Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות מצלמה עד 3500 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ותקבע מהירות צמצם גבוהה יותר מהאורך האמיתי. כלומר אם אתה מצלם עם 20 מ"מ (40 מ"מ אמיתי) תקבע את מהירות הצמצם על לא פחות מ1/40 שניה. 30 מ"מ - 1/60 שניה וכן הלאה.

התכוונת למהירות סגר?

פורסם
רנו סופר עגלה? חביבי, אתה מדבר פה עם בעלים גאה של ניסאן אלמרה, ממציאת קטגוריית העגלות

אתה לא יכול להתחרות במנוע 1.2 של 75 כ"ס עם 10.7 קג"מ! :lol:

התכוונת למהירות סגר?

סביר להניח שזו כוונתו.

בעקרון אם אין לך מייצב הוא צודק. כדי לקבל תמונה לא מרוחה וחדה, אתה צריך לעבוד לפי חוק שמהירות החשיפה היא 1/X, כאשר X הוא אורך המוקד המשוקלל עם הקרופ פקטור של המצלמה.

למשל עדשת 300 מ"מ קבועה:

על מצלמת FF, תתן אורך מוקד מקביל ל300 מ"מ, לכן נדרש 1/300".

על מצלמת קרופ של ניקון (קרופ 1.5), תתן אורך מוקד מקביל ל450 מ"מ, לכן נדרש 1/450" (אין דבר כזה, אז 1/500")

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ברור שהוא צודק.

זה הכלל הראשון שלומדים בצילום אתה יודע...(טוב, השני, אחרי שלומדים מה זה צמצם :-) )

פורסם

כן, לזה התכוונתי :oops: אני כל הזמן מתבלבל ביניהם, אני בוש ונכלם. אבל מעולם לא למדתי צילום, אז יש לי תירוץ :roll:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם כבר בתיאוריה עסקינן:

העדשה שאצלי מאפשרת מפתח צמצם F/3.5-5.6

בפועל אני יכול להגיע גם ל F/22.

ניתן להסיק שבגוף יש צמצם נוסף, או שהסגר מתפקד גם כצמצם?

מתחדשת*

פורסם

הנתון שיש לך הוא על מפתח צמצם מקסימלי. יש לך שני נתונים כי הוא לא קבוע אצלך ומשתנה כתלות באורך המוקד.

כלומר, בקצה הרחב תוכל לפתוח עד 3.5, ובקצה הארוך עד 5.6. לסגור אתה יכול חופשי.

לדעתי בקצה הארוך תוכל לסגור יותר מאשר 22.

בעצם, התשובה לשאלה שלך היא לא.

יש צמצם יחיד, הנמצא בעדשה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

De nada, hombre

לפעמים במפרט כן נותנים את נתון המפתח המינימלי, אבל כשאתה מציין דגם של עדשה אתה יותר תתעניין במקסימלי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם (נערך)

שלום! אם הנושא עוסק בעדשות אז יש לי שאלה.

יש לי בבית רק מצלמות פילם (כולן של ארוסתי אבל אני גם נוגע :) ), החלטתי לקנות מצלמה דיגיטאלית ראשונה ניקון D300 מיד שניה (דרך אגב אם אתם מכירים מישהו שמוכר אז אשמח לדעת), השאלה היא האם העדשה שיש לי על הניקון F70 תתאים לה, ממה שהבנתי ברשת היא אמורה להתאים אבל עדשות פילם לא לגמרי מתאימות למצלמות דיגיטאליות, השאלה היא על מה זה ישפיע?

העדשה היא tamron 28-300 3.5-6.3 LD aspherical כזו:

37341d1245462558-sale-sold-tamron-af-aspherical-ld-if-28-300mm-imgp2584.jpg

תודה!

עריכה אחרונה על ידי mill3r
פורסם
שלום! אם הנושא עוסק בעדשות אז יש לי שאלה.

יש לי בבית רק מצלמות פילם (כולן של ארוסתי אבל אני גם נוגע :) ), החלטתי לקנות מצלמה דיגיטאלית ראשונה ניקון D300 מיד שניה (דרך אגב אם אתם מכירים מישהו שמוכר אז אשמח לדעת), השאלה היא האם העדשה שיש לי על הניקון F70 תתאים לה, ממה שהבנתי ברשת היא אמורה להתאים אבל עדשות פילם לא לגמרי מתאימות למצלמות דיגיטאליות, השאלה היא על מה זה ישפיע?

העדשה היא tamron 28-300 3.5-6.3 LD aspherical כזו:

[ATTACH=CONFIG]376004[/ATTACH]

תודה!

לגביי D300 משומשת - למה דווקא אותה? עדיף לקנות D90 או D7000 חדשה.

העדשה תתאים, הבעיה עם עדשות ישנות של יצרני צד ג' נובעת מהמניעים הבאים:

1. חוסר תאימות ותקשורת לקויה - המצלמה לא מתקשרת כמו שצריך עם העדשה, מדידת אור לקויה, באק או פרונט פוקוס וכו'.

2. אין מנועי פוקוס בעדשות הללו, הן מתבססות על מנועי פוקוס במצלמה (שיש במצלמות כמו D300, וגם במצלמות "נחותות" יותר כמו D90), ולכן אם תרכיב אותה על ניקון D3XXX או D5XXX שאין להן מנוע פוקוס בגוף, היא לא תפקס אוטומטית.

מעבר לכך, 28 מ"מ על מצלמת קרופ נהיה 42 מ"מ. זה לא בדיוק רחב. כדאי להשלים עם עדשה רחבה. בלי קשר זו לא עדשה שהיא עילוי אופטי.

אם היא עדשה שמתאימה לפילם, היא תתאים לכל הדיגיטליות.

זה לא מדויק ב100%.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טוב, מה נרדמתם?

מר SPIRE נתן תאריך. שלושה נתנו אור ירוק.

מדובר על יום שישי, 11.4, נס הרים והסביבה. אספלט, בנזין ומירוק עדשות.

מי שלא בא - מקבל DSG7 ליומולדת.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אנחנו רוצים בוקר? צהריים? ערב? בראנץ'? ארוחת בוקר? ארוחת בוקר שנייה?

אני תומך ברעיון של ה-DSG7 ליום הולדת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...