפח הזה נמצא על הבגדים שלו). וזה בידיוק מה שציפיתי שיקרה, וזה בדיוק מה שהיה לי מאז ומתמיד עם הרכב הזה. ועכשיו אני פונה אל קבוצת היהירים שהגיבה לי פה בשירשור (לא כולם, רק ליהירים פה אני פונה), פז לקחה כסף שלא מגיע לה, או שלא לקחה ?? אין שום אפשרות להכניס ברכב שלי 40.4 ליטר, אין אפשרות טכנית פשוט. ויש לי את הקבלות שלהם להוכיח שהמשאבה שלהם מזייפת, בזמן שהם משוכנעים שהיא מדוייקת. ככה הם לא מדייקים וגונבים אנשים תמימים !!!! אתם אומרים שהם כביכול לא יודעים שהמשאבה מזייפת לטובתם, מאוד נוח התירוץ הזה, במיוחד שאני עומד וצועק על בעל התחנה שהמשאבה שלו לא מדוייקת, וזה פשוט לא מזיז לו, איך הוא אמר לי "המשאבות זה לא באחריותי והן גם כויילו לפני שבוע". גם לחברת "פז" זה לא מזיז. פניתי לכלבים הללו, הם ביקשו שאפקסס להם את הקבלות שאכן מילאתי יותר ממה שהיצרן אומר שיש במיכל + עתודה. פיקססתי להם את הקבלות, ו.... כלום. נעלמו (וגם עידכנתי אותם בכך שהמוסך המורשה של פיאט בו אני מטפל אמר, בנוכחות בעל התחנה, שאין שום אפשרות בעולם למלא 40.4 ליטר ברכב הספציפי שלי). למה שיחזרו אלי ? אכפת להם אתם חושבים ? זה לא יהיה סוף סיפור. את זה אני מבטיח.

פורסם

אולי תנסה שוב פעם לתדלק שם והפעם עם מצלמה.

כבר הצעתי לך לצלם מילוי מיכל תקני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
אולי תנסה שוב פעם לתדלק שם והפעם עם מצלמה.

כבר הצעתי לך לצלם מילוי מיכל תקני.

אני לא אעשה את זה, כי זה לא בהכרח יוכיח כלום. ייתכן שהמשאבות שלהם מזייפות לפעמים, ובפעם הספציפית שאבדוק, הן לא יזייפו. יש לי את כל מה שאני צריך: קבלות רשמיות של חברת "פז" שמוכיחות חד משמעית שהם טוענים שהכניסו לרכב הספציפי שלי 40.4 ליטרים, ויש לי את הרכב שלי, שגם אם יתרוקן לגמרי לגמרי מדלק, לא מסוגל להכיל את נפח הדלק הזה (אלא רק נפח הנמוך במספר ליטרים!!!). אני חושב שאני מחזיק אותם יופי יופי בביצים, ועכשיו רק נותר למחוץ.

פורסם

אני מבין שאתה הולך על תביעה יצוגית?

;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

אני לא הולך על תביעה יצוגית, אבל אני מניח שאם אצליח במה שאני עושה, התביעה הייצוגית כבר תגיע אליהם ממקום אחר. אני הולך מחר לתת להם צ'אנס אחרון לסגת בכבוד מהסיפור הזה (עם מכתב התנצלות + פיצוי כספי + כיול המשאבות בתחנה הספציפית - לא שאי פעם אכנס אליה שוב). במידה והם ממשיכים בשלהם, אני אקבע עם מוסך הפיאט המורשה בו אני מטפל, בדיקה רשמית של כמה דלק נכנס במיכל הדלק שלי. הם כבר הביעו בפני נכונות לביצוע הבדיקה (ומשוכנעים בצדקתי). לאחר מכן אני מעלה את הכל ל- Youtube (הקבלות שמעידות על מילוי של 40.4 ליטר, השיחה עם הנציגה של חברת "פז" שמתנערת מאחריות, הבדיקה הרשמית במוסך פיאט המורשה שמראה שבמיכל נכנס פחות מ- 40.4 ליטר גם כשהוא ריק לגמרי), ומפיץ לכל עבר. בנוסף פונה לכל ערוצי התקשורת. אם הסיפור הזה יתפוס, התביעה הייצוגית כבר תגיע.

פורסם

הדרך היחידה שתוכל להוכיח סטייה באופן חד משמעי היא עם ג'ריקן של 20~30 ליטר.

כל עוד לא עשית את זה - לא תקבל יחס רציני מאף אחד.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...