Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לשתף אתכם בתהליך המחשבה של איש משפחה חובב רכב באירופה (במקרה זה: עומר, שכרגע נוהג בפורסטר טורבו וצריך גם רכב לאישה+ילד). אנסה לא לפספס משהו באמצע.

הקדמה: הייתה לאשה מגאן 2 קופה (2 דלתות) שנמכרה בגלל שהילד הגיע וצריך משהו אחר.

ההמשך נכתב בצורת דיאלוגים ביני לבין עומר:

עומר: נראה לי שאתן את הפורסטר לאשה ואקנה לי קאיין.

רוני: קוראים לזה קאיימן.

עומר: לא. אני לא דביל. אני מתכוון לקאיין. הג'יפ.

רוני: :roll::? אהה... אתה יודע מי נוהג בקאיין

עומר: כן, טיפוסים מגעילים.

רוני: עמדתי לומר דבילים. אבל כן, גם זה.

עומר: אבל תקשיב, ה-GTS הזה חזק ומאובזר מהתחת. והם מאבדים פה ערך בצורה היסטרית. אני קונה אחד בן 3-4 ב-30-40 אלף יורו.

רוני: כן אבל בכסף הזה זה דור קודם, והוא אפילו יותר מכוער מהנוכחי, אם זה בכלל אפשרי. וחוצמזה אני אצחק עליך לשארית חייך.

עומר: כן, אבל אני אנהג בפורשה ולך יש אוטו של קוקסינלים.

עד כאן! עד ה-Z! החלטנו לקחת הפסקה ולהמשיך אחרי שבועיים:

עומר: די, אי אפשר ככה רק עם רכב אחד. אני צריך רכב לאישה. הוא צריך להיות נוח בשביל לקחת תינוק.

רוני: קח איזו גולף או משהו דומה.

עומר: כן, זה נשמע כמו רעיון טוב. אבל תגיד, מה דעתך שאני אתן לה את הפורסטר ואקנה פורשה קאיימן משומשת במקום?

רוני: אני רק רוצה לוודא - הפעם באמת התכוונת לקאיימן, נכון?

עומר: ברור. יש כמה טובות ב-40 אלף בערך.

רוני: *phew, כנראה שהוא לא לגמרי אבוד* נשמע לי מעולה, ואז נעשה החלפות על המכוניות מדי פעם.

עומר: *מחפש פורשה ב-mobile.de, מוצא כמה מאות אופציות, שולח לי את כולן, משקיע שעות על גבי שעות בבחירת צבע חיצוני מתאים, ריפודים, תוספות אבזור, ואז...* בעצם מה אם אני צריך לקחת גם את הילד ורוצה לנהוג בפורשה? מה אתה אומר על 911 משומשת?

רוני: מעולה. 997 S ידנית בבקשה. ותמכור לי אותה בשנה הבאה.

עומר: *סאגת החיפושים במובייל.דה מתחילה מחדש*

אחרי שבועיים:

עומר: תגיד, אז איזה אוטו לקנות?

רוני: לא אמרנו 911? אל תשכח ספורט פקג' ובלמים קרמיים.

עומר: לא, ירדתי מזה. רוב השנה ממילא אי אפשר ליהנות ממנה פה באסטוניה. אני לא מוצא שום דבר אחר.

רוני: M3 זה לא רע

עומר: כן, אבל הייתה לי כזאת.

רוני: *מיואש* טוב, אז תקנה גולף GTI.

עומר: גולף GTI זה מעפן.

רוני: ת'כלס.

אחרי שבועיים:

עומר: זהו, אני קונה לאשה ג'יפון 4X4. זה הכי מתאים למזג האוויר פה. מה לקנות?

רוני: וולוו XC60 הוא מצוין למשפחה, וה-T5 גם די מהיר.

עומר: *לאחר התייעצות עם האשה* היא לא רוצה, יותר מדי מנקר עיניים. אותו הדבר היא אמרה כשהצעתי לה קאיין. לך תבין נשים. מה דעתך על מאזדה CX5?

רוני: איך נפלו גיבורים...

עומר: :cry:

אחרי שבועיים:

עומר: זהו, החלטתי מה אני קונה לאשה. אחרי ארוחת הצהריים קופצים לראות אותו.

רוני: dare i ask?

עומר: :oops:

רוני: נו...

עומר: זה... אהמ... סקודה.

רוני: אוי ואבוי

עומר: תקשיב, זה אוטו ממש מגניב. סקודה סופרב סטיישן מאובזרת מהתחת עם כל התוס...

רוני: הרגע אמרת סקודה ומגניב באותה נשימה. אתה יודע מה זה אומר.

עומר: כן, שסופית אני גמור. אבל אפשר למצוא אחת טובה כמעט חדשה באיזה 22K.

*הולכים לסוכנות המקומית של סקודה*

רוני: *מביט מסביב ומבין שאין שום מכונית שאשכרה מעניינת לי ת'תחת* תקשיב, אחרי זה חייבים לקפוץ ללמבורגיני בשביל האיזון, זה פה מעבר לכביש. אני פשוט מרגיש שכוח החיים שלי הולך ואוזל בכל דקה שאני פה.

עומר: :oops:

רוני: אתה קולט מה קרה פה? עומר של 2009 היה עושה סיבוב סוכנויות בפורשה, ב.מ.וו ויגואר. עומר של 2014 אשכרה מתלהב שבסופרב סטיישן יש מכסה תא מטען שנפתח ונסגר חשמלית!

עומר: *מסתכל על המכונית למכירה* עזוב, אני לא קונה את זאת. אין לה keyless. מי המפגר ששם את כל התוספות על האוטו ולא מוסיף keyless? בוא נחזור למשרד.

אחרי כמה ימים:

עומר: מה אתה אומר על הונדה אקורד סטיישן?

רוני: אוי לא, שוב התחלנו.

עומר: נו, יש פה ממש מאובזרת בעשרים וקצת. יש פה גם מאזדה 6 כמעט חדשה, מאובזרת לגמרי.

רוני: באמת? מאזדה 6?

עומר: אז אולי אני פשוט אקנה S3 כמו שהייתה לי ואתן לאשה את הפורסטר?

רוני: *בבקשה, אלוהים, שייגמר* רעיון טוב.

עומר: *מפשפש עוד קצת במוביל.דה* תקשיב, החלטתי סופית.

רוני: החלטת סופית כבר עשרים פעם. על קומפקטית, על מכונית ספורט, על ג'יפ מפואר, על ג'יפ לא מפואר, על מכונית מנהלים סטיישן... זה לא ייגמר.

עומר: לא, הפעם באמת החלטתי. אני קונה... RS6.

רוני: :shock:

עומר: תקשיב, יש איזה 100 כאלה למכירה משנת 2008 ומעלה, פחות מ-50000 יורו ופחות מ-100000 ק"מ. ויש להן 580 כ"ס.

רוני: שיעזרו לך להיות הכי מהיר ברמזור, בהנחה ולא תתקע אחרי אוטובוס שהחליט ששני נתיבי תחבורה ציבורית בעיר המסריחה הזאת לא מספיקים לו. וזה כל מה שהסוסים האלה יעשו בשבילך.

עומר: נכון. I need.

המשך יבוא (בעוד שבועיים, כשהוא שוב ישנה את דעתו).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא באמת שקל ברצינות את המשאית העונה לשם קאיין?

אישתי איכשהו הצליחה לשכנע אותי לבדוק אחת כזאת (טורבו), אחרי 5 דקות נסיעה החזרתי הרכב לבעליו ואמרתי לא תודה, היא גם לא באמת מרגישה חזקה כמו ההספק שלה.

ועוד לא דיברתי על כמה היא מכוערת...אני חושב שרק תאונת דרכים תצליח לשפר את המראה שלה.

קאיימן זה כבר כיוון מגניב לגמרי אבל מאחר ותא המטען עלול להיות קלסטרופובי לילד מעל גיל שנה אני הייתי ממליץ לו לחפש M3 או M5, אז כבר היתה לו M3?

מה לגבי AMG? זולות יותר מדגמי M מקבילים ולטעמי נותנות יותר פאן ביום יום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כן, הוא שקל קאיין. הוא מוזמן להכנס ולהסביר את הלך המחשבה :lol:

M3 הייתה לו (E90) והאמת שהוא לא חשב על M5 אלא דווקא על 535 - אבל גם היא יחסית יקרה. ה-RS6 הגיעה בתור הפתעה כי מסתבר שיש הרבה באירופה עם ק"מ נמוך במחירים ממש מפתיעים (אפילו מתחת ל-40K).

בנוגע למרצדסים - אל תעלב אבל יש ביני לבין עומר הסכמה גורפת (למעט C63AMG) שמרצדסים זה כמו סקודות רק לזקנים עם כסף. :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה יכול להציע לו סיאט מיי.

מצטער, הייתי חייב...:oops:

ולעניין הפוסט - למה ההתנגדות הכל כך נחרצת למשהו כמו סקודה אוקטביה RS?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הייתה שם VRS אחת בתצוגה. אפילו לא נראתה גרוע מדי (צבע אפור נחמד, ג'נטים יפים) אבל א. אם כבר, אז עדיף גולף GTI. ב. אנחנו חושבים פה על פורשה או אודי עם כמעט 600 כ"ס. פאקינג סקודה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

היית מציע לו את היהלום של כל המכוניות, מכונית שכל הפורום הזה משתחווה בפניה ברחוב... סקודה פאביה ספורט! :lol:

סתם, האמת שאאודי RS6 זה רעיון ממש מגניב אבל היא לא יקרה לאחזקה? יש גם אופצייה מעניינת לא פחות לדעתי ועם המון מקום לילד, לקניות, לחברים של הילד- אאודי Q7 V12 TDI. נכון גם הוא מכוער ונראה כמו איזה ליוויתן אבל לדעתי הוא יותר יפה מהפורשה וזה פאקינג V12!

אבל במה אישתו מתניידת עכשיו? אני בספירה של כל השבועיים האלה הגעתי כבר ללמעלה מחודשיים :-o

פורסם
[...]תא המטען עלול להיות קלסטרופובי לילד מעל גיל שנה[...]

התאי מטען של הפורשות האלה באמת בעייתיים לילדים קטנים :shock::lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

בנוגע למרצדסים - אל תעלב אבל יש ביני לבין עומר הסכמה גורפת (למעט C63AMG) שמרצדסים זה כמו סקודות רק לזקנים עם כסף. :lol:

אני לא נעלב כי:

1.אני חש גאווה נוכח איזכור מרצדס באותה נשימה עם סקודה (כאילו, זו שיצרה את הפאביה ספורט 16v מאדר פאקר).

2.אין לי מניות במרצדס או סקודה.

3.הרכב שלי בהחלט נראה כמו רכב קשישים תקני עד כדי שאני שוקל בחיוב לרכוש מקל הליכה כדי להשלים את הלוק.

4.אחד מכם שקל מרצונו החופשי לרכוש קאיין כך שיש מצב שאפשר משפטית לפסול את חוו״ד שלו, השני בסטטוס של רווק והצרכים שלו ממכונית שונים מהותית מהצרכים של חברו חובב הרכבים שמשמיעים צפצוף חיצוני בעת נסיעה ברברס.... ;) (אוטוטו סיכום שנה שלי עם הרכב, אני אגע בזה).

5.רכב קשישים או לא, כשאני דופק לאספלט קיפול 8 או מכניס את בקרת האחיזה לפעולה על 100 קמ״ש כתוצאה מקיק דאון במהיר או מסיים קטע נהיגה טכני כשאני דבוק לכל אורכו לאיזו 911 אטמוספרית (מהירה ממני בעיקולים הקיצוניים ואוכלת ממני עשן בישורות)- who gives a fuck about what other think...

;)

עכשיו תוריד אותו מהמשאית עם הסמל של פורשה (יש לו בכלל רשיון ג׳???) ותבדקו את ה-C63, גם לטעמי זה הרכב הראשון ששבר את מסגרות הסולידיות של מרצדס ויצא להם שם רכב בן זונה, אין הרבה דרכים אחרות לתאר את הרכב הזה.

אני מת על העיצובים של האודי וה-RS6 היא מכונית בהמתית אבל כנראה דפקה אישית שלי ועדיין יש לי תחושה אפורה לרכבי אודי, לא עושים לי את זה כמו רכבי M או ה״קשיש מובילים״ של AMG.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סתם, האמת שאאודי RS6 זה רעיון ממש מגניב אבל היא לא יקרה לאחזקה? יש גם אופצייה מעניינת לא פחות לדעתי ועם המון מקום לילד, לקניות, לחברים של הילד- אאודי Q7 V12 TDI. נכון גם הוא מכוער ונראה כמו איזה ליוויתן אבל לדעתי הוא יותר יפה מהפורשה וזה פאקינג V12!

אבל במה אישתו מתניידת עכשיו? אני בספירה של כל השבועיים האלה הגעתי כבר ללמעלה מחודשיים :-o

בנוגע ל-Q7 - מזל שלא הצעת טוארג...

ובמה אשתו מתניידת עכשיו? עדיף שתשאל במה הוא מתנהל עכשיו :lol:

רמז:

220px-%C5%A0kodaTr14inTallinn.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
היית מציע לו את היהלום של כל המכוניות, מכונית שכל הפורום הזה משתחווה בפניה ברחוב... סקודה פאביה ספורט! :lol:

1.אני חש גאווה נוכח איזכור מרצדס באותה נשימה עם סקודה (כאילו, זו שיצרה את הפאביה ספורט 16v מאדר פאקר).

תתעוררו, הבכורה נלקחה מהפאביה.

המלכה החדשה היא סיאט מיי, תחי המלכה החדשה!!!

אה כן, ורוני לא מבין מהחיים שלו...

פורסם
תתעוררו, הבכורה נלקחה מהפאביה.

המלכה החדשה היא סיאט מיי, תחי המלכה החדשה!!!

אה כן, ורוני לא מבין מהחיים שלו...

לאור הביקוש הגואה לסיאט מיי, יכול להיות שיצטרך להסתפק ברכב הזריז והאמין ביותר בסגמנט שלו, הלא היא טויוטה קורולה.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
לאור הביקוש הגואה לסיאט מיי, יכול להיות שיצטרך להסתפק ברכב הזריז והאמין ביותר בסגמנט שלו, הלא היא טויוטה קורולה.

נחמד שאתה משווה את הטויוטה קרולה למיי כאילו הם באותו הסגמנט, הטויוטה לא מספקת את חווית הנהיגה של רכב שיוצר במיוחד לביצועים- הסיאט MII :lol:

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה צודק לחלוטין. הרי הריפוד המפנק, איכות ההרכבה וההקפדה על הפרטים הקטנים ביותר הם פרמטרים משניים לחלוטין לעומת המפלצת שמסתתרת תחת מכסה המנוע.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
בנוגע ל-Q7 - מזל שלא הצעת טוארג...אם כבר הכיעור הקאיין הוצע אז לפחות שיהיה רכב שהוא גם זז כשיש לו 7 אנשים+ 60 טריליון ק"ג של ביגוד (כדי שלא תקיפאו את הטוסיק כשיוצאים מהכסאות המחוממים של הQ7) :lol:

ובמה אשתו מתניידת עכשיו? עדיף שתשאל במה הוא מתנהל עכשיו :lol:

רמז:

220px-%C5%A0kodaTr14inTallinn.jpg

האמת... היה דיי צפוי... :lol:

לגביי הMII היא אומנם יצירה אלוהית אבל אל תשכחו שהקורולה המיתלוגית, זו משנות ה90, עדיין נחשבת אגדה ולוקחת גם F22 בהאצה (שלא לדבר על ההתנהגות הבלתי מתפשרת שלה.:lol:

פורסם

עברנו מ-5 רכבים בתא המשפחתי (M3 E90, פורסטר טורבו, רנו מגאן דור whatever, דוקאטי מולטיסטרדה 1200S ואפריליה פגאסו טרייל - סה"כ בערך 1000 כ"ס), לאחד. בחודשים האחרונים יצא לי לסוע באוטובוס לפחות 5-6 פעמים, ועדיין לא התאוששתי.

הסיבה שאני כותב את ההודעה הזאת עכשיו במקום ללכת הביתה היא שהיום האוטו לא אצלי (איזה משפט של אנשים גמורים..), ואני מנסה לדחות את הנסיעה חזרה באוטובוס.

בכל מקרה, ההגעה ל-RS6 הייתה קצת שונה מהמתואר -

זמן רב מדי אני נע בין לתת את הפורסטר לאשה (היא די מחבבת אותו, והוא ממש נחמד לנהיגה כאן) ולקנות משהו לעצמי, לבין להשאיר את הפורסטר אצלי (גם אני מחבב אותו, הוא מאוד מוצלח בחורף) ולקנות רכב נוסף שיהיה בעיקר שלה. הבעיות: שכל הרכבים שממש בא לי עליהם או יקרים מדי, או לא ממש מתאימים לסגנון הכבישים כאן באיזור, או שלא ממש מתאימים לפעם-בחודשיים-יוצאים-לטיול-קצר-עם-הילד (קיימן S, נגיד - שממש מדליק את גלאי הסוציומטיות אצל נשים).

אז בסופו של דבר, אין יותר מדי אופציות: רכב מאובזר, מתאים לחורף כאן (הנעה כפולה), מתאים למשפחה. התחלתי עם S4 ו-S6, ואז קלטתי את המחיר של RS6 המשומשות. כן, מדובר ב-pig מוחלט - כבדה, המון משקל מקדימה, אוטומטית, אבל... V10 בי-טורבו עם 580 כ"ס והנעה כפולה. נראה לי שיהיה בסדר. אם צריך, אופנוע 600 למסלול ע"מ לאזן קצת את הצורך בזריזות וחוליגניות מסוג אחר.

נזכרתי - צריך להיות מיותר לציין, אך רוני כמובן השתמש בחופש אומנותי בשיחות שהוא תיאר למעלה - במציאות אני הרבה יותר שנון (ויפה), והוא דווקא כן נורא נהנה בסוכנות סקודה.

• תוכן חדש...