Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בעקבות אכזבה קלה שלי מהפלאש דאש ורכישת דוגמית של סילק שיין בVIX החלטתי לעשות ניסוי קטן מול החומר הקודם שהשתמשתי בו.

המטרה- למצוא את החומר הכי דוח אבק.

מהלך הניסוי:

על הדשבורד יש שאריות של הפלאש דאש ששמתי לפני חודש וחצי בערך.

הדאש עבר ניקוי באמצעות APC של CG (אגב, הוא מריח ממש נחמד, אבל ציפיתי למשהו שמסיר שומנים קצת יותר. שמתי כמות מכובדת בדילול של 1:10 ועדין הרגיש שנשארה שכבה של משהו על הדאש)

חילקתי את הדאשבורד ל-3 חלקים:

1. אזור הנהג וההגה - שכבה של הSTP

2. אזור הקונסולה הקדמית והמוט הילוכים - שכבה של סילק שיין

3. אזור הנוסע - שכבה של פלאש דאש

כל החומרים יושמו בעזרת פדים מיקרופייבר, כל אחד והפד שלו (אני כנראה אשתמש באחד לכולם להבא, לא רואה סיבה מיוחדת להפריד)

אחרי זה כולם עברו "באפ"\ הסרת שאריות באמצעות מטלית MF עם שער קצר.

צורת העבודה ותוצאות ראשוניות:

משום מה הSTP נראה כאילו הוא לא מרטיב טוב את המשטח אבל אחרי כמה מעברים "רטובים" המשטח נראה מבריק יותר מלפני היישום. בסוף המשטח היה יחסית מבריק.

הסילק שיין היה קל מאוד ליישום, הוא הנוזלי מבין השלושה והמיכל ריסוס של הדוגמית עשה עבודה ממש מצויינת בפיזור (אני מאמץ אותו :) - את המיכל). השאיר משטח לא מבריק במיוחד (שזה טוב) אבל מרגישים שהחומר שם. ריח הרבה יותר טוב מהשניים האחרים.

פלאש דאש מגיע בבקבוק רגיל, לא ספריי, אז היישום שלו היה הכי פחות מלכלך. השאיר שכבה מבריקה, קצת יותר מהSTP (אבל עדין לא כמו ספריי סיליקון למיניהם שמיועדים להבריק)

עדכון עם תוצאות סופיות יהיה בעוד כמה שבועות אחרי שיצתבר אבק.

התמונה של הדאש זה אחרי יישום של החומרים והבאפ.

IMG_1951.JPG

IMG_1934.JPG

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

זה משהו שמעניין אותי הרבה זמן. להעמיד את

פלאש דאש החביב עלי מול יריבים אחרים כגון סילק שיין, במיוחד שיש לי היום דוגמית.

מאוד הייתי רוצה את "אוטוגלים" שמבחינתי זה "מיתולוגיה" אבל אין לי אותו.

אני מחכה להזדמנות לקחת חתיכת פלסטיק שחור בלוי ולהעביר עליו טסט במשך כמה חודשים בשמש.

על הרכב שלי לא ניתן לעשות את התהליך הנ"ל, כי כמה שלא אנקה את הדשבורד הוא תמיד יישאר נקי/מבריק

זה מה שקורה לדשבורד שמטופל שנים באדיקות.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

היום יצא לי לבלות באוטו קצת זמן איכות (מעל ל-200 ק"מ נסיעה, מתוכם בערך 30 עירוני) ושמתי לב שהSTP נראה יותר מבריק מהפלאש דאש, אבל לפלסטיק יש קצת תחושה דביקה. נראה לי עניין של באף סופי קצת יותר חזק שצריך לעשות.

בנוסף- הגעתי להחלטה שהAPC של CG מעפן. עם כל הכבוד לריח, הוא לא הסיר לי בכלל את המריחות של החומרים לדאשבורד שהגיעו לשמשה, ועכשו יש לי מריחות מעצבנות על כל החלון.

ואם הוא לא הוריד את השאריות מהחלון, הוא גם לא מוריד את השאריות מהפלסטיקה, אז הוא לא מתאים לי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

היום שמתי לב להבדלים בעמידות:

הברק של הSTP דהה קצת, הפלאש דאש נראה עדין סבבה, והסילק שיין נראה שלא דוחה אבק יותר מהאחרים (האמת שאחרי נסיעה של כמה שעות במצתבר עם חלונות פתוחים אני לא שמתי לב ליתרון בדחיית אבק אצל אף אחד מהמתמודדים)

החלק השלישי של הניסוי יתחיל כנראה היום בערב- אני מתכוון לנגב את האבק מהדאש, בלי חומרים, ונראה איך הם ישרדו הלאה

יום טוב לכולם!

פורסם

רק תציין בבקשה באיזה מכונית מדובר.

להערכתי התוצאות משתנות על חומרים שונים/מכוניות שונות.

אני עדיין עם הפלאש דש, לאחר שנים ארוכות...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תרשו לי לעורר אצלכם כמה תאים בראש, למה המלחמה האין סופית של דחיית האבק?! הרי כל חומר "מושך" אליו אבק כי הוא: מבריק אז רואים יותר,דביק: אז אבק נדבק אליו, גם על חומרים בגימור מט רואים אבק בבירור . אין דרך להיפטר מזה. גם אני שנוסע עם חלונות סגורים ומזגן תמיד, גם אצלי יש אבק.

מה שאני עושה זה,שומר ברכב מטלית מיקרו פייבר קטנה ומעביר ניגוב במידת הצורך, בפקק,רמזור אדום,וכו. עניין של 20 שניות אופרציה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

מה רע במגבונים לחים?

אצלי תמיד יש ברכב חבילה, ועושים יופי של עבודה. אחד לכמה ימים מעביר ניגוב והדשבורד תמיד נקי.

פורסם

לא מוגן מקרינה ולא נראה כמו עם חומר. מגבונים מנקים אבל לא נותנים ברק או הגברה של הצבע

פורסם

I.G, עצלנות ודיטיילינג לא הולכים טוב ביחד.

שי,אני משתמש בקארפלאן כמעט שנה,ומאוד מרוצה השאלה שלי האם הוא מגן באמת טוב כמו המתחרים שמתהדרים בהגנה UV עמידות וכ'ו?

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

אף פעם לא טענתי שאני דיטיילר.

אני עושה את המינימום כדי שהרכב שלי יראה נקי וישאר מוגן לאורך זמן

במיקרה יוצא שהרכב גם נראה יפה תוך כדי :)

• תוכן חדש...