Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות מצלמה עד 3500 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מוצא את עצמי נכנס לתוכנת העריכה עם כל סט של תמונות ואוטומטית מעלה לכולן את ה- Clarity וה- Vibrance בלפחות 20-30 יחידות (נקודות? אחוזים?) וזה פשוט מתסכל אותי כל פעם מחדש. המצלמה שלי לא צריכה להוציא כאלה תמונות מזעזעות.

אם אתה מצלם JPG, אתה יכול לשנות את הגדרות ברירת המחדל במצלמה.

אני מצלם הרבה ב-RAW (או גם וגם) ואז אני תמיד מקבל תמונות ניטראליות לחלוטין, ומחליט על אופי התמונה בדיעבד.

עם זאת, יש דברים שאי אפשר לשחזר. להוסיף clarity אפשר, אבל להוסיף פרטים (רזולוציה) - לא.

לגבי צמצם פתוח, צריך לזכור שעומק השדה הרדוד לא תמיד מתאים למה שאתה רוצה לצלם.

ואני אשים כאן כמה תמונות, בכל זאת...P7060030-4.jpg

sunshinegirl.jpg

PC190286-6.jpg

PC140280.jpg

PC130180-5.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני תמיד מצלם בRAW, החופש לשחק עם התמונה בפוסט פרודקשן שווה את המעט התעסקות ויש לי מספיק מקום על שני כרטיסי זכרון ולא רואה טעם לצלם JPEG. הקטע הוא שאני מכוון את הגדרות הצבע ל- Vibrant שזה פחות או יותר הדבר היחיד שאני יכול לעשות בתוך המצלמה ועדיין, התמונות עם הטמרון יוצאות Washed out בהיעדר מילה אחרת. חסרות חיים, צבעים שטוחים, ורעש. המון רעש.

מה מוגדר אצלך? ועם איזה ציוד אתה מצלם?

לגבי עומק שדה, מכיר, יודע. לא מצלם הרבה פורטרטים אבל כשכן, כמעט ולא פותח מעבר ל-5.6. אני אוהב לפעמים לצלם דברים קטנים או פרטים של דברים מקרוב ועם עומק שדה רדוד, כמו מאקרו אבל לא בדיוק. בשביל זה אני רוצה את ה- 1.8

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

סורי אבל לרוב הטמרון הפשוטות זה קאקה.

היתה לי 17-35 של טמרון ושל מינולטה.

הטמרון למרות היותה "אחות חורגת" של המינולטה פשוט זוועתית.

לרוב, הבעיות הן בגלל ציפויי זכוכיות גרועים או שכלל לא קיימים.

פורסם
ועדיין, התמונות עם הטמרון יוצאות Washed out בהיעדר מילה אחרת. חסרות חיים, צבעים שטוחים, ורעש. המון רעש.

מה מוגדר אצלך? ועם איזה ציוד אתה מצלם?

עכשיו עם OM-D, עדשת הקיט 12-50 (היא פסדר. אפקטיבי 24-100) ו-25 1.4 של פנסוניק (אפקטיבי 50). אני מוסיף עכשיו עוד 17 1.8 (אפקטיבי 34).

אחרי זה 45 (90). אחרי זה אולי גם 12 (24. יקרה מאוד).

יותר רחוק מזה אני לא מצלם.

הקיט ממש פחות טובה, בעיקר ברזולוציה, אבל היא עמידה לאבק ומים ומתפקדת לטיולים וצילומים משפחתיים. בשביל הכיף אני כבר כמעט שנה מצלם רק עם הפריים.

סורי אבל לרוב הטמרון הפשוטות זה קאקה.

יש לי 17-50 2.8 של טמרון על ה-K20D הישנה. יופי של עדשה.

אפרופו עדשות ישנות, יש לי עדשה ישנה ודפוקה של פנטקס. יש לה את הקסם שלה.

בכלל, אפשר לפעמים באלתור להפוך דפיקויות לפיצ'ר. החתול והילדה צולמו עם הפנטקס הדפוקה. השנייה היא מה אפשר לעשות עם P&S כשאין אור (בד"כ לצלם ש"ל, כי הגרעיניות פחות מפריעה, אבל לא רק...).

notre damn.jpg

08-06-2008 13-12-28_0031-2.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני זוכר שה 17-50 היתה עניין של מזל.

או שיש לך עותק חד כמו סכין ויופי של צבעים, או שנפלת חזק.

לרוב נפלת חזק...

וגם אני חולה על העדשות הישנות והטובות.

רוב העדשות שלי הן משנות ה 80 וה 90, יד שניה, שאני מת על הצבעים שהן נותנות למרות שבהגדלות ל 100 אחוז לא רואים שערות של כינים :-D

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם
אני זוכר שה 17-50 היתה עניין של מזל.

או שיש לך עותק חד כמו סכין ויופי של צבעים, או שנפלת חזק.

לרוב נפלת חזק...

מסכים איתך.

אצלי זה היה עניין של מזל. (ומעט שכל)

קניתי בפוטופריזמה בירושלים.

הייתי בחנות יותר מ45 דקות.

צילמתי בכל צמצם אפשרי. בכל אורכי המוקד. אובייקטים קרובים ורחוקים. ולבסוף השוויתי את התמונות על המחשב שלהם בחנות. (שירות מצויין!)

אחרי שראיתי שהכל תקין, רכשתי אותה.

אני לא מצטער לרגע. "נפלתי" על עותק מצויין!

למי שיש כוח לבדוק, אני ממליץ בחום על העדשה הזאת.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

מה גם (לפי מה שהבנתי, אשמח אם יתרנו אותי במידה ואני טועה) שהערך של מפתח הצמצם הוא לא אבסולוטי אלא מסמל אחוז מסויים, כך שעם העדשה היא 28 מ"מ ומתפח הצמצם הוא 1.8 לא בהכרח תקבל עומק שדה רדוד יותר מעדשת 35 מ"מ עם מפתח של 1.4.

בנימה אחרת, קח בחשבון שעם אתה מצלם עם מצלמת קרופ תקבל עיוותים ב28 מ"מ (אמנם זניח, אבל עדיין יהיה קיים) כי אורך המוקד האפקטיבי יהיה 44.8 מ"מ ביחס ל35 מ"מ שם אתה מקבל אורך מוקד אפקטיבי של 56 מ"מ (על קנון. 52.5 מ"מ על ניקון).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

העיוותים יהיו רק אם לא תאזן את המצלמה. אם העדשה תפנה למטה או למעלה, יהיה עיוות אבל לא נוראי.

מה שכן, זאת ממש לא עדשה לפרוטרטים.:-)

• תוכן חדש...