Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאפון סיני Zopo ZP998.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שההיתממות כאן היא שלך. נראה לך שאדם מן היישוב יכול לשלוט במוכר הסיני ובגחמותיו?

רוב האנשים בכלל לא יודעים שהסינים עושים את זה. ואל תשווה לי מקרים שהזמנת מארה"ב או אירופה,

זה סיפור אחר לגמרי.

נתנו לך כאן דוגמאות של אנשים שרצו להודיע למכס על חבילה, אבל המכס לא מעוניין ולא ערוך לכזה דבר.

אז אל תקשקש לי כאן על לעשות את המינימום כדי ליידע את המכס, כי המכס לא מעוניין בזה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודעים? באמת. אז מדוע הפורומים מלאים בעיקר בשאלות איך להתחמק מהמכס? אדם מהישוב יכול לדרוש מהמוכר הסיני להצהיר אמת. זה החוק.

אלה שרצו להודיע למכס על חבילה, קפצו פתאום רק אחרי שהתחיל המבצע מרוב פחד, ולא לפני. אף אחד לא שלח פקס למכס מיוזמתו. בנוסף לכך, יש מקרים מתועדים באותם מקומות שפרטו על אנשים שרצו להודיע למכס על חבילה, שהגיעו עם הפקס ששלחו למכס על ההצהרה מראש, וביטלו להם את הקנס.

מי שמקשקש זה אתה. היה נוח לאנשים שיטת המצליח, עד שהמכס חטף את החלסטרה, ועכשיו כל האנשים "התמימים" באו לייבב בפורומים ובתקשורת.

מזכירים את כל אלו שעשו עבירת תנועה ביודעין ואחר כך באים לייבב בפורומים.

אחוז התמימים מאלו שנתפסו קטן מאוד, ולא צריך יותר מאשר להסתכל בשרשורים בפורומים השונים כדי להבין את זה.

פורסם

שהגיעו עם הפקס ששלחו למכס על ההצהרה מראש, וביטלו להם את הקנס.

דוגמא...?

ודי להפוך את דיון הביקורת לדיון מכס, יש דיון ענק בנושא.

וגם מה שאתה רואה בפורומים ששאלו בקשר להיתחמקות מהמכס- כמה אנשים מדובר? עשרות? מאות? פה מדובר על אלפים שניתקעו! לא כולם חקרו והיתאמצו לחמוק מהמכס, חלק כן-הרוב לא!.

היום כולם רגילים למציאות שאתה ניכנס לחנות-אוהב מוצר-לוחץ על כפתור תשלום פייפל והופ החבילה מחכה לך בדואר אחרי חודש בלי שום כאב ראש של התעסקות בדיבור עם חנויות/הצהרות מכס ושטויות, זו המציאות ועם זה המכס צריך להיתמודד.

אם המכס רוצה לבוא ראש בראש עם עשרות אלפי אזרחים רק בישביל שאנחנו נחנך עבורם את הסינים הם טועים, כי בסופו של דבר מה שיקרה שעקב מחאת הצרכנים על ההתנהלות ועל העיכוב הבלתי ניתפס למיספר חודשים- עוד יחוקקו חוקים על מיגבלת זמן לעיכוב ואז המכס יתחיל לעבוד 24/7 בלי הפסקה בשביל להיתמודד עם כל החבילות ולעמוד בזמנים שהם שקועים בערימות ענק של חבילות-והם עוד יתגעגעו לימים הקלים לפני הבלאגן.

אין מה לעשות- חובה להיתייעל ולהיתקדם לעולם הטכנולוגי-ומישלוח פקס זה כבר תקופת הדינוזאורים ובקרוב גם לא חוקי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

נמסיס, לדעתי גישתך אינה נכונה.

למה אני צריך לרדוף אחרי המכס עוד בתרם הזמנת המכשיר?

יש להפוך את התהליך למסודר עם תשלום קבוע של 36 אחוז ושלום על ישראל.

אני צריך לשלוח פקסים ולעשות טלפונים וכל זה בשביל ש"לא יעשו לי בעיות"?

במכס יושבים בני אדם, שיבדקו את הסינים ויגלו שהם רושמים סכום נמוך מיוזמתם ולפעמים אפילו בניגוד להוראות הרוכש.

פקסים שנעלמים, טלפנים לא זמינים, תשלומים מגוחכים ואנחנו הלא בסדר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
דוגמא...?

ודי להפוך את דיון הביקורת לדיון מכס, יש דיון ענק בנושא.

וגם מה שאתה רואה בפורומים ששאלו בקשר להיתחמקות מהמכס- כמה אנשים מדובר? עשרות? מאות? פה מדובר על אלפים שניתקעו! לא כולם חקרו והיתאמצו לחמוק מהמכס, חלק כן-הרוב לא!.

היום כולם רגילים למציאות שאתה ניכנס לחנות-אוהב מוצר-לוחץ על כפתור תשלום פייפל והופ החבילה מחכה לך בדואר אחרי חודש בלי שום כאב ראש של התעסקות בדיבור עם חנויות/הצהרות מכס ושטויות, זו המציאות ועם זה המכס צריך להיתמודד.

אם המכס רוצה לבוא ראש בראש עם עשרות אלפי אזרחים רק בישביל שאנחנו נחנך עבורם את הסינים הם טועים, כי בסופו של דבר מה שיקרה שעקב מחאת הצרכנים על ההתנהלות ועל העיכוב הבלתי ניתפס למיספר חודשים- עוד יחוקקו חוקים על מיגבלת זמן לעיכוב ואז המכס יתחיל לעבוד 24/7 בלי הפסקה בשביל להיתמודד עם כל החבילות ולעמוד בזמנים שהם שקועים בערימות ענק של חבילות-והם עוד יתגעגעו לימים הקלים לפני הבלאגן.

אין מה לעשות- חובה להיתייעל ולהיתקדם לעולם הטכנולוגי-ומישלוח פקס זה כבר תקופת הדינוזאורים ובקרוב גם לא חוקי.

על כל אחד שכותב בפורום ומבקש עצות איך להתחמק מהמכס, ואחר כך מתפאר שהמכשיר עבר לו בלי מכס, יש עוד 10 שקוראים את מה שכתוב ועושים בהתאם. זה ממש להשתין מהמקפצה.

קודם התלהמתם על כך שרק המכס שלנו מיושן ואין לו אתר אינטרנט שמאפשר להצהיר על יבוא אישי של סחורה + ערך שלה. ביקשתי דוגמא ל-7 מדינות שמאפשרות את זה. עדיין ממתין.

החוק בנושא מאוד ברור, ולא תצליחו לחנך את המכס ראש בראש. להפך.

אם כל אחד ישלח פקס בעת יבוא פריט עם הצהרה מראש של תכולה וערך, והם יוצפו בפקסים - אז תהיה להם אולי מוטיבציה להקים מערכת ממוחשבת כדי להפטר ממערכת הפקסים. בצורה שהדברים מתנהלים היום יש להם מוטבציה להלחם בהעלמות המס, וזה מה שהם עושים.

שוב, אתם לא מחנכים את הסינים עבורם, אתם מחנכים את הסינים כדי לעמוד בדרישות החוק. או לחילופין, תשלחו מהצד שלכם פקס, כדי שאתם תהיו בסדר. אבל לא היה לאף אחד עד היום שום אינטרס לעשות זאת, כי רוב החבילות חמקו מתחת לרדאר. אז אם נתפס אחד מעשר וגם כך הוא משלם רק את מה שהיה אמור לשלם, למה למישהו להצהיר אם הוא רק מרוויח מכך?

זה ברור שזה לא יכול להמשך כך.

ExoduS

בעניין: פלאפון סיני Zopo ZP998.

נמסיס, לדעתי גישתך אינה נכונה.

למה אני צריך לרדוף אחרי המכס עוד בתרם הזמנת המכשיר?

יש להפוך את התהליך למסודר עם תשלום קבוע של 36 אחוז ושלום על ישראל.

אני צריך לשלוח פקסים ולעשות טלפונים וכל זה בשביל ש"לא יעשו לי בעיות"?

במכס יושבים בני אדם, שיבדקו את הסינים ויגלו שהם רושמים סכום נמוך מיוזמתם ולפעמים אפילו בניגוד להוראות הרוכש.

פקסים שנעלמים, טלפנים לא זמינים, תשלומים מגוחכים ואנחנו הלא בסדר.

אתה צריך לרדוף אחרי המכס כדי לעמוד בדרישת החוק. כזה פשוט.

במכס יושבים בני אדם, שלא יכולים לפתוח חבילה חבילה ולשלוח דרישות תשלום רק כי הסינים עושים מה שבא להם, ולאנשים שמייבאים מתאים להם העניין. את הסינים הם לא יכולים לחנך, אבל את היבואנים הפרטיים בהחלט יכולים לחנך לעמוד בדרישת החוק.

אם יאלצו אנשי המכס לפתוח חבילה חבילה, זמן המשלוח מסין יהפוך להיות 3 חודשים באופן גורף במקום חודש, ואז יהיו נזקים לחבילות, העלמויות וכדומה. לא פתרון.

פורסם

נמסיס,

כנס לclove, כנס לhandteck, כנס לכל חנות באנגליה/ ארה"ב שמכבדת את עצמה, תנסה לבקש שיצהירו ערך נמוך יותר. לא תקבל!

אתה מוזמן לבדוק בעצמך באתרים שלהם. הם רושמים במפורש שחור על לבן שהם מצהירים ערך מלא של שווי החבילה (מה גם שיש להם אינטרס טוב כאן- יש פה ענייני ביטוח משלוחים שמבטחים רק בערך שנקוב ע"ג החבילה).

איני יודע איך זה באנגליה, אבל בארה"ב הבנתי שהרשויות שם די מקפידות בנושא בכל הקשור לייצוא סלולר ומחשבים.

אז לא, אני לא מבקש מהם לתחמן את המכס. נקודה.

זה שיש ברשת אנשים ששואלים איך לעשות זאת- זה לא אומר שהחנויות הנ"ל מסכימות לבקשות של הלקוחות.

לגבי סין:

מנסיון שלי, כשרשמתי במפורש להצהיר ערך מלא ואמיתי, על סמארטפון אחד וכן על מצלמת רכב, בסופו של דבר קיבלתי את הסמארטפון הסיני כשעל החבילה שלו נרשם Phone Accessories בשווי של 13 דולר.

את המצלמה קיבלתי כ"דוגמית יצרן" ללא עלות (נרשם 0$).

מקריאה בפורומים בחו"ל (ארה"ב/ אירופה) אכן עולה התמונה שזו תופעה גלובלית בכל הקשור למשלוחים מסין. איזה מדינה שזו לא תהיה- הסינים פשוט מצהירים ערך שונה מהערך האמיתי.

ישנם אתרים סיניים שכן מצהירים את הערך המלא (ואף רושמים זאת במפורש באתר שלהם, ללא אפשרות לבקשות אישיות בנוגע לתיחמונים למיניהם), אך איני זוכר את שמות האתרים.

יותר מזה- אספר לך משהו:

מצלמת הרכב שלי התקלקלה פעם אחת, ככל הנראה מקצר חשמלי. יצרתי קשר עם FoxOffer (אתר סיני שמתמחה במצלמות דש לרכב), והם הסבירו לי איך לשלוח אליהם את החבילה לצורך בדיקת המצלמה:

1. עם מספר RMA.

2. ערך החבילה- לרשום אותה כשוות ערך של 20 דולר (והוסבר שם שיש לזה קשר למכס הסיני).

3. לסגור את המעטפה היטב ולהדביק אותה היטב היטב מכל הכיוונים שיהיה קשה לפתוח אותה (שמתי סלוטייפ חום על 100% משטח החבילה, אפילו בעומק של קילומטר מתחת לפני המים המים לא יכנסו מרוב שזה אטום :shock: )

4. ללכת לסניף הדואר ולשלוח.

אז מה אתה אומר? מה ההסבר שלך לדרישת הסיניים?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

במידה והכל יהיה רשום אין בעיה, אבל תתעד את הדרישה מול המוכר- כי ככה תוכל להוכיח במידה ולא ירשמו ותוכל להינצל מהקנס.

עדיכון מהיום הראה שהמכס כבר מתחיל להיתקפל כי רוב הסיכויים שמה שהם עשו לא ממש חוקי, אחד החברים בפורום הצליח להוכיח להם שהוא כן דרש מהמוכר הצהרה אמיתית ולכן ביטלו את הקנס.

בהצלחה!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה דעתכם? האם משהו מסריח מתחיל להיתרחש במכס לכאורה?

יש כבר 2 דיווחים על חבילות שהיו עצורות במכס ולבסוף הגיעו ריקות בלי המכשיר- מה דעתכם קרה?

http://iandroid.co.il/forum/topic164560.html

http://iandroid.co.il/forum/topic158432-2020.html

• תוכן חדש...