Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. ברשותי ניסן אלמרה 1800 (2005), אני מעוניין לדעת האם שמן 10W-40 מתאים לרכב הזה?

2. מילאתי היום שמן 10W-40 כאשר היה קצת שמן במנוע מחברת יצור שמנים אחרת ממשמיאתי, האם זה משנה והאם זה מפריע פיעילות המנוע או מזיק למנוע?

פורסם

אם הצמיגות שמילאת היא אותה צמיגות שקיימת במנוע אין עם זה בעיה אבל עדיף להיצמד לחברה איכותית של השמן ולזה הקיים ברכב. לגבי סוג השמן הספציפי לריכבך המתן לתגובות נוספות.

פורסם

ע"פ ספר הרכב היבואן ממליץ להשתמש בשמן 10-40 של פז.

היצרן נותן טווח אפשרויות גדול בהרבה (ראה שרשור שפתחתי בזמנו), אני עברתי ל 5-30.

דבר נוסף, כמה זמן עבר מאז הטיפול האחרון? לאוטו יש נטיה לאכול שמן?

פורסם

אני לא יודע על זה אם צמיגות השמן שמילאתי תואמת לצמיגות השמן הקיים, עד כמה זה מזיק למנוע, לפני 8000 קילמוטר הטיפול האחרון

פורסם

לא, פשוט כשמילאתי לא שמתי לב כמה יש הייתי בטוח שחסר כי לא ראיתי טוב בחושך.

1. עד כמה זה מזיק למנוע שהמצמיגות של השמן החדש שמלאתי ממנו קצת לא תואמת לצמיגות של השמן שהיה כבר במנוע?

2. מוהאם כדאי לעשות החלפת שמן במוסך, כיאלו להעלות על ליפט ולהחליף את כול המיכל בשמן חדש?

פורסם (נערך)

לפי משאני רואה אין כרגע עודף, כי בדקתי שוב שמן כחצי שעה אחרי נסיעה קצרה של 2 קילומטר

, אבל אני מאמין שעוד שעה יהיה אולי כמה מילמטרים עודף...מה אני אמור לעשות עכשיו?

בקשר להחלפת שמן זה כול 10000 ועדיין יש לי עוד לינסוע עם משיש עכשיו בגלל זה שאלתי האם עדיף לעשות החלפה עכשיו בשביל למנוע נזק עתידי למנוע, או שזה בסדר לינסוע ככה עוד איזה 5000 קילומטר בלי בעיה?

עריכה אחרונה על ידי ציון123
פורסם

לדבריך החלפת שמן בוצעה לפני 8000 קמ'. לכן אין צורך לבצע החלפת שמן מלאה עכשו.

מכיוון שמילאת שמן בצמיגות המתאימה לרכב שלך, אין כל בעיה עם הערבוב של השמנים.

בדוק גובה מפלס שמן כאשר המנוע קר והרכב עומד על משטח אופקי.

אם גובה המפלס הרבה מעל הקו העליון, רצוי להוציא את השמן העודף. (אם זה רק מילימטר או שניים מעל הקו העליון לא יגרם נזק למנוע).

פורסם

אני לא ממש יודע אם הצמיגות שמאלתי תואמת לצמיגות שהייתה, אבל אני רואה שהשמן ניהיה יותר שחור אז אני מנחש שמשמלאתי יותר סמיך...ואיך אני מוציא את הכמות העודפת?...הרי לבד אני לא יכול לפתוח את הבורג מתחת לרכב

פורסם

אתה סתם נלחץ -

ראה תגובה מס' 10 - לא יקרה או קרה כלום במידה וממש קצת מעל המקסימום .

השמן 10W-40 אשר הוספתה הוא בסדר ומתאים - וההשלמה היא קטנה , כך שאין בעיה קריטית בעירוב .

בטיפול הבא השתמש ב 10W-40 איכותי ושמור קצת שמן מהסוג הנ"ל בצד .

או רשום את השם והצמיגות על הקבלה - ובמידה ותצתרך תשלים מאותו הסוג .

בדוק שמן מנוע בהזדמנות כאשר המנוע קר וראה את גובה המפלס .

והעיקר תהנה בכייף ,,

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...