Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מיני בתקציב 50000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אז אני מתלבט הרבה זמן בין סקודה סיטיגו חדש מהחברה ליונדאי I10 יד שנייה.

תקציב:כאמור בכותרת.

לרכב חדש מיידית מוכן להשקיע יותר-השקעה.הסכום האמור והשאר מימון ופריסה וכל הסיפור.(עד 70000 ש"ח).

אם זה ישן-כ-50 אלף ש"ח .

צריך את הרכב לנסיעה בינעירונית כל יום 30 ק"מ.ונסיעות קטנות תוך עירוניות, לא ביג דיל ממש.

רק ההתלבטות הזאת היא זאת שממש מציקה לי.היום ראיתי את הסקודה בחברה (יום מכירות) והתרשמתי ממנה לטובה.

לציין כי אין לי ניסיון כמעט בכלל בנהיגה (רשיון כשנה וחצי ובקושי נהגתי עד עכשיו).וחלק מאנשים מתנגדים עקב הסיפור הזה שארכוש חדש בטענה שיש מצב שאני אהרוס אותו.

אשמח אם תוכלו לתת טיפים.ד"א קראתי הודעות ישנות על הרכבים הללו פה ושהבנתי יותר רק שאשמח ישירות להתייחסות עניינית.

תודה.

פורסם

לדעתי היונדאי I10 החדשה עדיפה,ראשית איבזור עדיף,דיפון מלא על דלתות נותן הרגשה טובה יותר,מושבים אוחזים יותר,בפנים לדעתי גם יותר נעים בגלל שילוב צבע,וגם שנת אחריות נוספת.

היודנאי החדשה עולה 59 וטובה לאין שיעור מזאת הקודמת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ל-יוליניקס.

תודה.שאלות:וסליחה על הבורות-

מזה יונדאי I10 החדשה? של של 2014 הדגמים ?

אני מניח אתה מדבר על רכבים מיד שנייה במחיר של 59K .כי לרכבים חדשים מהחברה ואוטומטיים זה עוד 10K.

נניח ואהיה מוכן האם במצבי כאמור (שאני לא מכיר ממש ואין לי נסיון בנהיגה) כדאי להשקיע ולגייס עוד 10000 ש"ח ולקנות I10 חדשה מהחברה?

אגב,מבחינת מראה חיצוני סיטיגו יותר יפה.(אא"כ הדגמים החדשים של יונדאי I10 השתנו לטובה).

ה-I10 אגב בסוכנויות מכירה אינה זמינה לנסיעת מבחן אלא רק בגירסה הידנית.(לפחות בדרום).

אני מסכים איתך לגמרי שיונדאי עדיפה עם האחריות של ה-שנה הנוספת,וכן יש לה ניסיון על הכביש יותר והדגמים הללו רק משתפרים משנה לשנה בד"כ,שלא כמו הסקודה סיטיגו שהיא חדשה על הכביש יחסית ולא ממש מוכרת עדיין .

פורסם

הגבתי אחרי דקה ולא ראיתי שהדרישה לאוטומטי רובוטי,הI10 החדשה עולה 64 אוטומט,אבל פה אנחנו באמת כבר מתרחקים מהתקציב שלך,באזור ה 60 אלף יש ביד 2 פיקנטו 2012,להבדיל מיונדאי במחיר של 64,אתה מקבל מנוע חזק יותר בצורה משמעותית,מנועי ה1.25 של היודנאי כבר עולים 70+ וזה לא רלוונטי לתקציב שלך.

מה שכן בתקציב שלך 50-55 יש את ה 107 הרובוטית,לדעתי רכב אוטומטי עם מנוע 1.0 מפספס את המטרה,ואני אסביר:

אם קונים מיני מצפים לרכב חסכוני,ה1.0 עם גיר אוטומטי רגיל יהיה פחות חסכוני וחזק מאותו מנוע עם גיר ידני,אז אם כבר אוטומט רגיל שיש יותר זריז כמו הפיקנטו עם מנוע 1.25.

לעומת זאת ה107 היא גם עם מנוע 1.0 אבל גיר רובוטי,כלומר הרכב יהיה מאוד חסכוני,אבל בעיר פחות חלק מאשר אוטומט רגיל,שוב תנסה לבצע נסיעת מבחן ותיראה על מה מדובר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן,הייתי בטוח שלא ראית.זה בסדר.תודה לך.

זהו,בדקתי ודי מאכזב-מנוע 1.25 של יונדאי I10 אוטו' עולה כמו I20 ידני.(בסביבות 80 אלף שח).חריגה עצומה בתקציב.לא מתאים.

דרך אגב ה-CITYGO הוא רובוטי.עם נפח מנוע 1000.אולי אלך עליו וזהו...

ובאמת אמרו לי שלא כדאי לשלב עם מנוע בנפח של 1000 וגיר אוטומטי בנסיעות עירוניות זה לא יהיה חסכוני.(כנראה זה מסביר את זה שיונדאי I10 אינו חסכוני בדלק-הוא אוטומטי).

אז אם נסכם:

ההתלבטות שלי כרגע:

יש לי תקציב 50K לאוטו יד 2:

יונדאי I10 נפח 1250 -קיה פיקנטו-פיז'ו 107.

ברכבים חדשים:מוכן להוציא עד K 70 וזה עוד בלחץ.

סקודה סיטיגו-נשאר בעיקרון.שאר הרכבים חריגה עד 80K ש"ח כבר. אני רואה בהתאם למסקנות שהגענו פה.

ואללה לא פשוט.

תודה לך על הסבלנות.

פורסם

אולי כדאי שתספר לנו קצת על הנסיעות הבין עירוניות שאתה עושה.

גם לנסוע כל יום מראשון לציון להרצליה וחזרה זאת נסיעה בין שתי ערים, אבל עם הפקקים שיש בבוקר גם מנוע 1 ליטר יעשה את העבוודה. אפילו בצורה טובה יותר ממנועים גדולים, כי כולם זוחלים בפקק באותה מהירות רק שהמנוע קטן צורך פחות דלק.

הסיטיגו הרובוטית לא ראויה לשימוש לדעתי, הגיר הזה היה צריך להישאר במחסן של פולקסווגן. אחד מהגירים הרובוטיים הפחות טובים שפגשתי בשנים האחרונות.

לדעתי הפיתרון לסוגיה שלך היא להגדיל מעט את התקציב למשומשת ולפנות לקטגוריית הביניים, שכוללת את ניסאן אקו מיקרה, דייהטסו סיריון וסוזוקי ספלאש. תקבל מנוע 1,200-1,300 סמ"ק, גיר אוטומטי אמיתי וביצועים טובים יותר על הכביש המהיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ל-צביקה.

קודם כל הנסיעות הבינעירוניות שלי -30 ק"מ לעבודה וחזרה.בכביש שלא ממש עמוס בד"כ.

בוא נגיד שמתוך 40 דק' נסיעה נוסעים כשליש מהדרך בעומס תנועה והשאר בכביש מהיר.

לגבי סיטיגו עשיתי חיפוש אתמול באתר וקראתי את החוות דעת שלך בפוסט אחר באמת.על הגיר הרובוטי של סקודה.אני מייחס למה שנאמר פה משמעות רבה ומבחינתי הסקודה הרובוטית ירדה מהפרק לגמרי.סומך על ניסיונכים פה באתר.

מה שרציתי לשאול:

א.דייהטסו הבנתי עזבה את הארץ (את אירופה) בכלל,האם זה לא מפריע לרכוש רכבים שלהם? מי מספק חלפים שלהם? היה תקופה שגיליתי בו התעניינות רבה וויתרתי בגלל הדבר הזה.

ב.האם כדאי לפנות למיגרשים? משהו שטרם עשיתי ,ואם יש המלצה על מיגרש ספציפי...אולי באמת יהיה לי קל יותר למצא.מה גם שאני כן זקוק למימון של סכום כסף מסויים.(כ-10K מהסכום עם תקציב של 60K..)

ג.מה זה להגדיל מעט תקציב? בסביבות 60K ש"ל אוכל להשיג משהו נורמלי?

תודה רבה לך(ם) על העזרה...כל הכבוד...

פורסם

א-אל תדאג לגבי החלפים,הרבה מאוד נפוץ מה שמבטיח זמינות חלפים,טלקאר עכשיו אחראית לדייהטסו.

ב-אתה יכול לבדוק במגרשים השל חברות הליסינג.

פורסם

א.דייהטסו הבנתי עזבה את הארץ (את אירופה) בכלל,האם זה לא מפריע לרכוש רכבים שלהם? מי מספק חלפים שלהם? היה תקופה שגיליתי בו התעניינות רבה וויתרתי בגלל הדבר הזה.

ב.האם כדאי לפנות למיגרשים? משהו שטרם עשיתי ,ואם יש המלצה על מיגרש ספציפי...אולי באמת יהיה לי קל יותר למצא.מה גם שאני כן זקוק למימון של סכום כסף מסויים.(כ-10K מהסכום עם תקציב של 60K..)

ג.מה זה להגדיל מעט תקציב? בסביבות 60K ש"ל אוכל להשיג משהו נורמלי?

תודה רבה לך(ם) על העזרה...כל הכבוד...

א. דייהטסו אכן עזבה את אירופה. מי שדואג לחלקי חילוף לרכבים של דייהטסו זה היבואן של דייהטסו, חברת טלקאר. היום היא מייבאת ארצה את דגמי קיה, שכידוע לך רק הולכים ותופסים תאוצה כך שלא סביר שהיבואנית הזאת תעלם מפני השטח בזמן הקרוב. זאת ועוד - היא מחויבת על פי חוק לספק חלקי חילוף לרכב דייהטסו עד לשנת 2017 בערך.

זאת ועוד 2, זה כבר לא משנה כי ברכבים משומשים רוב חלקי החילוף הם חלקים תחליפיים, שמגיעים מיבואנים פרטיים. ויבואנים פרטיים, כל עוד יש להם שוק למכור לו חלקים, ימשיכו להביא את אותם החלפים ארצה.

זאת ועוד 3, לא מעט מהחלקים של הסיריון משותפים עם חברת טויוטה, שהיא בעלת הבית של המותג דייהטסו.

ב. לא למגרשים, אבל כן לסוכנויות רכב גדולות ומסודרות. חברות ליסינג גדולה וטרייד אינים של יבואנים כן, "שמוליק אוטו" בצומת שקר כלשהוא - לא.

ג. בסביבות 60 אלף ש"ח אתה יכול לקנות כבר סיאט מיי/סקודה סיטיגו ידניות חדשות, או ניסאן אקו-מיקרה/סוזוקי ספלאש משומשת. בסביבות ה-50 אלף ש"ח זה קצת יותר קשה.

פורסם

צביקה-תודה רבה,

לגבי ב'-סוכנות רכב גדולה ומסודרת זה אלבר?אוויס?אלדן ודומיהם? (סליחה על הבורות).

לגבי ג' -מכיוון שעדיין אני נוטה לכיוון החדשות ראיתי סיאט מיי 75 כ"ס,נפח 1000 ב-70 אלף ש"ח.ת. הילוכים רובוטית.השאלה גם שם הרובוטית בעייתית כמו בסקודה?

ומה קורה לגבי סיאט מיי מול יונדאי I10?ליונדאי יש תיבת הילוכים אוטומטית (לא רובוטית) אבל צריכת דלק לא טובה ממש,וביונדאי 69 כ"ס.מחירים דומים.

אני מצטער אם אני מציק,פשוט קשה לי להחליט לבד ואין מי שיעזור.

עוד שאלה יש פה חלונית קופצת שמציעה ייעוץ לפני רכישת רכב (לא יודע אם זה מטעם האתר),ייעוץ חינם לפי מה שרשום שם.האם בשלב זה כדאי להשתמש בכלי הזה?

אני מוכן לשלם גם סכום כסף סימלי עבור הדבר וזאת כדי למזער סיכונים כמה שניתן.מנסה לא ליפול בפח!!

על כל מקרה תודה לכם חברים!!

פורסם

ב. כן, בדיוק. החברות שציינת אלו חברות ליסינג גדולות ומוכרת. יש גם סוכנויות כמו קרסו טרייד אין, לובינסקי טרייד, אוטו דיל וכו' - אלה טרייד אינים בבעלות יבואני רכב, גם שם הקניה בטוחה יחסית.

ג. כן, סיאט מיי וסקודה סיטיגו הן שתי מכוניות זהות.

ליונדאי i10 החדשה אכן יש תיבת הילוכים אוטומטית רגילה ולא רובוטית. אני לא יודע להגיד לך איך היא מול הסיטיגו/מיי כי עוד לא נהגתי בה, אעשה זאת השבוע.

פורסם

תשמע לדעתי אם אתה כבר הולך על מיני אז תבדוק אופציות נוספות.

על האיי 10 החדשה מן הסתם עוד לא נהגתי אבל קראתי לא מעט ביקורות לא יותר מדי מפרגנות.

ולגבי הסיטיגו - לי הייתה ממש בעיה עם מושב הנהג שלה- כאב לי הגב די מהר, אז כדאי לך לנסות לנהוג על אחת קצת לפני שתקנה

פורסם
OK.אם יזדמן לך תעדכן לגבי ה-i10 כשתנהג בה.

תודה רבה!!

נהגתי ב-i10 1000 סמ"ק אוטומט.

הרכב קצת איטי אבל אם אתה נוסע בעיקר לבד ובעיקר רגוע, כנראה שהוא יעשה את העבודה. צריכת הדלק אצלי אחרי כמעט 300 קילומטרים משולבים - קצת יותר מ-12 קילומטרים לליטר.

חוץ מזה הרכב די בסדר.

• תוכן חדש...